GEWOONWEG REIZEN
Uw reisdromen worden werkelijkheid!

Sri Lanka - Wandelvakanties

Sri Lanka is uitstekend geschikt om al wandelend te ontdekken. Geniet onderweg van de rust, de natuur en de vriendelijke bevolking!

Hieronder vindt u een voorbeeld van een individuele wandelvakantie in Sri Lanka. Wandelt u liever een andere route of wilt u in andere accommodaties verblijven? Geen probleem, neem contact op, deze reis is geheel aan te passen aan uw wensen.


WANDELTOCHT SRI LANKA - 15 DAGEN


Programma

Dag 1: Aankomst Colombo - Negombo

Bij aankomst op de luchthaven van Colombo wordt u verwelkomd door de lokale agent en vervolgens wordt u naar uw hotel in Negombo gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Overnachting in Catamaran Beach Hotel*** of vergelijkbaar. (diner)

Dag 2: Negombo - Pinnawala, circa 4 uur

Vandaag wordt u per auto opgehaald en bij Mawanella, gelegen aan de Colombo - Kandy Highway, start de wandeling. U loopt door dorpjes en langs rijstvelden en rubberplantages. Onderweg kunt u genieten van de mooie natuur, u wandelt voornamelijk over vlak terrein, een enkele keer gaat het heuvelopwaarts.

Overnachting in Elephant View Hotel*** of vergelijkbaar. (ontbijt en diner)

Dag 3: Pinnawala - Kandy, circa 5 uur

Na het ontbijt wordt u naar Rambukkana gebracht. Na een picknick lunch start de wandeling van vandaag en u passeert enkele typische Sri Lankaanse dorpjes. Wederom ziet u onderweg de rijstvelden en landerijen met kokosnoten. U komt aan bij Pattampitiya, gelegen aan de weg tussen Mawanella en Rambukkana, aan de voet van de Alagalla Rock. U wordt hier opgehaald met de auto en vervolgens naar Kandy gebracht voor uw overnachting.

Overnachting in Topaz Hotel*** of vergelijkbaar. (ontbijt en diner)

Dag 4: Kandy

U brengt vandaag een bezoek aan de Royal Botanical Gardens en aan een theefabriek. In deze fabriek leert u meer over het proces van het maken van thee. In de middag heeft u vrije tijd en in de avond woont u een culturele show bij van de Kandyan Dancers and Drummers.

Overnachting in Topaz Hotel*** of vergelijkbaar. (ontbijt en diner)

Dag 5: Kandy - Bandarawela, circa 1 uur

Na het ontbijt wordt u naar het station gebracht, waar u de trein neemt naar Bandarawela. Onderweg kunt u genieten van de schitterende zichten over de omgeving. U ziet verschillende watervallen en theeplantages en komt door enkele tunnels. Bij aankomst op het station van Bandarawela kunt u een wandeling van ongeveer 1 uur maken naar uw hotel.

Overnachting in Orient Hotel*** of vergelijkbaar. (ontbijt en diner)

Dag 6: Bandarawela - Belihuloya, circa 5 tot 6 uur

Vandaag legt u het eerste stuk van de route af per trein. U stapt uit in Idalgashinna en vanuit daar maakt u een wandeling door bossen, langs grasvelden en langs theeplantages.

Overnachting in Water Garden Hotel*** of vergelijkbaar. (ontbijt en diner)

Dag 7: Belihuloya, circa 5 tot 6 uur

Na het ontbijt start de wandeling van vandaag. U loopt over onverharde paden langs theeplantages, rijstvelden en door dorpjes naar de Bambarakanda Water Falls, waar u kunt afkoelen van de wandeling. Tevens brengt u vandaag een bezoek aan een lokale school, waar u kunt praten met de leerlingen. De lunch wordt geserveerd bij een lokale familie.

Overnachting in Water Garden Hotel*** of vergelijkbaar. (ontbijt en diner)

Dag 8: Belihuloya - Uva Kuda Oya

U wordt vandaag naar Uva Kuda Oya gebracht, waar u zult overnachten. Onderweg ziet u de Diyaluma Water Falls en u kunt genieten van een mooie omgeving. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Overnachting in Cottage Site**+ of vergelijkbaar. (ontbijt en diner)

Dag 9: Uva Kuda Oya - Tissamaharama

Vandaag reist u verder naar Yala, waar u een safari per jeep zult maken in het Yala National Park. In de avond brengt u een bezoek aan de Kataragama Shrine. U overnacht in Tissamaharama.

Overnachting in Kithala Resort**** of vergelijkbaar. (ontbijt en diner)

Dag 10: Tissamaharama, circa 3 uur

Vroeg in de morgen maakt u een tour, waarbij u op zoek gaat naar bijzondere vogels. Bij terugkomst in het resort kunt u ontbijten en in de middag maakt u een wandeling van ongeveer 3 uur door een, voornamelijk, agrarisch gebied. Het terrein waar u wandelt is totaal vlak.

Overnachting in Kithala Resort**** of vergelijkbaar. (ontbijt en diner)

Dag 11: Tissamaharama - Deniyaya, circa 1.5 uur

Vandaag gaat u richting Deniyaya en onderweg brengt u een bezoek aan de Mulkirigala Cave Temple. Er wordt een traditionele lunch geserveerd, welke bereid is door de lokale bevolking. U maakt een mooie wandeling door de omgeving van ongeveer 1.5 uur en u overnacht in een lokaal Guest House.

Overnachting in een Guest House**. (ontbijt en diner)

Dag 12: Deniyaya, circa 3 uur

Na het ontbijt bezoekt u het Sinharaja regenwoud. U maakt een wandeling van ongeveer 3 uur in deze prachtige omgeving. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Overnachting in een Guest House**. (ontbijt en diner)

Dag 13: Deniyaya - Bentota

U wordt vandaag naar uw strandhotel in Bentota gebracht. Hier kunt u zalig relaxen aan het strand of bij het zwembad. Tevens kunt u een boottocht maken (exclusief).

Overnachting in Marina Hotel*** of vergelijkbaar. (ontbijt en diner)

Dag 14: Bentota

Deze dag is ter vrije besteding.

Overnachting in Marina Hotel*** of vergelijkbaar. (ontbijt en diner)

Dag 15: Bentota - Colombo

In de loop van de dag wordt u naar de luchthaven gebracht, waar deze reis eindigt. (ontbijt)


Inclusief

Alle transfers, alle maaltijden zoals aangegeven in het programma, accommodatie, een auto met chauffeur/gids die de gehele tocht bij u is en entreegelden.


Exclusief

Vluchten, maaltijden niet genoemd in het programma, drankjes, verzekeringen, persoonlijke uitgaven en alle overige niet genoemde uitgaven.


Prijsindicatie

Circa € 1600,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer.


Opmerkingen

Moeilijkheidsgraad gemiddeld.