GEWOONWEG REIZEN
Uw reisdromen worden werkelijkheid!

Sri Lanka - Rondreizen met privé chauffeur vanaf 10 dagen

Hieronder treft u de volgende rondreizen met een privé chauffeur (vanaf 10 dagen) aan welke Gewoonweg Reizen aanbiedt in Sri Lanka:

  • Sri Lanka Klassiek - 10 dagen
  • Sri Lanka Grand Tour - 10 dagen
  • Sri Lanka Klassiek inclusief 3 dagen Nilaveli Beach - 10 dagen
  • Sri Lanka Klassiek inclusief 3 dagen Passikudah Beach - 10 dagen
  • Sri Lanka in stijl - 10 dagen
  • Rondreis Sri Lanka - 13 dagen
  • De natuur in Sri Lanka - 13 dagen
  • Uitgebreid Sri Lanka - 15 dagen
  • Sri Lanka Tour en Strand - 15 dagen
  • Compleet Sri Lanka - 18 dagen

Onderstaande rondreizen zijn uiteraard geheel naar wens aan te passen!


SRI LANKA KLASSIEK - 10 DAGEN


Programma

Dag 1: Colombo - Negombo

U wordt verwelkomd op de luchthaven van Colombo door onze lokale agent en vervolgens wordt u naar uw hotel in Negombo gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Overnachting in Golden Star Beach*** of gelijkwaardig. (diner)

Dag 2: Negombo

Na het ontbijt wordt u opgehaald door uw chauffeur/gids en brengt u een bezoek aan de vismarkt van Negombo. Deze markt wordt elke dag gehouden, behalve op zondag. Het is een authentieke en kleurrijke markt en hier kunt u de lokale bevolking bekijken, terwijl zij de vangst van de dag van hun boten laden. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Overnachting in Golden Star Beach*** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 3: Negombo - Pinnawala - Dambulla - Sigiriya

Vandaag reist u verder naar Sigiriya. Onderweg brengt u een bezoek aan het olifanten weeshuis in Pinnawala, waar u ongeveer 60 olifanten aantreft. In de middag brengt u een bezoek aan de Gouden Tempel van Dambulla, welke op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het is de meest imposante grottempel van Sri Lanka. Het complex bestaat uit 5 grotten en hier vindt u prachtig beschilderde wanden en plafonds, tevens vindt u er vele boeddha beelden in uiteenlopende formaten. Vervolgens wordt u naar uw hotel in Sigiriya gebracht.

Overnachting in Kassapa Lion Rock*** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 4: Sigiriya - Polonnaruwa - Sigiriya

Sigiriya is 1 van de 7 plaatsen in Sri Lanka welke op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. U maakt vandaag een wandeling naar het rotsfort, dit rotsfort stamt uit de 5e eeuw en het complex bestaat uit lusthoven die omgeven zijn door muren en grachten en bovenop de rots ligt een citadel, welke vroeger diende als paleis en nu slechts een ruïne is. De tuinen zijn ommuurde terrassen waarin vele waterpartijen voorkomen. Aan de noordzijde van de rots bereikt men halverwege de steile beklimming via trappen de Spiegelwand, hierop zijn fresco's afgebeeld van wolkenmaagden. Iets hoger ligt het terras met de restanten van de Leeuwenpoort. De naam Sigiraya, dat leeuwenrots betekent, is hier aan ontleend. Het complex is gebouwd door koning Kassapa I, na zijn dood werd het een klooster en in 14e eeuw werd het complex verlaten. Na het bezoek aan de imposante Sigiriya Rock gaat u naar Polonnaruwa, waar u een fietstocht zult maken door de stad. U vindt hier vele monumenten, zoals Lankatilaka, Gal Vihara en Tivanka Pilimage en diverse paleizen en tempels. Overnachting in Sigiriya.

Overnachting in Kassapa Lion Rock*** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 5: Sigiriya - Mathale - Kandy

In de morgen reist u verder naar Kandy. U stopt bij de specerijen tuinen van Matale, waar u meer leert over de verschillende kruiden en specerijen, die Sri Lanka rijk is, tijdens een wandeling door de tuinen. In de middag arriveert u bij uw hotel in Kandy en de rest van de dag is ter vrije besteding.

Overnachting in Hotel Topaz*** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 6: Kandy

Vandaag brengt u een bezoek aan de Royal Botanical Gardens of Peradeniya, welke werden opgezet als een tuin voor de koningen van Kandy. In de avond woont u een culturele show bij in het centrum van Kandy en u brengt een bezoek aan de Dalada Maligawa (Tempel van de Tand), waar een hoektand van boeddha bewaard zou worden. Deze tand zou sinds de 4e eeuw na Christus in Sri Lanka zijn, met een korte onderbreking rond 1283, toen de tand terug naar India zou zijn genomen.

Overnachting in Hotel Topaz*** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 7: Kandy - Peradeniya - Nuwara Eliya

U wordt naar het treinstation van Peradeniya gebracht. De trein vertrekt om 08.56 uur en u arriveert in de middag op het station van Nanuoya. Onderweg kunt u genieten van de meest prachtige zichten over de omgeving. Bij aankomst op het station reist u verder per auto en brengt u een bezoek aan een theeplantage en een theefabriek in deze regio. U leert meer over hoe thee gemaakt wordt en u kunt genieten van een kop thee, voordat u naar uw hotel gebracht wordt.

Overnachting in Alpine Hotel*** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 8: Nuwara Eliya - Yala

Na het ontbijt gaat u richting Yala en u komt door de mooie Ella Gap. Onderweg stopt u om een bezoek te brengen aan de Ravana Ella waterval. Deze waterval is ongeveer 25 meter hoog en is een onderdeel van het Ravana Ella Wildlife Sanctuary. In de namiddag maakt u een jeepsafari in het Yala National Park, gelegen in het zuidoosten van Sri Lanka. U zult hier vele wilde dieren aantreffen, zoals olifanten, wilde beren, luipaarden, krokodillen en apen.

Overnachting in Hotel Chandrika*** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 9: Yala - Colombo

Vandaag reist u terug in de richting van Colombo. Onderweg stopt u in Galle en hier bezoekt u het Galle Fort. Dit fort is 1 van de best bewaarde voorbeelden uit de 17e eeuw en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Hierna kunt u genieten van een boottochtje over de Madu rivier en hopelijk ziet u onderweg vele dieren en planten, zoals bijvoorbeeld apen die het fruit uit de bomen eten. Er liggen ongeveer 64 eilandjes in deze rivier. In de namiddag maakt u nog een stadsrondrit door Colombo en u ziet de talrijke bazaars en mooie koloniale gebouwen.

Overnachting in Global Towers*** of gelijkwaardig. (ontbijt)

Dag 10: Colombo

In de loop van de dag wordt u naar de luchthaven van Colombo gebracht waar deze reis eindigt. (ontbijt)


Inclusief

Negen overnachtingen zoals aangegeven in het programma, maaltijden zoals aangegeven in het programma, begeleiding door een Engels sprekende gids/chauffeur, alle entreegelden, alle genoemde excursies en alle transfers.


Exclusief

Drankjes, maaltijden niet genoemd in bovenstaand programma, fooien, verzekeringen, persoonlijke uitgaven, intercontinentale vluchten, visum en overige niet genoemde uitgaven.


Prijsindicatie

Circa € 960,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer.


Opmerkingen

U kunt tijdens deze rondreis tevens verblijven in 4-sterren accommodaties. Prijs bedraagt dan circa € 1360,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer.


SRI LANKA GRAND TOUR - 10 DAGEN


Programma

Dag 1: Colombo - Dambulla - Sigiriya

U wordt verwelkomd op de luchthaven van Colombo door onze lokale agent en vervolgens reist u naar Dambulla. In Dambulla brengt u een bezoek aan de Gouden Tempel, welke op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het is de meest imposante grottempel van Sri Lanka. Het complex bestaat uit 5 grotten en hier vindt u prachtig beschilderde wanden en plafonds, tevens vindt u er vele boeddha beelden in uiteenlopende formaten. Vervolgens wordt u naar uw hotel in Sigiriya gebracht voor uw overnachting.

