GEWOONWEG REIZEN
Uw reisdromen worden werkelijkheid!

Jordanië - Wandelvakanties

Ontdek al wandelend de historie van Jordanië en maak kennis met de gastvrije bevolking.

Gewoonweg Reizen biedt 2 verschillende wandelvakanties aan in Jordanië:

  • Hiking Tour Wadi Rum - 8 dagen
  • Wandelreis - 11 dagen

Wandelt u liever een andere route of wilt u in andere accommodaties verblijven? Geen probleem, neem contact op, deze reizen zijn geheel aan te passen aan uw wensen.


HIKING TOUR WADI RUM - 8 DAGEN


Programma

Dag 1: Aankomst in Amman

U wordt verwelkomd op de luchthaven Queen Alia International door onze agent die u zal helpen met uw visum. Transfer naar het Larsa Hotel*** in Amman voor uw overnachting.

Dag 2: Amman - Petra

Na het ontbijt wordt u naar Petra gebracht, u heeft de gehele dag de tijd om deze stad te gaan ontdekken (entreetickets niet inbegrepen). Breng zeker een bezoek aan de Siq, Treasury, Street of Facades en Colonnaded Street. Wanneer u nog tijd over heeft bezoek dan de High Place of Sacrifice en de Monastery, het is een hele klim maar het uitzicht zeker waard. In de namiddag kunt u ontspannen in een Turks bad, deelnemen aan een kookcursus of een bezoek brengen aan Petra Life Exhibition for Traditional Heritage (allen optioneel). U overnacht in het Petra Palace Hotel***. (ontbijt)

Dag 3: Petra - Wadi Rum

Vandaag wordt u naar Wadi Rum gebracht waar u de gehele dag gaat wandelen. U loopt door Um Salab en Um Ashreen en hier bevindt zich tevens het kamp waar u zult overnachten. De wandeltocht van vandaag is ongeveer 14 kilometer lang en neemt zo'n 6 uur in beslag. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 4: Wadi Rum

Vandaag brengt u een bezoek aan de Zandduinen, Lawrence's House en Burdah Bridge, de wandeltocht heeft een lengte van 19 kilometer en duurt ongeveer 7 uur. Overnachting op een kampeerplaats vlakbij Burdah Bridge. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 5: Wadi Rum

Na het ontbijt start de volgende wandeltocht. U loopt naar Barragh Canyon en onderweg passeert u Wadi Meharak. Geniet van de stilte van de woestijn en het mooie uitzicht. U overnacht op een kampeerplaats vlakbij Barragh Canyon. De wandeltocht is ongeveer 14 kilometer lang en duurt ongeveer 5.5 uur. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 6: Wadi Rum

Vandaag gaat de wandeltocht via Siq Abu Awad naar Disi Area, waar gestopt zal worden voor de lunch. Tot aan dit punt is het ongeveer 10 kilometer en het duurt ongeveer 4 uur om dit punt te bereiken. Na de lunch heeft u de keuze om wandelend terug te keren naar het kamp (ongeveer 2 uur) of dit stuk per kameel af te leggen. Overnachting op kampeerplaats Wadi Isaifaan. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 7: Wadi Rum - Dode Zee

Na het ontbijt transfer naar de Dode Zee. Geniet van deze vrije middag, ga drijven in de Dode Zee en probeer de heilzame modder uit. Op weg naar de Dode Zee krijgt u de mogelijkheid om de Siq Trail in Wadi Mujib te lopen (optioneel). U overnacht in het Holiday Inn Dead Sea Resort****. (ontbijt)

Dag 8: Luchthaven

In de loop van de dag transfer naar de luchthaven van Amman waar deze wandeltocht eindigt. (ontbijt)


Inclusief

Overnachtingen in bovengenoemde hotels/campsites, maaltijden zoals genoemd in bovenstaand programma, het gebruik van kampeermateriaal gedurende de reis m.u.v. een slaapzak, begeleiding door een Engels sprekende gids gedurende de reis en alle transfers zoals genoemd in het programma.


Exclusief

Drankjes, niet genoemde maaltijden, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, vertrekbelasting, vluchten en overige niet genoemde uitgaven.


Prijsindicatie

Circa € 650,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer/tent en met een minimale deelname van 5 personen. Prijs op basis van 2 personen op aanvraag.


Opmerkingen

Prijs 1-persoonskamer/tent op aanvraag en u dient uw eigen slaapzak mee te nemen.


WANDELREIS - 11 DAGEN


Programma

Dag 1: Aankomst in Amman

U wordt verwelkomd op de luchthaven Queen Alia International door onze agent die u zal helpen met uw visum. Vervolgens transfer naar het Larsa Hotel*** voor uw overnachting.

