GEWOONWEG REIZEN
Uw reisdromen worden werkelijkheid!

Zambia - Groepsreizen in internationaal gezelschap - Kampeersafari's

Hieronder treft u de volgende groepsreizen (kampeersafari's) in internationaal gezelschap aan welke mogelijk zijn in Zambia:

  • Botswana Wildside en Victoria Falls - 14 dagen
  • Botswana, Namibië en Victoria Falls - 21 dagen
  • Pioneer route - 22 dagen

Deze groepsreizen kunnen uiteraard ook dienen als inspiratie voor een individuele rondreis, voor meer informatie neem contact op.


BOTSWANA WILDSIDE EN VICTORIA FALLS - 14 DAGEN


Programma

Dag 1: Johannesburg - Khama

Om 06.30 uur start de tour in Johannesburg en u rijdt richting de grens van Botswana. U passeert Serowe, in deze plaats is de eerste president van Botswana, Sir Seretse Khama, geboren. Vervolgens rijdt u naar Khama Rhino Sanctuary, dit is een project welke is opgericht in 1992 om de neushoorn te beschermen en tegelijkertijd wordt de lokale bevolking geholpen, de inkomsten uit het toerisme komt de bevolking namelijk ten goede. Het reservaat is gelegen in de Kalahari en u vindt hier diverse natuurlijke waterbronnen en er leven o.a. witte neushoorns, zebra's en wildebeesten. In de namiddag maakt u hier de eerste game drive. (lunch en diner)

Dag 2: Khama - Maun

Vandaag rijdt u via de Kalahari naar Maun, dit is het startpunt voor de Okavango Delta. Maun is een levendige stad en is gelegen aan de oever van de Thamalakane rivier. Nadat de tenten zijn opgezet kunt u genieten bij het zwembad. (ontbijt en lunch)

Dag 3 en 4: Okavango Delta

Op dag 3 gaat u richting de Okavango Delta en hier gaat u aan boord van een mokoro (traditionele kano) voor een onvergetelijke boottocht door de delta. U komt aan bij een eiland en hier zult u de komende 2 nachten kamperen. De delta herbergt vele dieren zoals buffels, olifanten, zebra's, giraffen, nijlpaarden en prachtige vogels. U maakt hier diverse game wandelingen samen met de lokale gidsen en u leert meer over het leven in de delta. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 5: Okavango Delta - Maun

In de namiddag vaart u per mokoro terug naar het vasteland en in de late namiddag arriveert u in Maun. Er is tevens tijd voor een helikopter vlucht over de delta (exclusief). (ontbijt en lunch)

Dag 6, 7, 8 en 9: Moremi en Savuti

Op dag 6 rijdt u naar het Moremi Game Reserve waar u de komende 4 nachten in het wild zult kamperen. De aankomende dagen maakt u diverse game drives op zoek naar o.a. olifanten, nijlpaarden, buffels, leeuwen, luipaarden en vele andere dieren. In Savuti leven grote kuddes zebra's en wildebeesten. Tevens kunt u hier leeuwen tegenkomen. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 10: Moremi - Chobe National Park

Vandaag gaat u verder naar Chobe National Park en u gaat hier op zoek naar de grote kuddes olifanten die hier leven. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 11: Chobe National Park

In de vroege morgen maakt u een game drive op zoek naar o.a. olifanten en in de namiddag maakt u een bootcruise over de rivier. Er wordt gekampeerd in Kasane aan de oever van de Chobe rivier. (ontbijt en lunch)

Dag 12 en 13: Victoria Falls in Zambia

Op dag 12 rijdt u naar de grens met Zambia en vervolgens naar de Victoria Falls. Deze magnifieke watervallen zijn 1 van de 7 wereldwonderen. U kunt hier o.a. raften, bungee jumpen of een helikopter vlucht maken (alles exclusief). U kampeert de komende 2 nachten vlakbij Livingstone aan de oever van de Zambezi rivier. (ontbijt)

Dag 14: Victoria Falls in Zambia

Deze fantastische rondreis eindigt vandaag na nog te hebben genoten van een ontbijt. (ontbijt)


Inclusief

Dertien overnachtingen in een tent, maaltijden zoals aangegeven in het programma, begeleiding door 2 Engels sprekende gidsen, vervoer per safari voertuig, entreegelden voor de diverse parken, boottocht per mokoro, game walks in de Okavango Delta, game drives in Moremi Game Reserve en Savuti, game drive in de morgen en een bootcruise in de namiddag in Chobe National Park en entree Victoria Falls.


Exclusief

Drankjes, maaltijden niet genoemd in bovenstaand programma, fooien, verzekeringen, persoonlijke uitgaven, alle vluchten en overige niet genoemde uitgaven.