Overnachting in Aliya Resort & Spa***** of gelijkwaardig. (diner)

Dag 2: Sigiriya - Anuradhapura - Sigiriya

Na het ontbijt wordt u opgehaald door uw chauffeur/gids en reist u naar Anuradhapura waar u de ruïnes van deze oude stad bezoekt. In de middag wordt u teruggebracht naar uw hotel en de rest van de dag is ter vrije besteding.

Overnachting in Aliya Resort & Spa***** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 3: Sigiriya - Polonnaruwa - Sigiriya

Sigiriya is 1 van de 7 plaatsen in Sri Lanka welke op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. U maakt in de morgen een wandeling naar het rotsfort, dit rotsfort stamt uit de 5e eeuw en het complex bestaat uit lusthoven die omgeven zijn door muren en grachten en bovenop de rots ligt een citadel, welke vroeger diende als paleis en nu slechts een ruïne is. In de middag gaat u naar Polonnaruwa. U ziet hier o.a. het Gal Vihara complex, waar 3 reusachtige boeddha's uit 1 rots gehouwen zijn.

Overnachting in Aliya Resort & Spa***** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 4: Sigiriya - Mathale - Kandy

In de morgen reist u verder naar Kandy. U stopt bij de specerijen tuinen van Matale, waar u meer leert over de verschillende kruiden en specerijen, die Sri Lanka rijk is, tijdens een wandeling door de tuinen. Tevens brengt u een bezoek aan een batikfabriek. In de middag arriveert u in Kandy en hier maakt u een stadsrondrit waar u o.a. de Tempel van de Tand kunt bezichtigen. In de avond woont u een culturele show bij, welke ongeveer een half uur duurt.

Overnachting in Cinnamon Citadel**** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 5: Kandy - Pinnawela - Kandy

U gaat vandaag op weg naar Pinnawela voor een bezoek aan het olifantenweeshuis. De beste tijd om dit weeshuis te bezoeken is rond voertijd of wanneer de olifanten gewassen worden. In de middag keert u terug richting Kandy en u brengt een bezoek aan de Royal Botanical Garden. Deze tuinen zijn in 1821 aangelegd en u vindt hier een grote collectie aan bloemen.

Overnachting in Cinnamon Citadel**** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 6: Kandy - Nuwara Eliya

Vandaag reist u verder naar Nuwara Eliya. Bij aankomst maakt u een wandeling door dit leuke plaatsje, Nuwara Eliya staat ook wel bekend als "Little England". In de middag bezoekt u een theeplantage, waar u meer leert over het proces van het maken van thee.

Overnachting in Scottish Planter Glendevon Bungalow***** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 7: Nuwara Eliya - Horton Plains - Tissamaharama

U verlaat vandaag vroeg het hotel en gaat op weg naar Horton Plains, waar u een wandeling zult gaan maken. Horton Plains is een natuurreservaat gelegen op een plateau van 2100 meter hoogte en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Hier leven talloze dieren waaronder de Sri Lankaanse olifant en het Sri Lankaanse luipaard. In het zuiden van het park ligt World's End, hier eindigt het plateau in een diepe afgrond van 870 meter. Na deze wandeling wordt u naar uw hotel in Tissamaharama gebracht voor uw overnachting.

Overnachting in Kithala Resort**** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 8: Tissamaharama - Yala - Tissamaharama

De ochtend is ter vrije besteding en in de middag wordt u naar het Yala National Park gebracht. Hier maakt u een safari per 4x4 en u gaat op zoek naar o.a. olifanten, buffels, beren, apen en krokodillen.

Overnachting in Kithala Resort**** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 9: Tissamaharama - Galle - Hikkaduwa

Na het ontbijt reist u richting Galle, waar u een bezoek brengt aan het fort. Wanneer u een wandeling maakt door de straten van Galle zult u diverse Nederlandse invloeden tegenkomen. In de middag arriveert u bij het strandresort in Hikkaduwa.

Overnachting in Hikka Tranz by Cinnamon**** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 10: Hikkaduwa - Colombo

In de loop van de dag wordt u naar de luchthaven van Colombo gebracht waar deze reis eindigt. (ontbijt)


Inclusief

Negen overnachtingen zoals aangegeven in het programma, maaltijden zoals aangegeven in het programma, begeleiding door een Engels sprekende gids/chauffeur, alle entreegelden, alle genoemde excursies en alle transfers.


Exclusief

Drankjes, maaltijden niet genoemd in bovenstaand programma, fooien, verzekeringen, persoonlijke uitgaven, intercontinentale vluchten, visum en overige niet genoemde uitgaven.


Prijsindicatie

Circa € 1365,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer.


SRI LANKA KLASSIEK INCLUSIEF 3 DAGEN NILAVELI BEACH - 10 DAGEN


Programma

Dag 1: Colombo

U wordt verwelkomd op de luchthaven van Colombo door onze lokale agent en vervolgens wordt u naar uw hotel in Colombo gebracht. In de middag maakt u een stadsrondrit door Colombo en u ziet o.a. The Hindu Temple, Dutch Church, Independence Hall, de replica van Avukana Buddha en Independence Square.

Overnachting in Hotel Janaki*** of gelijkwaardig. (diner)

Dag 2: Colombo - Pinnawala - Anuradhapura

Na een vroeg ontbijt wordt u om 06.30 uur opgehaald door uw chauffeur/gids en gaat u op weg voor een bezoek aan het olifanten weeshuis in Pinnawala, waar u ongeveer 60 olifanten aantreft. De beste tijd voor een bezoek is rond voertijd (09.15 uur en 13.15 uur). Na dit bezoek reist u verder naar Anuradhapura waar u een stadsrondrit maakt. Anuradhapura staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en u ziet hier o.a. de heilige Bo tree, The Brazen Palace, de ruïnes van de Abhayagiri en de Jetavanarama kloosters, het Samadhi boeddha standbeeld en de Twin Ponds.

Overnachting in Miridiya Lake Resort*** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 3: Anuradhapura - Polonnaruwa - Sigiriya - Dambulla

Vandaag reist u verder naar Sigiriya. Als eerste brengt u een bezoek aan Polonnaruwa, waar u een rondrit zult maken door de stad. U vindt hier vele monumenten, zoals Lankatilaka, Gal Vihara en Tivanka Pilimage en diverse paleizen en tempels. In de middag komt u aan in Sigiriya, dit is 1 van de 7 plaatsen in Sri Lanka welke op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. U maakt een wandeling naar het rotsfort, dit rotsfort stamt uit de 5e eeuw en het complex bestaat uit lusthoven die omgeven zijn door muren en grachten en bovenop de rots ligt een citadel, welke vroeger diende als paleis en nu slechts een ruïne is. De tuinen zijn ommuurde terrassen waarin vele waterpartijen voorkomen. Aan de noordzijde van de rots bereikt men halverwege de steile beklimming via trappen de Spiegelwand, hierop zijn fresco's afgebeeld van wolkenmaagden. Iets hoger ligt het terras met de restanten van de Leeuwenpoort. De naam Sigiraya, dat leeuwenrots betekent, is hier aan ontleend. Het complex is gebouwd door koning Kassapa I, na zijn dood werd het een klooster en in 14e eeuw werd het complex verlaten. Na dit alles wordt u naar uw hotel in Dambulla gebracht voor uw overnachting.

Overnachting in Amaranta Classic Retreat*** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 4: Dambulla - Nilaveli

Na het ontbijt wordt u naar het strandresort in Nilaveli/Trincomalee gebracht waar u de aankomende 3 dagen zalig kunt relaxen.

Overnachting in Sea Lotus Park Hotel*** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 5 en 6: Nilaveli

Deze dagen zijn ter vrije besteding.

Overnachtingen in Sea Lotus Park Hotel*** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 7: Passikudah - Dambulla - Mathale - Kandy

In de morgen brengt u een bezoek aan de Gouden Tempel van Dambulla, welke op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het is de meest imposante grottempel van Sri Lanka. Het complex bestaat uit 5 grotten en hier vindt u prachtig beschilderde wanden en plafonds, tevens vindt u er vele boeddha beelden in uiteenlopende formaten. Dan reist u verder naar de specerijen tuinen van Matale, waar u meer leert over de verschillende kruiden en specerijen, die Sri Lanka rijk is, tijdens een wandeling door de tuinen. In de middag arriveert u in Kandy, waar u een bezoek brengt aan de Tempel van de Tand en aan een fabriek waar edelstenen worden vervaardigd. U brengt tevens een bezoek aan de Kandy Garrison Cementery en in de avond woont u een culturele show bij.

