GEWOONWEG REIZEN
Uw reisdromen worden werkelijkheid!

Zuid-Afrika - Fietsvakanties

Zuid-Afrika heeft prachtige gebieden om per fiets te ontdekken. Geniet van de rust en de natuur!

Gewoonweg Reizen biedt 3 verschillende fietsvakanties aan in Zuid-Afrika:

  • Fietsen door de Zuid-Afrikaanse wijnlanden - 3 dagen
  • Fietsen langs de Kaap en door de wijnvelden - 6 dagen
  • Fiets safari rondom Kaapstad - 7 dagen

Fietst u liever een andere route of wilt u zonder gids een fietstocht maken? Geen probleem, neem contact op, iedere reis is geheel aan te passen aan uw wensen.


FIETSEN DOOR DE ZUID-AFRIKAANSE WIJNLANDEN - 3 DAGEN


Programma

Dag 1: Vertrek Kaapstad

De tocht begint bij de Constantia Wine Valley waar u meer leert over de wijncultuur van Zuid-Afrika tijdens een bezoek aan de wijnkelders. U fietst door de wijnvelden en u geniet van een wijnproeverij met een picknick lunch in de schaduw van de bomen. (lunch en diner)

Dag 2: Kaapstad - Paarl

U verlaat Kaapstad en komt het gebied van de wijnlanden binnen. U maakt een tocht door Paarl Valley en u ziet de bekende Simonsberg liggen. Later geniet u op de top van deze berg van een picknick lunch en van het mooie uitzicht over de omgeving. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 3: Paarl - Stellenbosch - Kaapstad

Na het ontbijt ontdekt u het prachtige stadje Stellenbosch en hierna gaat u naar Franschhoek waar u kunt genieten van een wijnproeverij. Hierna wordt u per auto naar Kaapstad gebracht waar deze tocht eindigt. (ontbijt en lunch)


Inclusief

Fietshuur, alle transfers, alle maaltijden zoals aangegeven in het programma, alle drankjes, accommodatie, begeleiding door een Engels sprekende gids en diverse wijnproeverijen.


Exclusief

Vluchten, maaltijden niet genoemd in het programma, verzekeringen, persoonlijke uitgaven en alle overige niet genoemde uitgaven.


Prijsindicatie

Circa € 1260,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer in 4-sterren hotels/lodges.

Circa € 2190,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer in 5-sterren hotels/lodges.


Opmerkingen

U fietst dagelijks ongeveer 5 uur, moeilijkheidsgraad is gemiddeld.


FIETSEN LANGS DE KAAP EN DOOR DE WIJNVELDEN - 6 DAGEN


Programma

Dag 1: Vertrek Kaapstad - Simon's Town, circa 80 kilometer

De tocht begint in Simon's Town en kort na het vertrek fietst u bergopwaarts. Op de top van de berg gaat u verder het Cape Point Nature Reserve in en hier zult u stoppen voor een kop koffie of thee. Geniet van het schitterende uitzicht en vervolgens fietst u verder langs de Argus Route door Scarborough, Misty Cliffs, Kommetjie en uiteindelijk komt u weer in Simon's Town waar u kunt gaan lunchen en tevens zult overnachten. (lunch en diner)

Dag 2: Simon's Town - Seapoint, circa 70 kilometer

U verlaat Simon's Town en u fietst richting het noorden langs de Atlantische Oceaan. De route van vandaag is inclusief de adembenemende Chapmans Peak bergpas en hierna komt u aan in Hout Bay. Vervolgens bedwingt u de Suikerbossie Hill en dan fietst u verder langs de kust en komt u door de mooie stadjes Camps Bay, Clifton en Sea Point. In Sea Point zult u overnachten. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 3: Seapoint - Kogelbay Coastel Meander - Gordon's Bay, circa 80 kilometer

Na het ontbijt fietst u verder en u start bij de Steenbras Dam Reservoir in het kustplaatsje Gordon's Bay. Het eerste obstakel van vandaag is de Clarence Drive, welke uw benen zal testen. Maar uiteindelijk wordt u beloond met een prachtig uitzicht over de stranden van Kogelbay. Vervolgens fietst u door het kleine kustplaatsje Rooi Els, dit is waarschijnlijk 1 van de mooiste stukken kustlijn van de West Kaap. Overnachting is in Gordon's Bay. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 4: Gordon's Bay - Franschhoek, circa 65 kilometer

Vandaag fietst u richting Stellenbosch en u komt langs diverse wijnboerderijen. U fietst over de imponerende Hellshoogte bergpas aan de noordkant van Stellenbosch en vervolgens gaat u richting Franschhoek. U passeert lavendel velden en enkele wijnboerderijen, voordat u arriveert in Franschhoek waar u zult overnachten. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 5: Franschhoek - Greyton, circa 85 kilometer

Deze dag is de langste dag van de gehele tocht en u fietst over de mooie Franschhoek bergpas. Wanneer u de top heeft bereikt begint u aan een afdaling van circa 10 kilometer. Vervolgens fietst u langs de oostzijde van de Theewaterskloof Dam tot aan het plaatsje Greyton. Hier kunt u genieten van mooie zichten over de bergen. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 6: Greyton - Hermanus, circa 80 kilometer

U verlaat Greyton in de morgen en u fietst richting Hermanus. Hier voelt u de frisse zeewind en misschien kunt u zelfs enige walvissen spotten. Deze tocht eindigt in Hermanus. (ontbijt en lunch)


Inclusief

Fietshuur, alle transfers, alle maaltijden zoals aangegeven in het programma, alle drankjes, accommodatie en begeleiding door een Engels sprekende gids.