Prijs

€ 1740,- per persoon op basis van een 2-persoonstent + een lokale betaling van $ 300,-.


Opmerkingen

Toeslag 1-persoonstent bedraagt € 70,-. Wanneer u als "single" reist dan is het mogelijk om een tent te delen met iemand van hetzelfde geslacht, u betaalt dan geen toeslag.

Deze tour vertrekt meerdere malen per maand, neem voor de exacte vertrekdata contact op.

Er wordt gevraagd om mee te helpen met o.a. het bereiden van de maaltijden.

Er wordt gereisd in kleine groepen, de groepsgrootte is maximaal 12 deelnemers.

U dient zelf te zorgen voor een slaapzak en een kussen.

U overnacht 6 nachten op kampeerplaatsen waar goede sanitaire faciliteiten aanwezig zijn. Tevens kampeert u 7 nachten in het wild, een "bush toilet" en een "bucket shower" zijn aanwezig.


BOTSWANA, NAMIBIË EN VICTORIA FALLS - 21 DAGEN


Programma

Dag 1: Livingstone

Deze tour start in Livingstone, Zambia en op de eerste dag is er om 14.00 uur een bijeenkomst waar u de gidsen en de overige deelnemers ontmoet en het programma wordt doorgenomen.

Dag 2: Livingstone

Vandaag heeft u de gehele dag de tijd om de beroemde watervallen te bekijken, entree is inclusief. Ook kunt u diverse activiteiten ondernemen, zoals white water raften of een helikopter vlucht maken (alles exclusief). (ontbijt)

Dag 3 en 4: Caprivi

Op dag 3 verlaat u Zambia en u reist richting het westen naar Caprivi, dit gebied behoort tot Namibië en ligt ingeklemd tussen Angola, Zambia en Botswana. Het gebied staat bekend om het rijke dierenleven. U maakt deze dagen een boottocht over de Kwando Rivier en u maakt een game drive in het Mahango Game Reserve. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 5: Rundu

In de morgen kunt u nog genieten van het rijke vogelleven in dit gebied en dan gaat u op weg en u rijdt langs de Kavango Rivier. Onderweg ziet u de vele dorpjes. In de avond kunt u genieten van een mooie zonsondergang. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 6 - 7: Etosha National Park

Vandaag rijdt u verder Namibië binnen richting het Etosha National Park. Dit park wordt ook wel "de grote witte plaats van het droge water" genoemd en ligt rondom Etosha Pan. De vele waterplaatsen zijn erg aantrekkelijk voor het wild en u zult hier o.a. olifanten, antilopen en leeuwen tegenkomen. In de morgen en late namiddag worden er game drives gemaakt in het park. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 8: Ugab Wilderness

U gaat vandaag naar Brandberg waar u kampeert aan de rand van de Ugab rivier bedding, waar vele zeldzame woestijn olifanten leven. U maakt een wandeling, onder begeleiding van lokale gidsen, door het berggebied van Brandberg. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 9: Spitzkop

U rijdt verder richting het zuiden en u komt door mooie woestijn landschappen. In de middag maakt u een wandeling rondom Spitzkop en u kunt genieten van de vele vergezichten en de stilte om u heen. U kampeert vanavond aan de voet van de immense granieten koepels die in dit gebied liggen. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 10 en 11: Swakopmund

Op dag 10 rijdt u verder naar de kust waar u een zeehonden kolonie zult bezoeken. Ten zuiden van deze kolonie ligt het plaatsje Swakopmund waar u de komende 2 nachten zult verblijven. U kunt Swakopmund en omgeving op eigen gelegenheid ontdekken. Ga bijvoorbeeld sandboarden, maak een helikopter vlucht of ga skydiven (alles exclusief). Overnachtingen in Dunedin Star Guest House. (dag 10: ontbijt en lunch, dag 11: ontbijt)

Dag 12 en 13: Namib Desert

Vandaag rijdt u verder naar de Namib Desert met de rode zandduinen. U maakt een wandeling naar Sossusvlei (ongeveer 3.5 kilometer), ontdekt Sesriem Canyon en geniet van een spectaculaire zonsondergang. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 14: Windhoek

U arriveert vandaag in Windhoek, de hoofdstad van Namibië. Ontdek deze leuke stad met de vele Duitse invloeden. (ontbijt en lunch)

Dag 15: Kalahari

Vandaag arriveert u in Botswana waar u zult overnachten in het hart van de Kalahari. U maakt een wandeling met de San Bushmen en u leert meer over hun levenswijze. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 16: Maun

