GEWOONWEG REIZEN
Uw reisdromen worden werkelijkheid!

Ervaar Namibië - 14 dagen - gemengd internationaal gezelschap

U ontdekt in een internationaal gezelschap Namibië. Er wordt gereisd in kleine groepen (maximaal 14 deelnemers) en wanneer u als single een tent wenst te delen met een ander persoon van hetzelfde geslacht dan betaalt u geen toeslag.


Programma

Dag 1: Windhoek - Kalahari

U wordt rond 07.30 uur opgehaald bij uw accommodatie in Windhoek en vervolgens reist u richting het zuiden. Het eerste stuk gaat over de snelweg en onderweg wordt er o.a. gestopt in Rehoboth, waar de Baster bevolkingsgroep leeft. Bij Kalkrand wordt de snelweg verlaten en gaat u de Kalahari binnen. Deze woestijn verbaast vele mensen, want er is een enorm verschil met bijvoorbeeld de Namib woestijn. De Kalahari is dan eigenlijk ook geen echte woestijn, er valt hier veel meer regen dan in een woestijn en u ziet hier andere flora en fauna. In de namiddag maakt u met een open voertuig een rit door de Kalahari en kunt u genieten van de zonsondergang.

Overnachting op Bagatelle Kalahari Ranch Campsite. (lunch en diner)

Dag 2: Kalahari - Fish River Canyon

Vroeg in de morgen verlaat u de Kalahari en u reist via Mariental naar Keetmanshoop. Net buiten deze plaats kunt u de Mesosaurus Fossil Site bezoeken. In het gebied van de Fish River wordt er overnacht op een kampeerplaats, de Fish River Canyon ligt op circa 24 kilometer afstand.

Overnachting op Canyon Roadhouse Campsite. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 3: Fish River Canyon - Lüderitz

De Fish River Canyon is de op 1 na grootste canyon ter wereld en het landschap is werkelijk adembenemend. De canyon is 160 kilometer lang en 27 kilometer breed en het diepste punt is 550 meter. In de vroege morgen gaat u naar een uitkijkpunt om met eigen ogen te zien hoe indrukwekkend deze canyon is. Hierna reist u verder naar de volgende bestemming, naar het kustplaatsje Lüderitz, waar u in de namiddag zult arriveren. In Lüderitz verblijft u in een hotel waar u o.a. een zwembad aantreft.

Overnachting in Lüderitz Nest Hotel**** of gelijkwaardig. (ontbijt en lunch)

Dag 4: Lüderitz - Aus

In de morgen kunt u een boottocht maken rondom de baai van Lüderitz (exclusief) of het plaatsje verkennen. In de middag gaat de reis verder naar Diaz Point, waar u vele vogels kunt spotten en, wanneer u geluk heeft, tevens enkele zeehonden. Vervolgens brengt u een bezoek aan Kolmanskop, een spookstadje op ongeveer 20 kilometer afstand van Lüderitz. U overnacht in Klein Aus Vista, dit is een privé reservaat welke gelegen is in de Aus Mountain Range.

Overnachting op Klein Aus Vista Desert Horse Campsite. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 5: Aus - Sossusvlei

Vandaag reist u weer verder en u rijdt over smalle gravel wegen en u passeert enkele kleine dorpjes. Het landschap zal onderweg veranderen en u passeert enkele open gras savannes. Uiteindelijk ziet u de immense rode zandduinen van de Namib opduiken en u arriveert bij de kampeerplaats in de namiddag. Deze kampeerplaats is gelegen bij de entree naar Sossusvlei, net binnen het park, en de Sesriem Canyon bevindt zich op korte afstand.

Overnachting op Sesriem Campsite. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 6: Sossusvlei

U staat vandaag vroeg op om de zonsopgang te bewonderen. U bereikt Sossusvlei via een 5 kilometer lange wandeling door de duinen en misschien komt u zelfs nog gemsbokken en struisvogels tegen. De morgen wordt doorgebracht in en rondom Sossusvlei, inclusief een bezoek aan Dune 45, en rond het middaguur keert u terug naar Sesriem om aan de hitte te ontsnappen. In de namiddag brengt u nog een bezoek aan de Sesriem Canyon.

Overnachting op Sesriem Campsite. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 7: Sossusvlei - Windhoek

Na het ontbijt reist u terug naar Windhoek. U rijdt via de Naukluft Mountains en de Khomas Hochland Range en u passeert diverse bergpassen. In de namiddag arriveert u in Windhoek en hier wordt u naar uw accommodatie gebracht. Het Guesthouse waar u zult verblijven ligt op loopafstand van het centrum van Windhoek.

