GEWOONWEG REIZEN
Uw reisdromen worden werkelijkheid!

Van Kaapstad naar de Victoria Falls - 21 dagen - gemengd internationaal gezelschap

U ontdekt in een internationaal gezelschap o.a. Zuid-Afrika, Namibië en Botswana. Er wordt gereisd in kleine groepen (maximaal 12 deelnemers) en wanneer u als single een kamer wenst te delen met een ander persoon van hetzelfde geslacht dan betaalt u geen toeslag.

U kunt tijdens deze reis kiezen tussen een verblijf in hotels/lodges of in tenten.


VERBLIJF IN HOTELS/LODGES

Programma

Dag 1: Kaapstad

U ontmoet deze morgen om 08.00 uur uw gidsen en u krijgt de gelegenheid om vragen te stellen. Hierna brengt u een bezoek aan Cape Point en Boulder's Beach en de rest van de dag kunt u relaxen aan het strand van Hout Bay.

Overnachting in Sweetest Guesthouses.

Dag 2: Cederberg

Vandaag reist u richting het noorden naar Cederberg en u ontdekt dit ruige landschap te voet.

Overnachting in Western Cape Nature Conservation in een chalet met gedeelde faciliteiten. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 3: Gariep River

U reist verder richting Namibië naar het grensplaatsje Gariep River. De Gariep rivier scheidt Namibië van Zuid-Afrika en het is hier zalig rustig. Het water van de rivier is erg schoon en u kunt hier prima zwemmen.

Overnachting in Gariep River. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 4: Fish River Canyon

De Fish River Canyon is 1 van de mooiste natuurverschijnselen van zuidelijk Namibië en heeft een diepte van wel 550 meter. Geniet van een spectaculaire zonsondergang.

Overnachting in Canon Mountain Camp. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 5 en 6: Namib Desert

Vandaag gaat de reis verder naar de Namib Desert met de eindeloze oranje duinen, waar u de komende 2 nachten zult verblijven. U maakt een wandeling naar Sossusvlei en u ontdekt de Sesriem Canyon. Wanneer u liever per jeep naar Sossusvlei gaat dan is dit, tegen een toeslag, mogelijk.

Overnachtingen in Desert Camp. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 7 en 8: Swakopmund

Op dag 7 reist u verder naar Swakopmund, dit is een populair stadje aan zee met een nostalgische uitstraling. Dag 8 is ter vrije besteding, in Swakopmund kunt u talrijke activiteiten ondernemen.

Overnachtingen in Hotel d'Avignon. (dag 7: ontbijt en lunch en dag 8: ontbijt)

Dag 9: Damaraland

Namibië is een land van grote contrasten en in Damaraland vindt u bossen en oude valleien en u ziet de toppen van de Brandberg Massif Mountains liggen.

Overnachting in Brandberg White Lady Lodge. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 10 en 11: Etosha National Park

De komende 2 nachten zult u verblijven in een lodge vlakbij Etosha National Park. U maakt hier diverse game drives op zoek naar o.a. olifanten, antilopen en leeuwen die bij de verschillende waterbronnen komen drinken.

Overnachtingen in Tarentaal Guest Farm. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 12: Windhoek

Op dag 12 reist u verder naar Windhoek, de hoofdstad van Namibië. Dit leuke plaatsje ligt in een vallei en u vindt hier nog vele gebouwen uit de Duitse tijd.

Overnachting in Klein Windhoek Guest House. (ontbijt en lunch)

Dag 13: Kalahari

Vandaag reist u verder naar Botswana waar u zult overnachten in de Kalahari. U maakt samen met de lokale Bosjesmannen een wandeling en u leert meer over hun tradities.

Overnachting in Dqae Qare San Lodge. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 14: Maun

U reist vandaag verder naar Maun, deze plaats grenst aan de Okavango Delta.

Overnachting in Island Safari Lodge. (ontbijt en lunch)

Dag 15 en 16: Okavango Delta

De Okavango Delta is een schitterend gebied en u maakt een tocht per mokoro (een traditionele boot) naar 1 van de vele eilandjes in dit gebied, waar u de komende 2 nachten zult verblijven. U kunt deze dagen genieten van verschillende wandelingen op zoek naar dieren.

