GEWOONWEG REIZEN
Uw reisdromen worden werkelijkheid!

Het beste van Sri Lanka - 16 dagen - groepsreis voor singles met Nederlandse reisleiding

Samen met een groep singles en de Nederlandse reisleiding zult u Sri Lanka ontdekken.

Vanwege de kleine groep (maximaal 14 personen) zult u zeer zeker snel aansluiting vinden. Deze reis vindt plaats in november 2017.


HET BESTE VAN SRI LANKA - 16 DAGEN


Programma

25 november 2017: vertrek Amsterdam

In de loop van de dag vertrekken wij vanaf de luchthaven Schiphol naar Sri Lanka.

26 november 2017: aankomst Colombo

In de morgen zullen wij landen op de luchthaven van Colombo, waar wij worden verwelkomd door de lokale agent en onze Engelssprekende gids en vervolgens worden wij naar het hotel gebracht. In de middag maken wij een stadsrondrit door Colombo en wij zien de hoogtepunten van deze dynamische stad.

Overnachting in Mirage Hotel**** of gelijkwaardig. (diner)

27 november 2017: Colombo - Sigiriya

Na een goed ontbijt verlaten wij Colombo en wij rijden richting het oosten van Sri Lanka op weg naar de Culturele Driehoek. Onderweg zullen wij stoppen voor een bezoek aan de Millennium Elephant Foundation. Deze stichting vangt gewonde en oude olifanten op en u kunt hier o.a. meehelpen met het voeren van de olifanten en zien hoe ze gewassen worden. Hierna rijden wij verder naar Dambulla, waar wij natuurlijk een bezoek brengen aan de Dambulla Rock Cave Temple. In 1991 werd deze tempel uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed en het is de meest indrukwekkende grottempel van Sri Lanka met de schilderingen en de vele standbeelden. Dan reizen wij verder naar Sigiriya waar wij de komende dagen zullen doorbrengen.

Overnachting in Kassapa Lions Rock Hotel*** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

28 november 2017: Sigiriya - Anuradhapura - Sigiriya

In de morgen maken wij een excursie naar Anuradhapura, de oudste stad van Sri Lanka. Wij zullen hier een grote archeologische vindplaats aantreffen, die sinds 1982 op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Tevens zullen wij hier de Bodhi boom zien, 1 van de meest heilige monumenten, en deze boom staat ook wel bekend als de oudste historische boom ter wereld. Na dit bezoek keren wij terug naar het hotel in Sigiriya.

Overnachting in Kassapa Lions Rock Hotel*** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

29 november 2017: Sigiriya - Polonnaruwa - Sigiriya

Wij zullen in de morgen de Sigiriya Rock Fortress beklimmen, deze staat sinds 1982 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Dit rotsfort stamt uit de 5e eeuw en het complex bestaat uit lusthoven die omgeven zijn door muren en grachten en bovenop de rots ligt een citadel, welke vroeger diende als paleis en nu slechts een ruïne is. In de middag reizen wij naar de oude stad Polonnaruwa waar wij een fietstocht zullen maken. Wij zullen hier o.a. verschillende graven, tempels en standbeelden aantreffen en dit is een waar paradijs voor liefhebbers van historie. Vanaf 1982 staat Polonnaruwa op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Overnachting in Kassapa Lions Rock Hotel*** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

30 november 2017: Sigiriya - Hiriwadunna - Minneriya National Park - Sigiriya

Vandaag gaan wij naar het plaatsje Hiriwadunna waar wij een ritje per traditionele ossenkar kunnen maken. Ook is het mogelijk om per catamaran een tocht te maken over de rivier of een wandeling in de omgeving te maken. In de middag genieten wij van een traditionele lunch in een lokaal huis. Na de lunch reizen wij naar het Minneriya National Park. In dit park leven grote aantallen olifanten en wij hopen natuurlijk dat wij veel van deze machtige dieren kunnen spotten tijdens onze jeepsafari in het park.

Overnachting in Kassapa Lions Rock Hotel*** of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

01 december 2017: Sigiriya - Trincomalee

Na het ontbijt reizen wij verder naar de oostkust van Sri Lanka en wel naar Trincomalee. Bij aankomst maken wij een stadsrondrit en wij zien o.a. de Koneswaram Temple en Fort Fredrick. De stranden in deze omgeving zijn prachtig en wij overnachten in een resort aan het strand.

Overnachting in Pigeon Island Resort*** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

02 december 2017: Trincomalee - Mathale - Kandy

In de morgen reizen wij verder richting het binnenland en wel naar Kandy. Onderweg stoppen wij om een bezoek te brengen aan de specerijentuin in Matale. Wij zullen hier een wandeling maken door de tuinen en krijgen meer uitleg over het gebruik van specerijen in het dagelijkse leven. Hierna volgt er een korte kookdemonstratie en kunnen wij genieten van een typische Sri Lankaanse lunch. Na dit bezoek reizen wij naar Kandy en in de avond brengen wij hier een bezoek aan de Temple of Tooth. Deze tempel trekt jaarlijks duizenden pelgrims van over de hele wereld. Na dit bezoek wonen wij een culturele show bij die ongeveer een half uur duurt.

