GEWOONWEG REIZEN
Uw reisdromen worden werkelijkheid!

Ethiopië - Wandelvakanties

Een wandelvakantie in Ethiopië is een ware belevenis! Samen met een internationaal gezelschap en onder begeleiding van een Engels sprekende gids ontdekt u al wandelend Ethiopië. Er wordt gereisd in kleine groepen.

Bent u op zoek naar een individuele wandelvakantie in Ethiopië en wandelt u dan liever een andere route of wilt u in andere accommodaties verblijven? Geen probleem, neem contact op!


TREKTOCHT IN DE SIMIEN MOUNTAINS - 11 DAGEN - GROEPSREIS IN INTERNATIONAAL GEZELSCHAP


Programma

Dag 1: Addis Abeba

U wordt verwelkomd op de luchthaven van Addis Abeba en vervolgens naar uw hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Overnachting in Jupiter International Hotel**** of gelijkwaardig.

Dag 2: Addis Abeba - Gondar - Sanka Ber

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven gebracht en u vliegt van Addis Abeba naar Gondar. Vanuit hier reist u verder naar Sanka Ber via Debark, dit is het hoofdkwartier van het Simien Mountains National Park. Sanka Ber ligt op een hoogte van 3200 meter en bij aankomst maakt u een korte wandeling en kunt u genieten van de mooie uitzichten.

Overnachting op een kampeerplaats. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 3: Sanka Ber - Geech

Vandaag maakt u een trektocht van Sanka Ber naar Geech, gelegen op 3550 meter hoogte. Onderweg brengt u een bezoek aan de Jinbar Falls en u stopt diverse keren, zodat u de omgeving kunt bewonderen. De wandeling neemt 5 tot 6 uur in beslag.

Overnachting op een kampeerplaats. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 4: Geech - Imetgogo - Chenek

U maakt vandaag een trektocht van Geech naar Chenek (3600 meter) via Imetgogo (3986 meter). Onderweg heeft u een schitterend zicht over het Nationale Park en u heeft de kans om de Walia steenbok te spotten. De wandeling van vandaag neemt ongeveer 7 uur in beslag.

Overnachting op een kampeerplaats. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 5: Chenek - Ambiqo

Na het ontbijt gaat u weer op weg en u wandelt naar Ambiqo. U beklimt de Buhait Mountain, dit is de op 2 na hoogste piek in dit berggebied. De tocht duurt 6 tot 8 uur.

Overnachting op een kampeerplaats. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 6: Ambiqo - Ras Dashen - Ambiqo

U maakt vandaag een tocht naar Ras Dashen, dit is de hoogste piek van Ethiopië met een hoogte van 4620 meter. In totaal duurt de trektocht vandaag 7 tot 9 uur. U keert weer terug naar Ambiqo voor de overnachting.

Overnachting op een kampeerplaats. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 7: Ambiqo - Chenek

Vandaag wandelt u terug naar Chenek. Onderweg heeft u de kans om wolven en/of vossen te spotten. De wandeling neemt vandaag 6 tot 8 uur in beslag.

Overnachting op een kampeerplaats. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 8: Chenek - Gondar

U reist vandaag terug naar Gondar (ongeveer 5 uur) en bij aankomst in Gondar maakt u een stadsrondrit.

Overnachting in Goha Hotel***+ of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 9: Gondar - Lalibela

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Gondar gebracht voor uw vlucht naar Lalibela. In Lalibela vindt u de bekende rotskerken. De kerken zijn in groepen verdeeld en na de lunch brengt u een bezoek aan de eerste groep kerken van King Lalibela. Deze kerken staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Overnachting in Roha Hotel*** of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 10: Lalibela

U maakt vandaag een tocht met een muilezel naar de top van de heuvel waarop de kerk van Asheton Mariam zich bevindt. Onderweg kunt u genieten van prachtige zichten over de omgeving. In de middag bezoekt u de tweede en derde groep kerken van Lalibela.

Overnachting in Roha Hotel*** of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 11: Lalibela - Addis Abeba

U vliegt vandaag weer terug naar Addis Abeba en bij aankomst maakt u een stadsrondrit door Addis Abeba. U bezoekt onderweg het Nationale Archeologisch Museum en Merkato (de grootste openluchtmarkt van Afrika). In de avond is er een afscheidsdiner in 1 van de beste, traditionele restaurants van de stad en terwijl u geniet van typisch Ethiopische gerechten, wordt u vermaakt met folkloristische dansen. Na het diner eindigt deze tour en wordt u naar de luchthaven gebracht. (ontbijt en diner)


Inclusief

Tien overnachtingen zoals aangegeven in het programma, maaltijden zoals aangegeven in het programma, begeleiding door een Engels sprekende gids, alle entreegelden, alle transfers, tocht per muilezel en alle binnenlandse vluchten.


Exclusief

Drankjes, maaltijden niet genoemd in bovenstaand programma, fooien, verzekeringen, persoonlijke uitgaven, intercontinentale vluchten en overige niet genoemde uitgaven.


Niveau

De trektocht heeft een gemiddeld niveau. De beste tijd voor deze trekking is in het droge seizoen, van oktober t/m mei. In het regenseizoen stromen diverse rivieren over, het terrein is dan glad en mist kan het uitzicht beperken.


Prijs

Tussen € 3900,- en € 4165,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer/tent. Prijs is afhankelijk van het seizoen waarin u reist.


Opmerkingen

Toeslag 1-persoonskamer/tent bedraagt € 245,-.

Deze trekking vertrekt in 2017 op 15 februari, 8 november en 2 december.

Voor andere vertrekdata en de juiste prijzen neem contact op.