Vandaag rijdt u via de Kalahari naar Maun, dit is het startpunt voor de Okavango Delta. Maun werd in 1915 gevonden als de hoofdstad van de Batswana bevolking. (ontbijt en lunch)

Dag 17 en 18: Okavango Delta

Op dag 17 gaat u richting de Okavango Delta en hier gaat u aan boord van een mokoro (traditionele kano) voor een onvergetelijke boottocht door de delta. U komt aan bij een eiland en hier zult u de komende 2 nachten verblijven. Geniet hier van de prachtige omgeving, de rust en de zonsopgang en zonsondergang. De delta herbergt vele dieren zoals buffels, olifanten, zebra's, giraffen, nijlpaarden en prachtige vogels. In de morgen en namiddag maakt u, samen met de lokale gidsen, een game walk. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 19: Makgadikgadi Pans

Bewonder de witte zandduinen van Makgadikgadi en zie duizenden watervogels en kuddes met zebra's en wildebeesten. (ontbijt en lunch)

Dag 20: Chobe National Park

U gaat vandaag verder richting het noorden naar Chobe National Park. Dit park staat bekend om de grote kuddes met olifanten en buffels. In de namiddag maakt u een boottocht. (ontbijt en lunch)

Dag 21: Livingstone

In de morgen steekt u de Zambezi Rivier over en u arriveert in Livingstone rond 12.00 uur. Hier eindigt deze fantastische reis. (ontbijt)


Inclusief

Achttien overnachtingen in een tent, twee overnachtingen in een guest house, maaltijden zoals aangegeven in het programma, begeleiding door 2 Engels sprekende gidsen, vervoer per safari voertuig, entreegelden voor de diverse parken, game drives en boottocht in Caprivi, game drives in Etosha National Park, begeleide wandeling naar Sossusvlei, wandeling met de San Bushmen, boottocht per mokoro, game walks in de Okavango Delta, een bootcruise in de namiddag in Chobe National Park en entree Victoria Falls.


Exclusief

Drankjes, maaltijden niet genoemd in bovenstaand programma, fooien, verzekeringen, persoonlijke uitgaven, alle vluchten en overige niet genoemde uitgaven.


Prijs

€ 1940,- per persoon op basis van een 2-persoonstent + een lokale betaling van ZAR 2000,-.


Opmerkingen

Toeslag 1-persoonstent bedraagt € 150,-. Wanneer u als "single" reist dan is het mogelijk om een tent te delen met iemand van hetzelfde geslacht, u betaalt dan geen toeslag.

Deze tour vertrekt meerdere malen per maand, neem voor de exacte vertrekdata contact op.

Er wordt gevraagd om mee te helpen met o.a. het bereiden van de maaltijden.

Er wordt gereisd in kleine groepen, de groepsgrootte is maximaal 12 deelnemers.

U dient zelf te zorgen voor een slaapzak en een kussen.

U overnacht 16 nachten op kampeerplaatsen waar goede sanitaire faciliteiten aanwezig zijn. Tevens kampeert u 2 nachten in het wild, een "bush toilet" en een "bucket shower" zijn aanwezig. In het guest house beschikt u over een kamer met privé faciliteiten.


PIONEER ROUTE - 22 DAGEN


Programma

Dag 1: Livingstone

Om 14.00 uur ontmoet u uw gidsen en de rest van de groep in Livingstone. In de middag ontdekt u de Victoria Falls.

Dag 2: Livingstone

Vandaag heeft u de gehele dag de tijd om Livingstone en omgeving te ontdekken en de beroemde Victoria Falls te bewonderen. U kunt hier vele activiteiten ondernemen, zoals bungeejumpen en white water rafting (alles exclusief). (ontbijt)

Dag 3: Kafue River

Vandaag maakt u een lange reis richting de Kafue River. U reist door het heuvelachtige landschap van zuidelijk Zambia. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 4: Lower Zambezi

U maakt vandaag een kanotocht over de Zambezi River, u vaart langs lokale dorpjes en u kunt genieten van een mooi uitzicht. U kampeert vannacht op een eilandje. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 5: Lower Zambezi

Deze morgen gaat u per kano verder en u vaart door een gebied waar o.a. olifanten en nijlpaarden leven. Aan het einde van deze tocht wordt u met een motorboot opgehaald en terug naar de kampeerplaats gebracht voor de overnachting. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 6: Lusaka

In de morgen heeft u wat vrije tijd en daarna reist u verder naar Lusaka. Verken hier de lokale markten en winkels. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 7, 8 en 9: South Luangwa National Park

