GEWOONWEG REIZEN
Uw reisdromen worden werkelijkheid!

Zuid-Afrika compleet - 17 dagen - gemengd internationaal gezelschap

U ontdekt in een internationaal gezelschap Zuid-Afrika. Er wordt gereisd in kleine groepen (maximaal 12 deelnemers) en wanneer u als single een kamer wenst te delen met een ander persoon van hetzelfde geslacht dan betaalt u geen toeslag.

U kunt kiezen voor een verblijf in hotels/lodges of in tenten. Wanneer u kiest voor een verblijf in tenten, dan is de reisduur 18 dagen.


VERBLIJF IN HOTELS/LODGES - 17 DAGEN

Programma

Dag 1: Johannesburg

U verlaat Johannesburg al om 06.30 uur in de morgen en u gaat op weg naar de provincie Mpumalanga. Onderweg passeert u bergen, valleien, rivieren en watervallen. U brengt een bezoek aan het plaatsje Pilgrims Rest, de Bourke's Luck Potholes en God's Windows. U overnacht in een lodge vlakbij het plaatsje Graskop.

Overnachting in Graskop Mogodi Lodge. (lunch en diner)

Dag 2 en 3: Kruger National Park

Kruger National Park is het grootste reservaat in Zuid-Afrika en u kunt hier vele diersoorten spotten, waaronder de Big Five (leeuw, luipaard, olifant, buffel en neushoorn). De komende dagen geniet u van de diverse game drives op zoek naar de dieren.

Overnachtingen in Kruger National Park Tents in tenten met privé faciliteiten. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 4: Swaziland

Vandaag reist u verder naar Swaziland, naar het Malolotja Nature Reserve. U ontdekt dit reservaat tijdens een wandeling en 's avonds kunt u relaxen bij het kampvuur.

Overnachting in Hawane Lodge. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 5 en 6: Zululand

Voordat u Swaziland verlaat brengt u nog een bezoek aan de plaatselijke markt in Mbabane. Vervolgens reist u naar het Mkhuzi Game Reserve waar de zwarte neushoorn leeft. U brengt een bezoek aan een waterplaats en hopelijk kunt u vele dieren spotten, die hier komen om te drinken. De volgende morgen maakt u een game drive en in de middag bezoekt u een Zulu dorpje en komt u meer te weten over de Zulu cultuur.

Overnachtingen in Mkhuzi Game Reserve in tenten met privé faciliteiten. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 7 en 8: Drakensberg Mountains

U rijdt vandaag verder naar de Drakensberg Mountains, oftewel uKhahlamba, dit is werkelijk een schitterend gebied. Vanuit het plaatsje Mkuzi reist u verder zuidwaarts en u zult de komende 2 nachten verblijven in cottages aan de voet van de berg. U maakt diverse wandelingen over de mooie bergpaden en u kunt genieten van spectaculaire zichten over de omgeving.

Overnachtingen in Lotheni Chalets. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 9 en 10: Wild Coast

Op dag 9 reist u verder naar de Wild Coast, onderweg brengt u een bezoek aan het plaatsje Qunu, hier is Nelson Mandela opgegroeid. De Wild Coast staat bekend om de schitterende kustlijn en bosrijke gebieden. U overnacht in Kei Mouth en dag 10 is ter vrije besteding.

Overnachtingen in Benmore Lodge in een kamer met gedeelde faciliteiten. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 11: Addo Elephant National Park

U reist verder naar het Addo Elephant National Park. Dit park werd opgericht in 1931 om de laatste 11 olifanten die hier leefden te beschermen. Op dit moment leven er meer dan 600 olifanten. Verder kunt u hier o.a. leeuwen, luipaarden, zwarte neushoorns, buffels en vele vogelsoorten spotten.

Overnachting in Addo National Park Chalets. (ontbijt en diner)

Dag 12 en 13: Knysna / Tsitsikamma

De komende 2 nachten zult u verblijven in een lodge vlakbij Knysna. U maakt een dagtrip naar Storms River, waar u diverse wandelingen kunt maken langs de rotsachtige kust. Het Tsitsikamma National Park beslaat een gebied van 80 km2 en u kunt hier tevens een bungee jump maken ('s werelds hoogste, exclusief).

