GEWOONWEG REIZEN
Uw reisdromen worden werkelijkheid!

Oost Kaap - Accommodaties

De Oost Kaap is een provincie van contrasten, van de dorre Great Karoo tot aan de tropische bossen van de Wild Coast. De Oost Kaap biedt maar liefst meer dan 800 kilometer strand!

Port Elizabeth staat bij veel mensen bekend als het begin- of eindpunt van de Garden Route of als stopplaats voor het nabijgelegen Addo Elephant National Park. Ondanks het feit dat Port Elizabeth het industriële centrum is van de Oost Kaap, beschikt het over uitstekende zandstranden en een klein historisch centrum dat zeer zeker de moeite waard is.

East London is de op 1 na grootste stad van de Oost Kaap en staat vooral bekend om de prachtige stranden en de levendige surfscene. Langs de boulevard vindt u vele restaurants, barretjes en terrasjes.

Rondom Cradock vindt u zilverachtige windmolens en schapenboerderijen, die in de loop der jaren symbolen van het stadje zijn geworden. Niet ver van Cradock ligt het Mountain Zebra National Park.

Grahamstown is een historisch stadje met veel goed bewaard gebleven koloniale gebouwen, een must voor cultuurliefhebbers. Jaarlijks wordt er in juli het National Arts Festival gehouden. Verder biedt Grahamstown diverse interessante musea en kunt u hier een townshiptour maken.

St. Francis Bay, Oyster Bay en Jeffreys Bay zijn kustplaatjes gelegen tussen Storms River en Port Elizabeth. St. Francis Bay is een rustig en idyllische stadje dat zich kenmerkt door een netwerk van kanaaltjes. U kunt hier mooie wandelingen maken en de vuurtoren is een nationaal monument. Oyster Bay is alleen via zandwegen te bereiken en is een ideale plek voor mensen die de drukte even achter zich willen laten, Jeffreys Bay is de surf hotspot met internationale bekendheid. De golven zijn hier hoog en de sfeer buitengewoon ontspannen.

Addo Elephant National Park ligt verborgen in het dichte bushveld. Dit malaria vrije park is genoemd naar het grootste lid van de Big Five, de olifant, waarvan er zo'n 450 in het park rondlopen. Tevens vindt u hier zwarte neushoorns, buffels, luipaarden, leeuwen, cheeta's, nijlpaarden, elanden, koedoes en struisvogels. In de wateren voor het park zwemmen walvissen en witte haaien en hierdoor kunt u hier de Big Seven spotten.

Valley of Desolation ligt in het Karoo Nature Reserve en biedt 1 van de spectaculairste bezienswaardigheden van Zuid Afrika; de bizarre rotsformaties. De vallei is bereikbaar via een smalle, steile weg die door de omringende bergen loopt.

De Wild Coast bevindt zich in het noorden van de Oost Kaap en is de streek van de Xhosa, 1 van de grootste stammen van het land. De zee is hier kalm, het klimaat mild en er zijn hier prima resorts; ideaal voor een rustige strandvakantie.

Hieronder vindt u een aanbod van accommodaties in:

  • Addo Elephant National Park

Op zoek naar een andere accommodatie? Geen probleem, neem contact op.


ADDO ELEPHANT NATIONAL PARK - CAMP FIGTREE****

Deze kleinschalige luxe safari lodge (malaria vrij) grenst aan Addo Elephant National Park en staat bekend om de gastvrijheid, de goede keuken en luxe accommodatie. De lodge biedt een schitterend uitzicht op de omgeving en de Zuurberg Mountains.


Faciliteiten

Receptie, lounge, restaurant, wijnkelder, zwembad, game drives, mountain biking, bush picnics en parkeergelegenheid.

Deze lodge werkt met een generator, deze staat uit van 10.00 uur - 17.00 uur en van 22.00 uur - 06.00 uur. 


Suites

De suites zijn o.a. voorzien van kluisje, muskietennet, privé veranda of balkon en een badkamer met bad en/of douche en toilet.


Prijsindicatie

Circa € 140,- per nacht voor een 2-persoonssuite inclusief ontbijt.


ADDO ELEPHANT NATIONAL PARK - GORAH ELEPHANT LODGE*****

Deze zeer exclusieve en kleinschalige lodge (11 tented suites) ligt midden in het hart van het Addo Elephant National Park op een 5000 hectare groot privé terrein. U vindt hier de Big Five, het is malaria vrij en u ervaart hier de romantiek van authentieke safari's.


Faciliteiten

Receptie, restaurant, boma, veranda met uitzicht over de waterplaats, lounge met open haard, winkeltje, gratis WiFi, zwembad en parkeergelegenheid.


Tented Suites

De suites zijn voorzien van badjassen, slippers, kluisje en een badkamer met douche en toilet. Iedere suite heeft een privé veranda met uitzicht over de savanne.


Prijsindicatie

Circa € 800,- per nacht voor een 2-persoons tented suite inclusief volpension, koffie en thee, non-alcoholische drankjes, high tea en 2 game drives.