GEWOONWEG REIZEN
Uw reisdromen worden werkelijkheid!

Veelgestelde vragen

OFFERTE AANVRAAG

Hoe kan ik een offerte aanvragen?

Wanneer u minimaal de volgende gegevens toestuurt: naam, telefoonnummer, wensen, aantal personen en budget indicatie dan wordt er een eerste offerte voor u gemaakt. Aan de hand van deze offerte kunnen wij dan verder werken, totdat uiteindelijk uw droomreis ontstaat.


RESERVERING

Hoe kan ik een reis reserveren?

Na goedkeuring van de offerte die u heeft gekregen krijgt u een reserveringsformulier toegestuurd of u stuurt Gewoonweg Reizen de gevraagde gegevens door. Nadat de gegevens of het formulier zijn ontvangen wordt uw reis ingeboekt.

Welke gegevens moet ik doorgeven wanneer ik een reis reserveer?

De volgende gegevens zijn minimaal nodig: naam, voornamen, adres, postcode, woonplaats, telefoonnummer, noodnummer en eventuele bijzonderheden. In een aantal gevallen zijn tevens uw paspoortgegevens noodzakelijk.

Wanneer is mijn reservering definitief?

Uw reservering is definitief zodra het reserveringsformulier is teruggestuurd of de gevraagde gegevens zijn ontvangen.

Kan ik na het reserveren nog activiteiten toevoegen?

In de meeste gevallen is dit mogelijk, zeker wanneer het gaat om "losse excursies" of bijvoorbeeld autohuur.


BETALING

Wanneer dien ik te betalen?

Zodra het reserveringsformulier ondertekend retour is ontvangen wordt alles voor u gereserveerd. Op dat moment ontvangt u een factuur met daarop het (aan) te betalen bedrag. Dit bedrag dient dan binnen 5 werkdagen te worden overgemaakt op de bankrekening van Gewoonweg Reizen/De Reisconsulent. Bij boeking van vliegtickets dient, in de meeste gevallen, het totale bedrag van de tickets per omgaande betaald te worden.

Hoe kan ik betalen?

Het (aan) te betalen bedrag kunt u overmaken op bankrekeningnummer NL59RABO0160818494 t.n.v. De Reisconsulent/Gewoonweg Reizen.

Welk bedrag dien ik te betalen?

Het (aan) te betalen bedrag wordt vermeld op de factuur. Tevens wordt dit vermeld op de offerte.

Wat gebeurt er als ik niet betaal?

Wanneer het (aan) te betalen bedrag niet binnen de gestelde termijn op de bankrekening van De Reisconsulent/Gewoonweg Reizen is bijgeschreven dan ontvangt u een herinnering. Wanneer u dan nog niet betaalt dan wordt de reis geannuleerd en worden de annuleringskosten bij u in rekening gebracht.


ANNULERING

Kan ik een reis annuleren?

Ja, u kunt een reis annuleren. De gemaakte annuleringskosten worden bij u in rekening gebracht, zie tevens de Algemene Voorwaarden.