GEWOONWEG REIZEN
Uw reisdromen worden werkelijkheid!

Zuid-Afrika - Groepsreizen Zuid-Afrika compleet in internationaal gezelschap

Hieronder treft u de volgende groepsreizen in internationaal gezelschap aan welke Gewoonweg Reizen aanbiedt in Zuid-Afrika:

  • Van Johannesburg tot Durban - 6 dagen
  • Van Kruger naar de Kaap - 8 dagen
  • In de voetsporen van Nelson Mandela - 8 dagen
  • Hoogtepunten van Zuid-Afrika - 10 dagen
  • Zuid-Afrika Tour - 12 dagen
  • Klassiek Zuid-Afrika - 15 dagen
  • Zuid-Afrika Tour met verlenging in Kaapstad - 16 dagen
  • De Regenboog Route - 17 dagen

Deze groepsreizen kunnen uiteraard ook dienen als inspiratie voor een individuele rondreis, voor meer informatie neem contact op.


VAN JOHANNESBURG TOT DURBAN - 6 DAGEN


Programma

Dag 1: Johannesburg - Hazyview

In de ochtend verlaat u Johannesburg en reist u naar de provincie Mpumalanga. U volgt de Panorama Route en u bezoekt o.a. Blyde River Canyon en God's Window. U overnacht in de omgeving van Hazyview.

Overnachting in Casa do Sol**** of gelijkwaardig.

Dag 2: Hazyview - Kruger National Park - Hazyview

Vroeg in de morgen gaat u richting het Kruger National Park voor een game drive door dit mooie gebied. Hier leeft o.a. de Big Five (leeuw, olifant, luipaard, buffel en neushoorn). Rond lunchtijd keert u terug naar het hotel en de rest van de dag is ter vrije besteding.

Overnachting in Casa do Sol**** of gelijkwaardig. (ontbijt)

Dag 3: Hazyview - Kruger National Park - Hazyview

Vandaag maakt u wederom een game drive in het Kruger National Park. Onderweg kunt u genieten van uw meegebrachte ontbijtpakket. In de middag keert u terug naar uw hotel. U krijgt de kans om het Sizabantwana Children Care Centre te bezoeken.

Overnachting in Casa do Sol**** of gelijkwaardig. (ontbijt)

Dag 4: Hazyview - Swaziland

Vandaag reist u verder naar Swaziland. U reist richting het zuiden naar Malalane en bij aankomst in Swaziland bezoekt u de Ngwenya glasfabriek. In de middag kunt u deelnemen aan een excursie naar een Swazi kaarsenfabriek.

Overnachting in Lugogo Sun*** of gelijkwaardig. (ontbijt)

Dag 5: Swaziland - Zululand

Na het ontbijt gaat u verder en via Swaziland komt u in Zululand. U reist door het Hluhluwe-Umfolozi Game Reserve, dit reservaat staat bekend om de witte en zwarte neushoorn. U maakt hier een game drive en hierna reist u verder naar uw hotel.

Overnachting in Protea Hotel Umfolozi River*** of gelijkwaardig. (ontbijt)

Dag 6: Zululand - Durban

In de morgen brengt u een bezoek aan een traditioneel Zulu dorp, waar u meer leert over de lokale cultuur en waar u kunt genieten van een etnische lunch. De reis gaat verder richting Durban en onderweg passeert u Zulu kraals, eucalyptus plantages en suikerrietvelden. Bij aankomst in Durban is deze tour ten einde en wordt u naar uw hotel of naar de luchthaven van Durban gebracht. (ontbijt en lunch)


Inclusief

Vijf overnachtingen zoals aangegeven in het programma, maaltijden zoals aangegeven in het programma, begeleiding door een Engels sprekende gids, vervoer, entreegelden voor het Kruger National Park, entree God's Window, game drives in het Kruger National Park, bezoek glasfabriek, bezoek Swazi kaarsenfabriek, game drive Hluhluwe-Umfolozi Game Reserve en een bezoek aan een Zulu dorp.


Exclusief

Drankjes, maaltijden niet genoemd in bovenstaand programma, fooien, verzekeringen, persoonlijke uitgaven, alle vluchten en overige niet genoemde uitgaven.


Prijs

Circa € 1077,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer.


Opmerkingen

Toeslag 1-persoonskamer bedraagt circa € 221,-.

Deze tour vertrekt meerdere malen per maand, neem voor de exacte vertrekdata contact op.

Er wordt gereisd in kleine groepen, de groepsgrootte is minimaal 2 deelnemers en maximaal 14 deelnemers.


VAN KRUGER NAAR DE KAAP - 8 DAGEN


Programma

Dag 1: Johannesburg

Vandaag gaat u op ontdekking in Soweto en omgeving. De tour start met een bezoek aan het Apartheid Museum en vervolgens maakt u een rondrit door Soweto. Dan bezoekt u Liliesleaf Farm en in de namiddag wordt u teruggebracht naar uw hotel.

Overnachting in Park Inn Sandton**** of gelijkwaardig.

Dag 2: Johannesburg - Nelspruit - Kruger National Park

In de morgen wordt u naar de luchthaven van Johannesburg gebracht en hier neemt u een vlucht naar Nelspruit (exclusief). Op de luchthaven van Nelspruit wordt u begroet en vervolgens naar uw hotel gebracht. In de middag maakt u uw eerste game drive in dit fantastische park, waar o.a. de Big Five (olifant, leeuw, luipaard, neushoorn en buffel) leeft. Tevens kunt u hier o.a. wilde honden en cheeta's aantreffen.