Dag 2: Amman - Madaba - Karak - Dana

Na het ontbijt gaat u richting Madaba om een bezoek te brengen aan de St. George Church met de wereldberoemde landkaart van mozaïek. Vervolgens gaat u naar Mount Nebo, vanuit hier zag Mozes het beloofde land. Via de King's Highway rijdt u naar Karak waar u een bezoek zult brengen aan het immense Crusaders Castle en dan wordt u naar uw hotel gebracht voor het diner en overnachting in het Dana Natuurreservaat. (ontbijt en diner)

Dag 3: Dana - Wadi Feynan

Vandaag loopt u vanuit het Dana Natuurreservaat naar Wadi Feynan. U doet dit onder begeleiding van een ervaren Engels sprekende gids. U loopt bergafwaarts vanuit Dana naar Feynan en komt door de zandbergkloof van Wadi Dana. U kampeert vannacht in Wadi Feynan. De wandeling van vandaag is ongeveer 18 kilometer lang en neemt 6 tot 7 uur in beslag. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 4: Wadi Feynan - Abu Alsakeen - Wadi Araba

Vanuit Wadi Feynan loopt u richting Wadi Abu Alsakeen waar de lunch wordt geserveerd. Dan loopt u verder naar de Yellow Mountain in Wadi Araba waar u vannacht zult kamperen. U heeft vandaag een ezel tot uw beschikking, zodat u geen waterflessen hoeft te dragen. De wandeling van vandaag is ongeveer 22 kilometer lang en neemt 7 tot 8 uur in beslag. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 5: Wadi Araba - Shakarit Musaid

Vandaag maakt u een mooie wandeltocht door de Wadi Araba woestijn richting de prachtige bergen. Vanuit daar heeft u een mooi uitzicht over de omgeving. Een gedeelte van de dag gaat het bergopwaarts. U kampeert vannacht in Shakarit Musaid. De wandeling van vandaag is ongeveer 19 kilometer lang en neemt 7 tot 8 uur in beslag. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 6: Wadi Araba - Little Petra - Petra

Na het ontbijt gaat u per jeep naar Little Petra. Vanuit hier gaat de wandeltocht verder, u gaat via traptreden omhoog en loopt zo richting Petra naar de Monastery. Tijdens deze route heeft u een mooi uitzicht over de omgeving. Vannacht kampeert u bij het Snake Monument in Petra, vlakbij de Jabal Haroun Mountain. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 7: Petra

Vandaag beklimt u de Jabal Haroun Mountain. Wanneer u weer beneden bent brengt u samen met de gids een bezoek aan Petra en u ziet o.a. Collonaded Street en Roman Theatre. Vanuit Roman Theatre wandelt u omhoog via Wadi Farasa naar de High Place of Sacrifice. Deze route wordt door weinig touristen gelopen en zo komt u echt "buiten de gebaande paden". Vanuit hier gaat u weer naar beneden en brengt u nog een bezoek aan de Street of Facades, The Treasury en de Siq. U overnacht vandaag in het Petra Palace Hotel***. (ontbijt en lunch)

Dag 8: Petra - Wadi Rum

Na het ontbijt rijdt u naar Wadi Rum en hier gaat u een gehele dag wandelen in het Wadi Rum Disi gebied. U kampeert vannacht in Wadi Rum. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 9: Wadi Rum - Dode Zee

In de morgen maakt u nog een laatste wandeling in Wadi Rum. Na de lunch transfer naar de Dode Zee waar u zult overnachten in het Holiday Inn Dead Sea Resort****. (ontbijt en lunch)

Dag 10: Dode Zee

Vrije dag, dobber op het zoute water en probeer de heilzame modder uit. Overnachting in het Holiday Inn Dead Sea Resort****. (ontbijt)

Dag 11: Luchthaven Amman

U wordt vandaag naar de luchthaven van Amman gebracht waar deze reis eindigt. (ontbijt)


Inclusief

Overnachtingen in bovengenoemde hotels/campsites, maaltijden zoals genoemd in bovenstaand programma, entree Petra voor 2 dagen, gebruik kampeermateriaal m.u.v. een slaapzak, begeleiding door een Engels sprekende gids gedurende de reis en alle transfers zoals genoemd in het programma.


Exclusief

Drankjes, niet genoemde maaltijden, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, vertrekbelasting, vluchten en overige niet genoemde uitgaven.


Prijsindicatie

Circa € 995,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer/tent en met een minimale deelname van 5 personen.


Opmerkingen

U dient uw eigen slaapzak mee te nemen en toeslag 1-persoonskamer/tent op aanvraag.