Overnachtingen in een tent met een chemisch toilet, er is een "bush" douche aanwezig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 17: Makgadikgadi Pans

U verlaat de Okavango Delta en reist verder naar de zoutpannen van Makgadikgadi. Tijdens de regentijd kunt u hier vele dieren zien, zoals zebra's, wildebeesten en springbokken.

Overnachting in Nata Lodge. (ontbijt en lunch)

Dag 18: Chobe National Park

Chobe National Park staat bekend om de grote kuddes olifanten en buffels die hier leven. In de namiddag maakt u een boottocht op zoek naar deze dieren.

Overnachting in Thebe River Safaris. (ontbijt en lunch)

Dag 19, 20 en 21: Victoria Falls

U reist vandaag verder naar de Victoria Falls. Deze watervallen zijn 1 van de 7 Wereldwonderen en werden in 1885 ontdekt door David Livingstone. De aankomende dagen kunt u deze omgeving ontdekken. De tour eindigt op dag 21, na het ontbijt, rond 08.00 uur.

Overnachtingen in Rainbow Hotel. (ontbijt)


Inclusief

Twintig overnachtingen zoals aangegeven in het programma, maaltijden zoals aangegeven in het programma, begeleiding door 2 Engels sprekende gidsen, vervoer per safari voertuig/minibus, entreegelden voor de diverse parken, excursie in Kaapstad naar o.a. Hout Bay en Cape Point, wandeling Sossusvlei, entree Cape Cross zeehonden kolonie, game drive Etosha National Park, wandeling met de Bosjesmannen, boottocht per mokoro, wandelingen in de Okavango Delta, boottocht op de Chobe rivier en entree Victoria Waterfalls.


Exclusief

Drankjes, maaltijden niet genoemd in bovenstaand programma, fooien, verzekeringen, persoonlijke uitgaven, alle vluchten en overige niet genoemde uitgaven.


Prijs

€ 3130,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer.


Opmerkingen

Toeslag 1-persoonskamer bedraagt € 730,-. Wanneer u als "single" reist dan is het mogelijk om een kamer te delen met iemand van hetzelfde geslacht, u betaalt dan geen toeslag.

Deze tour vertrekt meerdere malen per maand, neem voor de exacte vertrekdata contact op.

Op sommige dagen wordt er gevraagd om mee te helpen met o.a. het bereiden van de maaltijden.

Er wordt gereisd in kleine groepen, de groepsgrootte is maximaal 12 deelnemers.


VERBLIJF IN TENTEN

Programma

Dag 1: Kaapstad

U ontmoet deze morgen om 08.00 uur uw gidsen en u krijgt de gelegenheid om vragen te stellen. Hierna brengt u een bezoek aan Cape Point en Boulder's Beach en de rest van de dag kunt u relaxen aan het strand van Hout Bay. Overnachting in Sweetest Guesthouses.

Dag 2: Cederberg

Vandaag reist u richting het noorden naar Cederberg en u ontdekt dit ruige landschap te voet. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 3: Gariep River

U reist verder richting Namibië naar het grensplaatsje Gariep River. De Gariep rivier scheidt Namibië van Zuid-Afrika en het is hier zalig rustig. Het water van de rivier is erg schoon en u kunt hier prima zwemmen. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 4: Fish River Canyon

De Fish River Canyon is 1 van de mooiste natuurverschijnselen van zuidelijk Namibië en heeft een diepte van wel 550 meter. Geniet van een spectaculaire zonsondergang. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 5 en 6: Namib Desert

Vandaag gaat de reis verder naar de Namib Desert met de eindeloze oranje duinen, waar u de komende 2 nachten zult kamperen. U maakt een wandeling naar Sossusvlei en u ontdekt de Sesriem Canyon. Wanneer u liever per jeep naar Sossusvlei gaat dan is dit, tegen een toeslag, mogelijk. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 7 en 8: Swakopmund

Op dag 7 reist u verder naar Swakopmund, dit is een populair stadje aan zee met een nostalgische uitstraling. Dag 8 is ter vrije besteding, in Swakopmund kunt u talrijke activiteiten ondernemen. Overnachtingen in Dunedin Star Guest House. (dag 7: ontbijt en lunch en dag 8: ontbijt)

