GEWOONWEG REIZEN
Uw reisdromen worden werkelijkheid!

Zuid-Afrika wandelvakantie - 14 dagen - gemengd internationaal gezelschap

U ontdekt in een internationaal gezelschap, al wandelend, een gedeelte van Zuid-Afrika. Er wordt gereisd in kleine groepen (maximaal 12 deelnemers) en wanneer u als single een kamer wenst te delen met een ander persoon van hetzelfde geslacht dan betaalt u geen toeslag.


Programma

Dag 1: Johannesburg

Om 06.30 uur is er een korte bijeenkomst waar u de laatste informatie over deze reis ontvangt en vervolgens gaat u op weg richting Mpumalanga. In de namiddag bezoekt u het plaatsje Pilgrims Rest en God's Window, vanuit hier heeft u een prachtig zicht over de omgeving. Dan maakt u een korte wandeling vanuit de Mac Mac Pools en hierna gaat u naar uw chalet voor de overnachting.

Overnachting in Graskop Mogodi Lodge. (lunch en diner)

Dag 2 en 3: Kruger Private Game Reserve

In de morgen maakt u een wandeling van ongeveer 4 uur rondom de Blyde River Canyon. U wandelt bergafwaarts en vanuit de canyon heeft u zicht op de Three Sisters en de rivier. Na de lunch reist u verder naar een privé reservaat en hier kunt u, in de late namiddag, genieten van een game drive. Dag 3 begint met een wandelsafari welke begeleid wordt door een lokale ranger. U leert tijdens deze wandeling meer over de sporen van de dieren en hopelijk komt u vele dieren tegen.

Overnachtingen in Balule Conservancy in tenten met privé faciliteiten. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 4: Kruger National Park

Vandaag gaat u op ontdekking in het Kruger National Park waar u, tijdens een game drive, op zoek gaat naar o.a. de olifant, het luipaard en de leeuw.

Overnachting in Kruger National Park Tents in tenten met privé faciliteiten. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 5 en 6: Swaziland

U reist verder naar Swaziland waar u de komende 2 nachten zult verblijven. Op dag 6 maakt u een lange wandeling door de bergen van het Malalotja Nature Reserve.

Overnachtingen in Hawane Chalets. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 7 en 8: Isimangoliso Wetland Park

Voordat u Swaziland verlaat, brengt u nog een bezoek aan de plaatselijke markt in Mbabane. Vervolgens reist u verder naar het Isimangoliso Wetland Park waar u de komende 2 nachten zult verblijven. In de morgen, op dag 8, brengt u een bezoek aan het Hluhluwe Game Reserve en in de late namiddag maakt u een 3 uur durende wandeling door de bossen. Onderweg zult u verschillende vogelsoorten kunnen bewonderen en u leert meer over het gebied.

Overnachtingen in Shonalanga Lodge. (dag 7: ontbijt, lunch en diner en dag 8: ontbijt en lunch)

Dag 9 en 10: Zululand

Op dag 9 verlaat u de kust en u reist door een mooi gebied met heuvels en valleien naar Zululand naar het kleine plaatsje Dundee. U bezoekt hier het Tulana museum. De middag is ter vrije besteding. De volgende dag maakt u een 5 uur durende wandeling door de heuvels van Zululand naar de Buffalo rivier. Later op de dag brengt u nog een bezoek aan Rourkes Drift.

Overnachtingen in Battlefields Country Lodge. (beide dagen ontbijt en lunch)

Dag 11 en 12: Drakensberg

Vandaag reist u verder naar Drakensberg waar u de komende 2 nachten zult verblijven op de top van de berg (1600 meter). Op dag 12 maakt u een 4 uur durende wandeling door de bergen en onderweg kunt u een duik nemen in 1 van de vele riviertjes van het Royal Natal National Park. Vanuit de lodge heeft u een prachtig zicht over de bergen.

Overnachtingen in Royal Natal National Park Thendele. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 13: Drakensberg

U start deze dag met een vroeg ontbijt en vervolgens gaat u naar Witsieshoek gelegen aan de voet van Sentinel Peak. Hier begint de wandeling van vandaag. U beklimt een soort ladder richting de top van het Drakensberg Amphitheatre en de mooie Tugela Falls. Vanuit hier ziet u KwaZulu-Natal liggen. Hierna wandelt u verder naar de lodge, welke gelegen is op een hoogte van 2300 meter.

Overnachting in de Witsieshoek Lodge. (ontbijt en lunch)

Dag 14: Johannesburg

U reist vandaag terug naar Johannesburg waar u rond 17.00 uur zult arriveren. (ontbijt en lunch)


Inclusief

Dertien overnachtingen zoals aangegeven in het programma, maaltijden zoals aangegeven in het programma, begeleiding door 2 Engels sprekende gidsen, vervoer per safari voertuig/minibus, entreegelden voor de diverse parken, entree God's Windows en Mac Mac Falls, game walks en game drives in het Kruger Private Game Reserve, game drives in het Kruger National Park en entree Talana Museum.


Exclusief

Drankjes, maaltijden niet genoemd in bovenstaand programma, fooien, verzekeringen, persoonlijke uitgaven, alle vluchten en overige niet genoemde uitgaven.


Prijs

€ 1690,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer.


Opmerkingen

Toeslag 1-persoonskamer bedraagt € 580,-. Wanneer u als "single" reist dan is het mogelijk om een kamer te delen met iemand van hetzelfde geslacht, u betaalt dan geen toeslag.

Deze tour vertrekt meerdere malen per maand, neem voor de exacte vertrekdata contact op.

Op sommige dagen wordt er gevraagd om mee te helpen met o.a. het bereiden van de maaltijden.

Er wordt gereisd in kleine groepen, de groepsgrootte is maximaal 12 deelnemers.