Overnachtingen in Lagoona Inn. (dag 12: ontbijt en lunch en dag 13: ontbijt)

Dag 14: Hermanus

Op dag 14 reist u verder naar Hermanus, de walvis hoofdstad! Van juni t/m november kunt u hier walvissen spotten en u maakt dan ook een wandeling langs de kustlijn om deze dieren te bewonderen. In de overige maanden brengt u een bezoek aan het Fernkloof Nature Reserve.

Overnachting in Baleens Guest House. (ontbijt en lunch)

Dag 15 en 16: Kaapstad

Vandaag reist u naar Kaapstad, 1 van de meest pittoreske steden ter wereld. Op weg naar Kaapstad brengt u een bezoek aan Stellenbosch, waar u een wijnkelder bezoekt en enkele wijnen kunt proeven. In Kaapstad bezoekt u o.a. Hout Bay, Cape Point en V&A Waterfront. Tevens kunt u ervoor kiezen om een excursie te ondernemen naar Robben Island (exclusief).

Overnachtingen in Sweetest Guesthouses. (ontbijt)

Dag 17: Kaapstad

In de morgen maakt u een wandeling naar de top van de Tafelberg, vanuit hier heeft u een schitterend zicht over Kaapstad en omgeving. In de middag brengt u nog een bezoek aan een plaatselijke markt en om 18.00 uur eindigt deze rondreis. (ontbijt)


Inclusief

Zestien overnachtingen zoals aangegeven in het programma, maaltijden zoals aangegeven in het programma, begeleiding door 2 Engels sprekende gidsen, vervoer per safari voertuig/minibus, entreegelden voor de diverse parken, entree Bourke's Luck Potholes en God's Window, game drives in het Kruger National Park, game drives in het Mkuzi Game Reserve, bezoek Zulu dorp met een lokale gids, begeleide wandeltochten in Drakenbergs Mountains, entree Nelson Mandela Museum, game drives in het Addo Elephant National Park, bezoek wijnkelder Stellenbosch, excursie naar o.a. Hout Bay en Cape Point en een begeleide wandeltocht naar de top van de Tafelberg.


Exclusief

Drankjes, maaltijden niet genoemd in bovenstaand programma, fooien, verzekeringen, persoonlijke uitgaven, alle vluchten en overige niet genoemde uitgaven.


Prijs

€ 1850,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer.


Opmerkingen

Toeslag 1-persoonskamer bedraagt € 480,-. Wanneer u als "single" reist dan is het mogelijk om een kamer te delen met iemand van hetzelfde geslacht, u betaalt dan geen toeslag.

Deze tour vertrekt meerdere malen per maand, neem voor de exacte vertrekdata contact op.

Op sommige dagen wordt er gevraagd om mee te helpen met o.a. het bereiden van de maaltijden.

Er wordt gereisd in kleine groepen, de groepsgrootte is maximaal 12 deelnemers.


VERBLIJF IN TENTEN - 18 DAGEN

Programma

Dag 1: Johannesburg

U verlaat Johannesburg al om 06.30 uur in de morgen en u gaat op weg naar de provincie Mpumalanga. Onderweg passeert u bergen, valleien, rivieren en watervallen. U brengt een bezoek aan het plaatsje Pilgrims Rest, de Bourke's Luck Potholes en God's Windows. (lunch en diner)

Dag 2 en 3: Kruger National Park

Kruger National Park is het grootste reservaat in Zuid-Afrika en u kunt hier vele diersoorten spotten, waaronder de Big Five (leeuw, luipaard, olifant, buffel en neushoorn). De komende dagen geniet u van de diverse game drives op zoek naar de dieren. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 4: Swaziland

Vandaag reist u verder naar Swaziland, naar het Malolotja Nature Reserve. U ontdekt dit reservaat tijdens een wandeling en u overnacht in een "cabin" van waar uit u een fantastisch zicht heeft over de omgeving. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 5 en 6: Zululand

Voordat u Swaziland verlaat brengt u nog een bezoek aan de plaatselijke markt in Mbabane. Vervolgens reist u naar het Mkhuzi Game Reserve waar de zwarte neushoorn leeft. U brengt een bezoek aan een waterplaats en hopelijk kunt u vele dieren spotten, die hier komen om te drinken. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 7 en 8: Drakensberg Mountains