Overnachting in Protea Hotel Kruger Gate**** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 3: Mpumalanga

Vandaag ontdekt u de Panorama Route, 1 van de mooiste routes in Zuid-Afrika. Onderweg kunt u genieten van prachtige zichten over de omgeving. U bezoekt God's Window, the Three Rondavels, Blyde River Canyon, Bourkes Luck Potholes en het plaatsje Graskop.

Overnachting in Protea Hotel Kruger Gate**** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 4: Kruger National Park

Na het ontbijt gaat u richting het Kruger National Park, waar u uw eerste game drive van vandaag maakt. Uw gids zal u meer vertellen over de dieren en de natuur. Rond lunchtijd arriveert u weer bij het hotel, waar u de rest van de middag kunt relaxen. In de namiddag maakt u uw 2e game drive en gaat u wederom op zoek naar de wilde dieren.

Overnachting in Protea Hotel Kruger Gate**** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 5: Kruger National Park - Nelspruit - Kaapstad

Vandaag wordt u teruggebracht naar de luchthaven van Nelspruit, waar u een vlucht neemt naar Kaapstad (exclusief). Op de luchthaven van Kaapstad wordt u opgewacht en vervolgens naar uw hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Overnachting in Protea Hotel Sea Point*** of gelijkwaardig. (ontbijt)

Dag 6: Kaapstad

U ontdekt deze morgen Kaapstad tijdens een stadsrondrit, vervolgens gaat u naar de Tafelberg waar u met de kabelbaan naar de top van de berg kunt gaan (tickets exclusief). De rest van de dag is ter vrije besteding.

Overnachting in Protea Hotel Sea Point*** of gelijkwaardig. (ontbijt)

Dag 7: Kaapstad

Deze dag is ter vrije besteding. Maak bijvoorbeeld een Cape Peninsula tour of ga op ontdekking in de stad. Tevens kunt u een bezoek brengen aan o.a. Robben Island of het Two Oceans Aquarium.

Overnachting in Protea Hotel Sea Point*** of gelijkwaardig. (ontbijt)

Dag 8: Kaapstad

Na het ontbijt volgt er een transfer naar de luchthaven van Kaapstad waar deze tour eindigt. (ontbijt)


Inclusief

Zeven overnachtingen zoals aangegeven in het programma, maaltijden zoals aangegeven in het programma, begeleiding door een Engels sprekende gids, vervoer m.u.v. alle vluchten, tour Johannesburg, tour Panorama Route, game drives in het Kruger National Park en een tour in Kaapstad.


Exclusief

Drankjes, maaltijden niet genoemd in bovenstaand programma, fooien, verzekeringen, persoonlijke uitgaven, alle vluchten en overige niet genoemde uitgaven.


Prijs

Circa € 1294,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer.


Opmerkingen

Toeslag 1-persoonskamer bedraagt circa € 320,-.

Deze tour vertrekt iedere maand (in de maanden januari, februari, maart, augustus, september, oktober en november meerdere malen per maand). Neem contact op voor de precieze vertrekdata.

Er wordt gereisd in kleine groepen, de groepsgrootte is minimaal 2 deelnemers en maximaal 14 deelnemers.


IN DE VOETSPOREN VAN NELSON MANDELA - 8 DAGEN


Programma

Dag 1: Johannesburg

U wordt vandaag opgehaald op de luchthaven van Johannesburg en vervolgens wordt u naar uw hotel gebracht. Het hotel is op loopafstand van de Nelson Mandela Square, met het standbeeld van Nelson Mandela, en de Sandton City Shopping Mall.

Overnachting in Protea Hotel Balalaika**** of gelijkwaardig.

Dag 2: Johannesburg

Vandaag maakt u een tour door Soweto en de omgeving. U start de dag met een bezoek aan het Apartheid Museum, welke gelegen is in de wijk Ormondo. U leert hier meer over de geschiedenis en hoe de Apartheid tot stand is gekomen. Na dit bezoek gaat u verder naar Soweto waar u kunt genieten van een lunch en hierna maakt u een tour door dit township. U brengt o.a. een bezoek aan het Hector Peterson Memorial en Mandela House. In de middag bezoekt u Liliesleaf Heritage Site, op deze plaats kwamen de leiders welke tegen de Apartheid Wet waren samen om o.a. hun strategieën te bespreken.

Overnachting in Protea Hotel Balalaika**** of gelijkwaardig. (ontbijt en lunch)

Dag 3: Johannesburg - Pilanesberg National Park

Na een vroeg ontbijt reist u verder naar het Pilanesberg National Park, waar o.a. de Big Five (leeuw, luipaard, olifant, buffel en neushoorn) leeft. U ontdekt dit malaria vrije park samen met een ranger tijdens een game drive.

Overnachting in Ivory Tree Lodge***** of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 4: Pilanesberg National Park

Vroeg in de morgen maakt u samen met een ranger een game drive door het park op zoek naar de wilde dieren die hier leven. U keert terug naar de lodge voor de lunch en hierna heeft u tijd om wat te relaxen. In de namiddag maakt u wederom een game drive in dit 58.000 hectare grote park.

Overnachting in Ivory Tree Lodge***** of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 5: Pilanesberg National Park - Johannesburg - Kaapstad

Vandaag wordt u teruggebracht naar de luchthaven van Johannesburg, waar u een vlucht neemt naar Kaapstad (exclusief). Op de luchthaven van Kaapstad wordt u opgewacht en vervolgens naar uw hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Overnachting in Southern Sun Cape Sun**** of gelijkwaardig. (ontbijt)

Dag 6: Kaapstad

U maakt vandaag een Cape Peninsula tour. U komt door de dorpjes Sea Point en Hout Bay en arriveert bij Cape Point, waar de Atlantische en de Indische Oceaan elkaar ontmoeten. Hierna reist u terug richting Kaapstad en u ziet de dorpjes Simon's Town en Muizenberg. Voordat u terugkeert naar uw hotel in Kaapstad, brengt u nog een bezoek aan de Kirstenbosch Botanical Gardens.

