GEWOONWEG REIZEN
Uw reisdromen worden werkelijkheid!

Zimbabwe - Groepsreizen in internationaal gezelschap - Kampeersafari's

Hieronder treft u de volgende groepsreizen (kampeersafari's) in internationaal gezelschap aan welke mogelijk zijn in Zimbabwe:

  • Botswana en Zimbabwe - 16 dagen
  • Van Cape Town naar de Victoria Falls - 21 dagen

Deze groepsreizen kunnen uiteraard ook dienen als inspiratie voor een individuele rondreis, voor meer informatie neem contact op.


BOTSWANA EN ZIMBABWE - 16 DAGEN


Programma

Dag 1: Johannesburg

U verlaat Johannesburg al om 06.30 uur in de morgen en gaat op weg naar het Kruger National Park. U brengt vandaag een bezoek aan het noordelijke deel van dit beroemde park en u maakt een game drive op zoek naar o.a. leeuwen, neushoorns en olifanten. (lunch en diner)

Dag 2: Kruger National Park

U staat vroeg op voor uw game drive in het noordelijke deel van het park richting de Pafuri regio. Hier leven vele olifanten, wilde honden en leeuwen. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 3: Great Zimbabwe

Vandaag verlaat u Zuid-Afrika en u reist Zimbabwe binnen via de Beit Bridge grenspost. U reist verder richting het noorden en u brengt een bezoek aan de Great Zimbabwe Monuments. Deze goed bewaarde ruïnes zijn gebouwd tussen de 11e en 14e eeuw. Een lokale gids zal u meer hierover vertellen. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 4 en 5: Matobos National Park

U reist op dag 4 via de stad Bulawayo naar het Matobos National Park. In de namiddag kunt u hier genieten van een mooie zonsondergang. Op dag 5 brengt u een bezoek aan World's View en aan de historische plaats van het graf van Cecil John Rhodes. U ziet ongewone rotsformaties met schilderingen van de Bosjesmannen. Tevens maakt u een game drive en een wandeling, in dit gebied leeft de neushoorn en hopelijk komt u deze tegen tijdens de game drive. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 6 en 7: Hwange National Park

Het Hwange National Park is het grootste park in Zimbabwe en beslaat een oppervlakte van ongeveer 14.650 km2. Het park is vernoemd naar een lokale Nhanzwa "chief" en hier leeft een grote populatie olifanten. Op dag 7 maakt u de gehele dag een game drive door dit park. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 8 en 9: Victoria Falls

Op dag 8 reist u verder naar Victoria Falls. U maakt hier een begeleide wandeling door de tropische vegetatie naar het uiteinde van de bekende watervallen. Tevens heeft u de kans om te bungeejumpen, een bootcruise te maken of white water raften (alles exclusief). (ontbijt)

Dag 10: Chobe National Park

Vandaag reist u verder naar Botswana waar u vannacht kampeert aan de oever van de Chobe rivier. Deze rivier stroomt langs het noordelijke deel van het Chobe National Park en hier leven grote kuddes olifanten. In de namiddag maakt u een boottocht op zoek naar de vele dieren. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 11: Gweta

In de morgen wordt u in de gelegenheid gesteld om nog een game drive in het park te maken (exclusief). In de middag reist u verder richting het zuiden naar Gweta waar u zult kamperen aan de voet van een oude baobab boom. (ontbijt en lunch)

Dag 12 en 13: Okavango Delta

Op dag 12 reist u naar de Okavango Delta en hier gaat u aan boord van een mokoro (traditionele kano) voor een onvergetelijke boottocht door de delta. U komt aan bij een eiland waar u de komende 2 nachten verblijft. U kunt hier genieten van een prachtige omgeving, de rust en de zonsopgang en zonsondergang. De delta herbergt vele dieren zoals buffels, olifanten, zebra's, giraffen, nijlpaarden en prachtige vogels. In de morgen en namiddag maakt u, samen met de lokale gidsen, een game walk. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 14: Maun

Vandaag reist u in de namiddag naar Maun voor uw overnachting. U heeft tevens de kans om een helikopter vlucht te maken over de Okavango Delta (exclusief). (ontbijt en lunch)

