GEWOONWEG REIZEN
Uw reisdromen worden werkelijkheid!

Zuid-Afrika - Groepsreizen in internationaal gezelschap - Kampeersafari's

Hieronder treft u de volgende groepsreizen (kampeersafari's) in internationaal gezelschap aan welke Gewoonweg Reizen aanbiedt in Zuid-Afrika:

  • De Regenboog Route - 18 dagen
  • Van Cape Town naar de Victoria Falls - 21 dagen
  • Pioneer Route - 22 dagen

Deze groepsreizen kunnen uiteraard ook dienen als inspiratie voor een individuele rondreis, voor meer informatie neem contact op.


DE REGENBOOG ROUTE - 18 DAGEN


Programma

Dag 1: Johannesburg

U verlaat Johannesburg al om 06.30 uur in de morgen en u gaat op weg naar de provincie Mpumalanga. Onderweg passeert u bergen, valleien, rivieren en watervallen. U brengt een bezoek aan het plaatsje Pilgrims Rest, de Bourke's Luck Potholes en God's Windows. (lunch en diner)

Dag 2 en 3: Kruger National Park

Kruger National Park is het grootste reservaat in Zuid-Afrika en u kunt hier vele diersoorten spotten, waaronder de Big Five (leeuw, luipaard, olifant, buffel en neushoorn). De komende dagen geniet u van de diverse game drives op zoek naar de dieren. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 4: Swaziland

Vandaag reist u verder naar Swaziland, naar het Malolotja Nature Reserve. U ontdekt dit reservaat tijdens een wandeling en u overnacht in een "cabin" van waar uit u een fantastisch zicht heeft over de omgeving. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 5 en 6: Zululand

Voordat u Swaziland verlaat brengt u nog een bezoek aan de plaatselijke markt in Mbabane. Vervolgens reist u naar het Mkhuzi Game Reserve waar de zwarte neushoorn leeft. U brengt een bezoek aan een waterplaats en hopelijk kunt u vele dieren spotten, die hier komen om te drinken. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 7 en 8: Drakensberg Mountains

U rijdt vandaag verder naar de Drakensberg Mountains, dit is werkelijk een schitterend gebied. U maakt diverse wandelingen over de mooie bergpaden en u kunt genieten van spectaculaire zichten over de omgeving. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 9 en 10: Lesotho

Op dag 9 reist u verder naar Lesotho, waar u de komende 2 nachten zult verblijven in een lodge. Op dag 10 maakt u een trekking, samen met een lokale gids en zijn pony, door het ruige berggebied. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 11: Karoo

Vandaag arriveert u in het gebied Klein Karoo, deze streek staat bekend om de schapen en de struisvogels. U overnacht in Cradock Tuis Huis Guest House. (ontbijt en lunch)

Dag 12: Addo Elephant National Park

U reist verder naar het Addo Elephant National Park. Dit park werd opgericht in 1931 om de laatste 11 olifanten die hier leefden te beschermen. Op dit moment leven er meer dan 600 olifanten. Verder kunt u hier o.a. leeuwen, luipaarden, zwarte neushoorns, buffels en vele vogelsoorten spotten. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 13 en 14: Tsitsikamma National Park

De komende 2 nachten zult u verblijven op een camping vlakbij Storms River. Het Tsitsikamma National Park beslaat een gebied van 80 km2 en u kunt hier tevens een bungee jump maken ('s werelds hoogste, exclusief). Maak prachtige wandelingen langs de rotsachtige kust en van juli t/m november kunt u walvissen spotten. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 15: Overberg

Op dag 15 reist u verder naar Knysna, waar u de Knysna Heads bezoekt. Vervolgens reist u, via de Garden Route, verder richting het zuiden en komt u aan in Overberg waar u zult kamperen. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 16 en 17: Kaapstad

Vandaag reist u naar Kaapstad, 1 van de meest pittoreske steden ter wereld. Op weg naar Kaapstad brengt u een bezoek aan Stellenbosch, waar u een wijnkelder bezoekt en enkele wijnen kunt proeven. In Kaapstad bezoekt u o.a. Hout Bay, Cape Point en V&A Waterfront. Tevens kunt u ervoor kiezen om een excursie te ondernemen naar Robben Island (exclusief). Overnachtingen in Sweetest Guesthouses. (ontbijt)

Dag 18: Kaapstad

In de morgen maakt u een wandeling naar de top van de Tafelberg, vanuit hier heeft u een schitterend zicht over Kaapstad en omgeving. In de middag brengt u nog een bezoek aan een plaatselijke markt en om 18.00 uur eindigt deze rondreis. (ontbijt)