Overnachting in Southern Sun Cape Sun**** of gelijkwaardig. (ontbijt)

Dag 7: Kaapstad

Deze dag start met een boottocht naar Robben Island, waar u als eerste een tour maakt over het eiland. U bezoekt de gevangenis waar Nelson Mandela gevangen heeft gezeten en een gids zal u meer vertellen over het gevangenisleven. De gidsen hebben zelf ook gevangen gezeten op Robben Island, dus u krijgt de informatie uit 1e hand. Hierna keert u terug naar het centrum van Kaapstad, waar u een bezoek brengt aan de wijk Malay Quarter (oftewel Bo Kaap) met de kleurrijke huizen. Als laatste vandaag bezoekt u het township Khayelitsha, waar u samen met een lokale gids een wandeling zult maken door de wijk en u een lokaal huis van binnen kunt bekijken.

Overnachting in Southern Sun Cape Sun**** of gelijkwaardig. (ontbijt)

Dag 8: Kaapstad

Na het ontbijt volgt er een transfer naar de luchthaven van Kaapstad waar deze tour eindigt. (ontbijt)


Inclusief

Zeven overnachtingen zoals aangegeven in het programma, maaltijden zoals aangegeven in het programma, begeleiding door een Engels sprekende gids, vervoer m.u.v. alle vluchten, tour Soweto en omgeving, game drives in Pilanesberg National Park, Cape Peninsula tour, bezoek Robben Island, bezoek Malay Quarter en een bezoek aan Khayelitsha.


Exclusief

Drankjes, maaltijden niet genoemd in bovenstaand programma, fooien, verzekeringen, persoonlijke uitgaven, alle vluchten en overige niet genoemde uitgaven.


Prijs

Circa € 1733,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer.


Opmerkingen

Toeslag 1-persoonskamer bedraagt circa € 580,-.

Deze tour vertrekt iedere maand. Neem contact op voor de precieze vertrekdata.

Er wordt gereisd in kleine groepen, de groepsgrootte is minimaal 2 deelnemers en maximaal 14 deelnemers.


HOOGTEPUNTEN VAN ZUID-AFRIKA - 10 DAGEN


Programma

Dag 1: Johannesburg - Kruger National Park

U wordt bij uw hotel in Johannesburg opgehaald en naar uw hotel in de provincie Mpumalanga gebracht. In de middag maakt u uw eerste game drive in dit fantastische park, waar o.a. de Big Five (olifant, leeuw, luipaard, neushoorn en buffel) leeft. Tevens kunt u hier o.a. wilde honden en cheeta's aantreffen.

Overnachting in Protea Hotel Kruger Gate**** of gelijkwaardig. (diner)

Dag 2: Mpumalanga

Vandaag ontdekt u de Panorama Route, 1 van de mooiste routes in Zuid-Afrika. Onderweg kunt u genieten van prachtige zichten over de omgeving. U bezoekt God's Window, the Three Rondavels, Blyde River Canyon, Bourkes Luck Potholes en het plaatsje Graskop.

Overnachting in Protea Hotel Kruger Gate**** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 3: Kruger National Park

Na het ontbijt gaat u richting het Kruger National Park, waar u uw eerste game drive van vandaag maakt. Uw gids zal u meer vertellen over de dieren en de natuur. Rond lunchtijd arriveert u weer bij het hotel, waar u de rest van de middag kunt relaxen. In de namiddag maakt u uw 2e game drive en gaat u wederom op zoek naar de wilde dieren.

Overnachting in Protea Hotel Kruger Gate**** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 4: Kruger National Park - Johannesburg - Kaapstad

Vandaag wordt u teruggebracht naar de luchthaven van Johannesburg, waar u een vlucht neemt naar Kaapstad (exclusief). Op de luchthaven van Kaapstad wordt u opgewacht en vervolgens naar uw hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Overnachting in Sunsquare Cape Town*** of gelijkwaardig. (ontbijt)

Dag 5: Kaapstad

U ontdekt vandaag Cape Peninsula gedurende een dagtour. U passeert o.a. Sea Point en het kustplaatsje Hout Bay en u bezoekt o.a. Cape Point en de Kirstenbosch Botanical Gardens.

Overnachting in Sunsquare Cape Town*** of gelijkwaardig. (ontbijt)

Dag 6: Kaapstad

Deze dag is ter vrije besteding. Maak bijvoorbeeld een tour naar de Tafelberg of ga op ontdekking in de stad. Tevens kunt u een bezoek brengen aan o.a. Robben Island of het Two Oceans Aquarium.

Overnachting in Sunsquare Cape Town*** of gelijkwaardig. (ontbijt)

Dag 7: Kaapstad - Prince Albert

U verlaat vandaag Kaapstad en u reist door de Hex River Valley. Onderweg kunt u genieten van een wijnproeverij en vervolgens reist u verder naar Matjiesfontein, deze plaats is in 1975 benoemd tot National Heritage Site. Uiteindelijk arriveert u in Prince Albert, een mooi stadje, welke bekend staat om het verse en gedroogde fruit, wijngaarden, olijven en de lokale kaas. U overnacht in Prince Albert.

Overnachting in een 3- of 4-sterren accommodatie in Prince Albert. (ontbijt)

Dag 8: Prince Albert - Oudtshoorn

Na het ontbijt reist u verder via de spectaculaire Meiringspoort Pass naar Oudtshoorn, de struisvogel hoofdstad van de wereld. In Oudtshoorn aangekomen bezoekt u als eerste de Cango Caves en in de middag maakt u een tour op een struisvogelboerderij.