Dag 15: Khama Rhino Sanctuary

U gaat vandaag verder richting het zuiden van Botswana naar Khama Rhino Sanctuary, onderweg rijdt u door de open vlaktes van de Kalahari Woestijn. Khama Rhino Sanctuary is een project welke gestart is in 1992 en heeft als doel de neushoorn te beschermen. In de namiddag maakt u een game drive en u gaat op zoek naar de neushoorns. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 16: Johannesburg

U verlaat vandaag Botswana en u reist terug naar Johannesburg waar u rond 18.00 uur zult arriveren. (ontbijt)


Inclusief

Vijftien overnachtingen in een tent, maaltijden zoals aangegeven in het programma, begeleiding door 2 Engels sprekende gidsen, vervoer per safari voertuig, entreegelden voor de diverse parken, game drives in Kruger National Park, bezoek aan Great Zimbabwe en World's View, game drive in Hwange National Park, boottocht per mokoro, game walks in de Okavango Delta, een bootcruise in de namiddag in Chobe National Park, game drive in Khama Rhino Sanctuary en entree Victoria Falls.


Exclusief

Drankjes, maaltijden niet genoemd in bovenstaand programma, fooien, verzekeringen, persoonlijke uitgaven, alle vluchten en overige niet genoemde uitgaven.


Prijs

€ 1650,- per persoon op basis van een 2-persoonstent + een lokale betaling van USD 300,-.


Opmerkingen

Toeslag 1-persoonstent bedraagt € 80,-. Wanneer u als "single" reist dan is het mogelijk om een tent te delen met iemand van hetzelfde geslacht, u betaalt dan geen toeslag.

Deze tour vertrekt meerdere malen per maand, neem voor de exacte vertrekdata contact op.

Er wordt gevraagd om mee te helpen met o.a. het bereiden van de maaltijden.

Er wordt gereisd in kleine groepen, de groepsgrootte is maximaal 12 deelnemers.

U dient zelf te zorgen voor een slaapzak en een kussen.

U overnacht 13 nachten op kampeerplaatsen waar goede sanitaire faciliteiten aanwezig zijn. Tevens kampeert u 2 nachten in het wild, een "bush toilet" en een "bucket shower" zijn aanwezig.


VAN CAPE TOWN NAAR DE VICTORIA FALLS  - 21 DAGEN


Programma

Dag 1: Kaapstad

U ontmoet deze morgen om 08.00 uur uw gidsen en u krijgt de gelegenheid om vragen te stellen. Hierna brengt u een bezoek aan Cape Point en Boulder's Beach en de rest van de dag kunt u relaxen aan het strand van Hout Bay. Overnachting in Sweetest Guesthouses.

Dag 2: Cederberg

Vandaag reist u richting het noorden naar Cederberg en u ontdekt dit ruige landschap te voet. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 3: Gariep River

U reist verder richting Namibië naar het grensplaatsje Gariep River. De Gariep rivier scheidt Namibië van Zuid-Afrika en het is hier zalig rustig. Het water van de rivier is erg schoon en u kunt hier prima zwemmen. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 4: Fish River Canyon

De Fish River Canyon is 1 van de mooiste natuurverschijnselen van zuidelijk Namibië en heeft een diepte van wel 550 meter. Geniet van een spectaculaire zonsondergang. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 5 en 6: Namib Desert

Vandaag gaat de reis verder naar de Namib Desert met de eindeloze oranje duinen, waar u de komende 2 nachten zult kamperen. U maakt een wandeling naar Sossusvlei en u ontdekt de Sesriem Canyon. Wanneer u liever per jeep naar Sossusvlei gaat dan is dit, tegen een toeslag, mogelijk. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 7 en 8: Swakopmund

Op dag 7 reist u verder naar Swakopmund, dit is een populair stadje aan zee met een nostalgische uitstraling. Dag 8 is ter vrije besteding, in Swakopmund kunt u talrijke activiteiten ondernemen. Overnachtingen in Dunedin Star Guest House. (dag 7: ontbijt en lunch en dag 8: ontbijt)