Inclusief

Elf nachten in een tent, 3 nachten in een Guest House met privé faciliteiten, 3 nachten in een simpele accommodatie met gedeelde faciliteiten, maaltijden zoals aangegeven in het programma, begeleiding door 2 Engels sprekende gidsen, vervoer per safari voertuig/minibus, entreegelden voor de diverse parken, entree Bourke's Luck Potholes en God's Window, game drives in het Kruger National Park, game drives in het Mkuzi Game Reserve, begeleide wandeltochten in Drakenbergs Mountains, trekking in Lesotho, game drives in het Addo Elephant National Park, entree Tsitsikamma National Park, bezoek wijnkelder Stellenbosch, excursie naar o.a. Hout Bay en Cape Point en een begeleide wandeltocht naar de top van de Tafelberg.


Exclusief

Drankjes, maaltijden niet genoemd in bovenstaand programma, fooien, verzekeringen, persoonlijke uitgaven, alle vluchten en overige niet genoemde uitgaven.


Prijs

€ 1690,- per persoon op basis van een 2-persoonstent.


Opmerkingen

Toeslag 1-persoonstent bedraagt € 205,-. Wanneer u als "single" reist dan is het mogelijk om een tent te delen met iemand van hetzelfde geslacht, u betaalt dan geen toeslag.

Deze tour vertrekt meerdere malen per maand, neem voor de exacte vertrekdata contact op.

Er wordt gevraagd om mee te helpen met o.a. het bereiden van de maaltijden.

Er wordt gereisd in kleine groepen, de groepsgrootte is maximaal 12 deelnemers.

U dient zelf te zorgen voor een slaapzak en een kussen.

U overnacht 11 nachten op kampeerplaatsen waar goede sanitaire faciliteiten aanwezig zijn.


VAN CAPE TOWN NAAR DE VICTORIA FALLS  - 21 DAGEN


Programma

Dag 1: Kaapstad

U ontmoet deze morgen om 08.00 uur uw gidsen en u krijgt de gelegenheid om vragen te stellen. Hierna brengt u een bezoek aan Cape Point en Boulder's Beach en de rest van de dag kunt u relaxen aan het strand van Hout Bay. Overnachting in Sweetest Guesthouses.

Dag 2: Cederberg

Vandaag reist u richting het noorden naar Cederberg en u ontdekt dit ruige landschap te voet. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 3: Gariep River

U reist verder richting Namibië naar het grensplaatsje Gariep River. De Gariep rivier scheidt Namibië van Zuid-Afrika en het is hier zalig rustig. Het water van de rivier is erg schoon en u kunt hier prima zwemmen. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 4: Fish River Canyon

De Fish River Canyon is 1 van de mooiste natuurverschijnselen van zuidelijk Namibië en heeft een diepte van wel 550 meter. Geniet van een spectaculaire zonsondergang. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 5 en 6: Namib Desert

Vandaag gaat de reis verder naar de Namib Desert met de eindeloze oranje duinen, waar u de komende 2 nachten zult kamperen. U maakt een wandeling naar Sossusvlei en u ontdekt de Sesriem Canyon. Wanneer u liever per jeep naar Sossusvlei gaat dan is dit, tegen een toeslag, mogelijk. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 7 en 8: Swakopmund

Op dag 7 reist u verder naar Swakopmund, dit is een populair stadje aan zee met een nostalgische uitstraling. Dag 8 is ter vrije besteding, in Swakopmund kunt u talrijke activiteiten ondernemen. Overnachtingen in Dunedin Star Guest House. (dag 7: ontbijt en lunch en dag 8: ontbijt)

Dag 9: Spitzkop

Namibië is een land met prachtige woestijn landschappen, vandaag reist u verder richting het noorden. Onderweg bezoekt u een zeehonden kolonie en u kampeert in Spitzkop. In de namiddag maakt u een wandeling om het gebied te verkennen. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 10: Ugab Wilderness

De eindbestemming van vandaag is Brandberg, waar u kampeert aan de rand van de Ugab rivier. Hier leven de zeldzame woestijn olifanten. U verkent dit gebied te voet. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 11 en 12: Etosha National Park

De komende 2 nachten zult u kamperen rondom Etosha National Park. U maakt hier diverse game drives op zoek naar o.a. olifanten, antilopen en leeuwen die bij de verschillende waterbronnen komen drinken. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 13: Windhoek

Op dag 13 reist u verder naar Windhoek, de hoofdstad van Namibië. Dit leuke plaatsje ligt in een vallei en u vindt hier nog vele gebouwen uit de Duitse tijd. (ontbijt en lunch)

