GEWOONWEG REIZEN
Uw reisdromen worden werkelijkheid!

Botswana Wild Parks - 14 dagen - gemengd internationaal gezelschap

U ontdekt in een internationaal gezelschap Botswana. Er wordt gereisd in kleine groepen (maximaal 12 deelnemers) en wanneer u als single een kamer wenst te delen met een ander persoon van hetzelfde geslacht dan betaalt u geen toeslag.

U kunt tijdens deze reis kiezen tussen een verblijf in hotels/lodges of in tenten.


VERBLIJF IN HOTELS/LODGES

Programma

Dag 1: Johannesburg - Khama

Om 06.30 uur start de tour in Johannesburg en u rijdt richting de grens van Botswana. In Botswana aangekomen rijdt u naar Khama Rhino Sanctuary, dit is een project welke is opgericht in 1992 om de neushoorn te beschermen en tegelijkertijd wordt de lokale bevolking geholpen, de inkomsten uit het toerisme komen de bevolking namelijk ten goede. Het reservaat is gelegen in de Kalahari en u vindt hier diverse natuurlijke waterbronnen en er leven o.a. witte neushoorns, zebra's en wildebeesten.
Overnachting in een chalet (2 chalets delen samen een badkamer) in Khama Rhino Sanctuary. (lunch en diner)

Dag 2: Khama - Maun

Vandaag rijdt u via de Kalahari naar Maun, dit is het startpunt voor de Okavango Delta. Maun werd in 1915 gevonden als de hoofdstad van de Batswana bevolking.

Overnachting in Rivernest Cottages. (ontbijt en lunch)

Dag 3 en 4: Okavango Delta

Op dag 3 gaat u richting de Okavango Delta en hier gaat u aan boord van een mokoro (traditionele kano) voor een onvergetelijke boottocht door de delta. U komt aan bij een eiland en hier zult u de komende 2 nachten verblijven in een tented camp. De tenten zijn al voor u opgezet en u kunt hier genieten van een prachtige omgeving, de rust en de zonsopgang en zonsondergang. De delta herbergt vele dieren zoals buffels, olifanten, zebra's, giraffen, nijlpaarden en prachtige vogels. In de morgen en namiddag maakt u, samen met de lokale gidsen, een game walk.

Overnachtingen in een tent met chemisch toilet. Er is een "bush shower" aanwezig in het kamp. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 5, 6 en 7: Moremi

Op dag 5 vaart u per mokoro terug naar het vasteland en hier stapt u in een open safari voertuig. U rijdt vervolgens naar het Moremi Game Reserve om de vele wilde dieren te spotten die hier leven. De aankomende dagen maakt u diverse game drives op zoek naar o.a. olifanten, nijlpaarden, buffels, leeuwen, luipaarden en vele andere dieren.

Overnachtingen in Hyena Pan Bushlodge. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 8: Moremi - Maun

Vandaag keert u in de middag terug naar Maun voor uw overnachting.

Overnachting in Rivernest Cottages. (ontbijt en lunch)

Dag 9: Maun - Makgadikgadi Pans

In de morgen heeft u tijd om een helikopter vlucht te maken over de Okavango Delta (exclusief). In de middag rijdt u naar Nata en hier ziet u de witte zandduinen van Makgadikgadi opduiken.

Overnachting in Nata Lodge of Pelican Lodge. (ontbijt en lunch)

Dag 10 en 11: Chobe National Park

Op dag 10 rijdt u in de morgen naar Chobe National Park. U verblijft in een lodge welke gelegen is aan de Chobe rivier. Deze rivier stroomt langs het noordelijke gedeelte van Chobe National Park en dit park herbergt enkele van de grootste kuddes olifanten ter wereld. Op dag 11 maakt u in de morgen een 3 uur durende game drive op zoek naar o.a. olifanten en in de namiddag maakt u een bootcruise over de rivier.

Overnachtingen in Thebe River Safaris. (ontbijt en lunch)

Dag 12 en 13: Victoria Falls in Zimbabwe

Op dag 12 rijdt u naar de grens met Zimbabwe en vervolgens naar de Victoria Falls. Deze magnifieke watervallen zijn 1 van de 7 wereldwonderen. U kunt hier o.a. raften, bungee jumpen of een helikopter vlucht maken (alles exclusief).

Overnachtingen in het Rainbow Hotel. (ontbijt)

Dag 14: Victoria Falls in Zimbabwe

Deze fantastische rondreis eindigt vandaag na nog te hebben genoten van een ontbijt in het hotel. (ontbijt)


Inclusief

Dertien overnachtingen zoals aangegeven in het programma, maaltijden zoals aangegeven in het programma, begeleiding door 2 Engels sprekende gidsen, vervoer per safari voertuig, entreegelden voor de diverse parken, boottocht per mokoro, game walks in de Okavango Delta, game drives in Moremi Game Reserve, 3 uur durende game drive in de morgen en een bootcruise in de namiddag in Chobe National Park en entree Victoria Falls.


Exclusief

Drankjes, maaltijden niet genoemd in bovenstaand programma, fooien, verzekeringen, persoonlijke uitgaven, alle vluchten en overige niet genoemde uitgaven.


Prijs

€ 2350,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer + een lokale betaling van $ 300,-.


Opmerkingen

Toeslag 1-persoonskamer bedraagt € 830,-. Wanneer u als "single" reist dan is het mogelijk om een kamer te delen met iemand van hetzelfde geslacht, u betaalt dan geen toeslag.