Overnachting in Oakray City Hotel***+ of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 8: Kandy - Peradeniya - Nuwra Eliya

Vandaag brengt u een bezoek aan de Royal Botanical Gardens of Peradeniya, welke werden opgezet als een tuin voor de koningen van Kandy. Vervolgens wordt u naar het treinstation van Peradeniya gebracht. De trein vertrekt om 12.25 uur en u arriveert om 16.30 uur op het station van Nanuoya. Onderweg kunt u genieten van de meest prachtige zichten over de omgeving en de lunch wordt geserveerd in de trein. Bij aankomst op het station wordt u opgehaald met de auto en maakt u een rondrit door het gebied, hierna wordt u naar uw hotel gebracht.

Overnachting in Oakray Summer Hill Breeze*** of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 9: Nuwra Eliya - Yala

Na het ontbijt gaat u richting Yala en u komt door de mooie Ella Gap. In de namiddag maakt u een jeepsafari in het Yala National Park, gelegen in het zuidoosten van Sri Lanka. U zult hier vele wilde dieren aantreffen, zoals olifanten, wilde beren, luipaarden, krokodillen en apen.

Overnachting in Oakray Lake Resort***+ of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 10: Yala - Colombo

Vandaag reist u terug in de richting van Colombo. Onderweg stopt u in Galle en hier bezoekt u het Galle Fort. Dit fort is 1 van de best bewaarde voorbeelden uit de 17e eeuw en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Hierna brengt u nog een bezoek aan de schildpadden broederij in Kosgoda en dan wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar huis. (ontbijt)


Inclusief

Negen overnachtingen zoals aangegeven in het programma, maaltijden zoals aangegeven in het programma, begeleiding door een Engels sprekende gids/chauffeur, alle entreegelden, alle genoemde excursies en alle transfers.


Exclusief

Drankjes, maaltijden niet genoemd in bovenstaand programma, fooien, verzekeringen, persoonlijke uitgaven, intercontinentale vluchten, visum en overige niet genoemde uitgaven.


Prijsindicatie

Circa € 905,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer.


Opmerkingen

U kunt tijdens deze rondreis tevens verblijven in 4-sterren accommodaties. Prijs bedraagt dan circa € 1270,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer.

U kunt tijdens deze rondreis tevens verblijven in 5-sterren accommodaties. Prijs bedraagt dan circa € 1440,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer.


SRI LANKA KLASSIEK INCLUSIEF 3 DAGEN PASSIKUDAH BEACH - 10 DAGEN


Programma

Dag 1: Colombo

U wordt verwelkomd op de luchthaven van Colombo door onze lokale agent en vervolgens wordt u naar uw hotel in Colombo gebracht. In de middag maakt u een stadsrondrit door Colombo en u ziet o.a. The Hindu Temple, Dutch Church, Independence Hall, de replica van Avukana Buddha en Independence Square.

Overnachting in Hotel Janaki*** of gelijkwaardig. (diner)

Dag 2: Colombo - Pinnawala - Anuradhapura

Na een vroeg ontbijt wordt u om 06.30 uur opgehaald door uw chauffeur/gids en gaat u op weg voor een bezoek aan het olifanten weeshuis in Pinnawala, waar u ongeveer 60 olifanten aantreft. De beste tijd voor een bezoek is rond voertijd (09.15 uur en 13.15 uur). Na dit bezoek reist u verder naar Anuradhapura waar u een stadsrondrit maakt. Anuradhapura staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en u ziet hier o.a. de heilige Bo tree, The Brazen Palace, de ruïnes van de Abhayagiri en de Jetavanarama kloosters, het Samadhi boeddha standbeeld en de Twin Ponds.

Overnachting in Miridiya Lake Resort*** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 3: Anuradhapura - Polonnaruwa - Sigiriya - Dambulla

Vandaag reist u verder naar Sigiriya. Als eerste brengt u een bezoek aan Polonnaruwa, waar u een rondrit zult maken door de stad. U vindt hier vele monumenten, zoals Lankatilaka, Gal Vihara en Tivanka Pilimage en diverse paleizen en tempels. In de middag komt u aan in Sigiriya, dit is 1 van de 7 plaatsen in Sri Lanka welke op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. U maakt een wandeling naar het rotsfort, dit rotsfort stamt uit de 5e eeuw en het complex bestaat uit lusthoven die omgeven zijn door muren en grachten en bovenop de rots ligt een citadel, welke vroeger diende als paleis en nu slechts een ruïne is. De tuinen zijn ommuurde terrassen waarin vele waterpartijen voorkomen. Aan de noordzijde van de rots bereikt men halverwege de steile beklimming via trappen de Spiegelwand, hierop zijn fresco's afgebeeld van wolkenmaagden. Iets hoger ligt het terras met de restanten van de Leeuwenpoort. De naam Sigiraya, dat leeuwenrots betekent, is hier aan ontleend. Het complex is gebouwd door koning Kassapa I, na zijn dood werd het een klooster en in 14e eeuw werd het complex verlaten. Na dit alles wordt u naar uw hotel in Dambulla gebracht voor uw overnachting.

Overnachting in Amaranta Classic Retreat*** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 4: Dambulla - Passikudah

Na het ontbijt wordt u naar het strandresort in Passikudah gebracht waar u de aankomende 3 dagen zalig kunt relaxen.

Overnachting in Min Gee Resort and Spa***+ of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 5 en 6: Passikudah

Deze dagen zijn ter vrije besteding.

Overnachtingen in Min Gee Resort and Spa***+ of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 7: Passikudah - Dambulla - Mathale - Kandy

In de morgen brengt u een bezoek aan de Gouden Tempel van Dambulla, welke op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het is de meest imposante grottempel van Sri Lanka. Het complex bestaat uit 5 grotten en hier vindt u prachtig beschilderde wanden en plafonds, tevens vindt u er vele boeddha beelden in uiteenlopende formaten. Dan reist u verder naar de specerijen tuinen van Matale, waar u meer leert over de verschillende kruiden en specerijen, die Sri Lanka rijk is, tijdens een wandeling door de tuinen. In de middag arriveert u in Kandy, waar u een bezoek brengt aan de Tempel van de Tand en aan een fabriek waar edelstenen worden vervaardigd. U brengt tevens een bezoek aan de Kandy Garrison Cementery en in de avond woont u een culturele show bij.

Overnachting in Oakray City Hotel***+ of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 8: Kandy - Peradeniya - Nuwara Eliya

Vandaag brengt u een bezoek aan de Royal Botanical Gardens of Peradeniya, welke werden opgezet als een tuin voor de koningen van Kandy. Vervolgens wordt u naar het treinstation van Peradeniya gebracht. De trein vertrekt om 12.25 uur en u arriveert om 16.30 uur op het station van Nanuoya. Onderweg kunt u genieten van de meest prachtige zichten over de omgeving en de lunch wordt geserveerd in de trein. Bij aankomst op het station wordt u opgehaald met de auto en maakt u een rondrit door het gebied, hierna wordt u naar uw hotel gebracht.

Overnachting in Oakray Summer Hill Breeze*** of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 9: Nuwara Eliya - Yala

Na het ontbijt gaat u richting Yala en u komt door de mooie Ella Gap. In de namiddag maakt u een jeepsafari in het Yala National Park, gelegen in het zuidoosten van Sri Lanka. U zult hier vele wilde dieren aantreffen, zoals olifanten, wilde beren, luipaarden, krokodillen en apen.

Overnachting in Oakray Lake Resort***+ of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 10: Yala - Colombo

Vandaag reist u terug in de richting van Colombo. Onderweg stopt u in Galle en hier bezoekt u het Galle Fort. Dit fort is 1 van de best bewaarde voorbeelden uit de 17e eeuw en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Hierna brengt u nog een bezoek aan de schildpadden broederij in Kosgoda en dan wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar huis. (ontbijt)


Inclusief

Negen overnachtingen zoals aangegeven in het programma, maaltijden zoals aangegeven in het programma, begeleiding door een Engels sprekende gids/chauffeur, alle entreegelden, alle genoemde excursies en alle transfers.


Exclusief

Drankjes, maaltijden niet genoemd in bovenstaand programma, fooien, verzekeringen, persoonlijke uitgaven, intercontinentale vluchten, visum en overige niet genoemde uitgaven.


