GEWOONWEG REIZEN
Uw reisdromen worden werkelijkheid!

Zuid-Afrika - Safari informatie

BEGELEIDE GAME DRIVES


Game Drive

Game is de verzamelnaam voor wild, voeg daarbij het woord drive en dan heeft u, vrij vertaald, een safaritocht. Met andere woorden in een (open) voertuig op zoek naar wilde dieren.

Tijdsduur

De meeste game drives duren 3 tot 4 uur en worden gehouden bij zonsopkomst of zonsondergang. Dit zijn de beste momenten om dieren te zien.

Ochtend Game Drive

Wanneer u rond 06.00 uur vertrekt zijn er vaak koffie/thee met snacks aanwezig. Bij terugkomst volgt een laat ontbijt.

Namiddag Game Drive

Vertrek rond 16.00 uur. Onderweg wordt veelal gestopt en kunt u genieten van een drankje met een snack.

Bush Walk / Game Walk

Een safari te voet is beslist niet eng, het is een heel bijzondere ervaring. U ervaart zo de natuur tot in de kleinste details.

Safari te paard

Te paard kunt u vaak veel dichter bij het wild komen dan per auto. U geniet van de natuur, de wilde dieren en natuurlijk de paardrijtocht.

Ranger

Gids in een wildreservaat.

Big Five

Verzamelnaam voor de 5 gevaarlijkste dieren om op te jagen: buffel, olifant, leeuw, luipaard en neushoorn.


SOORTEN PARKEN


Nationale Parken

Deze parken, zoals het Kruger Park en Addo National Park, kunt u op eigen gelegenheid bezoeken en meestal kunt u er ook goed betaalbaar overnachten. Dit geeft veel vrijheid, echter mist u wel de uitleg van een gids en mag u de weg niet verlaten.

Private Game Reserves

Deze reservaten zijn in privé beheer en zijn niet vrij toegankelijk. Indien u hier overnacht zijn de game drives veelal inclusief. U hebt in vele van deze reservaten de kans om de Big Five te spotten. Tijdens de game drives gaat u vaak "off road" en dit alles onder begeleiding van een ervaren gids.


SOORTEN ACCOMMODATIES


Private Game Lodge

Deze lodges zijn meestal kleinschalig en luxe. Het verblijf in zo'n lodge lijkt heel duur; echter bedenk wel dat u verblijft op basis van volpension, u veel persoonlijke service ontvangt en diverse activiteiten, zoals game drives, zijn inbegrepen.

Tented Camp

U verblijft in bijzonder luxe canvas tenten die qua faciliteiten zeker niet onderdoen voor een hotelkamer. U verblijft zo heel dicht bij de natuur, een bijzondere ervaring!

Restcamp

Deze camps bevinden zich in de Nationale Parken en zijn veelal grootschalig.