GEWOONWEG REIZEN
Uw reisdromen worden werkelijkheid!

Zimbabwe

Gewoonweg Reizen biedt de volgende mogelijkheden in Zimbabwe:

Op korte termijn zult u een groter aanbod van vakanties in Zimbabwe op deze website vinden.

Wilt u op vakantie naar Zimbabwe? Neem dan contact op en Gewoonweg Reizen regelt het voor u!


Zimbabwe heeft een prachtige, afwisselende natuur, historische ruïnes, 1 van de grootste rivieren in Afrika en een gigantisch wildbestand en is hierdoor zeker 1 van de mooiste landen van Zuidelijk Afrika.

Op de grens tussen Zimbabwe en Zambia liggen de Victoria Watervallen, 1 van de grootste trekpleisters van het land. Andere bezienswaardigheden zijn het wildrijke Hwange National Park, de Matobo Hills en het immense stuwmeer Lake Kariba met de vele vogels en wild.

Daarnaast beschikt Zimbabwe over een goede infrastructuur en de bevolking zal u met open armen ontvangen.


 

HOOGTEPUNTEN


Great Zimbabwe

De ruïnes van Great Zimbabwe getuigen van een beschaving, lang voordat de eerste blanke het gebied betrad. Technieken wijzen uit dat de stad bewoond was rond 1200 na Christus, maar enkele eeuwen later ineens verlaten werd. Deze oude stad gaf Zimbabwe zijn huidige naam en in het Shona betekent de naam Great Zimbabwe zoiets als "huis van steen". De ruïnes liggen verspreid over 3 gedeeltes: het heuvelcomplex, het valleicomplex en de grote omheining.


Victoria Falls

Op de grens met Zambia ligt het Unesco Werelderfgoed: de Victoria Falls. Deze watervallen worden door de lokale bevolking aangeduid als Mosi-oa-Tunya (de rook die dondert) en zijn 1.7 kilometer breed en circa 100 meter hoog. De watervallen bestaan uit 5 delen: Devil's Cataract, Main Falls, Rainbow Falls, Horseshoe Falls en Eastern Cataract. Aan het einde van het regenseizoen, als het water op zijn hoogst staat, stort bijna 550 miljoen liter water per minuut naar beneden.


Harare

Harare is de hoofdstad van Zimbabwe en werd tot 1982 Salisbury genoemd. Het is de grootste stad van het land en tevens het centrum van de handel en industrie. U vindt in Harare een mix van traditionele en moderne gebouwen, een druk centrum en stille voorsteden met grote huizen.


Bulawayo

Bulawayo is na Harare de grootste stad van het land en u vindt hier brede straten met vele bomen. De stad huisvest een natuurhistorisch museum, een spoorwegmuseum, een kunstgalerie, theaters, het Mzilikazi Arts and Crafts Centre en de Khami ruïnes (Unesco Werelderfgoed).


Matobo Hills National Park

Dit park ligt op nog geen uur rijden ten zuiden van de stad Bulawayo en staat o.a. bekend om de aanwezigheid van roofvogels. De heuvels van Matobo bestrijken een gebied van ongeveer 3100 km2, waarvan 424 km2 is uitgeroepen tot nationaal park. Ongeveer 100 km2 is afgeschermd gebied voor de bedreigde witte en zwarte neushoorn. Bij het uitzichtpunt View of the World, ligt Cecil John Rhodes begraven, deze kolonist gaf in de 19e eeuw zijn naam aan het land (Rhodesië). In diverse grotten in het park zijn rotstekeningen te vinden van de Bosjesmannen.


Hwange National Park

Het Hwange National Park is het grootste wildpark van Zimbabwe en is beroemd vanwege de enorme hoeveelheid olifanten die hier leven. Daarnaast leven hier nog zo'n 100 andere soorten dieren en 400 soorten vogels. Het park beslaat een oppervlakte van 14.500 km2 en het landschap is hier erg gevarieerd. De beste tijd om dit park te bezoeken is in het droge seizoen (juli t/m oktober), als de dieren zich verzamelen bij de drinkplaatsen.


Matusadona National Park

Dit park bevindt zich aan de zuidelijke oever van Lake Kariba en is een relatief klein park met een oppervlakte van 1400 km2. Door het stijgende water in Lake Kariba zijn vele dieren gevlucht en overgebracht naar dit park, waardoor u hier nu de Big Five kunt tegenkomen, alsmede andere diersoorten zoals de eland, zebra, kudu en de gevlekte hyena.


Mana Pools National Park

Dit park ligt in het hart van de Zambezi vallei, ten oosten van Lake Kariba en is uitgeroepen tot Werelderfgoed vanwege de wilde schoonheid en ongereptheid van het park. Het park beslaat een oppervlakte van 2190 km2 en u vindt hier 4 waterpoelen, die gedurende het hele jaar het wild van drinkwater voorzien. Het dierenrijk bestaat uit olifanten, leeuwen, luipaarden, cheeta's, nijlpaarden, buffels, krokodillen, giraffen, antilopen en meer dan 350 vogelsoorten. De grootste hoeveelheid dieren is op de uiterwaarden te vinden. U kunt in dit park game drives en wandelsafari's maken, maar ook kanosafari's door de ligging aan de Zambezi rivier.


Gonarezhou National Park

Dit park ligt in het uiterste zuidoosten van Zimbabwe, tegen de grens met Mozambique en Zuid-Afrika, en maakt deel uit van het Great Limpopo Transfrontier Park, waartoe ook het Kruger Park in Zuid-Afrika en het Limpopo Park in Mozambique behoren. In het park leven vele olifanten, leeuwen, luipaarden, cheeta's, buffels, giraffen, zebra's en vele soorten antilopen. Verder vindt u in dit park 3 grote visrijke rivieren en deze vormen natuurlijke drinkplaatsen voor vogels en wild.


Nyanga National Park

Dit park ligt in de oostelijke hooglanden ten zuiden van Harare en u vindt hier de hoogste berg van Zimbabwe, Mount Nyangani (2593 meter). Tevens ligt in dit park de hoogste waterval van Zimbabwe, Mutarazi Falls. Het park is groen, heuvelachtig en waterrijk en u vindt er ruïnes van eeuwenoude huizen. U kunt het park per auto, te voet of per paard verkennen; het wild dat hier leeft is namelijk niet gevaarlijk.