GEWOONWEG REIZEN
Uw reisdromen worden werkelijkheid!

Ierland - Wandelvakanties in een internationale groep

Een wandelvakantie in Ierland is genieten van de mooie natuur en de vriendelijke bevolking! Samen met een internationaal gezelschap en onder begeleiding van een Engelstalige gids ontdekt u al wandelend dit prachtige land.

Gewoonweg Reizen biedt de volgende groepsreizen aan:

  • Zuidelijk Ierland - 7 dagen
  • Westelijk Ierland - 8 dagen
  • Noordelijk Ierland - 9 dagen
  • Geheel Ierland - 15 dagen


ZUIDELIJK IERLAND - 7 DAGEN - GROEPSREIS IN INTERNATIONAAL GEZELSCHAP


Programma

Dag 1: Dublin - Wicklow

Deze reis start in Dublin (om 08.00 uur) en vanuit hier reist u via de Wicklow Mountains, over de Sally Gap. Onderweg ziet u het Guinness meer liggen en uiteindelijk arriveert u bij het Guesthouse in Glendalough. Zodra iedereen is ingecheckt start de eerste wandeling. Glendalough was een belangrijke religieuze plaats in het oude Ierland, waar St. Kevin leefde samen met zijn volgers. De wandeling van vandaag duurt ongeveer 3 uur en leidt u rondom de vallei.

Dag 2: Wicklow - Dingle

Vandaag reist u verder richting het zuidwesten van Ierland, naar county Kerry. Onderweg wordt er gestopt in het lieve plaatsje Adare en vanuit daar reist u naar Dingle. U stapt uit bij het Beenbane strand en dan wandelt u over de kliffen naar Dingle, een prachtige manier om dit stadje binnen te komen.

Dag 3: Dingle

Na het ontbijt gaat u op weg voor een prachtige wandeling naar Mount Brandon. U wordt naar het startpunt gebracht en u komt over de bekende Conor Pass, vanuit hier heeft u een schitterend zicht over het schiereiland Dingle en de Mount Brandon. Vanaf de top van de berg ziet u, aan de ene kant de Blasket eilanden liggen en aan de andere kant Tralee. De wandeling is niet al te moeilijk, de top ligt op 1000 meter hoogte en de tocht neemt ongeveer 4 uur in beslag. Hierna wordt u teruggebracht naar Dingle en daar heeft u de kans om Fungi te spotten. Fungi is een dolfijn, die Dingle als zijn thuisbasis heeft.

Dag 4: Dingle

U gaat vandaag naar Slea Head en u komt langs lanen vol met fuchsia's. U volgt de kliffen en komt bij het uitkijkpunt, vanuit waar u de Great Blasket eilanden ziet liggen. De wandeling van vandaag is makkelijk en onderweg kunt u genieten van prachtige zichten over de Atlantische Oceaan en Dead Man's eiland. De wandeling eindigt in de plaats Ballyferriter.

Dag 5: Dingle - Killarney

Vandaag ontdekt u 1 van de mooiste wandeltochten van Ierland en wel die door de Gap of Dunloe. Deze kloof strekt zich uit door de hoogste bergketen van Ierland, de MacGuillicuddy Reeks. De wandeling leidt u door deze kloof en u komt aan de overkant uit, waar u verder gaat per boot voor een tocht van ongeveer 1 uur over de meren van Killarney. Deze boottocht eindigt bij Ross Castle en vanuit hier wandelt u naar Killarney.

Dag 6: Killarney - Lahinch

U reist vandaag naar de westkust en u steekt de rivier de Shannon over per ferry. Deze rivier splitst Ierland in tweeën. Het duurt vanaf hier niet meer lang, voordat u aankomt in de Burren en u de Cliffs of Moher ziet liggen. Bij Brigid's Well wordt gestopt en hier start de wandeling over de Cliffs of Moher, deze wandeling is echt schitterend. Het is aan te raden om niet te dicht bij de uiteinden van de kliffen te komen, de kliffen zijn namelijk wel 214 meter hoog.

Dag 7: Lahinch - Galway

In de morgen maakt u een wandeling door de regio. Deze regio bestaat uit kalksteen en u vindt hier vele grotten. Het lijkt alsof u door een maanlandschap wandelt. Na deze wandeling verlaat u het plaatsje Lahinch en u reist, via de kustweg, naar Galway. In Galway is deze mooie wandelreis ten einde.


Inclusief

Zes overnachtingen in Guesthouses op basis van logies/ontbijt, begeleiding door een Engelstalige gids, alle genoemde transfers en entreegelden van de te bezoeken plaatsen.