Prijsindicatie

Circa € 970,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer.


Opmerkingen

U kunt tijdens deze rondreis tevens verblijven in 4-sterren accommodaties. Prijs bedraagt dan circa € 1260,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer.

U kunt tijdens deze rondreis tevens verblijven in 5-sterren accommodaties. Prijs bedraagt dan circa € 1710,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer.


SRI LANKA IN STIJL - 10 DAGEN


Programma

Dag 1: Colombo - Negombo

U wordt verwelkomd op de luchthaven van Colombo door onze lokale agent en vervolgens wordt u naar uw hotel in Negombo gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Overnachting in The Wallawwa***** of gelijkwaardig.

Dag 2: Negombo - Pinnawala - Sigiriya

Na het ontbijt wordt u opgehaald door uw chauffeur/gids en onderweg brengt u een bezoek aan het olifanten weeshuis in Pinnawala, waar u ongeveer 60 olifanten aantreft. Vervolgens reist u verder naar Sigiriya waar u in de middag een wandeling maakt naar het rotsfort, dit rotsfort stamt uit de 5e eeuw en het complex bestaat uit lusthoven die omgeven zijn door muren en grachten en bovenop de rots ligt een citadel, welke vroeger diende als paleis en nu slechts een ruïne is. De tuinen zijn ommuurde terrassen waarin vele waterpartijen voorkomen. Aan de noordzijde van de rots bereikt men halverwege de steile beklimming via trappen de Spiegelwand, hierop zijn fresco's afgebeeld van wolkenmaagden. Iets hoger ligt het terras met de restanten van de Leeuwenpoort. De naam Sigiraya, dat leeuwenrots betekent, is hier aan ontleend. Het complex is gebouwd door koning Kassapa I, na zijn dood werd het een klooster en in 14e eeuw werd het complex verlaten.

Overnachting in Jetwing Viluyana***** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 3: Sigiriya - Polonnaruwa - Minneriya - Sigiriya

Vandaag maakt u een uitstapje naar Polonnaruwa, waar u een stadsrondrit maakt. De stad is gelegen aan een meer en u vindt er goed bewaarde ruïnes van paleizen en rotssculpturen van boeddha's. Later brengt u nog een bezoek aan het museum, dit museum is niet zo heel groot, maar wel erg interessant. In de middag maakt u een jeepsafari in het Minneriya National Park, waar u grote aantallen olifanten vindt. In de droge maanden (juli t/m september) komen vele wilde dieren naar het reservoir om te drinken. In de namiddag/avond keert u weer terug naar uw hotel in Sigiriya.

Overnachting in Jetwing Viluyana***** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 4: Sigiriya - Dambulla - Mathale - Kandy

Na het ontbijt reist u naar Dambulla om daar een bezoek te brengen aan de Gouden Tempel van Dambulla. Het is de meest indrukwekkende grottempel van Sri Lanka en bestaat uit 5 grotten. In deze grotten kunt u prachtige muur- en plafondschilderingen bewonderen en tevens treft u hier vele boeddha beelden aan in verschillende formaten. Vervolgens gaat u naar de specerijen tuinen van Matale, waar u meer leert over de verschillende kruiden en specerijen, die Sri Lanka rijk is, tijdens een wandeling en hier kunt u gaan genieten van een traditionele lunch. Hierna reist u naar Kandy en in de avond brengt u hier een bezoek aan de Dalada Maligawa (Tempel van de Tand), waar een hoektand van boeddha bewaard zou worden. Deze tand zou sinds de 4e eeuw na Christus in Sri Lanka zijn, met een korte onderbreking rond 1283, toen de tand terug naar India zou zijn genomen. Daarna woont u een culturele show bij.

Overnachting in Kandy House***** of gelijkwaardig. (ontbijt en lunch)

Dag 5: Kandy - Udawattakele - Kandy

Vandaag gaat u naar het Udawattakele Sanctuary, waar u een trekking zult gaan maken onder begeleiding van een ervaren gids. Dit reservaat ligt op korte afstand van Kandy en staat bekend om de vele vogelsoorten die hier leven. Hierna maakt u een stadsrondrit door Kandy en in de middag brengt u een bezoek aan de Royal Botanical Gardens of Peradeniya. Deze tuinen staan bekend als 1 van de mooiste tuinen in Zuid-Azië en het is een perfecte plek om enkele uren door te brengen. Met de start van de tuinen is begonnen in 1747 en het beslaat een oppervlakte van circa 60 hectare.

Overnachting in Kandy House***** of gelijkwaardig. (ontbijt)

Dag 6: Kandy - Peradeniya - Hatton

U wordt naar het treinstation van Peradeniya gebracht. De trein vertrekt om 08.56 uur en u arriveert in de middag op het station van Hatton. Onderweg kunt u genieten van de meest schitterende zichten over de omgeving en u zult merken dat de temperatuur verandert. Dan reist u per auto verder door de Bogawantalawa vallei richting uw hotel.

Overnachting in Tea Trails Bungalows***** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 7: Hatton

Vandaag brengt u een bezoek aan een theeplantage en u ziet hier hoe de theeplukkers aan het werk zijn. Vervolgens brengt u een bezoek aan de theefabriek waar u meer leert over hoe thee gemaakt wordt. De machines die hier gebruikt worden zijn van traditioneel Brits design en sommige van deze machines zijn al meer dan 100 jaar oud. Natuurlijk kunt u hierna verschillende theesoorten uitproberen, voordat u terugkeert naar uw hotel voor de lunch. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Overnachting in Tea Trails Bungalows***** of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 8: Hatton - Yala

Na het ontbijt reist u naar Yala. In de middag maakt u een jeepsafari in het Yala National Park, waar u o.a. olifanten, wilde beren, buffels, luipaarden en krokodillen kunt spotten.

Overnachting in Cinnamon Wild****+ of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 9: Yala - Galle

Vandaag reist u in de richting van Galle. U bezoekt hier het Galle Fort, dit fort is 1 van de best bewaarde voorbeelden uit de 17e eeuw en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Hierna wordt u naar het hotel gebracht en de rest van de dag is ter vrije besteding.

Overnachtingen in The Fortress***** of gelijkwaardig. (ontbijt)

Dag 10: Colombo

In de loop van de dag wordt u naar de luchthaven van Colombo gebracht waar deze reis eindigt. (ontbijt)


Inclusief

Negen overnachtingen zoals aangegeven in het programma, maaltijden zoals aangegeven in het programma, begeleiding door een Engels sprekende gids/chauffeur, alle entreegelden, alle genoemde excursies en alle transfers.


Exclusief

Drankjes, maaltijden niet genoemd in bovenstaand programma, fooien, verzekeringen, persoonlijke uitgaven, intercontinentale vluchten, visum en overige niet genoemde uitgaven.


Prijsindicatie

Circa € 2040,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer.


RONDREIS SRI LANKA - 13 DAGEN


Programma

Dag 1: Colombo - Negombo

U wordt verwelkomd op de luchthaven van Colombo door onze lokale agent en vervolgens wordt u naar uw hotel in Negombo gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Overnachting in Golden Star Beach*** of gelijkwaardig.

Dag 2: Negombo - Anuradhapura

Na het ontbijt wordt u opgehaald door uw chauffeur/gids en gaat u naar Anuradhapura, de hoofdstad van de Noordelijke Centrale Provincie. Onderweg brengt u een bezoek aan de vismarkt van Negombo. Bij aankomst in Anuradhapura wordt u naar uw hotel gebracht en hier heeft u wat vrije tijd. In het begin van de avond maakt u een fietstocht door Anuradhapura, deze stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en u ziet hier o.a. de heilige Bo tree, The Brazen Palace, de ruïnes van de Abhayagiri en de Jetavanarama kloosters, het Samadhi boeddha standbeeld en de Twin Ponds.

Overnachting in Heritage Hotel*** of gelijkwaardig. (ontbijt)

Dag 3: Anuradhapura - Ritigala - Sigiriya

Vandaag reist u verder naar Sigiriya en onderweg stopt u bij Ritigala, een oud boeddhistisch klooster. De ruïnes van dit klooster liggen op circa 43 kilometer van Anuradhapura. Bij aankomst in Sigiriya wordt u naar uw hotel gebracht.

