GEWOONWEG REIZEN
Uw reisdromen worden werkelijkheid!

Autohuur - Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een perfect land om met een huurauto te verkennen. Het beschikt over een uitstekend wegennetwerk en er is weinig verkeer, maar onderschat de grote afstanden in Zuid-Afrika niet!


Hierbij enkele tips:

  • In Zuid Afrika wordt links gereden.
  • Respecteer de maximum snelheden, snelheidscontroles zijn heel frequent in Zuid-Afrika en boetes dienen direct betaald te worden. Maximum snelheden zijn duidelijk aangegeven. Op autowegen is die 120 km/u, op landwegen 100 km/u en binnen de bebouwde kom 60 km/u.
  • Rij niet 's avonds of 's nachts. De wegen zijn niet of heel slecht verlicht en voetgangers lopen langs de weg. Tevens kunnen er altijd plotseling dieren oversteken.
  • Bij tankstations kan enkel cash betaald worden.
  • U dient te beschikken over een geldig rijbewijs met Engelse tekst. Om discussies te voorkomen kunt u het beste een internationaal rijbewijs meenemen.
  • U dient minstens 5 jaar in het bezit te zijn van uw rijbewijs en minimaal 23 jaar oud te zijn.


Om verzekeringstechnische en veiligheidsredenen mag u in een huurwagen niet naar Zuid-Afrika reizen vanuit Zimbabwe of Mozambique.

Om van Namibië, Botswana, Lesotho of Swaziland per auto Zuid-Afrika binnen te reizen heeft u een schriftelijke verklaring nodig van de autoverhuurmaatschappij waarin u toestemming wordt verleend de auto mee de grens over te nemen. Alle verhuurmaatschappijen rekenen hiervoor wel cross border kosten.