Exclusief

Drankjes, lunch, diner, fooien, verzekeringen, persoonlijke uitgaven, vluchten en overige niet genoemde uitgaven.


Niveau

De wandelingen zijn makkelijk tot gemiddeld.


Prijs

€ 1199,- op basis van een 2-persoonskamer.


Opmerkingen

Toeslag 1-persoonskamer bedraagt € 240,-.

Deze groepsreis vertrekt in 2017 op 14 mei, 4 juni, 2 juli, 6 augustus en 3 september.

Groepsgrootte is maximaal 16 personen.


WESTELIJK IERLAND - 8 DAGEN - GROEPSREIS IN INTERNATIONAAL GEZELSCHAP


Programma

Dag 1: Dublin - Belmullet

Deze reis start in Dublin en vanuit hier reist u richting het noordwesten naar Mayo. Er wordt gestopt bij Foxford Woollen Mills en hier vindt u een café en een winkeltje vol met Ierse kunstnijverheid. Vervolgens reist u verder en u passeert 2 meren: Lake Cullin en Lake Conn. Bij Black Head gaat u op weg voor een wandeling over de kliffen en u heeft vanuit hier een mooi zicht over de Atlantische Oceaan. U komt aan bij Ceide Fields, dit is een groot monument uit de steentijd. Hierna wordt u naar uw Guesthouse gebracht voor de overnachting.

Dag 2: Belmullet

U ontwaakt in het midden van de natuur en na het ontbijt gaat u op ontdekkingstocht op, en rondom, het schiereiland. Als eerste gaat u naar het eiland Inishkea, waar u een mooie wandeling maakt. U keert terug naar land per boot en vervolgens maakt u een wandeling over de kliffen in het noorden van het schiereiland.

Dag 3: Belmullet - Achill Island

Vandaag gaat u naar het Ballycroy National Park, dit is een beschermd moerasgebied, welke zich uitstrekt tot aan Tullaghan Bay. Bij het bezoekerscentrum krijgt u meer uitleg over de historie van dit gebied. Vervolgens gaat u, via een smalle brug, naar Achill Island, waar u zult overnachten. Hier aangekomen maakt u een wandeling richting Croaghaun. Op de top ziet u de prachtige kliffen liggen en daarna maakt u nog een strandwandeling langs het Keel strand, voordat u terugkeert naar uw accommodatie.

Dag 4: Achill Island - Westport

U verlaat het mooie eiland Achill en u reist verder richting het zuiden door Newport en langs Clew Bay. U komt aan in Westport en hier zult u overnachten. Westport is een leuk stadje met vele pubs en restaurants. Vervolgens maakt u een wandeling naar de heilige berg Croagh Patrick, hier verbleef St. Patrick 40 dagen en nachten op de top van de berg. Vanaf de top heeft u een prachtig zicht over de omgeving en u vindt hier zelfs een kerk.

Dag 5: Westport - Leenane

Vandaag maakt u een rondrit langs 1 van de mooiste valleien van Ierland. Doo Lough is nog niet ontdekt door het massa toerisme en het is een prachtige plek. U heeft spectaculaire zichten en u vindt hier een meer omringd door bergen. Na dit bezoek reist u verder naar uw overnachtingsadres en nadat u heeft ingecheckt gaat u op weg voor een wandeling langs de oever van Killary Harbour. Tijdens de wandeling passeert u kleine dorpjes en ziet u leuke cottages.

Dag 6: Leenane

U gaat vandaag op weg voor een wandeling door de Maumturk Mountains. Deze wandeling heet de Maunnéam Walk en u wandelt via een kloof naar beneden richting de Inagh vallei. Hier ligt de Inage Lodge, een oase na een wandeling, waar u kunt uitrusten en iets kan eten en drinken. Tevens bezoekt u vandaag Kylemore Abbey, 1 van de meest romantische abdijen van Ierland. U overnacht wederom in Leenane en in de avond kunt u genieten van traditionele muziek in 1 van de lokale pubs.

Dag 7: Leenane - Doolin

In de morgen verlaat u het wilde en mooie Connemara en u reist verder naar county Clare, waar u de Burren en de Cliffs of Moher vindt. Er wordt een stop gemaakt in Galway en vervolgens reist u, via de kustroute, verder naar de Burren. Hier zult u een wandeling maken door een soort van maanlandschap en onderweg ziet u diverse plantensoorten, welke u alleen maar in dit gedeelte van Ierland tegenkomt.

Dag 8: Doolin - Dublin

Na het ontbijt maakt u een laatste wandeling en wel langs de magnifieke Cliffs of Moher. Na deze prachtige wandeling reist u terug naar Dublin, via Limerick. Er wordt kort gestopt bij Bunratty Castle voor enkele foto's en u kunt nog wat laatste inkopen doen bij Blarney Woollen Mills, voordat er in Dublin een einde aan deze reis komt.