Overnachting in Pinthaliya**** of gelijkwaardig. (ontbijt)

Dag 4: Sigiriya - Polonnaruwa - Minneriya - Sigiriya

U brengt vandaag een bezoek aan Polonnaruwa en Minneriya. In Polonnaruwa maakt u een fietstocht door de stad. U brengt hier een bezoek aan het moderne archeologische museum en daarna gaat u naar de Royal Palace van King Prarakrama Bahu the Great. Verder ziet u nog de Gal Vihara (dit zijn 4 beelden van boeddha allemaal gehouwen uit 1 blok steen), het Vierkant met de 12 ruïnes, de Vatadaga Dagoba met de 4 zittende boeddha's en de Lankathilaka tempel. Na dit alles brengt u een bezoek aan een houtbewerkingsbedrijf waar u ziet hoe de houten maskers worden vervaardigd. Vervolgens reist u verder naar het Minneriya National Park, waar u grote aantallen olifanten kunt spotten. Hierna wordt u naar uw hotel gebracht.

Overnachting in Pinthaliya**** of gelijkwaardig. (ontbijt)

Dag 5: Sigiriya

Sigiriya is 1 van de 7 plaatsen in Sri Lanka welke op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. U maakt vandaag een wandeling naar het rotsfort, dit rotsfort stamt uit de 5e eeuw en het complex bestaat uit lusthoven die omgeven zijn door muren en grachten en bovenop de rots ligt een citadel, welke vroeger diende als paleis en nu slechts een ruïne is. De tuinen zijn ommuurde terrassen waarin vele waterpartijen voorkomen. Aan de noordzijde van de rots bereikt men halverwege de steile beklimming via trappen de Spiegelwand, hierop zijn fresco's afgebeeld van wolkenmaagden. Iets hoger ligt het terras met de restanten van de Leeuwenpoort. De naam Sigiraya, dat leeuwenrots betekent, is hier aan ontleend. Het complex is gebouwd door koning Kassapa I, na zijn dood werd het een klooster en in 14e eeuw werd het complex verlaten. Na het bezoek aan de imposante Sigiriya Rock brengt u een bezoek aan een lokale school en hierna keert u terug naar uw hotel.

Overnachting in Pinthaliya**** of gelijkwaardig. (ontbijt)

Dag 6: Sigiriya - Dambulla - Mathale - Kandy

In de morgen reist u verder naar Kandy. U stopt in Dambulla om hier een bezoek te brengen aan de Gouden Tempel van Dambulla, welke op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het plaatsje is gebouwd rondom een grote granieten berg, waarop het boeddhistische grottencomplex Raja Maha Vihara te vinden is. Dit complex dateert van de eerste eeuw voor Christus en is het grootste en best bewaard gebleven tempelcomplex in Sri Lanka. In de grotten kunt u meer dan 150 muurschilderingen bewonderen en tevens vindt u hier vele boeddha beelden in uiteenlopende formaten. Het uitzicht vanaf de top is werkelijk adembenemend. Hierna reist u verder naar de specerijen tuinen van Matale, waar u meer leert over de verschillende kruiden en specerijen, die Sri Lanka rijk is, tijdens een wandeling door de tuinen. Wanneer u wilt kunt u genieten van een 15 minuten durende massage en dan neemt u deel aan een kookworkshop. Aansluitend wordt er een lokale lunch geserveerd. In de namiddag arriveert u bij uw hotel in Kandy.

Overnachting in Hotel Suisse*** of gelijkwaardig. (ontbijt en lunch)

Dag 7: Kandy - Pinnawala - Kandy

Vandaag maakt u een excursie naar het Pinnawala olifanten weeshuis. De baby olifantjes worden hier met de fles gevoerd, de voertijden zijn om 09.15 uur, 13.15 uur en 17.00 uur. In de avond woont u een culturele show bij in het centrum van Kandy en u brengt een bezoek aan de Dalada Maligawa (Tempel van de Tand), waar een hoektand van boeddha bewaard zou worden. Deze tand zou sinds de 4e eeuw na Christus in Sri Lanka zijn, met een korte onderbreking rond 1283, toen de tand terug naar India zou zijn genomen.

Overnachting in Hotel Suisse*** of gelijkwaardig. (ontbijt)

Dag 8: Kandy - Peradeniya - Ella

U wordt naar het treinstation van Peradeniya gebracht. De trein vertrekt om 08.56 uur en u arriveert om 15.14 uur op het treinstation in Ella. Onderweg kunt u genieten van de meest prachtige zichten over de omgeving. Bij aankomst op het station reist u verder per auto naar een theefabriek in Ella. Deze fabriek is gevestigd op een berg en u leert hier meer over de Ceylon thee. Ook is er de gelegenheid om deze thee te proeven, terwijl u een mooi zicht heeft over het terrein. Voordat u naar het hotel wordt gebracht brengt u nog een bezoek aan de Demodara Nine Arch Bridge. Deze brug is gevestigd tussen de stations van Ella en Demodara en is gebouwd gedurende de Brits koloniale periode.

Overnachting in Ella Gap*** of gelijkwaardig. (ontbijt)

Dag 9: Ella - Ahangama

Na het ontbijt wordt u naar uw strandhotel in Ahangama gebracht. Ahangama is een kustplaatsje in het zuiden van Sri Lanka, vlakbij Kogalla en Galle. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Overnachting in Insight Resort***+ of gelijkwaardig. (ontbijt)

Dag 10 t/m 12: Ahangama

Deze dagen zijn ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld een uitstapje maken naar Galle of een bezoek brengen aan een schildpadden broederij in Kosgoda.

Overnachtingen in Insight Resort***+ of gelijkwaardig. (ontbijt)

Dag 13: Ahangama - Colombo

In de loop van de dag wordt u naar de luchthaven van Colombo gebracht waar deze reis eindigt. (ontbijt)


Inclusief

Twaalf overnachtingen zoals aangegeven in het programma, maaltijden zoals aangegeven in het programma, begeleiding door een Engels sprekende gids/chauffeur, alle entreegelden, alle genoemde excursies en alle transfers.


Exclusief

Drankjes, maaltijden niet genoemd in bovenstaand programma, fooien, verzekeringen, persoonlijke uitgaven, intercontinentale vluchten, visum en overige niet genoemde uitgaven.


Prijsindicatie

Circa € 1270,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer.


DE NATUUR IN SRI LANKA - 13 DAGEN


Programma

Dag 1: Colombo

U wordt verwelkomd op de luchthaven van Colombo door onze lokale agent en vervolgens wordt u naar uw hotel gebracht. In de namiddag maakt u een stadsrondrit door Colombo.

Overnachting in Global Towers Hotel*** of gelijkwaardig. (diner)

Dag 2: Colombo - Dambulla

Na het ontbijt wordt u opgehaald door uw chauffeur/gids en gaat u naar Dambulla. Onderweg brengt u een bezoek aan het olifantenweeshuis in Pinnawela. De olifanten worden 3x per dag gevoerd en het is erg leuk om hier te zijn tijdens voertijd. In de middag brengt u een bezoek aan de Gouden Tempel van Dambulla, welke op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het plaatsje is gebouwd rondom een grote granieten berg, waarop het boeddhistische grottencomplex Raja Maha Vihara te vinden is. Dit complex dateert van de eerste eeuw voor Christus en is het grootste en best bewaard gebleven tempelcomplex in Sri Lanka. In de grotten kunt u meer dan 150 muurschilderingen bewonderen en tevens vindt u hier vele boeddha beelden in uiteenlopende formaten. Het uitzicht vanaf de top is werkelijk adembenemend.

Overnachting in Rangiri Dambulla Resort**** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 3: Dambulla - Polonnaruwa - Huruluwewa Eco Park - Dambulla

Vandaag reist u naar Polonnaruwa en hier kunt u diverse historische en archeologische monumenten bewonderen. Tegen de avond maakt u een jeepsafari in het Huruluwewa Eco Park.

Overnachting in Rangiri Dambulla Resort**** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 4: Dambulla - Minneriya National Park - Dambulla

U maakt vandaag een excursie naar het Minneriya National Park waar u een jeepsafari zult maken op zoek naar de wilde dieren. In dit park leven grote aantallen olifanten en in de avond heeft u nog de kans om wilde olifanten te spotten langs de weg rondom Habarana en Giritale.