Overnachting in La Plume Guesthouse**** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 9: Oudtshoorn - Knysna

Vandaag reist u via de Outeniqua Pass naar George en vervolgens naar Wilderness, dit is een vakantieplaatsje vlakbij Knysna. U maakt een cruise naar het Featherbed Nature Reserve en hier aangekomen kunt u verder naar de top van de Western Head, vanwaar u een prachtig zicht heeft over Knysna en omgeving. U kunt genieten van een lunch onder de bomen en de rest van de middag is ter vrije besteding.

Overnachting in Rex Hotel**** of gelijkwaardig. (ontbijt en lunch)

Dag 10: Knysna - Port Elizabeth

U wordt vandaag naar Port Elizabeth gebracht en onderweg ziet u het Tsitsikamma Forest liggen. Deze tour eindigt bij aankomst in Port Elizabeth. (ontbijt)


Inclusief

Negen overnachtingen zoals aangegeven in het programma, maaltijden zoals aangegeven in het programma, begeleiding door een Engels sprekende gids, vervoer m.u.v. alle vluchten, tour Panorama Route, game drives in het Kruger National Park, tour Cape Peninsula, wijnproeverij, entree Cango Caves, bezoek struisvogelboerderij en een cruise in Knysna.


Exclusief

Drankjes, maaltijden niet genoemd in bovenstaand programma, fooien, verzekeringen, persoonlijke uitgaven, alle vluchten en overige niet genoemde uitgaven.


Prijs

Circa € 1665,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer.


Opmerkingen

Toeslag 1-persoonskamer bedraagt circa € 350,-.

Deze tour vertrekt meerdere malen per maand. Neem contact op voor de precieze vertrekdata.

Er wordt gereisd in kleine groepen, de groepsgrootte is minimaal 2 deelnemers en maximaal 14 deelnemers.


ZUID-AFRIKA TOUR - 12 DAGEN


Programma

Dag 1: Johannesburg - Hazyview

In de ochtend verlaat u Johannesburg en reist u naar de provincie Mpumalanga. U volgt de Panorama Route en u bezoekt o.a. Blyde River Canyon en God's Window. U overnacht in de omgeving van Hazyview.

Overnachting in Casa do Sol**** of gelijkwaardig.

Dag 2: Hazyview - Kruger National Park - Hazyview

Vroeg in de morgen gaat u richting het Kruger National Park voor een game drive door dit mooie gebied. Hier leeft o.a. de Big Five (leeuw, olifant, luipaard, buffel en neushoorn). Rond lunchtijd keert u terug naar het hotel en de rest van de dag is ter vrije besteding.

Overnachting in Casa do Sol**** of gelijkwaardig. (ontbijt)

Dag 3: Hazyview - Kruger National Park - Hazyview

Vandaag maakt u wederom een game drive in het Kruger National Park. Onderweg kunt u genieten van uw meegebrachte ontbijtpakket. In de middag keert u terug naar uw hotel. U krijgt de kans om het Sizabantwana Children Care Centre te bezoeken.

Overnachting in Casa do Sol**** of gelijkwaardig. (ontbijt)

Dag 4: Hazyview - Swaziland

Vandaag reist u verder naar Swaziland. U reist richting het zuiden naar Malalane en bij aankomst in Swaziland bezoekt u de Ngwenya glasfabriek. In de middag kunt u deelnemen aan een excursie naar een Swazi kaarsenfabriek.

Overnachting in Lugogo Sun*** of gelijkwaardig. (ontbijt)

Dag 5: Swaziland - Zululand

Na het ontbijt gaat u verder en via Swaziland komt u in Zululand. U reist door het Hluhluwe-Umfolozi Game Reserve, dit reservaat staat bekend om de witte en zwarte neushoorn. U maakt hier een game drive en hierna reist u verder naar uw hotel.

Overnachting in Protea Hotel Umfolozi River*** of gelijkwaardig. (ontbijt)

Dag 6: Zululand - Durban

In de morgen brengt u een bezoek aan een traditioneel Zulu dorp, waar u meer leert over de lokale cultuur en waar u kunt genieten van een etnische lunch. De reis gaat verder richting Durban en onderweg passeert u Zulu kraals, eucalyptus plantages en suikerrietvelden.

Overnachting in Garden Court Marine Parade*** of gelijkwaardig. (ontbijt en lunch)

Dag 7: Durban - Port Elizabeth

Na het ontbijt volgt er een transfer naar de luchthaven van Durban, waar u een binnenlandse vlucht neemt naar Port Elizabeth (exclusief). In Port Elizabeth wordt u vervolgens naar uw hotel gebracht en de rest van de dag is ter vrije besteding.

Overnachting in Protea Hotel Marine**** of gelijkwaardig. (ontbijt)

Dag 8: Port Elizabeth - Knysna

Deze dag reist u verder via de Garden Route en u ziet onderweg de kust, bergketens en bossen. U brengt een bezoek aan het spectaculaire Tsitsikamma National Park en Storm's River Mouth. In de middag arriveert u in uw hotel in Knysna, deze plaats ligt aan een mooie lagune in het hart van de Garden Route. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Overnachting in Rex Hotel****. (ontbijt en diner)

Dag 9: Knysna

U maakt vandaag een cruise naar het Featherbed Nature Reserve, hier aangekomen kunt u verder naar de top van de Western Head. Vanuit daar heeft u een schitterend zicht over Knysna en de lagune. U luncht onder de bomen en de rest van de dag is ter vrije besteding.