Inclusief

Zeven overnachtingen in Guesthouses op basis van logies/ontbijt, begeleiding door een Engelstalige gids, alle genoemde transfers en entreegelden van de te bezoeken plaatsen.


Exclusief

Drankjes, lunch, diner, fooien, verzekeringen, persoonlijke uitgaven, vluchten en overige niet genoemde uitgaven.


Niveau

De wandelingen zijn makkelijk tot gemiddeld.


Prijs

€ 1349,- op basis van een 2-persoonskamer.


Opmerkingen

Toeslag 1-persoonskamer bedraagt € 280,-.

Deze groepsreis vertrekt in 2017 op 14 mei, 4 juni, 2 juli, 6 augustus en 3 september.

Groepsgrootte is maximaal 16 personen.


NOORDELIJK IERLAND - 9 DAGEN - GROEPSREIS IN INTERNATIONAAL GEZELSCHAP


Programma

Dag 1: Galway - Clifden

Deze reis start in Galway en vanuit hier gaat het richting het westen, naar Clifden waar u zult overnachten. De avond is ter vrije besteding.

Dag 2: Clifden

Er zijn vandaag meerdere routes mogelijk. Een aanbevolen route is om bergopwaarts te wandelen naar Benbaun en vervolgens af te dalen naar Kylemore Abbey. Wanneer het bergopwaarts gaat heeft u mooie zichten over de meren van Connemara en in dit gedeelte van het land leven vele wilde geiten en misschien ziet u zelfs nog wel een wilde Connemara pony voorbijkomen. Na een wandeling van ongeveer 4 uur komt u aan bij Kylemore Abbey, waar u een rondleiding met een gids kunt maken (exclusief). De kapel is een miniatuur van de Kathedraal van Norwich.

Dag 3: Clifden

Na het ontbijt start de wandeling langs Killary Harbour. De "Famine Road" leidt u langs de wegen welke zijn aangelegd gedurende de hongersnood van 1845 - 1849. U ziet de ruïnes van de huizen waarin de mensen leefden. De wandeling eindigt bij het strand en is ongeveer 12 kilometer lang.

Dag 4: Clifden - Donegal

In de morgen brengt u een bezoek aan het Country Life Museum, waar u meer leert over het leven in Ierland ongeveer 150 jaar geleden. Hierna maakt u een relaxte wandeling langs het strand van Mullagmore. Dan reist u verder richting het noorden en er wordt gestopt bij het graf van W.B. Yeats, welke gelegen is aan de voet van Ben Bulben. Vervolgens komt u door Sligo en aangekomen in Donegal maakt u een stadswandeling en bezoekt u Donegal Castle.

Dag 5: Donegal

Vandaag gaat u richting de hoogste kliffen van Europa, bij Slieve League. Vanuit hier heeft u een schitterend zicht over zee. De wind kan hier erg sterk zijn en uw gids zal bepalen of het veilig genoeg is om richting de top te wandelen. Wanneer dit niet het geval is, dan maakt u een wandeling bij Glen Colm Kill, vanuit hier heeft u een spectaculair zicht over de kliffen gezien vanuit de onderkant.

Dag 6: Donegal

Donegal heeft een nog onaangetast landschap en het staat bekend om o.a. de mooie kustlijn, de bergketens, meren en vele historische plaatsen. U reist naar het meest noordelijk gelegen nationale park van Ierland, namelijk Glenveagh National Park. Dit is een prachtige plaats en u vindt hier zelfs wilde adelaren, wanneer u geluk heeft spot u er eentje. Na de wandeling door dit nationale park maakt u een begeleide tour door Glenveagh Castle, een sprookjesachtige plaats gelegen aan de oever van een meer.

Dag 7: Donegal - Ballintoy

U komt vandaag Noord-Ierland binnen en u brengt een bezoek aan het oude fort Grianan An Aileach, voordat u verder reist naar Derry. Derry is de enige, geheel ommuurde stad in de UK, u kunt hier door leuke straatjes lopen en langs de muren wandelen, welke stammen uit de 17e eeuw. Hierna reist u verder via 1 van de meest noordelijke wegen van Ierland en u stopt bij Dunluce Castle. Overnachting in Ballintoy.

Dag 8: Ballintoy

Vandaag ontdekt u de Giant's Causeway. U wandelt vanuit de haven van Ballintoy, bekend uit de film "Game of Thrones", naar Causeway. De Giant's Causeway staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en zal zeker indruk op u maken.