Overnachting in Rangiri Dambulla Resort**** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 5: Dambulla - Wasgamuwa

Na het ontbijt reist u verder naar Wasgamuwa. Er wordt gestopt in Sigiriya en dit is 1 van de 7 plaatsen in Sri Lanka welke op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. U maakt een wandeling naar het rotsfort, dit rotsfort stamt uit de 5e eeuw en het complex bestaat uit lusthoven die omgeven zijn door muren en grachten en bovenop de rots ligt een citadel, welke vroeger diende als paleis en nu slechts een ruïne is. Verder bezoekt u nog een specerijentuin, waar u een wandeling zult maken door de tuinen en meer leert over het gebruik van de specerijen in het dagelijkse leven.

Overnachting in Far Cry Hotel**** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 6: Wasgamuwa

Vandaag maakt u de gehele dag een jeepsafari in het Wasgamuwa National Park op zoek naar de wilde dieren.

Overnachting in Far Cry Hotel**** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 7: Wasgamuwa - Kandy

U reist vandaag verder naar Kandy. Bij aankomst in Kandy maakt u een stadsrondrit en u ziet o.a. de Tempel van de Tand. Verder brengt u hier een bezoek aan de Royal Botanical Gardens en het Udawattekelle Nature Reserve. In de avond woont u een culturele show bij van de Kandyan Dancers and Drummers.

Overnachting in Thilanka Hotel*** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 8: Kandy - Nuwara Eliya

Na het ontbijt gaat u richting Nuwara Eliya, ook wel bekend als "Little England". Onderweg bezoekt u een theeplantage en maakt u een stadsrondrit in Nuwara Eliya.

Overnachting in Glenfall Reach Hotel*** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 9: Nuwara Eliya - Horton Plain's - Nuwara Eliya

U ontdekt vandaag Horton Plain's National Park, dit is een natuurreservaat gelegen op een plateau van 2100 meter hoogte en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Hier leven talloze dieren waaronder de Sri Lankaanse olifant en het Sri Lankaanse luipaard. In het zuiden van het park ligt World's End, hier eindigt het plateau in een diepe afgrond van 870 meter.

Overnachting in Glenfall Reach Hotel*** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 10: Nuwara Eliya - Embilipitiya

Vandaag maakt u een jeepsafari in het Udawalawe National Park en hierna reist u verder naar uw hotel voor de overnachting.

Overnachting in Centauria Hotel*** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 11: Embilipitiya - Tissamaharama

Deze dag staat wederom in het teken van de natuur en de wilde dieren. U maakt vandaag een jeepsafari in het Yala National Park en u overnacht in Tissamaharama.

Overnachting in Chandrika Hotel**** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 12: Tissamaharama - Hambantota

In de morgen brengt u een bezoek aan het Bundala National Park en dan reist u verder naar uw strandhotel.

Overnachting in Peacock Beach Hotel*** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 13: Hambantota - Colombo

U wordt vandaag naar Colombo gebracht. Onderweg brengt u nog een bezoek aan het Fort van Galle, welke op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Ook stopt u bij een schildpadden broederij en bij een fabriek waar maskers geproduceerd worden. Bij aankomst in Colombo kunt u nog genieten van een diner en dan wordt u naar de luchthaven gebracht waar aan deze reis een einde gekomen is. (ontbijt en diner)


Inclusief

Twaalf overnachtingen zoals aangegeven in het programma, maaltijden zoals aangegeven in het programma, begeleiding door een Engels sprekende gids/chauffeur, alle entreegelden, alle genoemde excursies en alle transfers.


Exclusief

Drankjes, maaltijden niet genoemd in bovenstaand programma, fooien, verzekeringen, persoonlijke uitgaven, intercontinentale vluchten, visum en overige niet genoemde uitgaven.


Prijsindicatie

Circa € 1855,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer.


UITGEBREID SRI LANKA - 15 DAGEN


Programma

Dag 1: Colombo - Negombo

U wordt verwelkomd op de luchthaven van Colombo door onze lokale agent en vervolgens wordt u naar uw hotel in Negombo gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Overnachting in Golden Star Beach*** of gelijkwaardig. (diner)

Dag 2: Negombo

Na het ontbijt wordt u opgehaald door uw chauffeur/gids en brengt u een bezoek aan de vismarkt van Negombo. Deze markt wordt elke dag gehouden, behalve op zondag. Het is een authentieke en kleurrijke markt en hier kunt u de lokale bevolking bekijken, terwijl zij de vangst van de dag van hun boten laden. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Overnachting in Golden Star Beach*** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 3: Negombo - Pinnawala - Dambulla - Sigiriya

Vandaag reist u verder naar Sigiriya. Onderweg brengt u een bezoek aan het olifanten weeshuis in Pinnawala, waar u ongeveer 60 olifanten aantreft. In de middag brengt u een bezoek aan de Gouden Tempel van Dambulla, welke op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het is de meest imposante grottempel van Sri Lanka. Het complex bestaat uit 5 grotten en hier vindt u prachtig beschilderde wanden en plafonds, tevens vindt u er vele boeddha beelden in uiteenlopende formaten. Vervolgens wordt u naar uw hotel in Sigiriya gebracht.

Overnachting in Kassapa Lion Rock*** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 4: Sigiriya

Sigiriya is 1 van de 7 plaatsen in Sri Lanka welke op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. U maakt vandaag een wandeling naar het rotsfort, dit rotsfort stamt uit de 5e eeuw en het complex bestaat uit lusthoven die omgeven zijn door muren en grachten en bovenop de rots ligt een citadel, welke vroeger diende als paleis en nu slechts een ruïne is. De tuinen zijn ommuurde terrassen waarin vele waterpartijen voorkomen. Aan de noordzijde van de rots bereikt men halverwege de steile beklimming via trappen de Spiegelwand, hierop zijn fresco's afgebeeld van wolkenmaagden. Iets hoger ligt het terras met de restanten van de Leeuwenpoort. De naam Sigiraya, dat leeuwenrots betekent, is hier aan ontleend. Het complex is gebouwd door koning Kassapa I, na zijn dood werd het een klooster en in 14e eeuw werd het complex verlaten.

Overnachting in Kassapa Lion Rock*** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 5: Sigiriya - Hingurakgoda - Polonnaruwa - Sigiriya

Vandaag bezoekt u de Higurakgoda boerderij, welke de grootste producent van rijst is in Sri Lanka. U krijgt hier tevens een kookworkshop en in de middag kunt u genieten van een lunch. Na de lunch gaat u naar Polonnaruwa, waar u een fietstocht zult maken door de stad. U vindt hier vele monumenten, zoals Lankatilaka, Gal Vihara en Tivanka Pilimage en diverse paleizen en tempels. Overnachting in Sigiriya.

Overnachting in Kassapa Lion Rock*** of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 6: Sigiriya - Mathale - Kandy

In de morgen reist u verder naar Kandy. U stopt bij de specerijen tuinen van Matale, waar u meer leert over de verschillende kruiden en specerijen, die Sri Lanka rijk is, tijdens een wandeling door de tuinen. In de middag arriveert u bij uw hotel in Kandy en de rest van de dag is ter vrije besteding.

Overnachting in Hotel Topaz*** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 7: Kandy

Vandaag brengt u een bezoek aan de Royal Botanical Gardens of Peradeniya, welke werden opgezet als een tuin voor de koningen van Kandy. In de avond woont u een culturele show bij in het centrum van Kandy en u brengt een bezoek aan de Dalada Maligawa (Tempel van de Tand), waar een hoektand van boeddha bewaard zou worden. Deze tand zou sinds de 4e eeuw na Christus in Sri Lanka zijn, met een korte onderbreking rond 1283, toen de tand terug naar India zou zijn genomen.

Overnachting in Hotel Topaz*** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 8: Kandy - Peradeniya - Nuwara Eliya

U wordt naar het treinstation van Peradeniya gebracht. De trein vertrekt om 08.56 uur en u arriveert in de middag op het station van Nanuoya. Onderweg kunt u genieten van de meest prachtige zichten over de omgeving. Bij aankomst op het station reist u verder per auto en brengt u een bezoek aan een theeplantage en een theefabriek in deze regio. U leert meer over hoe thee gemaakt wordt en u kunt genieten van een kop thee, voordat u naar uw hotel gebracht wordt.

