GEWOONWEG REIZEN
Uw reisdromen worden werkelijkheid!

Singapore - Praktische Zaken

Geschiedenis

Singapore kent een geschiedenis die zeker zes eeuwen terugvoert. In de 15e eeuw kreeg de stad de naam Singapura, waarmee de basis is gelegd voor het latere Singapore. Na enkele eeuwen waarin er verschillende machthebbers geweest zijn hebben de Britten het gebied waar Singapore lag gekoloniseerd in 1819. Vanaf 15 februari 1942 was Singapore in Japanse handen, de Engelsen namen in september 1945 de macht weer over. Op 31 augustus 1963 werd Singapore onafhankelijk van Groot-Brittanië en werd toen onderdeel van Maleisië. In 1965 werd Singapore geheel zelfstandig.


Staatsvorm

Singapore is een Parlementaire Republiek met een president als staatshoofd.


Bevolking

Het grootste gedeelte van de bevolking van Singapore bestaat uit Chinezen (78%), het overige deel bestaat voornamelijk uit Maleiers (14%) en Indiërs (7%).


Taal

De 4 officiële talen zijn het Maleis, Engels, Tamil en Mandarijn. Bijna iedere inwoner spreekt Engels.


Geloof

De verschillende bevolkingsgroepen hebben ieder hun eigen godsdienst. Er zijn een aantal soorten religies namelijk het boeddhisme, taoïsme, moslim, christendom, hindu, sikh en het confucianisme. De meerderheid van de Chinezen hangt een combinatie van boeddhisme, taoïsme en confucianisme aan met eigen geloofsovertuigingen, geloofsplichten en geloofsinstellingen.


Winkel- en bankopeningstijden

De meeste winkels zijn zeven dagen per week geopend van 10.00 uur tot 20.00 uur. Bijna alle banken in Singapore zijn van maandag t/m vrijdag geopend van 09.30 uur tot 15.00 uur en op zaterdag van 09.30 uur tot 12.30 uur.


Paspoort

Voor Nederlanders geldt dat zij een paspoort nodig hebben dat nog minimaal 6 maanden geldig is bij vertrek uit Singapore. Tevens dient u een geldig retour- of doorreisticket te kunnen tonen.


Visum

Bij een verblijf tot maximaal 30 dagen in Singapore hoeft u geen visum aan te vragen.


Geldzaken

De munteenheid van Singapore is de Singapore dollar. U kunt geld wisselen bij banken, wisselkantoren en sommige hotels. Creditcards worden geaccepteerd in grote winkels, restaurants en hotels.


Tijdsverschil

In Singapore is het in de wintermaanden 7 uur later en in de zomermaanden 6 uur later dan in Nederland.


Fooien

In restaurants wordt vaak 10% bedieningsgeld bij de prijs opgeteld. Het geven van fooien is niet gebruikelijk.


Gezondheid en vaccinaties

De medische zorg is uitstekend. Voor vaccinaties neem contact op met uw huisarts of GGD.


Keuken

Singapore biedt voor elk wat wils. Het kleine eiland heeft een overvloed aan keuze, van talrijke sterrenrestaurants tot de traditionelere keuken die Chinese, Indiase, Indonesische en Maleise smaken combineert. Interessant en het proberen waard zijn de hawker centra, dit zijn overdekte eetmarkten waar goedkope maaltijden bij kraampjes of op straat kunnen worden genuttigd.


Drinkwater

Het water uit de kraan is drinkbaar, echter wordt geadviseerd om flesjes mineraalwater te kopen.


Voltage en stekkers

De netspanning in Singapore is 220-240 volt. Singapore kent driepolige stekkers, u kunt daarom het beste een wereldstekker meenemen.


Communicatie

Uw mobiele telefoon kunt u gebruiken in Singapore (afhankelijk van uw provider). In de meeste hotels is WiFi aanwezig.


Kleding

Het is raadzaam om lichte kleding mee te nemen naar Singapore vanwege de hoge temperaturen en de constante luchtvochtigheid. Vergeet ook niet een paraplu mee te nemen, erg prettig bij plotselinge en korte regenbuien.


Hoe er te komen

Vanuit Nederland kunt u met Singapore Airlines en KLM rechtstreeks naar Singapore vliegen. De vluchttijd bij een rechtstreekse vlucht bedraagt circa 12 uur en 45 minuten.

Diverse andere maatschappijen vliegen tevens op Singapore, u dient dan echter over te stappen.


Hoe er te reizen

De stadsbussen en het metrosysteem Mass Rapid Transport (MRT) zijn de transportmiddelen van het uiterst efficiënte openbaar vervoer netwerk. Taxi's bieden tevens een goedkope en veilige service.

U kunt vanuit Singapore met de trein naar o.a. Bangkok en Kuala Lumpur reizen.


Autohuur

Men kan in Singapore een auto per dag of per week huren. Men rijdt in Singapore aan de linkerkant van de weg. Op een groot deel van het wegennet in het centrum wordt elektronisch tol geheven voor auto's en motoren.


Klimaat

Singapore kent 2 seizoenen, een warm en droog seizoen en een warm en regenachtig seizoen (van oktober tot januari). De temperaturen zijn stabiel in beide seizoenen en variëren tussen minimaal 23 en maximaal 34 graden.


Klimaat Singapore

Gemiddelde temperatuur

Aantal zonne-uren

Regendagen

Januari

28

5

13

Februari

28

6

8

Maart

29

6

10

April

29

6

11

Mei

29

6

11

Juni

29

6

10

Juli

29

6

10

Augustus

28

6

10

September

28

6

10

Oktober

28

5

12

November

28

5

13

December

28

5

14