Dag 9: Ballintoy - Dublin

Dit is alweer de laatste dag van deze rondreis. U reist terug richting Dublin en onderweg stopt u in Belfast. Hier maakt u een tour in het centrum en dan reist u via county Meath naar Dublin.


Inclusief

Acht overnachtingen in Guesthouses op basis van logies/ontbijt, begeleiding door een Engelstalige gids, alle genoemde transfers en entreegelden van de te bezoeken plaatsen.


Exclusief

Drankjes, lunch, diner, fooien, verzekeringen, persoonlijke uitgaven, vluchten en overige niet genoemde uitgaven.


Niveau

De wandelingen zijn makkelijk tot gemiddeld.


Prijs

€ 1449,- op basis van een 2-persoonskamer.


Opmerkingen

Toeslag 1-persoonskamer bedraagt € 280,-.

Deze groepsreis vertrekt in 2017 op 20 mei, 10 juni, 8 juli, 12 augustus en 9 september.

Groepsgrootte is maximaal 16 personen.


GEHEEL IERLAND - 15 DAGEN - GROEPSREIS IN INTERNATIONAAL GEZELSCHAP


Programma

Dag 1: Dublin - Wicklow

Deze reis start in Dublin (om 08.00 uur) en vanuit hier reist u via de Wicklow Mountains, over de Sally Gap. Onderweg ziet u het Guinness meer liggen en uiteindelijk arriveert u bij het Guesthouse in Glendalough. Zodra iedereen is ingecheckt start de eerste wandeling. Glendalough was een belangrijke religieuze plaats in het oude Ierland, waar St. Kevin leefde samen met zijn volgers. De wandeling van vandaag duurt ongeveer 3 uur en leidt u rondom de vallei.

Dag 2: Wicklow - Dingle

Vandaag reist u verder richting het zuidwesten van Ierland, naar county Kerry. Onderweg wordt er gestopt in het lieve plaatsje Adare en vanuit daar reist u naar Dingle. U stapt uit bij het Beenbane strand en dan wandelt u over de kliffen naar Dingle, een prachtige manier om dit stadje binnen te komen.

Dag 3: Dingle

Na het ontbijt gaat u op weg voor een prachtige wandeling naar Mount Brandon. U wordt naar het startpunt gebracht en u komt over de bekende Conor Pass, vanuit hier heeft u een schitterend zicht over het schiereiland Dingle en de Mount Brandon. Vanaf de top van de berg ziet u, aan de ene kant de Blasket eilanden liggen en aan de andere kant Tralee. De wandeling is niet al te moeilijk, de top ligt op 1000 meter hoogte en de tocht neemt ongeveer 4 uur in beslag. Hierna wordt u teruggebracht naar Dingle en daar heeft u de kans om Fungi te spotten. Fungi is een dolfijn, die Dingle als zijn thuisbasis heeft.

Dag 4: Dingle

U gaat vandaag naar Slea Head en u komt langs lanen vol met fuchsia's. U volgt de kliffen en komt bij het uitkijkpunt, vanuit waar u de Great Blasket eilanden ziet liggen. De wandeling van vandaag is makkelijk en onderweg kunt u genieten van prachtige zichten over de Atlantische Oceaan en Dead Man's eiland. De wandeling eindigt in de plaats Ballyferriter.

Dag 5: Dingle - Killarney

Vandaag ontdekt u 1 van de mooiste wandeltochten van Ierland en wel die door de Gap of Dunloe. Deze kloof strekt zich uit door de hoogste bergketen van Ierland, de MacGuillicuddy Reeks. De wandeling leidt u door deze kloof en u komt aan de overkant uit, waar u verder gaat per boot voor een tocht van ongeveer 1 uur over de meren van Killarney. Deze boottocht eindigt bij Ross Castle en vanuit hier wandelt u naar Killarney.

Dag 6: Killarney - Lahinch

U reist vandaag naar de westkust en u steekt de rivier de Shannon over per ferry. Deze rivier splitst Ierland in tweeën. Het duurt vanaf hier niet meer lang, voordat u aankomt in de Burren en u de Cliffs of Moher ziet liggen. Bij Brigid's Well wordt gestopt en hier start de wandeling over de Cliffs of Moher, deze wandeling is echt schitterend. Het is aan te raden om niet te dicht bij de uiteinden van de kliffen te komen, de kliffen zijn namelijk wel 214 meter hoog.