Overnachting in Alpine Hotel*** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 9: Nuwara Eliya

Vroeg in de morgen gaat u op pad om een bezoek te brengen aan Horton Plains and World's End (het ontbijt zal worden meegenomen), dit is een natuurreservaat gelegen op een plateau van 2100 meter hoogte en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Hier leven talloze dieren waaronder de Sri Lankaanse olifant en het Sri Lankaanse luipaard. In het zuiden van het park ligt World's End, hier eindigt het plateau in een diepe afgrond van 870 meter. U maakt in dit reservaat een wandeling van ongeveer 9 kilometer onder begeleiding van een ervaren gids en u eindigt bij World's End, waar u, op een heldere dag, de Indische Oceaan kunt zien liggen.

Overnachting in Alpine Hotel*** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 10: Nuwara Eliya - Yala

Na het ontbijt gaat u richting Yala en u komt door de mooie Ella Gap. Onderweg stopt u om een bezoek te brengen aan de Ravana Ella waterval. Deze waterval is ongeveer 25 meter hoog en is een onderdeel van het Ravana Ella Wildlife Sanctuary. In de namiddag maakt u een jeepsafari in het Yala National Park, gelegen in het zuidoosten van Sri Lanka. U zult hier vele wilde dieren aantreffen, zoals olifanten, wilde beren, luipaarden, krokodillen en apen.

Overnachting in Hotel Chandrika*** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 11: Yala - Bentota

Vandaag reist u terug in de richting van Colombo. Onderweg stopt u in Galle en hier bezoekt u het Galle Fort. Dit fort is 1 van de best bewaarde voorbeelden uit de 17e eeuw en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Hierna kunt u genieten van een boottochtje over de Madu rivier en hopelijk ziet u onderweg vele dieren en planten, zoals bijvoorbeeld apen die het fruit uit de bomen eten. Er liggen ongeveer 64 eilandjes in deze rivier. Dan wordt u naar uw strandhotel in Bentota gebracht.

Overnachting in Coco Royal*** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 12 en 13: Bentota

Deze dagen zijn ter vrije besteding.

Overnachtingen in Coco Royal*** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 14: Bentota - Colombo

In de middag wordt u opgehaald en gaat u naar Colombo. In de namiddag maakt u hier een stadsrondrit en ziet u de kleurrijke bazaars en diverse mooie koloniale gebouwen.

Overnachting in Global Towers*** of gelijkwaardig. (ontbijt)

Dag 15: Colombo

In de loop van de dag wordt u naar de luchthaven van Colombo gebracht waar deze reis eindigt. (ontbijt)


Inclusief

Veertien overnachtingen zoals aangegeven in het programma, maaltijden zoals aangegeven in het programma, begeleiding door een Engels sprekende gids/chauffeur, alle entreegelden, alle genoemde excursies en alle transfers.


Exclusief

Drankjes, maaltijden niet genoemd in bovenstaand programma, fooien, verzekeringen, persoonlijke uitgaven, intercontinentale vluchten, visum en overige niet genoemde uitgaven.


Prijsindicatie

Circa € 1320,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer.


Opmerkingen

U kunt tijdens deze rondreis tevens verblijven in 4-sterren accommodaties. Prijs bedraagt dan circa € 1850,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer.


SRI LANKA TOUR EN STRAND - 15 DAGEN


Programma

Dag 1: Colombo - Dambulla - Sigiriya

U wordt verwelkomd op de luchthaven van Colombo door onze lokale agent en vervolgens reist u naar Dambulla. In Dambulla brengt u een bezoek aan de Gouden Tempel, welke op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het is de meest imposante grottempel van Sri Lanka. Het complex bestaat uit 5 grotten en hier vindt u prachtig beschilderde wanden en plafonds, tevens vindt u er vele boeddha beelden in uiteenlopende formaten. Vervolgens wordt u naar uw hotel in Sigiriya gebracht voor uw overnachting.

Overnachting in Aliya Resort & Spa***** of gelijkwaardig. (diner)

Dag 2: Sigiriya - Anuradhapura - Sigiriya

Na het ontbijt wordt u opgehaald door uw chauffeur/gids en reist u naar Anuradhapura waar u de ruïnes van deze oude stad bezoekt. In de middag wordt u teruggebracht naar uw hotel en de rest van de dag is ter vrije besteding.

Overnachting in Aliya Resort & Spa***** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 3: Sigiriya - Polonnaruwa - Sigiriya

Vandaag maakt u een excursie naar Polonnaruwa. U ziet hier o.a. het Gal Vihara complex, waar 3 reusachtige boeddha's uit 1 rots gehouwen zijn. In de middag keert u terug naar uw hotel en de rest van de dag is ter vrije besteding.

Overnachting in Aliya Resort & Spa***** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 4: Sigiriya

Sigiriya is 1 van de 7 plaatsen in Sri Lanka welke op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. U maakt vandaag een wandeling naar het rotsfort, dit rotsfort stamt uit de 5e eeuw en het complex bestaat uit lusthoven die omgeven zijn door muren en grachten en bovenop de rots ligt een citadel, welke vroeger diende als paleis en nu slechts een ruïne is.

Overnachting in Aliya Resort & Spa***** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 5: Sigiriya - Mathale - Kandy

In de morgen reist u verder naar Kandy. U stopt bij de specerijen tuinen van Matale, waar u meer leert over de verschillende kruiden en specerijen, die Sri Lanka rijk is, tijdens een wandeling door de tuinen. Tevens brengt u een bezoek aan een batikfabriek. In de middag arriveert u in Kandy en hier maakt u een stadsrondrit waar u o.a. de Tempel van de Tand kunt bezichtigen. Tevens bezoekt u een fabriek waar edelstenen worden geproduceerd en woont u een culturele show bij, welke ongeveer een half uur duurt.

Overnachting in Cinnamon Citadel**** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 6: Kandy - Nuwara Eliya - Kandy

Vandaag brengt u een bezoek aan Nuwara Eliya. Onderweg stopt u bij een theeplantage en hier komt u meer te weten over de productie van thee. Bij aankomst in Nuwara Eliya maakt u een wandeling door dit leuke plaatsje. Nuwara Eliya staat ook wel bekend als "Little England". In de namiddag keert u terug naar uw hotel in Kandy voor de overnachting.

Overnachting in Cinnamon Citadel**** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 7: Kandy - Pinnawela - Kandy

U gaat vandaag op weg naar Pinnawela voor een bezoek aan het olifantenweeshuis. De beste tijd om dit weeshuis te bezoeken is rond voertijd of wanneer de olifanten gewassen worden. In de middag keert u terug naar Kandy en de rest van de dag is ter vrije besteding.

Overnachting in Cinnamon Citadel**** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 8: Kandy - Peradeniya - Hikkaduwa

Na het ontbijt verlaat u Kandy en u bezoekt de Royal Botanical Gardens in Peradeniya. Deze tuinen zijn in 1821 aangelegd en u vindt hier een grote collectie aan bloemen. Vervolgens reist u naar Hikkaduwa waar u naar uw strandhotel gebracht wordt.

Overnachting in Hikka Tranz by Cinnamon**** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 9 t/m 14: Hikkaduwa

Deze dagen zijn ter vrije besteding en u kunt heerlijk relaxen aan het strand of bij het zwembad.

Overnachtingen in Hikka Tranz by Cinnamon**** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 15: Hikkaduwa - Colombo

In de loop van de dag wordt u naar de luchthaven van Colombo gebracht waar deze reis eindigt. (ontbijt)


Inclusief

Veertien overnachtingen zoals aangegeven in het programma, maaltijden zoals aangegeven in het programma, begeleiding door een Engels sprekende gids/chauffeur, alle entreegelden, alle genoemde excursies en alle transfers.


Exclusief

Drankjes, maaltijden niet genoemd in bovenstaand programma, fooien, verzekeringen, persoonlijke uitgaven, intercontinentale vluchten, visum en overige niet genoemde uitgaven.


Prijsindicatie

Circa € 1675,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer.