Overnachting in Rex Hotel**** of gelijkwaardig. (ontbijt en lunch)

Dag 10: Knysna - Oudtshoorn

Na het ontbijt reist u landinwaarts en u gaat via de spectaculaire Outenique Pass naar Oudtshoorn, ook wel de struisvogel hoofdstad van de wereld genoemd. U brengt een bezoek aan een struisvogelboerderij en vervolgens bezoekt u de Cango Caves. U overnacht in Oudtshoorn.

Overnachting in Hlangana Lodge**** of gelijkwaardig. (ontbijt)

Dag 11: Oudtshoorn - Stellenbosch

Vroeg in de morgen maakt u een meerkat safari en na deze onvergetelijke ervaring keert u terug naar de lodge voor het ontbijt. Na het ontbijt reist u verder naar Barrydale, waar u een lokale school kunt bezoeken en hierna gaat u naar Stellenbosch voor uw overnachting.

Overnachting in Protea Hotel Stellenbosch*** of gelijkwaardig. (ontbijt)

Dag 12: Stellenbosch - Kaapstad

Deze dag is alweer de laatste dag van de tour. De dag start met een wijnproeverij in de omgeving van Stellenbosch en vervolgens wordt u naar Kaapstad gebracht waar deze tour eindigt. (ontbijt)


Inclusief

Elf overnachtingen zoals aangegeven in het programma, maaltijden zoals aangegeven in het programma, begeleiding door een Engels sprekende gids, vervoer m.u.v. alle vluchten, entreegelden voor het Kruger National Park, entree God's Window, game drives in het Kruger National Park, bezoek glasfabriek, bezoek Swazi kaarsenfabriek, game drive Hluhluwe-Umfolozi Game Reserve, bezoek Zulu dorp, bezoek Tsitsikamma National Park, cruise Knysna, bezoek struisvogelboerderij, entree Cango Caves, meerkat safari, bezoek lokale school (afhankelijk van de openingstijden van de school) en een wijnproeverij.


Exclusief

Drankjes, maaltijden niet genoemd in bovenstaand programma, fooien, verzekeringen, persoonlijke uitgaven, alle vluchten en overige niet genoemde uitgaven.


Prijs

Circa € 2026,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer.


Opmerkingen

Toeslag 1-persoonskamer bedraagt circa € 412,-.

Deze tour vertrekt meerdere malen per maand, neem voor de exacte vertrekdata contact op.

Er wordt gereisd in kleine groepen, de groepsgrootte is minimaal 2 deelnemers en maximaal 14 deelnemers.


KLASSIEK ZUID-AFRIKA - 15 DAGEN


Programma

Dag 1: Johannesburg

Bij aankomst op de luchthaven van Johannesburg wordt u verwelkomd en vervolgens naar uw hotel gebracht. Om 19.00 uur ontmoet u uw gids en uw medereizigers bij de receptie van het hotel en wordt de tour met u doorgenomen.

Overnachting in Protea Hotel Tambo Airport**** of gelijkwaardig.

Dag 2: Johannesburg - Hazyview

In de ochtend verlaat u Johannesburg en reist u naar de provincie Mpumalanga. U volgt de Panorama Route en u komt door Graskop en u bezoekt o.a. Blyde River Canyon, God's Window en Bourke's Luck Potholes. U overnacht in Hazyview.

Overnachting in Hippo Hollow Country Estate**** of gelijkwaardig. (ontbijt)

Dag 3: Hazyview - Kruger National Park - Hazyview

Vroeg in de morgen gaat u richting het Kruger National Park voor een game drive door dit mooie gebied. Hier leeft o.a. de Big Five (leeuw, olifant, luipaard, buffel en neushoorn). Rond lunchtijd keert u terug naar het hotel en de rest van de dag is ter vrije besteding.

Overnachting in Hippo Hollow Country Estate**** of gelijkwaardig. (ontbijtpakket)

Dag 4: Hazyview - Swaziland

Vandaag reist u verder naar Swaziland. U reist richting het zuiden naar Malalane en bij aankomst in Swaziland bezoekt u een Chief's village, hier leert u meer over de traditionele Swazi cultuur.

Overnachting in Lugogo Sun*** of gelijkwaardig. (ontbijt)

Dag 5: Swaziland - St. Lucia

Na het ontbijt gaat u verder en via Swaziland komt u in Zululand. U arriveert in de middag in het gebied rondom Umfolozi waar u zult overnachten.

Overnachting in Protea Hotel Umfolozi River*** of gelijkwaardig. (ontbijt)

Dag 6: St. Lucia - Durban

In de morgen kunt u een boottocht maken (exclusief) of op eigen gelegenheid het plaatsje St. Lucia verkennen. Tegen de middag reist u verder naar Durban, waar u bij aankomst een stadstour maakt. U arriveert in de namiddag in uw hotel.

Overnachting in Protea Hotel Umhlanga Ridge**** of gelijkwaardig. (ontbijt)

Dag 7: Durban - Drakensberg Mountains

Na het ontbijt heeft u nog wat vrije tijd om bijvoorbeeld een wandeling te maken over de boulevard van Durban. Vervolgens reist u verder naar de imponerende Drakensberg Mountains. U brengt een bezoek aan de Howick Falls en reist verder via de Southern Midlands Meander Route naar uw hotel. De namiddag is ter vrije besteding.

Overnachting in Drakensberg Gardens Hotel*** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 8: Drakensberg Mountains

Deze dag is ter vrije besteding. U kunt verschillende activiteiten ondernemen (exclusief).

Overnachting in Drakensberg Gardens Hotel***. (ontbijt en diner)

Dag 9: Drakensberg Mountains - Eastern Cape Coast

In de morgen reist u verder richting het zuiden naar de Eastern Cape. U passeert de geboorteplaats van Nelson Mandela en onderweg ziet u hoe de mensen hier nog op een traditionele wijze leven. In de namiddag arriveert u in Chinsta East, een mooi plaatsje aan de kust van de Eastern Cape.

Overnachting in Crawfords Beach Lodge**** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 10: Eastern Cape Coast - Port Elizabeth

De morgen is ter vrije besteding en u kunt bijvoorbeeld een prachtige strandwandeling maken. Later op de dag reist u verder naar Port Elizabeth.

Overnachting in Garden Court Kings Beach*** of gelijkwaardig. (ontbijt)

Dag 11: Port Elizabeth - Knysna

U reist verder naar de Kaap en u brengt een bezoek aan Tsitsikamma Forest, waar u prachtige wandelingen kunt maken. U maakt hier dan ook een korte wandeling naar Storms River Mouth, vanwaar u een mooi zicht heeft over de rivier. U komt in de namiddag in Knysna aan.

Overnachting in Knysna Hollow Country Estate*** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 12: Knysna - Mossel Bay

Na het ontbijt reist u landinwaarts en u gaat via de spectaculaire Outenique Pass naar Oudtshoorn, ook wel de struisvogel hoofdstad van de wereld genoemd. U brengt een bezoek aan een struisvogelboerderij en vervolgens bezoekt u de Cango Caves. U overnacht in Mossel Bay.

Overnachting in Garden Court Mossel Bay*** of gelijkwaardig. (ontbijt)

Dag 13: Mossel Bay - Kaapstad

U reist vandaag verder naar Kaapstad. Onderweg stopt u om het bekende Post Office Tree te bezoeken, alsmede het Bartholomeus Diaz Museum en het Shell Museum. De reis gaat verder via Swellendam, Worcester en door de Huguenot Tunnel. U arriveert in de namiddag in Kaapstad.

Overnachting in Sunsquare Cape Town*** of gelijkwaardig. (ontbijt)

Dag 14: Kaapstad

Deze dag is ter vrije besteding. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan V&A Waterfront of beklim de Tafelberg.

Overnachting in Sunsquare Cape Town*** of gelijkwaardig. (ontbijt)

Dag 15: Kaapstad

Na het ontbijt is deze tour ten einde en volgt er een transfer naar de luchthaven van Kaapstad. (ontbijt)


Inclusief

Veertien overnachtingen zoals aangegeven in het programma, maaltijden zoals aangegeven in het programma, begeleiding door een Engels sprekende gids, vervoer, entreegelden voor het Kruger National Park, entree Bourke's Luck Potholes en God's Window, game drive in het Kruger National Park, bezoek Chief's Village Swaziland, stadstour Durban, entree Tsitsikamma Forest, bezoek struisvogelboerderij, entree Cango Caves, entree Bartholomeus Diaz Museum en entree Shell Museum.


Exclusief

Drankjes, maaltijden niet genoemd in bovenstaand programma, fooien, verzekeringen, persoonlijke uitgaven, alle vluchten en overige niet genoemde uitgaven.


Prijs

Circa € 1664,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer.


Opmerkingen

Toeslag 1-persoonskamer bedraagt circa € 472,-.

Deze tour vertrekt iedere maand, neem voor de exacte vertrekdata contact op.

Er wordt gereisd in kleine groepen, de groepsgrootte is minimaal 2 deelnemers en maximaal 14 deelnemers.


ZUID-AFRIKA TOUR MET VERLENGING IN KAAPSTAD - 16 DAGEN


Programma

Dag 1: Johannesburg

U wordt opgehaald op de luchthaven van Johannesburg en naar uw hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Overnachting in Protea Hotel Wanderers**** of gelijkwaardig.

Dag 2: Johannesburg - Hazyview

In de ochtend verlaat u Johannesburg en reist u naar de provincie Mpumalanga. U volgt de Panorama Route en u bezoekt o.a. Blyde River Canyon en God's Window. U overnacht in de omgeving van Hazyview.

Overnachting in Casa do Sol**** of gelijkwaardig. (ontbijt)

Dag 3: Hazyview - Kruger National Park - Hazyview

Vroeg in de morgen gaat u richting het Kruger National Park voor een game drive door dit mooie gebied. Hier leeft o.a. de Big Five (leeuw, olifant, luipaard, buffel en neushoorn). Rond lunchtijd keert u terug naar het hotel en de rest van de dag is ter vrije besteding.

Overnachting in Casa do Sol**** of gelijkwaardig. (ontbijt)

Dag 4: Hazyview - Kruger National Park - Hazyview

Vandaag maakt u wederom een game drive in het Kruger National Park. Onderweg kunt u genieten van uw meegebrachte ontbijtpakket. In de middag keert u terug naar uw hotel. U krijgt de kans om het Sizabantwana Children Care Centre te bezoeken.

Overnachting in Casa do Sol**** of gelijkwaardig. (ontbijt)

Dag 5: Hazyview - Swaziland

Vandaag reist u verder naar Swaziland. U reist richting het zuiden naar Malalane en bij aankomst in Swaziland bezoekt u de Ngwenya glasfabriek. In de middag kunt u deelnemen aan een excursie naar een Swazi kaarsenfabriek.

Overnachting in Lugogo Sun*** of gelijkwaardig. (ontbijt)

Dag 6: Swaziland - Zululand

Na het ontbijt gaat u verder en via Swaziland komt u in Zululand. U reist door het Hluhluwe-Umfolozi Game Reserve, dit reservaat staat bekend om de witte en zwarte neushoorn. U maakt hier een game drive en hierna reist u verder naar uw hotel.

