GEWOONWEG REIZEN
Uw reisdromen worden werkelijkheid!

Sri Lanka - Groepsreizen in internationaal gezelschap

Hieronder treft u de volgende groepsreis in internationaal gezelschap aan welke mogelijk is in Sri Lanka:

  • Sri Lanka Tour - 10 dagen

Deze groepsreis kan uiteraard ook dienen als inspiratie voor een individuele rondreis, voor meer informatie neem contact op.


SRI LANKA TOUR - 10 DAGEN


Programma

Dag 1: Colombo - Negombo

U wordt verwelkomd op de luchthaven van Colombo door onze lokale agent en vervolgens wordt u naar uw hotel in Negombo gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Overnachting in Goldi Sands Hotel*** of gelijkwaardig. (diner)

Dag 2: Negombo - Pinnawala - Kandy

Na het ontbijt reist u naar Pinnawala, waar u een bezoek zult brengen aan het olifantenweeshuis. De beste tijd voor een bezoek is tijdens voertijd of wanneer de olifanten gewassen worden. Na dit bezoek gaat u naar Kandy, waar u een stadsrondrit maakt. U ziet o.a. de Tempel van de Tand, dit is 1 van de belangrijkste plaatsen ter wereld voor boeddhisten. In de avond brengt u een bezoek aan de Royal Botanical Garden in Peradeniya, dit is de grootste botanische tuin in Sri Lanka en staat bekend om de collectie orchideeën.

Overnachting in Swiss Residence Hotel*** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 3: Kandy - Nuwara Eliya - Kandy

Vandaag reist u per trein naar Nuwara Eliya, onderweg kunt u genieten van de mooie zichten over de omgeving. Bij aankomst op het station van Nanu Oya staat de bus al op u te wachten en vervolgens gaat u naar Nuwara Eliya, waar u in de middag een stadsrondrit maakt. U ziet o.a. Victoria Park en Gregory Lake and Golf Course. Hierna reist u terug naar Kandy en onderweg wordt er gestopt voor een bezoek aan een theeplantage, waar u meer leert over de wereldberoemde Ceylon thee.

Overnachting in Swiss Residence Hotel*** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 4: Kandy - Mathale - Dambulla - Sigiriya

In de morgen reist u richting Dambulla. U stopt in Mathale voor een bezoek aan een specerijen tuin. Hier maakt u een wandeling en u leert meer over het gebruik van de specerijen in het dagelijkse leven. Hierna brengt u een bezoek aan Gedige, een archeologische vindplaats. In de middag arriveert u in Dambulla en u bezoekt hier de Gouden Tempel van Dambulla, welke op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het is de meest imposante grottempel van Sri Lanka. Het complex bestaat uit 5 grotten en hier vindt u prachtig beschilderde wanden en plafonds, tevens vindt u er vele boeddha beelden in uiteenlopende formaten.

Overnachting in Saunter Paradise***+ of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 5: Sigiriya - Hiriwaduna - Sigiriya

Na het ontbijt gaat u naar Hiriwaduna, waar u meer leert over het leven in Sri Lanka. U kunt hier een wandeling in de natuur maken of een ritje per traditionele ossenkar. Tevens kunt u een kookdemonstratie bijwonen en genieten van een traditionele lunch. Tegen de avond maakt u een jeepsafari in het Minneriya National Park op zoek naar o.a. olifanten.

Overnachting in Saunter Paradise***+ of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 6: Sigiriya - Polonnaruwa - Sigiriya

Vroeg in de morgen reist u naar Polonnaruwa, waar u een rondrit maakt in deze oude stad. U bezoekt diverse plaatsen welke van archeologische en historische waarde zijn, zoals de Great Statue, Quadrangle, Royal Palace, Gal Viharaya, Kumara en Lotus Ponds. In de namiddag keert u terug naar Sigiriya, 1 van de 7 plaatsen in Sri Lanka welke op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. U maakt een wandeling naar het rotsfort, dit rotsfort stamt uit de 5e eeuw en het complex bestaat uit lusthoven die omgeven zijn door muren en grachten en bovenop de rots ligt een citadel, welke vroeger diende als paleis en nu slechts een ruïne is.

Overnachting in Saunter Paradise***+ of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 7: Sigiriya - Wadduwa

Na het ontbijt wordt u naar uw strandhotel in Wadduwa gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Overnachting in Coco Royal Resort***+ of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 8 en 9: Wadduwa

Deze dagen zijn ter vrije besteding en u kunt heerlijk relaxen aan het strand of bij het zwembad van uw hotel.

Overnachtingen in Coco Royal Resort***+ of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 10: Wadduwa - Colombo

In de loop van de dag wordt u naar de luchthaven van Colombo gebracht waar deze reis eindigt. (ontbijt)


Inclusief

Negen overnachtingen zoals aangegeven in het programma, maaltijden zoals aangegeven in het programma, alle transfers en begeleiding door een Engels sprekende gids/chauffeur.


Exclusief

Drankjes, maaltijden niet genoemd in bovenstaand programma, fooien, entreegelden, jeepsafari, entree Nationale Parken, verzekeringen, persoonlijke uitgaven, intercontinentale vluchten, visum en overige niet genoemde uitgaven.


Prijsindicatie

Circa € 780,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer.


Opmerkingen

Deze tour start iedere zondag, met een minimale deelname van 2 personen.