Deze tour vertrekt meerdere malen per maand, neem voor de exacte vertrekdata contact op.

Op sommige dagen wordt er gevraagd om mee te helpen met o.a. het bereiden van de maaltijden.

Er wordt gereisd in kleine groepen, de groepsgrootte is maximaal 12 deelnemers.


VERBLIJF IN TENTEN

Programma

Dag 1: Johannesburg - Khama

Om 06.30 uur start de tour in Johannesburg en u rijdt richting de grens van Botswana. U passeert Serowe, in deze plaats is de eerste president van Botswana, Sir Seretse Khama, geboren. Vervolgens rijdt u naar Khama Rhino Sanctuary, dit is een project welke is opgericht in 1992 om de neushoorn te beschermen en tegelijkertijd wordt de lokale bevolking geholpen, de inkomsten uit het toerisme komen de bevolking namelijk ten goede. Het reservaat is gelegen in de Kalahari en u vindt hier diverse natuurlijke waterbronnen en er leven o.a. witte neushoorns, zebra's en wildebeesten. In de namiddag maakt u hier de eerste game drive. (lunch en diner)

Dag 2: Khama - Maun

Vandaag rijdt u via de Kalahari naar Maun, dit is het startpunt voor de Okavango Delta. Maun is een levendige stad en is gelegen aan de oever van de Thamalakane rivier. Nadat de tenten zijn opgezet kunt u genieten bij het zwembad. (ontbijt en lunch)

Dag 3 en 4: Okavango Delta

Op dag 3 gaat u richting de Okavango Delta en hier gaat u aan boord van een mokoro (traditionele kano) voor een onvergetelijke boottocht door de delta. U komt aan bij een eiland en hier zult u de komende 2 nachten kamperen. De delta herbergt vele dieren zoals buffels, olifanten, zebra's, giraffen, nijlpaarden en prachtige vogels. U maakt hier diverse game wandelingen samen met de lokale gidsen en u leert meer over het leven in de delta. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 5: Okavango Delta - Maun

In de namiddag vaart u per mokoro terug naar het vasteland en in de late namiddag arriveert u in Maun. Er is tevens tijd voor een helikopter vlucht over de delta (exclusief). (ontbijt en lunch)

Dag 6, 7, 8 en 9: Moremi en Savuti

Op dag 6 rijdt u naar het Moremi Game Reserve waar u de komende 4 nachten in het wild zult kamperen. De aankomende dagen maakt u diverse game drives op zoek naar o.a. olifanten, nijlpaarden, buffels, leeuwen, luipaarden en vele andere dieren. In Savuti leven grote kuddes zebra's en wildebeesten. Tevens kunt u hier leeuwen tegenkomen. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 10: Moremi - Chobe National Park

Vandaag gaat u verder naar Chobe National Park en u gaat hier op zoek naar de grote kuddes olifanten die hier leven. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 11: Chobe National Park

In de vroege morgen maakt u een game drive op zoek naar o.a. olifanten en in de namiddag maakt u een bootcruise over de rivier. Er wordt gekampeerd in Kasane aan de oever van de Chobe rivier. (ontbijt en lunch)

Dag 12 en 13: Victoria Falls in Zambia

Op dag 12 rijdt u naar de grens met Zambia en vervolgens naar de Victoria Falls. Deze magnifieke watervallen zijn 1 van de 7 wereldwonderen. U kunt hier o.a. raften, bungee jumpen of een helikopter vlucht maken (alles exclusief). U kampeert de komende 2 nachten vlakbij Livingstone aan de oever van de Zambezi rivier. (ontbijt)

Dag 14: Victoria Falls in Zambia

Deze fantastische rondreis eindigt vandaag na nog te hebben genoten van een ontbijt. (ontbijt)


Inclusief

Dertien overnachtingen in een tent, maaltijden zoals aangegeven in het programma, begeleiding door 2 Engels sprekende gidsen, vervoer per safari voertuig, entreegelden voor de diverse parken, boottocht per mokoro, game walks in de Okavango Delta, game drives in Moremi Game Reserve en Savuti, game drive in de morgen en een bootcruise in de namiddag in Chobe National Park en entree Victoria Falls.


Exclusief

Drankjes, maaltijden niet genoemd in bovenstaand programma, fooien, verzekeringen, persoonlijke uitgaven, alle vluchten en overige niet genoemde uitgaven.


Prijs

€ 1740,- per persoon op basis van een 2-persoonstent + een lokale betaling van $ 300,-.


Opmerkingen

Toeslag 1-persoonstent bedraagt € 70,-. Wanneer u als "single" reist dan is het mogelijk om een tent te delen met iemand van hetzelfde geslacht, u betaalt dan geen toeslag.

Deze tour vertrekt meerdere malen per maand, neem voor de exacte vertrekdata contact op.

Er wordt gevraagd om mee te helpen met o.a. het bereiden van de maaltijden.

Er wordt gereisd in kleine groepen, de groepsgrootte is maximaal 12 deelnemers.

U dient zelf te zorgen voor een slaapzak en een kussen.

U overnacht 6 nachten op kampeerplaatsen waar goede sanitaire faciliteiten aanwezig zijn. Tevens kampeert u 7 nachten in het wild, een "bush toilet" en een "bucket shower" zijn aanwezig.