COMPLEET SRI LANKA - 18 DAGEN


Programma

Dag 1: Colombo - Negombo

U wordt verwelkomd op de luchthaven van Colombo door onze lokale agent en vervolgens wordt u naar uw hotel in Negombo gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Overnachting in Golden Star Beach*** of gelijkwaardig. (diner)

Dag 2: Negombo

Na het ontbijt wordt u opgehaald door uw chauffeur/gids en brengt u een bezoek aan de vismarkt van Negombo. Deze markt wordt elke dag gehouden, behalve op zondag. Het is een authentieke en kleurrijke markt en hier kunt u de lokale bevolking bekijken, terwijl zij de vangst van de dag van hun boten laden. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Overnachting in Golden Star Beach*** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 3: Negombo - Pinnawala - Dambulla - Sigiriya

Vandaag reist u verder naar Sigiriya. Onderweg brengt u een bezoek aan het olifanten weeshuis in Pinnawala, waar u ongeveer 60 olifanten aantreft. In de middag brengt u een bezoek aan de Gouden Tempel van Dambulla, welke op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het is de meest imposante grottempel van Sri Lanka. Het complex bestaat uit 5 grotten en hier vindt u prachtig beschilderde wanden en plafonds, tevens vindt u er vele boeddha beelden in uiteenlopende formaten. Vervolgens wordt u naar uw hotel in Sigiriya gebracht.

Overnachting in Kassapa Lion Rock*** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 4: Sigiriya

Sigiriya is 1 van de 7 plaatsen in Sri Lanka welke op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. U maakt vandaag een wandeling naar het rotsfort, dit rotsfort stamt uit de 5e eeuw en het complex bestaat uit lusthoven die omgeven zijn door muren en grachten en bovenop de rots ligt een citadel, welke vroeger diende als paleis en nu slechts een ruïne is. De tuinen zijn ommuurde terrassen waarin vele waterpartijen voorkomen. Aan de noordzijde van de rots bereikt men halverwege de steile beklimming via trappen de Spiegelwand, hierop zijn fresco's afgebeeld van wolkenmaagden. Iets hoger ligt het terras met de restanten van de Leeuwenpoort. De naam Sigiraya, dat leeuwenrots betekent, is hier aan ontleend. Het complex is gebouwd door koning Kassapa I, na zijn dood werd het een klooster en in 14e eeuw werd het complex verlaten.

Overnachting in Kassapa Lion Rock*** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 5: Sigiriya - Hingurakgoda - Polonnaruwa - Sigiriya

Vandaag bezoekt u de Higurakgoda boerderij, welke de grootste producent van rijst is in Sri Lanka. U krijgt hier tevens een kookworkshop en in de middag kunt u genieten van een lunch. Na de lunch gaat u naar Polonnaruwa, waar u een fietstocht zult maken door de stad. U vindt hier vele monumenten, zoals Lankatilaka, Gal Vihara en Tivanka Pilimage en diverse paleizen en tempels. Overnachting in Sigiriya.

Overnachting in Kassapa Lion Rock*** of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 6: Sigiriya - Trincomalee

Na het ontbijt reist u richting Trincomalee, onderweg brengt u een bezoek aan Fort Fredrick in Trincomalee. Dit fort werd gebouwd door de Portugese kolonisten in 1624 en vervolgens verwoest. In 1665 werd het fort door de Nederlanders herbouwd. Na dit bezoek wordt u naar uw hotel gebracht.

Overnachting in Pigeon Island*** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 7: Trincomalee

Deze dag is ter vrije besteding. Trincomalee staat bekend om de mooie stranden en u kunt hier prima snorkelen.

Overnachting in Pigeon Island*** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 8: Trincomalee - Mathale - Kandy

In de morgen reist u verder naar Kandy. U stopt bij de specerijen tuinen van Matale, waar u meer leert over de verschillende kruiden en specerijen, die Sri Lanka rijk is, tijdens een wandeling door de tuinen. Vervolgens reist u verder naar Kandy waar u naar uw hotel wordt gebracht.

Overnachting in Hotel Topaz*** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 9: Kandy

Vandaag brengt u een bezoek aan de Royal Botanical Gardens of Peradeniya, welke werden opgezet als een tuin voor de koningen van Kandy. In de avond woont u een culturele show bij in het centrum van Kandy en u brengt een bezoek aan de Dalada Maligawa (Tempel van de Tand), waar een hoektand van boeddha bewaard zou worden. Deze tand zou sinds de 4e eeuw na Christus in Sri Lanka zijn, met een korte onderbreking rond 1283, toen de tand terug naar India zou zijn genomen.

Overnachting in Hotel Topaz*** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 10: Kandy - Peradeniya - Nuwara Eliya

U wordt naar het treinstation van Peradeniya gebracht. De trein vertrekt om 08.56 uur en u arriveert in de middag op het station van Nanuoya. Onderweg kunt u genieten van de meest prachtige zichten over de omgeving. Bij aankomst op het station reist u verder per auto en brengt u een bezoek aan een theeplantage en een theefabriek in deze regio. U leert meer over hoe thee gemaakt wordt en u kunt genieten van een kop thee, voordat u naar uw hotel gebracht wordt.

Overnachting in Alpine Hotel*** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 11: Nuwara Eliya

Vroeg in de morgen gaat u op pad om een bezoek te brengen aan Horton Plains and World's End (het ontbijt zal worden meegenomen), dit is een natuurreservaat gelegen op een plateau van 2100 meter hoogte en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Hier leven talloze dieren waaronder de Sri Lankaanse olifant en het Sri Lankaanse luipaard. In het zuiden van het park ligt World's End, hier eindigt het plateau in een diepe afgrond van 870 meter. U maakt in dit reservaat een wandeling van ongeveer 9 kilometer onder begeleiding van een ervaren gids en u eindigt bij World's End, waar u, op een heldere dag, de Indische Oceaan kunt zien liggen.

Overnachting in Alpine Hotel*** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 12: Nuwara Eliya - Yala

Na het ontbijt gaat u richting Yala en u komt door de mooie Ella Gap. Onderweg stopt u om een bezoek te brengen aan de Ravana Ella waterval. Deze waterval is ongeveer 25 meter hoog en is een onderdeel van het Ravana Ella Wildlife Sanctuary. In de namiddag maakt u een jeepsafari in het Yala National Park, gelegen in het zuidoosten van Sri Lanka. U zult hier vele wilde dieren aantreffen, zoals olifanten, wilde beren, luipaarden, krokodillen en apen.

Overnachting in Hotel Chandrika*** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 13: Yala

In de morgen kunt u nog een jeepsafari maken in het park (exclusief). Terwijl u onderweg geniet van het meegenomen ontbijt, speurt de gids naar de wilde dieren. Hopelijk ziet u veel verschillende diersoorten. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Overnachting in Hotel Chandrika*** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 14: Yala - Bentota

Vandaag reist u terug in de richting van Colombo. Onderweg stopt u in Galle en hier bezoekt u het Galle Fort. Dit fort is 1 van de best bewaarde voorbeelden uit de 17e eeuw en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Hierna kunt u genieten van een boottochtje over de Madu rivier en hopelijk ziet u onderweg vele dieren en planten, zoals bijvoorbeeld apen die het fruit uit de bomen eten. Er liggen ongeveer 64 eilandjes in deze rivier. Dan wordt u naar uw strandhotel in Bentota gebracht.

Overnachting in Coco Royal*** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 15 en 16: Bentota

Deze dagen zijn ter vrije besteding.

Overnachtingen in Coco Royal*** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 17: Bentota - Colombo

In de middag wordt u opgehaald en gaat u naar Colombo. In de namiddag maakt u hier een stadsrondrit en ziet u de kleurrijke bazaars en diverse mooie koloniale gebouwen.

Overnachting in Global Towers*** of gelijkwaardig. (ontbijt)

Dag 18: Colombo

In de loop van de dag wordt u naar de luchthaven van Colombo gebracht waar deze reis eindigt. (ontbijt)


Inclusief

Zeventien overnachtingen zoals aangegeven in het programma, maaltijden zoals aangegeven in het programma, begeleiding door een Engels sprekende gids/chauffeur, alle entreegelden, alle genoemde excursies en alle transfers.


Exclusief

Drankjes, maaltijden niet genoemd in bovenstaand programma, fooien, verzekeringen, persoonlijke uitgaven, intercontinentale vluchten, visum en overige niet genoemde uitgaven.


Prijsindicatie

Circa € 1620,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer.


Opmerkingen

U kunt tijdens deze rondreis tevens verblijven in 4-sterren accommodaties. Prijs bedraagt dan circa € 2320,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer.