GEWOONWEG REIZEN
Uw reisdromen worden werkelijkheid!

Zambia

Gewoonweg Reizen biedt de volgende mogelijkheden in Zambia:

Op korte termijn zult u een groter aanbod van vakanties in Zambia op deze website vinden.

Wilt u op vakantie naar Zambia? Neem dan contact op en Gewoonweg Reizen regelt het voor u!


Zambia ligt in het zuiden van Afrika tussen Congo, Tanzania, Malawi, Mozambique, Botswana, Namibië en Angola en is nog een relatief onbekende , maar prachtige safaribestemming. Het land bestaat veelal uit uitgestrekte wouden en moerassen en kent verschillende nationale parken en wildreservaten, zoals Kafue en Luangwa, welke u uitstekend te voet kunt verkennen.

Natuurlijk heeft Zambia nog vele andere toeristische troeven, zoals oude tradities, een vriendelijke bevolking, mooie zonsondergangen, een ongerepte natuur, een groot dierenrijk, prachtige meren en niet te vergeten de wereldberoemde Victoria Falls, te bezoeken vanuit de plaats Livingstone. Twee van de grootste rivieren van Afrika ontspringen in Zambia, namelijk de Zambezi en de Congo rivier.

Combineer een reis naar Zambia met Malawi, hier kunt u heerlijk bijkomen van uw safari aan het Lake Malawi.


HOOGTEPUNTEN


Livingstone

Livingstone is een kleine en compacte stad met enkele mooie koloniale gebouwen en ligt aan de Zambia zijde van de wereldberoemde Victoria watervallen. Deze watervallen zijn te bereiken via lange en heuvelachtige wandelpaden. In en rondom Livingstone kunt u diverse activiteiten ondernemen, zoals white water rafting, riviercruises, een tocht per stoomtrein, kanotochten, paardrijtochten en bungeejumping.


Victoria Waterfalls

De wereldberoemde Victoria Waterfalls kunt u vanuit de plaats Livingstone bezoeken. Deze watervallen zijn 1 van de grootste ter wereld en de lokale bevolking noemt deze watervallen "Mosi-oa-Tunya" (rook die dondert). In de maanden april en mei, als de rivier het hoogste punt bereikt, is er sprake van 1700 meter watermassa die zich in een 100 meter diepe afgrond stort. Dr. David Livingstone, die deze watervallen in 1855 bezocht, gaf de watervallen hun naam.


Lusaka

Lusaka is de hoofdstad en grootste stad van Zambia en werd in 1905 door Europese kolonisten gesticht. Bezienswaardig zijn o.a. de Soweto Market, the Anglican Cathedral, Henry Tayali Gallery en het Munda Wanga Environmental Park. De laatste jaren schieten de nieuwe gebouwen als paddestoelen uit de grond en ook de grote winkelketens hebben de stad inmiddels gevonden.


South Luangwa National Park

Het South Luangwa National Park beslaat een oppervlakte van bijna 9.000 km2 en is 1 van de mooiste parken van zuidelijk Afrika. U kunt hier bijna alle dieren tegenkomen die op het Afrikaanse continent leven, behalve de neushoorn. Ga op zoek naar o.a. luipaarden, olifanten, buffels, leeuwen, zebra's, hartebeesten, kudu's, wilde honden, giraffen en wildebeesten. In de Luangwa rivier leven vele nijlpaarden en krokodillen. Het landschap varieert van bossen en savannes tot open vlaktes en in dit park kunt u schitterende wandelsafari's maken.


North Luangwa National Park

Het kleinere North Luangwa National Park, gelegen aan de westoever van de Luangwa rivier, is wild en ongerept en wordt minder bezocht. Het park beslaat een oppervlakte van circa 4.500 km2 en er zijn hier nauwelijks wegen, het park is dan ook uitermate geschikt voor wandelaars. U kunt hier grote kuddes buffels, leeuwen, wildebeesten, olifanten, zebra's en antilopen tegenkomen. Het is tevens de enige plek in Zambia waar u de zwarte neushoorn aan kunt treffen.


Kafue National Park

Het Kafue National Park is 1 van Afrika's grootste natuurreservaten en heeft een grote variatie in flora en fauna. Het park beslaat een oppervlakte van circa 22.480 km2 en er leven hier vele antilopensoorten, leeuwen, luipaarden en cheeta's. Het landschap bestaat uit rivieren met dichtbegroeide oevers en graslanden en dwars door het park loopt de Kafue rivier met een groot aantal zijrivieren.


Lower Zambezi National Park

Het Lower Zambezi National Park ligt in het zuiden van Zambia en beslaat een oppervlakte van ruim 4.000 km2. De Zambezi rivier vormt de grens tussen dit park en het Mana Pools wildreservaat in Zimbabwe. Op de Zambezi rivier kunt u een bijzondere kanotocht maken, waarbij u vanaf het water vele vogelsoorten en andere dieren kunt bewonderen. In het park en rondom de rivier leven o.a. buffels, nijlpaarden, krokodillen, olifanten, leeuwen en luipaarden. Een aanrader is om in dit park een begeleide wandelsafari te maken. De beste tijd om dit park te bezoeken is van mei t/m september.


Kasanka National Park

In de maanden oktober en november dalen circa 8 miljoen vleermuizen in het Kasanka National Park neer, die worden aangetrokken door de rijpe vruchten in de bomen. Tegen zonsondergang vliegen ze massaal uit om voedsel te vinden en de lucht kleurt dan letterlijk zwart. Dit park bevindt zich in het noorden van Zambia.