Exclusief

Vluchten, maaltijden niet genoemd in het programma, verzekeringen, persoonlijke uitgaven en alle overige niet genoemde uitgaven.


Prijsindicatie

Circa € 1460,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer in 3-sterren hotels/lodges/B&B's.

Circa € 2600,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer in 4-sterren hotels/lodges/B&B's.

Circa € 3740,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer in 5-sterren hotels/lodges/B&B's.


Opmerkingen

U fietst dagelijks ongeveer 5 uur tot 6 uur, moeilijkheidsgraad is zwaar.


FIETS SAFARI RONDOM KAAPSTAD - 7 DAGEN


Programma

Dag 1: Vertrek Kaapstad

U wordt rond 08.00 uur opgehaald in Kaapstad en u reist via de N1, door de wijnlanden, naar het mooie gebied rondom Montagu. Vervolgens gaat u via de R62 op weg naar het Sanbona Nature and Game Reserve en u komt door het gebied Klein Karoo. Na een lunch in de lodge maakt u een game drive door het reservaat. Na het diner kunt u genieten van de vele sterren die aan de hemel staan. (lunch en diner)

Dag 2: Sanbona Nature and Game Reserve

Vandaag staat u vroeg op en na een kop koffie gaat u op weg voor uw game drive op zoek naar de wilde dieren. Hierna keert u terug naar de lodge en kunt u genieten van een uitgebreid ontbijt. U maakt een wandeling door het reservaat onder begeleiding van een ervaren ranger en u ziet de vele flora en fauna die dit gebied rijk is en hopelijk komt u nog wat wilde dieren tegen. Na de lunch is het tijd om te relaxen en na een high tea maakt u nog een game drive. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 3: Sanbona Nature and Game Reserve - African Game Lodge

U maakt nog een game drive in de vroege morgen en na het ontbijt stapt u op de fiets. U fietst door een prachtig gebied met vele bergen en u gaat richting de African Game Lodge, waar u de komende 2 nachten zult verblijven. Bij aankomst staat het diner al voor u klaar. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 4: African Game Lodge

De African Game Lodge ligt in een pittoreske vallei en wordt omgeven door de imponerende Langeberg Mountains. Vandaag maakt u een fietstocht in dit gebied en hopelijk spot u enkele wilde dieren. In dit gebied vindt u tevens vele soorten vogels. Wanneer u wilt dan kunt u nog een wandeling maken. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 5: African Game Lodge - Mosaic

Na het ontbijt stapt u weer op de fiets en u gaat langs de R62 en onderweg passeert u diverse verborgen "juweeltjes". U fietst over de mooie Tradouw Pass naar de regio Overberg en vervolgens via de Akkidiesberg Pass naar Walker Bay. U bevindt zich nu temidden van de zee, lagunes en bergen. U overnacht in Mosaic, dit is een perfecte plaats voor o.a. natuurliefhebbers. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 6: Mosaic

Vandaag maakt u een fietstocht in het gebied rondom Walker Bay. Ook kunt u een wandeling maken in het Fernkloof Nature Reserve of een wijnproeverij bijwonen. Overnachting in Mosaic. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 7: Mosaic - Kaapstad

U fietst vandaag verder van Hermanus naar Gordons Bay en u passeert 1 van de mooiste kustwegen van het land. Misschien ziet u onderweg nog wel baboons of de wilde paarden vlakbij Kleinmond. Wanneer u geluk heeft kunt u tevens dolfijnen spotten in de golven van de zee en u heeft de kans een bezoek te brengen aan een pinguïn kolonie vlakbij Betty's Bay. Wanneer u aankomt in Gordons Bay levert u de fiets weer in en vervolgens wordt u per auto naar Kaapstad gebracht, waar deze mooie reis eindigt. (ontbijt en lunch)


Inclusief

Fietshuur, alle transfers, alle maaltijden zoals aangegeven in het programma, alle drankjes, accommodatie, genoemde activiteiten en begeleiding door een Engels sprekende gids.


Exclusief

Vluchten, maaltijden niet genoemd in het programma, verzekeringen, persoonlijke uitgaven en alle overige niet genoemde uitgaven.


Prijsindicatie

Circa € 2465,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer.


Opmerkingen

U fietst dagelijks ongeveer 4 uur tot 5 uur, moeilijkheidsgraad is gemiddeld tot zwaar.