GEWOONWEG REIZEN
Uw reisdromen worden werkelijkheid!

Botswana en Zimbabwe - 16 dagen - gemengd internationaal gezelschap

U ontdekt in een internationaal gezelschap Botswana en Zimbabwe. Er wordt gereisd in kleine groepen (maximaal 12 deelnemers) en wanneer u als single een kamer wenst te delen met een ander persoon van hetzelfde geslacht dan betaalt u geen toeslag.

U kunt tijdens deze reis kiezen tussen een verblijf in hotels/lodges of in tenten.


VERBLIJF IN HOTELS/LODGES

Programma

Dag 1: Johannesburg

U verlaat Johannesburg al om 06.30 uur in de morgen en gaat op weg naar het Kruger National Park. U brengt vandaag een bezoek aan het noordelijke deel van dit beroemde park en u maakt een game drive op zoek naar o.a. leeuwen, neushoorns en olifanten.

Overnachting in Kruger National Park Chalets in Letaba, deze chalets hebben gedeelde faciliteiten. (lunch en diner)

Dag 2: Kruger National Park

U staat vroeg op voor uw game drive in het noordelijke deel van het park richting de Pafuri regio. Hier leven vele olifanten, wilde honden en leeuwen. Wanneer u het gedeelte rondom Limpopo bereikt, ziet u de vegetatie veranderen. Limpopo is bosrijk en u ziet hier vele vogels. U verlaat het Kruger National Park in de late namiddag en u overnacht in een lodge net buiten het park. Deze lodge wordt gerund door de lokale bevolking.

Overnachting in de Awelani Lodge. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 3: Great Zimbabwe

Vandaag verlaat u Zuid-Afrika en u reist Zimbabwe binnen via de Beit Bridge grenspost. U reist verder richting het noorden en u brengt een bezoek aan de Great Zimbabwe Monuments. Deze goed bewaarde ruïnes zijn gebouwd tussen de 11e en 14e eeuw. Een lokale gids zal u meer hierover vertellen.

Overnachting in Great Zimbabwe Hotel. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 4 en 5: Matobos National Park

U reist op dag 4 via de stad Bulawayo naar het Matobos National Park. In de namiddag kunt u hier genieten van een mooie zonsondergang. Op dag 5 brengt u een bezoek aan World's View en aan de historische plaats van het graf van Cecil John Rhodes. U ziet ongewone rotsformaties met schilderingen van de Bosjesmannen. Tevens maakt u een game drive en een wandeling, in dit gebied leeft de neushoorn en hopelijk komt u deze tegen tijdens de game drive.

Overnachtingen in Hermits Peak chalets. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 6 en 7: Hwange National Park

Het Hwange National Park is het grootste park in Zimbabwe en beslaat een oppervlakte van ongeveer 14.650 km2. Het park is vernoemd naar een lokale Nhanzwa "chief" en hier leeft een grote populatie olifanten. Op dag 7 maakt u de gehele dag een game drive door dit park.

Overnachtingen in Miombo Safari Lodge. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 8 en 9: Victoria Falls

Op dag 8 reist u verder naar Victoria Falls. U maakt hier een begeleide wandeling door de tropische vegetatie naar het uiteinde van de bekende watervallen. Tevens heeft u de kans om te bungeejumpen, een bootcruise te maken of white water raften (alles exclusief).

Overnachtingen in het Rainbow Hotel. (beide dagen alleen ontbijt)

Dag 10: Chobe National Park

Vandaag reist u verder naar Botswana waar u vannacht zult verblijven in een lodge aan de oever van de Chobe rivier. Deze rivier stroomt langs het noordelijke deel van het Chobe National Park en hier leven grote kuddes olifanten. In de namiddag maakt u een boottocht op zoek naar de vele dieren.

Overnachting in Thebe River Safaris Chalets. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 11: Nata

In de morgen wordt u in de gelegenheid gesteld om nog een game drive in het park te maken (exclusief). In de middag reist u verder richting het zuiden naar Nata waar u zult overnachten.

