GEWOONWEG REIZEN
Uw reisdromen worden werkelijkheid!

Israël - Wandelvakanties

Volg in Israël de bekende "Jesus Trail".

Gewoonweg Reizen biedt de volgende wandelvakanties aan in Israël:

  • Jesus Trail - 6 dagen
  • Jesus Trail speciaal voor families met kinderen - 10 dagen

Wandelt u liever een andere route of wilt u in andere accommodaties verblijven? Geen probleem, neem contact op, deze reizen zijn geheel aan te passen aan uw wensen.


JESUS TRAIL - 6 DAGEN


Programma

Dag 1: Aankomst in Nazareth

U arriveert in Nazareth op het einde van de middag en u ontmoet de lokale agent. De agent zal u alles vertellen over het programma van de aankomende dagen, u krijgt de vouchers, routebeschrijvingen e.d. overhandigd en u kunt al uw vragen stellen. De rest van de avond is ter vrije besteding, relax in de gemeenschappelijke ruimte van het hotel en geniet van een diner in 1 van de vele lokale restaurants.

Overnachting in Fauzi Azar Inn of gelijkwaardig.

Dag 2: Nazareth

Na een gezond en vers Arabisch ontbijt kunt u op ontdekking gaan in de oude stad Nazareth. Wandel door de smalle steegjes, ruik de geuren van wierook en kruiden en bezoek enkele oude kerken. In de middag gaat u richting Nazareth Village (circa 10 minuten lopen vanaf het centrum), dit is een openlucht museum waar u teruggaat in de tijd. U ziet hier o.a. diverse huizen, een synagoge en een olijvenpers.

Overnachting in Fauzi Azar Inn of gelijkwaardig. (ontbijt)

Dag 3: Nazareth - Cana, circa 15 kilometer

Vandaag gaat u op weg en u loopt bergopwaarts richting het Zippori National Park. Hier kunt u de archeologische ruïnes bewonderen. Zie de Byzantijnse mozaïeken en bekijk het oude waterafvoer systeem. Dan wandelt u verder en u passeert het kleine plaatsje Mashhad, voordat u arriveert in Cana, hier vond het eerste wonder van Jezus plaats. U checkt in bij de B&B waar u vannacht zult verblijven en daarna heeft u tijd voor een bezoek aan enkele Orthodoxe en Katholieke kerken, waar u meer te weten komt over het eerste wonder, namelijk de verandering van water in wijn tijdens het bruiloftsfeest. In de avond kunt u genieten van een diner samen met uw gastheer.

Overnachting in Cana Wedding B&B of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 4: Cana - Kibbutz Lavi, circa 14.5 kilometer

Ga vandaag vroeg op pad. U loopt bergopwaarts over een bospad en u heeft een mooi zicht op de onder u gelegen vallei. Rust even uit in de schaduw van de bomen en wandel dan verder. Breng een bezoek aan een oude Romeinse weg, welke een gedeelte is van de Via Maris die de Middellandse Zee verbindt met het meer van Galilea. U wandelt een kleine heuvel op vol met ruïnes en dan arriveert u bij Kibbutz Lavi. Rust uit bij het zwembad en geniet in de avond van een kosjer diner in het restaurant.

Overnachting in Kibbutz Lavi of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 5: Kibbutz Lavi - Moshav Arbel, circa 17 kilometer

Na het ontbijt start de volgende wandeldag. U loopt over het platteland en beklimt de Horns of Hattin, hier vond een bekende strijd tussen de kruisvaarders plaats. U vangt de eerste glimp op van het meer van Galilea en u ziet de Arbel vallei liggen. Dan wandelt u bergafwaarts via de rotsachtige helling naar Nebi Shu'eib, het Druzische Heiligdom en volgens de traditie het graf van de profeet Jethro, de schoonvader van Mozes. Hier kunt u een korte pauze houden om te lunchen en te genieten van de omgeving. Wandel vervolgens verder door de Arbel vallei en u passeert de ruïne van het dorp Hattin. U verblijft vannacht in Moshav Arbel in een rustieke cabine.