Dag 9: Spitzkop

Namibië is een land met prachtige woestijn landschappen, vandaag reist u verder richting het noorden. Onderweg bezoekt u een zeehonden kolonie en u kampeert in Spitzkop. In de namiddag maakt u een wandeling om het gebied te verkennen. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 10: Ugab Wilderness

De eindbestemming van vandaag is Brandberg, waar u kampeert aan de rand van de Ugab rivier. Hier leven de zeldzame woestijn olifanten. U verkent dit gebied te voet. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 11 en 12: Etosha National Park

De komende 2 nachten zult u kamperen rondom Etosha National Park. U maakt hier diverse game drives op zoek naar o.a. olifanten, antilopen en leeuwen die bij de verschillende waterbronnen komen drinken. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 13: Windhoek

Op dag 13 reist u verder naar Windhoek, de hoofdstad van Namibië. Dit leuke plaatsje ligt in een vallei en u vindt hier nog vele gebouwen uit de Duitse tijd. (ontbijt en lunch)

Dag 14: Kalahari

Vandaag reist u verder naar Botswana waar u zult overnachten in de Kalahari. U maakt samen met de lokale Bosjesmannen een wandeling en u leert meer over hun tradities. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 15: Maun

U reist vandaag verder naar Maun, deze plaats grenst aan de Okavango Delta. (ontbijt en lunch)

Dag 16 en 17: Okavango Delta

De Okavango Delta is een schitterend gebied en u maakt een tocht per mokoro (een traditionele boot) naar 1 van de vele eilandjes in dit gebied, waar u de komende 2 nachten zult verblijven. U kunt deze dagen genieten van verschillende wandelingen op zoek naar dieren. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 18: Makgadikgadi Pans

U verlaat de Okavango Delta en reist verder naar de zoutpannen van Makgadikgadi. Tijdens de regentijd kunt u hier vele dieren zien, zoals zebra's, wildebeesten en springbokken. (ontbijt en lunch)

Dag 19, 20 en 21: Victoria Falls

U reist vandaag verder naar de Victoria Falls. Deze watervallen zijn 1 van de 7 Wereldwonderen en werden in 1885 ontdekt door David Livingstone. De aankomende dagen kunt u deze omgeving ontdekken. De tour eindigt op dag 21, na het ontbijt, rond 08.00 uur. (ontbijt)


Inclusief

Zeventien nachten in een tent, drie nachten in een guest house met privé faciliteiten, maaltijden zoals aangegeven in het programma, begeleiding door 2 Engels sprekende gidsen, vervoer per safari voertuig/minibus, entreegelden voor de diverse parken, excursie in Kaapstad naar o.a. Hout Bay en Cape Point, wandeling Sossusvlei, entree Cape Cross zeehonden kolonie, game drive Etosha National Park, wandeling met de Bosjesmannen, boottocht per mokoro, wandelingen in de Okavango Delta en entree Victoria Waterfalls.


Exclusief

Drankjes, maaltijden niet genoemd in bovenstaand programma, fooien, verzekeringen, persoonlijke uitgaven, alle vluchten en overige niet genoemde uitgaven.


Prijs

€ 2290,- per persoon op basis van een 2-persoonstent.


Opmerkingen

Toeslag 1-persoonstent bedraagt € 180,-. Wanneer u als "single" reist dan is het mogelijk om een tent te delen met iemand van hetzelfde geslacht, u betaalt dan geen toeslag.

Deze tour vertrekt meerdere malen per maand, neem voor de exacte vertrekdata contact op.

Er wordt gevraagd om mee te helpen met o.a. het bereiden van de maaltijden.

Er wordt gereisd in kleine groepen, de groepsgrootte is maximaal 12 deelnemers.

U dient zelf te zorgen voor een slaapzak en een kussen.

U overnacht 15 nachten op kampeerplaatsen waar goede sanitaire faciliteiten aanwezig zijn. Tevens kampeert u 2 nachten in het wild, een "bush toilet" en een "bucket shower" zijn aanwezig.