Overnachting in de Nata Lodge. (ontbijt en lunch)

Dag 12 en 13: Okavango Delta

Op dag 12 reist u naar de Okavango Delta en hier gaat u aan boord van een mokoro (traditionele kano) voor een onvergetelijke boottocht door de delta. U komt aan bij een eiland en hier zult u de komende 2 nachten verblijven in een tented camp. De tenten zijn al voor u opgezet en u kunt hier genieten van een prachtige omgeving, de rust en de zonsopgang en zonsondergang. De delta herbergt vele dieren zoals buffels, olifanten, zebra's, giraffen, nijlpaarden en prachtige vogels. In de morgen en namiddag maakt u, samen met de lokale gidsen, een game walk.

Overnachtingen in een tent met chemisch toilet. Er is een "bush shower" aanwezig in het kamp. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 14: Maun

Vandaag reist u in de namiddag naar Maun voor uw overnachting. U heeft tevens de kans om een helikopter vlucht te maken over de Okavango Delta (exclusief).

Overnachting in Rivernest Cottages. (ontbijt en lunch)

Dag 15: Khama Rhino Sanctuary

U gaat vandaag verder richting het zuiden van Botswana naar Khama Rhino Sanctuary, onderweg rijdt u door de open vlaktes van de Kalahari Woestijn. Khama Rhino Sanctuary is een project welke gestart is in 1992 en heeft als doel de neushoorn te beschermen. In de namiddag maakt u een game drive en u gaat op zoek naar de neushoorns.

Overnachting in Khama Rhino Sanctuary in een kamer met gedeelde faciliteiten. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 16: Johannesburg

U verlaat vandaag Botswana en u reist terug naar Johannesburg waar u rond 17.00 uur zult arriveren. (ontbijt)


Inclusief

Vijftien overnachtingen zoals aangegeven in het programma, maaltijden zoals aangegeven in het programma, begeleiding door 2 Engels sprekende gidsen, vervoer per safari voertuig, entreegelden voor de diverse parken, game drives in Kruger National Park, bezoek aan Great Zimbabwe en World's View, game drive in Hwange National Park, boottocht per mokoro, game walks in de Okavango Delta, een bootcruise in de namiddag in Chobe National Park, game drive in Khama Rhino Sanctuary en entree Victoria Falls.


Exclusief

Drankjes, maaltijden niet genoemd in bovenstaand programma, fooien, verzekeringen, persoonlijke uitgaven, alle vluchten en overige niet genoemde uitgaven.


Prijs

€ 2240,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer + een lokale betaling van USD 300,-.


Opmerkingen

Toeslag 1-persoonskamer bedraagt € 665,-. Wanneer u als "single" reist dan is het mogelijk om een kamer te delen met iemand van hetzelfde geslacht, u betaalt dan geen toeslag.

Deze tour vertrekt meerdere malen per maand, neem voor de exacte vertrekdata contact op.

Op sommige dagen wordt er gevraagd om mee te helpen met o.a. het bereiden van de maaltijden.

Er wordt gereisd in kleine groepen, de groepsgrootte is maximaal 12 deelnemers.


VERBLIJF IN TENTEN

Programma

Dag 1: Johannesburg

U verlaat Johannesburg al om 06.30 uur in de morgen en gaat op weg naar het Kruger National Park. U brengt vandaag een bezoek aan het noordelijke deel van dit beroemde park en u maakt een game drive op zoek naar o.a. leeuwen, neushoorns en olifanten. (lunch en diner)

Dag 2: Kruger National Park

U staat vroeg op voor uw game drive in het noordelijke deel van het park richting de Pafuri regio. Hier leven vele olifanten, wilde honden en leeuwen. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 3: Great Zimbabwe

Vandaag verlaat u Zuid-Afrika en u reist Zimbabwe binnen via de Beit Bridge grenspost. U reist verder richting het noorden en u brengt een bezoek aan de Great Zimbabwe Monuments. Deze goed bewaarde ruïnes zijn gebouwd tussen de 11e en 14e eeuw. Een lokale gids zal u meer hierover vertellen. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 4 en 5: Matobos National Park

U reist op dag 4 via de stad Bulawayo naar het Matobos National Park. In de namiddag kunt u hier genieten van een mooie zonsondergang. Op dag 5 brengt u een bezoek aan World's View en aan de historische plaats van het graf van Cecil John Rhodes. U ziet ongewone rotsformaties met schilderingen van de Bosjesmannen. Tevens maakt u een game drive en een wandeling, in dit gebied leeft de neushoorn en hopelijk komt u deze tegen tijdens de game drive. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 6 en 7: Hwange National Park