Dag 7: Lahinch - Galway

In de morgen maakt u een wandeling door de regio. Deze regio bestaat uit kalksteen en u vindt hier vele grotten. Het lijkt alsof u door een maanlandschap wandelt. Na deze wandeling verlaat u het plaatsje Lahinch en u reist, via de kustweg, naar Galway. In Galway heeft u enkele uren vrije tijd om deze leuke plaats te ontdekken. Vervolgens reist u verder richting het westen, naar Clifden waar u zult overnachten.

Dag 8: Clifden

Er zijn vandaag meerdere routes mogelijk. Een aanbevolen route is om bergopwaarts te wandelen naar Benbaun en vervolgens af te dalen naar Kylemore Abbey. Wanneer het bergopwaarts gaat heeft u mooie zichten over de meren van Connemara en in dit gedeelte van het land leven vele wilde geiten en misschien ziet u zelfs nog wel een wilde Connemara pony voorbijkomen. Na een wandeling van ongeveer 4 uur komt u aan bij Kylemore Abbey, waar u een rondleiding met een gids kunt maken. De kapel is een miniatuur van de Kathedraal van Norwich.

Dag 9: Clifden

Na het ontbijt start de wandeling langs Killary Harbour. De "Famine Road" leidt u langs de wegen welke zijn aangelegd gedurende de hongersnood van 1845 - 1849. U ziet de ruïnes van de huizen waarin de mensen leefden. De wandeling eindigt bij het strand en is ongeveer 12 kilometer lang.

Dag 10: Clifden - Donegal

In de morgen brengt u een bezoek aan het Country Life Museum, waar u meer leert over het leven in Ierland ongeveer 150 jaar geleden. Hierna maakt u een relaxte wandeling langs het strand van Mullagmore. Dan reist u verder richting het noorden en er wordt gestopt bij het graf van W.B. Yeats, welke gelegen is aan de voet van Ben Bulben. Vervolgens komt u door Sligo en aangekomen in Donegal maakt u een stadswandeling en bezoekt u Donegal Castle.

Dag 11: Donegal

Vandaag gaat u richting de hoogste kliffen van Europa, bij Slieve League. Vanuit hier heeft u een schitterend zicht over zee. De wind kan hier erg sterk zijn en uw gids zal bepalen of het veilig genoeg is om richting de top te wandelen. Wanneer dit niet het geval is, dan maakt u een wandeling bij Glen Colm Kill, vanuit hier heeft u een spectaculair zicht over de kliffen gezien vanuit de onderkant.

Dag 12: Donegal

Donegal heeft een nog onaangetast landschap en het staat bekend om o.a. de mooie kustlijn, de bergketens, meren en vele historische plaatsen. U reist naar het meest noordelijk gelegen nationale park van Ierland, namelijk Glenveagh National Park. Dit is een prachtige plaats en u vindt hier zelfs wilde adelaren, wanneer u geluk heeft spot u er eentje. Na de wandeling door dit nationale park maakt u een begeleide tour door Glenveagh Castle, een sprookjesachtige plaats gelegen aan de oever van een meer.

Dag 13: Donegal - Ballintoy

U komt vandaag Noord-Ierland binnen en u brengt een bezoek aan het oude fort Grianan An Aileach, voordat u verder reist naar Derry. Derry is de enige, geheel ommuurde stad in de UK, u kunt hier door leuke straatjes lopen en langs de muren wandelen, welke stammen uit de 17e eeuw. Hierna reist u verder via 1 van de meest noordelijke wegen van Ierland en u stopt bij Dunluce Castle. Overnachting in Ballintoy.

Dag 14: Ballintoy

Vandaag ontdekt u de Giant's Causeway. U wandelt vanuit de haven van Ballintoy, bekend uit de film "Game of Thrones", naar Causeway. De Giant's Causeway staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en zal zeker indruk op u maken.

Dag 15: Ballintoy - Dublin

Dit is alweer de laatste dag van deze rondreis. U reist terug richting Dublin en onderweg stopt u in Belfast. Hier maakt u een tour in het centrum en dan reist u via county Meath naar Dublin.


Inclusief

Veertien overnachtingen in Guesthouses op basis van logies/ontbijt, begeleiding door een Engelstalige gids, alle genoemde transfers en entreegelden van de te bezoeken plaatsen.


Exclusief

Drankjes, lunch, diner, fooien, verzekeringen, persoonlijke uitgaven, vluchten en overige niet genoemde uitgaven.


Niveau

De wandelingen zijn makkelijk tot gemiddeld.


Prijs

€ 2499,- op basis van een 2-persoonskamer.


Opmerkingen

Toeslag 1-persoonskamer bedraagt € 560,-.

Deze groepsreis vertrekt in 2017 op 14 mei, 4 juni, 2 juli, 6 augustus en 3 september.

Groepsgrootte is maximaal 16 personen.