Overnachting in Guesthouse Tamboti. (ontbijt en lunch)

Dag 8: Windhoek - Okonjima Nature Reserve

Rond 08.30 uur wordt u weer opgehaald bij het Guesthouse en vervolgens reist u naar het noorden. U passeert kleine dorpjes en er wordt gestopt in Okahandja, waar u een lokale handwerkmarkt kunt bezoeken. In de middag arriveert u bij de kampeerplaats in Okonjima, u heeft even wat tijd om te relaxen in de schaduw. In de namiddag brengt u een bezoek aan de AfriCat Foundation, dit is een non-profit organisatie die zich o.a. inzet voor het behoud van de cheeta. U maakt hier een wandeling, u kunt de diverse cheeta's bewonderen en u leert meer over de organisatie.

Overnachting op Okonjima Campsite. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 9: Okonjima - Etosha National Park

U gaat vandaag weer vroeg op weg en u reist via diverse kleine dorpjes naar het oostelijke gedeelte van het Etosha National Park. U arriveert rond lunchtijd bij de kampeerplaats en in de namiddag maakt u uw eerste game drive in het park. Bij de kampeerplaats ligt een verlichte waterplaats waar met regelmaat wilde dieren te spotten zijn.

Overnachting op Namutoni Campsite. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 10: Etosha National Park

Vandaag gaat u de hele dag op pad voor een game drive. U reist richting het Halali Camp, welke gelegen is in het hart van het park. Op weg naar dit kamp passeert u diverse waterplaatsen en heeft u mooie zichten over de Etosha Pan en hopelijk spot u vele wilde dieren. Bij Halali Camp wordt er gestopt voor een lunch en heeft u tijd om wat te relaxen bij het zwembad. Vervolgens reist u verder richting Okaukuejo Camp en u heeft wederom de kans vele wilde dieren te zien. Deze kampeerplaats beschikt eveneens over een verlichte waterplaats en hier komen met regelmaat o.a. zwarte neushoorns, olifanten, leeuwen en diverse antilopen drinken.

Overnachting op Okaukuejo Campsite. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 11: Etosha National Park - Damaraland

Na het ontbijt verlaat u het Etosha National Park en reist u naar het kleine plaatsje Kamanjab. Hier heeft u de kans om een traditioneel Himba dorp te bezoeken en u leert meer over de tradities en het leven van deze bevolkingsgroep. Vanuit hier is het nog een korte rit naar de kampeerplaats.

Overnachting op Hoada Campsite. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 12: Damaraland

Vandaag ontdekt u Damaraland, u reist via de Grootberg Pass en u brengt een bezoek aan de rotsschilderingen van de Bosjesmannen in Twyfelfontein. Samen met een lokale gids maakt u hier een korte tour en dan reist u verder naar de kampeerplaats.

Overnachting op Madisa Campsite. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 13: Damaraland - Swakopmund

Op dag 13 reist u verder richting Brandberg, de hoogste berg in Namibië. Er wordt gestopt in het plaatsje Uis, een oud mijnstadje, en vanuit hier gaat het richting de kust. Bij Cape Cross brengt u een bezoek aan de zeehonden kolonie en vervolgens arriveert u in de namiddag in Swakopmund, waar u zult overnachten in een hotel.

Overnachting in Prost Hotel Swakopmund. (ontbijt en lunch)

Dag 14: Swakopmund - Windhoek

Vandaag reist u terug naar Windhoek, een rit van ongeveer 4,5 uur. In de morgen heeft u nog vrije tijd in Swakopmund en na de lunch keert u terug naar Windhoek. Hier aangekomen is aan deze reis een einde gekomen. (ontbijt en lunch)


Inclusief

Tien overnachtingen in een tent, drie overnachtingen in een hotel/guesthouse, maaltijden zoals aangegeven in het programma, begeleiding door een Engels sprekende gids, vervoer, entreegelden voor de diverse parken en de genoemde activiteiten.


Exclusief

Drankjes, maaltijden niet genoemd in bovenstaand programma, fooien, verzekeringen, persoonlijke uitgaven, alle vluchten en overige niet genoemde uitgaven.


Prijs

€ 2255,- per persoon op basis van een 2-persoonstent/kamer.


Opmerkingen

Wanneer u als "single" reist dan is het mogelijk om een tent/kamer te delen met iemand van hetzelfde geslacht, u betaalt dan geen toeslag.

Deze tour vertrekt iedere vrijdag.

Er wordt gereisd in kleine groepen, de groepsgrootte is maximaal 14 deelnemers.

U dient zelf te zorgen voor een slaapzak en een kussen.

U overnacht 10 nachten op kampeerplaatsen waar goede sanitaire faciliteiten aanwezig zijn.