U rijdt vandaag verder naar de Drakensberg Mountains, dit is werkelijk een schitterend gebied. U maakt diverse wandelingen over de mooie bergpaden en u kunt genieten van spectaculaire zichten over de omgeving. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 9 en 10: Lesotho

Op dag 9 reist u verder naar Lesotho, waar u de komende 2 nachten zult verblijven in een lodge. Op dag 10 maakt u een trekking, samen met een lokale gids en zijn pony, door het ruige berggebied. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 11: Karoo

Vandaag arriveert u in het gebied Klein Karoo, deze streek staat bekend om de schapen en de struisvogels. U overnacht in Cradock Tuis Huis Guest House. (ontbijt en lunch)

Dag 12: Addo Elephant National Park

U reist verder naar het Addo Elephant National Park. Dit park werd opgericht in 1931 om de laatste 11 olifanten die hier leefden te beschermen. Op dit moment leven er meer dan 600 olifanten. Verder kunt u hier o.a. leeuwen, luipaarden, zwarte neushoorns, buffels en vele vogelsoorten spotten. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 13 en 14: Tsitsikamma National Park

De komende 2 nachten zult u verblijven op een camping vlakbij Storms River. Het Tsitsikamma National Park beslaat een gebied van 80 km2 en u kunt hier tevens een bungee jump maken ('s werelds hoogste, exclusief). Maak prachtige wandelingen langs de rotsachtige kust en van juli t/m november kunt u walvissen spotten. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 15: Overberg

Op dag 15 reist u verder naar Knysna, waar u de Knysna Heads bezoekt. Vervolgens reist u, via de Garden Route, verder richting het zuiden en komt u aan in Overberg waar u zult kamperen. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 16 en 17: Kaapstad

Vandaag reist u naar Kaapstad, 1 van de meest pittoreske steden ter wereld. Op weg naar Kaapstad brengt u een bezoek aan Stellenbosch, waar u een wijnkelder bezoekt en enkele wijnen kunt proeven. In Kaapstad bezoekt u o.a. Hout Bay, Cape Point en V&A Waterfront. Tevens kunt u ervoor kiezen om een excursie te ondernemen naar Robben Island (exclusief). Overnachtingen in Sweetest Guesthouses. (ontbijt)

Dag 18: Kaapstad

In de morgen maakt u een wandeling naar de top van de Tafelberg, vanuit hier heeft u een schitterend zicht over Kaapstad en omgeving. In de middag brengt u nog een bezoek aan een plaatselijke markt en om 18.00 uur eindigt deze rondreis. (ontbijt)


Inclusief

Elf nachten in een tent, 3 nachten in een Guest House met privé faciliteiten, 3 nachten in een simpele accommodatie met gedeelde faciliteiten, maaltijden zoals aangegeven in het programma, begeleiding door 2 Engels sprekende gidsen, vervoer per safari voertuig/minibus, entreegelden voor de diverse parken, entree Bourke's Luck Potholes en God's Window, game drives in het Kruger National Park, game drives in het Mkuzi Game Reserve, begeleide wandeltochten in Drakenbergs Mountains, trekking in Lesotho, game drives in het Addo Elephant National Park, entree Tsitsikamma National Park, bezoek wijnkelder Stellenbosch, excursie naar o.a. Hout Bay en Cape Point en een begeleide wandeltocht naar de top van de Tafelberg.


Exclusief

Drankjes, maaltijden niet genoemd in bovenstaand programma, fooien, verzekeringen, persoonlijke uitgaven, alle vluchten en overige niet genoemde uitgaven.


Prijs

€ 1690,- per persoon op basis van een 2-persoonstent.


Opmerkingen

Toeslag 1-persoonstent bedraagt € 205,-. Wanneer u als "single" reist dan is het mogelijk om een tent te delen met iemand van hetzelfde geslacht, u betaalt dan geen toeslag.

Deze tour vertrekt meerdere malen per maand, neem voor de exacte vertrekdata contact op.

Er wordt gevraagd om mee te helpen met o.a. het bereiden van de maaltijden.

Er wordt gereisd in kleine groepen, de groepsgrootte is maximaal 12 deelnemers.

U dient zelf te zorgen voor een slaapzak en een kussen.

U overnacht 11 nachten op kampeerplaatsen waar goede sanitaire faciliteiten aanwezig zijn.