GEWOONWEG REIZEN
Uw reisdromen worden werkelijkheid!

Ontdek Ethiopië - 17 dagen - gemengd Nederlands/Belgisch gezelschap

Samen met een Nederlands/Belgisch gezelschap ontdekt u Ethiopië. Er is Nederlandse reisleiding aanwezig.

Vanwege de kleine groep (maximaal 14 personen) zult u zeer zeker snel aansluiting vinden. Deze reis vindt plaats in september 2017.


HET BESTE VAN ETHIOPIË - 17 DAGEN


Programma

22 september 2017: vertrek Amsterdam

In de loop van de dag vertrekken wij vanaf de luchthaven Schiphol naar Ethiopië.

23 september 2017: aankomst Addis Abeba

In de morgen zullen wij landen op de luchthaven van Addis Abeba, waar wij worden verwelkomd door de lokale agent en onze Engelssprekende gids en vervolgens worden wij naar het hotel gebracht. In de middag maken wij een stadsrondrit door Addis Abeba en wij zien o.a. de Merkato (de grootste markt van Afrika) en het Nationale Museum. Ook rijden wij naar Entoto Mountain, vanaf hier hebben wij een prachtig zicht over de omgeving. Het hotel waar wij overnachten heeft een wellnesscentrum met sauna en biedt gratis WiFi.

Overnachting in Sidra Hotel*** of gelijkwaardig. (diner)

24 september 2017: Addis Abeba - Axum

Na een goed ontbijt worden wij naar de luchthaven gebracht voor een binnenlandse vlucht naar Axum. Axum is de eerste hoofdstad van Ethiopië en wij maken hier een stadsrondrit. Wij zullen o.a. het Stelae Park (Werelderfgoed UNESCO), de kerk St. Mary of Zion (men zegt dat dit de laatste rustplaats is van de originele Ark of the Covenant en deze kerk is alleen voor mannen toegankelijk) en de ruïnes van het paleis van Queen of Sheba bezoeken. Wij verblijven vannacht in een modern hotel in Axum.

Overnachting in Consular Hotel of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

25 september 2017: Axum - Debark

Vandaag reizen wij verder naar Simien en wij rijden door de Tekeze Vallei. In het plaatsje Adarky wordt er gestopt en hier hebben wij de gelegenheid om te lunchen. Hierna rijden wij verder, door een prachtig landschap, naar Debark waar wij zullen overnachten.

Overnachting in Sona Hotel of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

26 september 2017: Debark - Simien Mountains - Gondar

In de morgen brengen wij een bezoek aan het Simien Mountains National Park met vele verschillende soorten flora en fauna. Met een beetje geluk spotten wij de Gelada baboon. In de middag rijden wij verder naar Gondar, deze stad ligt op ongeveer 2225 meter hoogte en vanwege de gunstige ligging, namelijk op een kruispunt van 3 karavaanroutes, het aangename klimaat en de vruchtbare grond was Gondar in de 17e en 18e eeuw de hoofdstad van de koningen van Ethiopië. De kamers van het hotel, waar wij vannacht slapen, beschikken over een tv en er is WiFi aanwezig.

Overnachting in AG Hotel of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

27 september 2017: Gondar - Bahir Dar

Vandaag maken wij een stadsrondrit door Gondar waar wij o.a. de Imperial Castle Compound of Gondar, welke op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, de Bath of Emperor Fasiladas en de kerk Debre Birhan Sillassie, welke bekend staat om de mooie muur- en plafondschilderingen, bezoeken. Na dit alles reizen wij verder naar Bahir Dar. Tegen de avond brengen wij een bezoek aan de Blue Nills watervallen.

Overnachting in Jacaranda Hotel of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

28 september 2017: Bahir Dar - Lalibela

Na het ontbijt gaan wij aan boord van een boot voor een tochtje over Lake Tana. Hier bezoeken wij enkele kloosters, welke gelegen zijn op de eilandjes in het meer. Na deze boottocht reizen wij verder naar Lalibela, wij passeren diverse dorpjes en kunnen kennismaken met de cultuur van de Amhara bevolking. Ook zien wij dat het land hier nog op een traditionele manier bewerkt wordt.

Overnachting in Top Twelve Hotel of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

29 september 2017: Lalibela

In Lalibela vinden wij het achtste wereldwonder, namelijk de rotskerken. De rotskerken zijn in drie groepen verdeeld en in de morgen bezoeken wij de eerste groep kerken van King Lalibela, namelijk Bet Medhane Alem, Bet Maryam, Bet Meskel, Bet Danaghel, Bet Mikael en Bet Golgotha. In de middag brengen wij een bezoek aan de kerken Bet Gabriel-Rufael, Bet Merkorios, Bet Amanual en Bet Abba Libanos. Uiteraard slaan wij ook een bezoek aan de meest bekende kerk, Bet Giyorgis, niet over.