Het Hwange National Park is het grootste park in Zimbabwe en beslaat een oppervlakte van ongeveer 14.650 km2. Het park is vernoemd naar een lokale Nhanzwa "chief" en hier leeft een grote populatie olifanten. Op dag 7 maakt u de gehele dag een game drive door dit park. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 8 en 9: Victoria Falls

Op dag 8 reist u verder naar Victoria Falls. U maakt hier een begeleide wandeling door de tropische vegetatie naar het uiteinde van de bekende watervallen. Tevens heeft u de kans om te bungeejumpen, een bootcruise te maken of white water raften (alles exclusief). (ontbijt)

Dag 10: Chobe National Park

Vandaag reist u verder naar Botswana waar u vannacht kampeert aan de oever van de Chobe rivier. Deze rivier stroomt langs het noordelijke deel van het Chobe National Park en hier leven grote kuddes olifanten. In de namiddag maakt u een boottocht op zoek naar de vele dieren. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 11: Gweta

In de morgen wordt u in de gelegenheid gesteld om nog een game drive in het park te maken (exclusief). In de middag reist u verder richting het zuiden naar Gweta waar u zult kamperen aan de voet van een oude baobab boom. (ontbijt en lunch)

Dag 12 en 13: Okavango Delta

Op dag 12 reist u naar de Okavango Delta en hier gaat u aan boord van een mokoro (traditionele kano) voor een onvergetelijke boottocht door de delta. U komt aan bij een eiland waar u de komende 2 nachten verblijft. U kunt hier genieten van een prachtige omgeving, de rust en de zonsopgang en zonsondergang. De delta herbergt vele dieren zoals buffels, olifanten, zebra's, giraffen, nijlpaarden en prachtige vogels. In de morgen en namiddag maakt u, samen met de lokale gidsen, een game walk. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 14: Maun

Vandaag reist u in de namiddag naar Maun voor uw overnachting. U heeft tevens de kans om een helikopter vlucht te maken over de Okavango Delta (exclusief). (ontbijt en lunch)

Dag 15: Khama Rhino Sanctuary

U gaat vandaag verder richting het zuiden van Botswana naar Khama Rhino Sanctuary, onderweg rijdt u door de open vlaktes van de Kalahari Woestijn. Khama Rhino Sanctuary is een project welke gestart is in 1992 en heeft als doel de neushoorn te beschermen. In de namiddag maakt u een game drive en u gaat op zoek naar de neushoorns. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 16: Johannesburg

U verlaat vandaag Botswana en u reist terug naar Johannesburg waar u rond 18.00 uur zult arriveren. (ontbijt)


Inclusief

Vijftien overnachtingen in een tent, maaltijden zoals aangegeven in het programma, begeleiding door 2 Engels sprekende gidsen, vervoer per safari voertuig, entreegelden voor de diverse parken, game drives in Kruger National Park, bezoek aan Great Zimbabwe en World's View, game drive in Hwange National Park, boottocht per mokoro, game walks in de Okavango Delta, een bootcruise in de namiddag in Chobe National Park, game drive in Khama Rhino Sanctuary en entree Victoria Falls.


Exclusief

Drankjes, maaltijden niet genoemd in bovenstaand programma, fooien, verzekeringen, persoonlijke uitgaven, alle vluchten en overige niet genoemde uitgaven.


Prijs

€ 1650,- per persoon op basis van een 2-persoonstent + een lokale betaling van USD 300,-.


Opmerkingen

Toeslag 1-persoonstent bedraagt € 80,-. Wanneer u als "single" reist dan is het mogelijk om een tent te delen met iemand van hetzelfde geslacht, u betaalt dan geen toeslag.

Deze tour vertrekt meerdere malen per maand, neem voor de exacte vertrekdata contact op.

Er wordt gevraagd om mee te helpen met o.a. het bereiden van de maaltijden.

Er wordt gereisd in kleine groepen, de groepsgrootte is maximaal 12 deelnemers.

U dient zelf te zorgen voor een slaapzak en een kussen.

U overnacht 13 nachten op kampeerplaatsen waar goede sanitaire faciliteiten aanwezig zijn. Tevens kampeert u 2 nachten in het wild, een "bush toilet" en een "bucket shower" zijn aanwezig.