Overnachting in Topaz Hotel*** of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

03 december 2017: Kandy

Na het ontbijt maken wij een stadsrondrit door Kandy en wij brengen o.a. een bezoek aan het meer van Kandy en de lokale markten. Kandy is rijk aan cultuur en traditie en wij kunnen hier veel zien en ontdekken. In de middag zullen wij een bezoek brengen aan de Peradeniya Botanical Gardens. Dit is de grootste botanische tuin in Sri Lanka en staat bekend om de collectie orchideeën.

Overnachting in Topaz Hotel*** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

04 december 2017: Kandy - Nuwara Eliya

Vandaag worden wij naar het station gebracht waar wij de trein nemen richting Nuwara Eliya. Tijdens de treinreis kunnen wij genieten van schitterende zichten over de omgeving. Nuwara Eliya wordt ook wel "Little England" genoemd en wij zitten hier in een bergachtig gebied en worden omringd door watervallen en theeplantages. Uiteraard bezoek wij vandaag ook een theeplantage waar wij alles zullen leren over de productie van thee.

Overnachting in Glenfall Reach Hotel*** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

05 december 2017: Nuwara Eliya - Horton Plains - Nuwara Eliya

Wij vertrekken vroeg in de morgen voor een wandeling in het Horton Plains National Park. Horton Plains is een natuurreservaat gelegen op een plateau van 2100 meter hoogte en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Hier leven talloze dieren waaronder de Sri Lankaanse olifant en het Sri Lankaanse luipaard. In het zuiden van het park ligt World's End, hier eindigt het plateau in een diepe afgrond van 870 meter. Na deze wandeling worden wij terug naar het hotel gebracht, waar wij de rest van de namiddag kunnen relaxen.

Overnachting in Glenfall Reach Hotel*** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

06 december 2017: Nuwara Eliya - Yala National Park

Na het ontbijt reizen wij verder zuidwaarts en wel richting het Yala National Park. Onderweg zullen wij de klimaatverandering merken en wij stoppen bij Buduruwalga, waar wij een enorme Boeddha van wel 15 meter, welke uit een rots is gehouwen, kunnen bewonderen. Aangekomen in Yala National Park maken wij een jeepsafari op zoek naar de wilde dieren die hier leven. Dit is 1 van de beste plaatsen om het luipaard tegen te komen. In de avond brengen wij nog een bezoek aan de Kataragama Temple, een heilige plaats voor zowel boeddhisten, moslims als hindoes. Dit alles zorgt voor een kleurrijk en dynamisch geheel.

Overnachting in Chandrika Hotel**** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

07 december 2017: Yala National Park - Galle - Madu River - Kalutara

Vandaag brengen wij een bezoek aan Galle en het fort en hierna kunnen wij genieten van een boottocht over de Madu rivier. Wij varen door mangroven en zien de diverse flora en fauna en ervaren de rust. Dan reizen wij richting ons strandhotel, onderweg stoppen wij nog voor een bezoek aan de schildpadden broederij in Kosgoda.

Overnachting in Hibiscus Beach Hotel*** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

08 december 2017: Kalutara

Deze hele dag is ter vrije besteding en kunnen wij relaxen aan het strand of bij het zwembad van het hotel en bijkomen van alle indrukken die wij hebben opgedaan tijdens de afgelopen dagen.

Overnachting in Hibiscus Beach Hotel*** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

09 december 2017: Kalutara - Colombo

In de loop van de dag worden wij naar de luchthaven van Colombo gebracht voor onze vlucht terug naar Amsterdam. (ontbijt)

10 december 2017: aankomst Amsterdam

Vandaag arriveren wij weer op de luchthaven Schiphol en dan is er aan deze fantastische reis een einde gekomen en hopelijk kunnen wij allemaal terugkijken op een zeer geslaagde reis.


Inclusief

 • Dertien overnachtingen zoals aangegeven in het programma.
 • Twee overnachtingen in het vliegtuig.
 • Maaltijden zoals aangegeven in het programma.
 • Begeleiding door een Engels sprekende gids.
 • Nederlandse reisleiding.
 • Alle entreegelden en alle activiteiten/excursies zoals aangegeven in het programma.
 • Alle transfers.
 • Intercontinentale vluchten.
 • Reserveringskosten en bijdrage Stichting GGTO.


Exclusief

 • Drankjes.
 • Maaltijden niet genoemd in bovenstaand programma.
 • Fooien.
 • Verzekeringen.
 • Persoonlijke uitgaven.
 • Visumkosten.
 • Overige niet genoemde uitgaven.


Prijs

De prijs bedraagt € 2488,- per persoon op basis van een 1-persoonskamer.


Opmerkingen

Wanneer u een kamer wenst te delen met iemand van hetzelfde geslacht dan geldt er een korting van € 390,- (alleen indien mogelijk).

Deze rondreis vertrekt in 2017 op 25 november.

Minimaal 10 deelnemers en maximaal 14 deelnemers.