Overnachting in Top Twelve Hotel of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

30 september 2017: Lalibela - Addis Abeba - Langano

Wij worden in de ochtend naar de luchthaven van Lalibela gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Addis Abeba. Daar aangekomen stappen wij weer in ons voertuig en rijden wij naar Langano. Wij zullen nog een stop maken bij Lake Ziway. Het resort waar wij overnachten is gelegen aan een meer en heeft de beschikking over een zwembad.

Overnachting in African Vacation Club of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

01 oktober 2017: Langano - Arba Minch

Vandaag reizen wij verder naar Arba Minch. Wij zullen stoppen bij enkele dorpjes om zo meer te weten te komen over bijvoorbeeld de cultuur van de Dorze bevolking, deze bevolkingsgroep staat bekend om hun weefkunst en hun hutten in de vorm van een bijenkorf. Wanneer er tijdens ons bezoek een lokale markt is, zullen wij deze markt zeker bezoeken. Het hotel waar wij verblijven beschikt over o.a. een Spa en biedt WiFi.

Overnachting in Mora Heights Hotel*** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

02 oktober 2017: Arba Minch - Turmi

In de morgen maken wij een boottochtje over Lake Chamo, in dit meer leven krokodillen en nijlpaarden en hopelijk zullen wij er vele spotten. Hierna reizen wij verder naar Turmi en onderweg bezoeken wij nog een Konso stam.

Overnachting in Turmi Lodge of Evangadi Lodge. (ontbijt en diner)

03 oktober 2017: Turmi - Murulle - Turmi

Na het ontbijt maken wij een excursie naar Murulle, hier leeft de Karo bevolkingsgroep. Zij staan bekend om hun lichaamsschilderingen, die zij aanbrengen voor belangrijke ceremonies. Tevens bezoeken wij de dorpjes Kolcho en Dus. In de middag brengen wij nog een bezoek aan een Hamer dorpje vlakbij Turmi.

Overnachting in Turmi Lodge of Evangadi Lodge. (ontbijt en diner)

04 oktober 2017: Turmi - Jinka

Vroeg in de morgen gaan wij naar Omorate om hier een bezoek te brengen aan de Desanech bevolking. Dan keren wij terug naar Turmi en vanuit hier reizen wij naar Key Afer en dan verder naar Jinka, waar wij zullen overnachten.

Overnachting in Orit Hotel of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

05 oktober 2017: Jinka - Yabello

Vandaag maken wij een excursie naar de Mursi bevolkingsgroep. De vrouwen van deze bevolkingsgroep dragen een plaat door hun lip en wij zullen enkele dorpjes bezoeken. Vervolgens reizen wij verder naar Yabello.

Overnachting in Yabello Mobil Hotel of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

06 oktober 2017: Yabello - Awassa

Na het ontbijt brengen wij een bezoek aan een koffieplantage en aan diverse dorpjes, welke wij onderweg naar Awassa tegen zullen komen. Ook stoppen wij bij Tutu Fella in Dilla, dit zijn stenen monumenten.

Overnachting in een hotel in Awassa. (ontbijt en diner)

07 oktober 2017: Awassa - Addis Abeba

Vroeg in de morgen brengen wij een bezoek aan de lokale vismarkt aan de oever van Lake Awassa. Rondom dit meer kunnen wij tevens vele verschillende soorten vogels spotten. Hierna reizen wij terug naar Addis Abeba en in de avond is er een afscheidsdiner in 1 van de beste, traditionele restaurants van de stad, waar wij kunnen genieten van typisch Ethiopische gerechten. Na dit diner worden wij naar de luchthaven gebracht voor onze vlucht terug naar Amsterdam. (ontbijt en diner)

08 oktober 2017: aankomst Amsterdam

In de loop van de dag arriveren wij weer op de luchthaven Schiphol en dan is er aan deze fantastische reis een einde gekomen en hopelijk kunnen wij allemaal terugkijken op een zeer geslaagde reis.


Inclusief

 • Veertien overnachtingen zoals aangegeven in het programma.
 • Twee overnachtingen in het vliegtuig.
 • Maaltijden zoals aangegeven in het programma.
 • Begeleiding door een Engels sprekende gids.
 • Nederlandse reisleiding.
 • Alle entreegelden en alle activiteiten/excursies zoals aangegeven in het programma.
 • Alle transfers per minibus in het noorden en per Land Cruiser in het zuiden.
 • Twee binnenlandse vluchten.
 • Intercontinentale vluchten.
 • Reserveringskosten en bijdrage Stichting GGTO.


Exclusief

 • Drankjes.
 • Maaltijden niet genoemd in bovenstaand programma.
 • Fooien.
 • Verzekeringen.
 • Persoonlijke uitgaven.
 • Visumkosten.
 • Overige niet genoemde uitgaven.


Prijs

De prijs bedraagt € 3175,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer.


Opmerkingen

Toeslag 1-persoonskamer bedraagt € 315,-.

Deze rondreis vertrekt in 2017 op 22 september.

Minimaal 10 deelnemers en maximaal 14 deelnemers.

Deze rondreis is ook uitermate geschikt voor alleengaande reizigers, door de kleine groep vindt u hier zeer zeker snel aansluiting!