Dag 14: Kalahari

Vandaag reist u verder naar Botswana waar u zult overnachten in de Kalahari. U maakt samen met de lokale Bosjesmannen een wandeling en u leert meer over hun tradities. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 15: Maun

U reist vandaag verder naar Maun, deze plaats grenst aan de Okavango Delta. (ontbijt en lunch)

Dag 16 en 17: Okavango Delta

De Okavango Delta is een schitterend gebied en u maakt een tocht per mokoro (een traditionele boot) naar 1 van de vele eilandjes in dit gebied, waar u de komende 2 nachten zult verblijven. U kunt deze dagen genieten van verschillende wandelingen op zoek naar dieren. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 18: Makgadikgadi Pans

U verlaat de Okavango Delta en reist verder naar de zoutpannen van Makgadikgadi. Tijdens de regentijd kunt u hier vele dieren zien, zoals zebra's, wildebeesten en springbokken. (ontbijt en lunch)

Dag 19, 20 en 21: Victoria Falls

U reist vandaag verder naar de Victoria Falls. Deze watervallen zijn 1 van de 7 Wereldwonderen en werden in 1885 ontdekt door David Livingstone. De aankomende dagen kunt u deze omgeving ontdekken. De tour eindigt op dag 21, na het ontbijt, rond 08.00 uur. (ontbijt)


Inclusief

Zeventien nachten in een tent, drie nachten in een guest house met privé faciliteiten, maaltijden zoals aangegeven in het programma, begeleiding door 2 Engels sprekende gidsen, vervoer per safari voertuig/minibus, entreegelden voor de diverse parken, excursie in Kaapstad naar o.a. Hout Bay en Cape Point, wandeling Sossusvlei, entree Cape Cross zeehonden kolonie, game drive Etosha National Park, wandeling met de Bosjesmannen, boottocht per mokoro, wandelingen in de Okavango Delta en entree Victoria Waterfalls.


Exclusief

Drankjes, maaltijden niet genoemd in bovenstaand programma, fooien, verzekeringen, persoonlijke uitgaven, alle vluchten en overige niet genoemde uitgaven.


Prijs

€ 2290,- per persoon op basis van een 2-persoonstent.


Opmerkingen

Toeslag 1-persoonstent bedraagt € 180,-. Wanneer u als "single" reist dan is het mogelijk om een tent te delen met iemand van hetzelfde geslacht, u betaalt dan geen toeslag.

Deze tour vertrekt meerdere malen per maand, neem voor de exacte vertrekdata contact op.

Er wordt gevraagd om mee te helpen met o.a. het bereiden van de maaltijden.

Er wordt gereisd in kleine groepen, de groepsgrootte is maximaal 12 deelnemers.

U dient zelf te zorgen voor een slaapzak en een kussen.

U overnacht 15 nachten op kampeerplaatsen waar goede sanitaire faciliteiten aanwezig zijn. Tevens kampeert u 2 nachten in het wild, een "bush toilet" en een "bucket shower" zijn aanwezig.


PIONEER ROUTE - 22 DAGEN


Programma

Dag 1: Livingstone

Om 14.00 uur ontmoet u uw gidsen en de rest van de groep in Livingstone. In de middag ontdekt u de Victoria Falls.

Dag 2: Livingstone

Vandaag heeft u de gehele dag de tijd om Livingstone en omgeving te ontdekken en de beroemde Victoria Falls te bewonderen. U kunt hier vele activiteiten ondernemen, zoals bungeejumpen en white water rafting (alles exclusief). (ontbijt)

Dag 3: Kafue River

Vandaag maakt u een lange reis richting de Kafue River. U reist door het heuvelachtige landschap van zuidelijk Zambia. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 4: Lower Zambezi

U maakt vandaag een kanotocht over de Zambezi River, u vaart langs lokale dorpjes en u kunt genieten van een mooi uitzicht. U kampeert vannacht op een eilandje. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 5: Lower Zambezi

Deze morgen gaat u per kano verder en u vaart door een gebied waar o.a. olifanten en nijlpaarden leven. Aan het einde van deze tocht wordt u met een motorboot opgehaald en terug naar de kampeerplaats gebracht voor de overnachting. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 6: Lusaka

In de morgen heeft u wat vrije tijd en daarna reist u verder naar Lusaka. Verken hier de lokale markten en winkels. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 7, 8 en 9: South Luangwa National Park