Dag 9: Spitzkop

Namibië is een land met prachtige woestijn landschappen, vandaag reist u verder richting het noorden. Onderweg bezoekt u een zeehonden kolonie en u kampeert in Spitzkop. In de namiddag maakt u een wandeling om het gebied te verkennen. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 10: Ugab Wilderness

De eindbestemming van vandaag is Brandberg, waar u kampeert aan de rand van de Ugab rivier. Hier leven de zeldzame woestijn olifanten. U verkent dit gebied te voet. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 11 en 12: Etosha National Park

De komende 2 nachten zult u kamperen rondom Etosha National Park. U maakt hier diverse game drives op zoek naar o.a. olifanten, antilopen en leeuwen die bij de verschillende waterbronnen komen drinken. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 13: Windhoek

Op dag 13 reist u verder naar Windhoek, de hoofdstad van Namibië. Dit leuke plaatsje ligt in een vallei en u vindt hier nog vele gebouwen uit de Duitse tijd. (ontbijt en lunch)

Dag 14: Kalahari

Vandaag reist u verder naar Botswana waar u zult overnachten in de Kalahari. U maakt samen met de lokale Bosjesmannen een wandeling en u leert meer over hun tradities. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 15: Maun

U reist vandaag verder naar Maun, deze plaats grenst aan de Okavango Delta. (ontbijt en lunch)

Dag 16 en 17: Okavango Delta

De Okavango Delta is een schitterend gebied en u maakt een tocht per mokoro (een traditionele boot) naar 1 van de vele eilandjes in dit gebied, waar u de komende 2 nachten zult verblijven. U kunt deze dagen genieten van verschillende wandelingen op zoek naar dieren. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 18: Makgadikgadi Pans

U verlaat de Okavango Delta en reist verder naar de zoutpannen van Makgadikgadi. Tijdens de regentijd kunt u hier vele dieren zien, zoals zebra's, wildebeesten en springbokken. (ontbijt en lunch)

Dag 19, 20 en 21: Victoria Falls

U reist vandaag verder naar de Victoria Falls. Deze watervallen zijn 1 van de 7 Wereldwonderen en werden in 1885 ontdekt door David Livingstone. De aankomende dagen kunt u deze omgeving ontdekken. De tour eindigt op dag 21, na het ontbijt, rond 08.00 uur. (ontbijt)


Inclusief

Zeventien nachten in een tent, drie nachten in een guest house met privé faciliteiten, maaltijden zoals aangegeven in het programma, begeleiding door 2 Engels sprekende gidsen, vervoer per safari voertuig/minibus, entreegelden voor de diverse parken, excursie in Kaapstad naar o.a. Hout Bay en Cape Point, wandeling Sossusvlei, entree Cape Cross zeehonden kolonie, game drive Etosha National Park, wandeling met de Bosjesmannen, boottocht per mokoro, wandelingen in de Okavango Delta en entree Victoria Waterfalls.


Exclusief

Drankjes, maaltijden niet genoemd in bovenstaand programma, fooien, verzekeringen, persoonlijke uitgaven, alle vluchten en overige niet genoemde uitgaven.


Prijs

€ 2290,- per persoon op basis van een 2-persoonstent.


Opmerkingen

Toeslag 1-persoonstent bedraagt € 180,-. Wanneer u als "single" reist dan is het mogelijk om een tent te delen met iemand van hetzelfde geslacht, u betaalt dan geen toeslag.

Deze tour vertrekt meerdere malen per maand, neem voor de exacte vertrekdata contact op.

Er wordt gevraagd om mee te helpen met o.a. het bereiden van de maaltijden.

Er wordt gereisd in kleine groepen, de groepsgrootte is maximaal 12 deelnemers.

U dient zelf te zorgen voor een slaapzak en een kussen.

U overnacht 15 nachten op kampeerplaatsen waar goede sanitaire faciliteiten aanwezig zijn. Tevens kampeert u 2 nachten in het wild, een "bush toilet" en een "bucket shower" zijn aanwezig.