South Luangwa staat bekend om de grote concentratie aan dieren langs de rivier. Hier leven vele nijlpaarden, krokodillen en olifanten. U ontdekt dit gebied tijdens een game drive, tevens maakt u een wandeling op zoek naar dieren (in het groene seizoen, van december t/m april, kan het zijn dat er geen wandelingen georganiseerd kunnen worden). U kampeert deze dagen aan de oever van de Luangwa rivier. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 10 en 11: Lake Malawi

Op dag 10 reist u verder naar Lake Malawi. In Lilongwe wordt gestopt om inkopen te doen. Er wordt overnacht op een kampeerplaats aan het strand van Lake Malawi. U ontdekt de diverse eilandjes van dit meer tijdens een boottocht, tevens kunt u hier fantastisch snorkelen. Maak ook kennis met de zeer vriendelijke, lokale bevolking. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 12 en 13: Mozambique

De volgende 2 dagen reist u verder naar de Bazaruto Islands in Mozambique. U passeert traditionele dorpjes en u kunt genieten van de vele mooie uitzichten. De faciliteiten op de kampeerplaatsen zijn erg "basic" in dit gedeelte van Mozambique. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 14 en 15: Bazaruto Islands

De komende 2 dagen kunt u genieten van het tropische paradijs en de prachtige stranden. U verblijft in Vilankulos en u maakt hier een boottocht met een traditionele Dhow naar het mooie eiland Magaruque. De gidsen bereiden een picknick lunch onder de palmbomen, terwijl u kunt snorkelen met de kleurrijke vissen. Overnachtingen in een chalet. (dag 14: ontbijt, lunch en diner en dag 15: ontbijt en lunch)

Dag 16 en 17: Inhambane

Het historische Inhambane was vroeger een handelsplaats, hier werden slaven verkocht. U ontdekt deze stad en gaat daarna naar de lodge waar u de komende 2 nachten zult verblijven. Dag 17 is ter vrije besteding, u kunt relaxen op het strand of bijvoorbeeld een boottocht maken (exclusief). Overnachtingen in Palm Grove Resort. (dag 16: ontbijt, lunch en diner en dag 17: ontbijt en lunch)

Dag 18: Bilene

Vlakbij de plaats Bilene ligt een enorme lagune en in de namiddag kunt u hier zalig relaxen. (ontbijt en lunch)

Dag 19 en 20: Kruger National Park

Op dag 19 reist u verder richting Zuid-Afrika naar het bekende Kruger National Park. U maakt hier een game drive en hopelijk ziet u o.a. olifanten, luipaarden, zebra's en leeuwen. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 21 en 22: Mpumalanga - Johannesburg

U reist verder via de Panorama Route en onderweg ontdekt u Bourkes Luck Potholes, God's Window en de Three Sisters. Op dag 22 arriveert u rond 17.00 uur in Johannesburg waar deze fantastische reis eindigt. Overnachting in Graskop Mogodi Lodge. (dag 21: ontbijt, lunch en diner en dag 22: ontbijt)


Inclusief

Zestien nachten in een tent, 2 nachten in een guest house met gedeelde faciliteiten, 3 nachten in een lodge in een kamer met privé faciliteiten, maaltijden zoals aangegeven in het programma, begeleiding door 2 Engels sprekende gidsen, vervoer per safari voertuig/minibus, entreegelden voor de diverse parken, entree Victoria Waterfalls, kanotocht onder begeleiding van lokale gidsen, game drive in het South Luangwa National Park, wandeling in het South Luangwa National Park, boottocht over Lake Malawi, boottocht in Vilankulos en game drives in het Kruger National Park.


Exclusief

Drankjes, maaltijden niet genoemd in bovenstaand programma, fooien, verzekeringen, persoonlijke uitgaven, alle vluchten en overige niet genoemde uitgaven.


Prijs

€ 2220,- per persoon op basis van een 2-persoonstent + een lokale betaling van $ 400,-.


Opmerkingen

Toeslag 1-persoonstent bedraagt € 230,-. Wanneer u als "single" reist dan is het mogelijk om een kamer te delen met iemand van hetzelfde geslacht, u betaalt dan geen toeslag.

Deze tour vertrekt meerdere malen per maand (van april t/m december), neem voor de exacte vertrekdata contact op.

Er wordt gevraagd om mee te helpen met o.a. het bereiden van de maaltijden.

Er wordt gereisd in kleine groepen, de groepsgrootte is maximaal 12 deelnemers.

U dient zelf te zorgen voor een slaapzak en een kussen.

U overnacht 15 nachten op kampeerplaatsen waar goede sanitaire faciliteiten aanwezig zijn. Tevens kampeert u 1 nacht in "het wild".