South Luangwa staat bekend om de grote concentratie aan dieren langs de rivier. Hier leven vele nijlpaarden, krokodillen en olifanten. U ontdekt dit gebied tijdens een game drive, tevens maakt u een wandeling op zoek naar dieren (in het groene seizoen, van december t/m april, kan het zijn dat er geen wandelingen georganiseerd kunnen worden). U kampeert deze dagen aan de oever van de Luangwa rivier. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 10 en 11: Lake Malawi

Op dag 10 reist u verder naar Lake Malawi. In Lilongwe wordt gestopt om inkopen te doen. Er wordt overnacht op een kampeerplaats aan het strand van Lake Malawi. U ontdekt de diverse eilandjes van dit meer tijdens een boottocht, tevens kunt u hier fantastisch snorkelen. Maak ook kennis met de zeer vriendelijke, lokale bevolking. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 12 en 13: Mozambique

De volgende 2 dagen reist u verder naar de Bazaruto Islands in Mozambique. U passeert traditionele dorpjes en u kunt genieten van de vele mooie uitzichten. De faciliteiten op de kampeerplaatsen zijn erg "basic" in dit gedeelte van Mozambique. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 14 en 15: Bazaruto Islands

De komende 2 dagen kunt u genieten van het tropische paradijs en de prachtige stranden. U verblijft in Vilankulos en u maakt hier een boottocht met een traditionele Dhow naar het mooie eiland Magaruque. De gidsen bereiden een picknick lunch onder de palmbomen, terwijl u kunt snorkelen met de kleurrijke vissen. Overnachtingen in een chalet. (dag 14: ontbijt, lunch en diner en dag 15: ontbijt en lunch)

Dag 16 en 17: Inhambane

Het historische Inhambane was vroeger een handelsplaats, hier werden slaven verkocht. U ontdekt deze stad en gaat daarna naar de lodge waar u de komende 2 nachten zult verblijven. Dag 17 is ter vrije besteding, u kunt relaxen op het strand of bijvoorbeeld een boottocht maken (exclusief). Overnachtingen in Palm Grove Resort. (dag 16: ontbijt, lunch en diner en dag 17: ontbijt en lunch)

Dag 18: Bilene

Vlakbij de plaats Bilene ligt een enorme lagune en in de namiddag kunt u hier zalig relaxen. (ontbijt en lunch)

Dag 19 en 20: Kruger National Park

Op dag 19 reist u verder richting Zuid-Afrika naar het bekende Kruger National Park. U maakt hier een game drive en hopelijk ziet u o.a. olifanten, luipaarden, zebra's en leeuwen. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 21 en 22: Mpumalanga - Johannesburg

U reist verder via de Panorama Route en onderweg ontdekt u Bourkes Luck Potholes, God's Window en de Three Sisters. Op dag 22 arriveert u rond 17.00 uur in Johannesburg waar deze fantastische reis eindigt. Overnachting in Graskop Mogodi Lodge. (dag 21: ontbijt, lunch en diner en dag 22: ontbijt)


Inclusief

Zestien nachten in een tent, 2 nachten in een guest house met gedeelde faciliteiten, 3 nachten in een lodge in een kamer met privé faciliteiten, maaltijden zoals aangegeven in het programma, begeleiding door 2 Engels sprekende gidsen, vervoer per safari voertuig/minibus, entreegelden voor de diverse parken, entree Victoria Waterfalls, kanotocht onder begeleiding van lokale gidsen, game drive in het South Luangwa National Park, wandeling in het South Luangwa National Park, boottocht over Lake Malawi, boottocht in Vilankulos en game drives in het Kruger National Park.


Exclusief

Drankjes, maaltijden niet genoemd in bovenstaand programma, fooien, verzekeringen, persoonlijke uitgaven, alle vluchten en overige niet genoemde uitgaven.


Prijs

€ 2220,- per persoon op basis van een 2-persoonstent + een lokale betaling van $ 400,-.


Opmerkingen

Toeslag 1-persoonstent bedraagt € 230,-. Wanneer u als "single" reist dan is het mogelijk om een kamer te delen met iemand van hetzelfde geslacht, u betaalt dan geen toeslag.

Deze tour vertrekt meerdere malen per maand (van april t/m december), neem voor de exacte vertrekdata contact op.

Er wordt gevraagd om mee te helpen met o.a. het bereiden van de maaltijden.

Er wordt gereisd in kleine groepen, de groepsgrootte is maximaal 12 deelnemers.

U dient zelf te zorgen voor een slaapzak en een kussen.

U overnacht 15 nachten op kampeerplaatsen waar goede sanitaire faciliteiten aanwezig zijn. Tevens kampeert u 1 nacht in "het wild".