Overnachting in Protea Hotel Umfolozi River*** of gelijkwaardig. (ontbijt)

Dag 7: Zululand - Durban

In de morgen brengt u een bezoek aan een traditioneel Zulu dorp, waar u meer leert over de lokale cultuur en waar u kunt genieten van een etnische lunch. De reis gaat verder richting Durban en onderweg passeert u Zulu kraals, eucalyptus plantages en suikerrietvelden.

Overnachting in Garden Court Marine Parade*** of gelijkwaardig. (ontbijt en lunch)

Dag 8: Durban - Port Elizabeth

Na het ontbijt volgt er een transfer naar de luchthaven van Durban, waar u een binnenlandse vlucht neemt naar Port Elizabeth (exclusief). In Port Elizabeth wordt u vervolgens naar uw hotel gebracht en de rest van de dag is ter vrije besteding.

Overnachting in Protea Hotel Marine**** of gelijkwaardig. (ontbijt)

Dag 9: Port Elizabeth - Knysna

Deze dag reist u verder via de Garden Route en u ziet onderweg de kust, bergketens en bossen. U brengt een bezoek aan het spectaculaire Tsitsikamma National Park en Storm's River Mouth. In de middag arriveert u in uw hotel in Knysna, deze plaats ligt aan een mooie lagune in het hart van de Garden Route. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Overnachting in Rex Hotel****. (ontbijt en diner)

Dag 10: Knysna

U maakt vandaag een cruise naar het Featherbed Nature Reserve, hier aangekomen kunt u verder naar de top van de Western Head. Vanuit daar heeft u een schitterend zicht over Knysna en de lagune. U luncht onder de bomen en de rest van de dag is ter vrije besteding.

Overnachting in Rex Hotel**** of gelijkwaardig. (ontbijt en lunch)

Dag 11: Knysna - Oudtshoorn

Na het ontbijt reist u landinwaarts en u gaat via de spectaculaire Outenique Pass naar Oudtshoorn, ook wel de struisvogel hoofdstad van de wereld genoemd. U brengt een bezoek aan een struisvogelboerderij en vervolgens bezoekt u de Cango Caves. U overnacht in Oudtshoorn.

Overnachting in Hlangana Lodge**** of gelijkwaardig. (ontbijt)

Dag 12: Oudtshoorn - Stellenbosch

Vroeg in de morgen maakt u een meerkat safari en na deze onvergetelijke ervaring keert u terug naar de lodge voor het ontbijt. Na het ontbijt reist u verder naar Barrydale, waar u een lokale school kunt bezoeken en hierna gaat u naar Stellenbosch voor uw overnachting.

Overnachting in Protea Hotel Stellenbosch*** of gelijkwaardig. (ontbijt)

Dag 13: Stellenbosch - Kaapstad

Deze dag is alweer de laatste dag van de tour. De dag start met een wijnproeverij in de omgeving van Stellenbosch en vervolgens wordt u naar Kaapstad gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Overnachting in Sunsquare Cape Town*** of gelijkwaardig. (ontbijt)

Dag 14 en 15: Kaapstad

Beide dagen zijn ter vrije besteding. Maak bijvoorbeeld een stadsrondrit, bezoek Robben Island, ga naar het V&A Waterfront of beklim de Tafelberg. Er zijn vele activiteiten mogelijk in en rondom Kaapstad.

Overnachtingen in Sunsquare Cape Town*** of gelijkwaardig. (beide dagen ontbijt)

Dag 16: Kaapstad

Na het ontbijt volgt er een transfer naar de luchthaven van Kaapstad waar deze tour eindigt. (ontbijt)


Inclusief

Vijtien overnachtingen zoals aangegeven in het programma, maaltijden zoals aangegeven in het programma, begeleiding door een Engels sprekende gids, vervoer m.u.v. alle vluchten, entreegelden voor het Kruger National Park, entree God's Window, game drives in het Kruger National Park, bezoek glasfabriek, bezoek Swazi kaarsenfabriek, game drive Hluhluwe-Umfolozi Game Reserve, bezoek Zulu dorp, bezoek Tsitsikamma National Park, cruise Knysna, bezoek struisvogelboerderij, entree Cango Caves, meerkat safari, bezoek lokale school (afhankelijk van de openingstijden van de school) en een wijnproeverij.


Exclusief

Drankjes, maaltijden niet genoemd in bovenstaand programma, fooien, verzekeringen, persoonlijke uitgaven, alle vluchten en overige niet genoemde uitgaven.


Prijs

Circa € 2311,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer.


Opmerkingen

Toeslag 1-persoonskamer bedraagt circa € 636,-.

Deze tour vertrekt meerdere malen per maand, neem voor de exacte vertrekdata contact op.

Er wordt gereisd in kleine groepen, de groepsgrootte is minimaal 2 deelnemers en maximaal 14 deelnemers.


DE REGENBOOG ROUTE - 17 DAGEN


Programma

Dag 1: Johannesburg

U verlaat Johannesburg al om 06.30 uur in de morgen en u gaat op weg naar de provincie Mpumalanga. Onderweg passeert u bergen, valleien, rivieren en watervallen. U brengt een bezoek aan het plaatsje Pilgrims Rest, de Bourke's Luck Potholes en God's Windows. U overnacht in een lodge vlakbij het plaatsje Graskop.

Overnachting in Graskop Mogodi Lodge. (lunch en diner)

Dag 2 en 3: Kruger National Park

Kruger National Park is het grootste reservaat in Zuid-Afrika en u kunt hier vele diersoorten spotten, waaronder de Big Five (leeuw, luipaard, olifant, buffel en neushoorn). De komende dagen geniet u van de diverse game drives op zoek naar de dieren.

Overnachtingen in Kruger National Park Tents in tenten met privé faciliteiten. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 4: Swaziland

Vandaag reist u verder naar Swaziland, naar het Malolotja Nature Reserve. U ontdekt dit reservaat tijdens een wandeling en 's avonds kunt u relaxen bij het kampvuur.

Overnachting in Hawane Lodge. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 5 en 6: Zululand

Voordat u Swaziland verlaat brengt u nog een bezoek aan de plaatselijke markt in Mbabane. Vervolgens reist u naar het Mkhuzi Game Reserve waar de zwarte neushoorn leeft. U brengt een bezoek aan een waterplaats en hopelijk kunt u vele dieren spotten, die hier komen om te drinken. De volgende morgen maakt u een game drive en in de middag bezoekt u een Zulu dorpje en komt u meer te weten over de Zulu cultuur.

Overnachtingen in Mkhuzi Game Reserve in tenten met privé faciliteiten. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 7 en 8: Drakensberg Mountains

U rijdt vandaag verder naar de Drakensberg Mountains, oftewel uKhahlamba, dit is werkelijk een schitterend gebied. Vanuit het plaatsje Mkuzi reist u verder zuidwaarts en u zult de komende 2 nachten verblijven in cottages aan de voet van de berg. U maakt diverse wandelingen over de mooie bergpaden en u kunt genieten van spectaculaire zichten over de omgeving.

Overnachtingen in Lotheni Chalets. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 9 en 10: Wild Coast

Op dag 9 reist u verder naar de Wild Coast, onderweg brengt u een bezoek aan het plaatsje Qunu, hier is Nelson Mandela opgegroeid. De Wild Coast staat bekend om de schitterende kustlijn en bosrijke gebieden. U overnacht in Kei Mouth en dag 10 is ter vrije besteding.

Overnachtingen in Benmore Lodge in een kamer met gedeelde faciliteiten. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 11: Addo Elephant National Park

U reist verder naar het Addo Elephant National Park. Dit park werd opgericht in 1931 om de laatste 11 olifanten die hier leefden te beschermen. Op dit moment leven er meer dan 600 olifanten. Verder kunt u hier o.a. leeuwen, luipaarden, zwarte neushoorns, buffels en vele vogelsoorten spotten.

Overnachting in Addo National Park Chalets. (ontbijt en diner)

Dag 12 en 13: Knysna / Tsitsikamma

De komende 2 nachten zult u verblijven in een lodge vlakbij Knysna. U maakt een dagtrip naar Storms River, waar u diverse wandelingen kunt maken langs de rotsachtige kust. Het Tsitsikamma National Park beslaat een gebied van 80 km2 en u kunt hier tevens een bungee jump maken ('s werelds hoogste, exclusief).

Overnachtingen in Lagoona Inn. (dag 12: ontbijt en lunch en dag 13: ontbijt)

Dag 14: Hermanus

Op dag 14 reist u verder naar Hermanus, de walvis hoofdstad! Van juni t/m november kunt u hier walvissen spotten en u maakt dan ook een wandeling langs de kustlijn om deze dieren te bewonderen. In de overige maanden brengt u een bezoek aan het Fernkloof Nature Reserve.

Overnachting in Baleens Guest House. (ontbijt en lunch)

Dag 15 en 16: Kaapstad

Vandaag reist u naar Kaapstad, 1 van de meest pittoreske steden ter wereld. Op weg naar Kaapstad brengt u een bezoek aan Stellenbosch, waar u een wijnkelder bezoekt en enkele wijnen kunt proeven. In Kaapstad bezoekt u o.a. Hout Bay, Cape Point en V&A Waterfront. Tevens kunt u ervoor kiezen om een excursie te ondernemen naar Robben Island (exclusief).

Overnachtingen in Sweetest Guesthouses. (ontbijt)

Dag 17: Kaapstad

In de morgen maakt u een wandeling naar de top van de Tafelberg, vanuit hier heeft u een schitterend zicht over Kaapstad en omgeving. In de middag brengt u nog een bezoek aan een plaatselijke markt en om 18.00 uur eindigt deze rondreis. (ontbijt)


Inclusief

Zestien overnachtingen zoals aangegeven in het programma, maaltijden zoals aangegeven in het programma, begeleiding door 2 Engels sprekende gidsen, vervoer per safari voertuig/minibus, entreegelden voor de diverse parken, entree Bourke's Luck Potholes en God's Window, game drives in het Kruger National Park, game drives in het Mkuzi Game Reserve, bezoek Zulu dorp met een lokale gids, begeleide wandeltochten in Drakenbergs Mountains, entree Nelson Mandela Museum, game drives in het Addo Elephant National Park, bezoek wijnkelder Stellenbosch, excursie naar o.a. Hout Bay en Cape Point en een begeleide wandeltocht naar de top van de Tafelberg.


Exclusief

Drankjes, maaltijden niet genoemd in bovenstaand programma, fooien, verzekeringen, persoonlijke uitgaven, alle vluchten en overige niet genoemde uitgaven.


Prijs

€ 1850,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer.


Opmerkingen

Toeslag 1-persoonskamer bedraagt € 480,-. Wanneer u als "single" reist dan is het mogelijk om een kamer te delen met iemand van hetzelfde geslacht, u betaalt dan geen toeslag.

Deze tour vertrekt meerdere malen per maand, neem voor de exacte vertrekdata contact op.

Op sommige dagen wordt er gevraagd om mee te helpen met o.a. het bereiden van de maaltijden.

Er wordt gereisd in kleine groepen, de groepsgrootte is maximaal 12 deelnemers.