Overnachting in Moshav Arbel. (ontbijt en diner)

Dag 6: Moshav Arbel - Capernaum, circa 18.5 kilometer

Sta vroeg op en zie de zon opkomen. U daalt voorzichtig af via een steil pad en u passeert enkele grotten en Wadi Hamam. U wandelt verder richting Tabgha en hier kunt u de mozaïeken bewonderen, waar volgens de traditie "de voeding van de 5000" plaatsvond. Vervolgens gaat u in noordelijke richting langs de oever van het meer van Galilea en u kunt een bezoek brengen aan de kerk St. Peter. Dan loopt u bergopwaarts via een smal pad naar de Mount of Beatitudes, de plaats van de Bergrede. De wandeltocht eindigt in Capernaum, hier woonden de apostelen Petrus, Andreas, Jacobus en Johannes en dit was Jezus zijn eigen stad. U wordt vandaag teruggebracht naar Nazareth, waar deze reis eindigt. (ontbijt)


Inclusief

Vijf overnachtingen in bovengenoemde accommodaties, maaltijden zoals genoemd in bovenstaand programma, routebeschrijvingen, bagage vervoer, Nazareth Village tour, assistentie van de lokale agent en transfer Capernaum - Nazareth.


Exclusief

Drankjes, niet genoemde maaltijden, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, vluchten, entreegelden Nationale Parken, entreegelden van de te bezoeken bezienswaardigheden en overige niet genoemde uitgaven.


Prijsindicatie

Circa € 850,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer.


Opmerkingen

Toeslag 1-persoonskamer bedraagt circa € 180,-.

U wandelt circa 4 tot 6 uur per dag. De tochten zijn gemiddeld van niveau.


JESUS TRAIL SPECIAAL VOOR FAMILIES MET KINDEREN - 10 DAGEN


Programma

Dag 1: Aankomst in Nazareth

U arriveert in Nazareth op het einde van de middag en u ontmoet de lokale agent. De agent zal u alles vertellen over het programma van de aankomende dagen, u krijgt de vouchers, routebeschrijvingen e.d. overhandigd en u kunt al uw vragen stellen. De rest van de avond is ter vrije besteding, relax in de gemeenschappelijke ruimte van het hotel en geniet van een diner in 1 van de vele lokale restaurants.

Overnachting in Fauzi Azar Inn of gelijkwaardig.

Dag 2: Nazareth - Zippori, circa 8 kilometer

Na een gezond en vers Arabisch ontbijt wandelt u, via de oude stad Nazareth, bergopwaarts en u ziet Zippori al voor u liggen. U passeert velden vol met vogels en u komt aan bij het Zippori National Park. Hier vindt u diverse aquaducten, oude mozaïeken en een kruisvaarders fort. In de avond kunt u genieten van een heerlijk diner in uw accommodatie.

Overnachting in Moshav Zippori. (ontbijt en diner)

Dag 3: Zippori - Cana, circa 5.5 kilometer

U passeert vandaag het kleine plaatsje Mashhad, voordat u arriveert in Cana, hier vond het eerste wonder van Jezus plaats. U checkt in bij de B&B waar u vannacht zult verblijven en daarna heeft u tijd voor een bezoek aan enkele Orthodoxe en Katholieke kerken, waar u meer te weten komt over het eerste wonder, namelijk de verandering van water in wijn tijdens het bruiloftsfeest. In de avond kunt u genieten van een diner samen met uw gastheer.

Overnachting in Cana Wedding B&B of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 4: Cana - Ilaniya, circa 10.5 kilometer

De wandeling van vandaag gaat door een mooi landschap met zicht over de vallei. U arriveert bij de geitenboerderij Yarok Az en hier kunnen de kinderen meehelpen met het melken van de geiten en met het plukken van verse kruiden. Proef zeker de lekkere geitenkaas die hier gemaakt wordt.

Overnachting in Ilaniya. (ontbijt en diner)

Dag 5: Ilaniya - Kibbutz Lavi, circa 5 kilometer

Sta vroeg op, zodat de kinderen kunnen meehelpen met het dagelijkse leven op de boerderij en geniet daarna van een goed ontbijt. De tocht van vandaag is niet zo lang. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan een oude Romeinse weg, welke een gedeelte is van de Via Maris die de Middellandse Zee verbindt met het meer van Galilea. U wandelt een kleine heuvel op vol met ruïnes en dan arriveert u bij Kibbutz Lavi. Rust uit bij het zwembad en geniet in de avond van een kosjer diner in het restaurant.

Overnachting in Kibbutz Lavi of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 6: Kibbutz Lavi - Nebi Shu'eib, circa 6 kilometer

U wandelt vandaag door de velden met een mooi zicht op de Horns of Hattin, hier vond een bekende strijd tussen de kruisvaarders plaats. Tijdens een heldere dag kunt u de, met sneeuw bedekte, Mount Hermon zien liggen. U loopt bergafwaarts en u kunt een bezoek brengen aan Nebi Shu'eib, het Druzische Heiligdom en volgens de traditie het graf van de profeet Jethro, de schoonvader van Mozes. Hier wordt u opgehaald en naar Moshav Arbel gebracht voor uw overnachting. De accommodatie beschikt over o.a. een zwembad en een jacuzzi.

Overnachting in Shavit's Guesthouse of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 7: Nebi Shu'eib - Moshav Arbel, circa 9.5 kilometer

Na het ontbijt brengt de shuttle u terug naar het punt waar u gisteren gestopt bent. U wandelt door de Arbel vallei en u passeert de ruïne van een moskee, de minaret kan nog altijd beklommen worden. U passeert een waterbron en hier groeien wilde frambozen. Na nog een laatste klim arriveert u bij uw accommodatie in Moshav Arbel.

Overnachting in Shavit's Guesthouse of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 8: Moshav Arbel - Ginosar, circa 9 kilometer

Sta vroeg op en zie de zon opkomen. U daalt voorzichtig af via een steil pad en u passeert enkele grotten en de waterbron Wadi Hamam. Wandel vervolgens richting Ginosar en in de middag kunt u genieten aan het meer van Galilea.

Overnachting in Ginosar. (ontbijt en diner)

Dag 9: Ginosar - Capernaum, circa 6 kilometer

U wandelt vandaag richting Tabgha en hier kunt u de mozaïeken bewonderen, waar volgens de traditie "de voeding van de 5000" plaatsvond. Vervolgens gaat u in noordelijke richting langs de oever van het meer van Galilea en u kunt een bezoek brengen aan de kerk St. Peter. Dan loopt u bergopwaarts via een smal pad naar de Mount of Beatitudes, de plaats van de Bergrede. De wandeltocht eindigt in Capernaum, hier woonden de apostelen Petrus, Andreas, Jacobus en Johannes en dit was Jezus zijn eigen stad. U wordt teruggebracht naar Ginosar voor uw overnachting.

Overnachting in Ginosar. (ontbijt en diner)

Dag 10: Capernaum

Na het ontbijt is er een einde gekomen aan deze wandeltocht.


Inclusief

Negen overnachtingen in bovengenoemde accommodaties in een familiekamer, maaltijden zoals genoemd in bovenstaand programma, routebeschrijvingen, bagage vervoer, assistentie van de lokale agent en transfer Capernaum - Nazareth.


Exclusief

Drankjes, niet genoemde maaltijden, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, vluchten, entreegelden Nationale Parken, entreegelden van de te bezoeken bezienswaardigheden en overige niet genoemde uitgaven.


Prijsindicatie

Circa € 3700,- voor 2 volwassenen en 2 kinderen tot 12 jaar.