GEWOONWEG REIZEN
Uw reisdromen worden werkelijkheid!

Singapore

Gewoonweg Reizen biedt de volgende mogelijkheden in Singapore:


Singapore is een moderne en dynamische stadstaat, gelegen op het zuidelijkste puntje van het Maleisische schiereiland. Dit kleine land heeft slechts een oppervlakte van 697 km2, met een lengte van 42 kilometer van oost naar west en 23 kilometer van noord naar zuid. Singapore biedt een unieke mix van oosterse gastvrijheid in een moderne westerse wereld en is de schoonste en 1 van de veiligste steden van Azië.

Verder is Singapore, tevens bekend als The City in a Garden, een groene stad met duizend gezichten die levendig is, vertier biedt en de bezoekers weet te verrassen. Net buiten de stad vindt u nog natuurlijke oases en ecosystemen met ongerept regenwoud. Kortom Singapore is een bezoek meer dan waard!


HOOGTEPUNTEN


Chinatown

Het centrum van Chinatown is een kleurrijk doolhof van smalle steegjes, waar nog prachtige voorbeelden van handelshuizen te vinden zijn die aan het oude Singapore herinneren. De wijk is officieel beschermd en zorgvuldig gerestaureerd en u vindt er antiekwinkels, bars, restaurants en andere kleine luxueuze winkels.

Temple Street was ooit de rosse buurt van de stad en vandaag de dag vindt u er diverse winkels met souvenirs, antiek, porselein en kleding. In de "shophouses" vindt u een keur aan winkeltjes met typisch Chinese artikelen en talloze restaurantjes. Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan de oudste hindoetempel van Singapore.


Little India

Little India is 1 van de meest karakteristieke wijken van Singapore. U vindt hier een levendige en chaotische verzameling van mensen, winkels, verkeer, kleuren, smaken en geuren. Het hart van de wijk is Serangoon Road, 1 van de oudste straten van Singapore. Deze straat staat bekend om de hindoeïstische tempels, winkeltjes met Indiase kruiden, sieraden en textiel.


Marina Bay

Marina Bay is het nieuwe stadsdeel van het moderne Singapore. U vindt hier het culturele centrum van de stad, de Esplanade - Theatres on the Bay. Niet te missen is een ritje in de Singapore Flyer, 1 van 's werelds hoogste reuzenraden waarin u ook bij zonsondergang kunt dineren op 165 meter hoogte met een spectaculair uitzicht over de stad.


Orchard Road

Orchard Road strekt zich uit van Tanglin Mall tot Plaza Singapore en is een waar shopping mekka. Meer dan 2 kilometer aan malls, winkelcentra, flagship stores van de meest populaire en luxueuze internationale modemerken, ateliers van lokale ontwerpers en het beste van made in Asia - mode treft u hier aan.


St. Andrew's Kathedraal

Deze kathedraal is de grootste van Singapore en werd in 1861 voltooid. De kathedraal is vernoemd naar de patroonheilige van Schotland, hoewel het een Anglicaanse kerk betreft.


Raffles Hotel

In dit hotel, in de beroemde Long Bar, werd in 1915 de Singapore Sling uitgevonden; een voor vrouwen bestemde roze cocktail die uitgroeide tot een symbool van de stad.


Sentosa

Op slechts 15 minuten van het stadscentrum bevindt zich Sentosa, een idyllisch eiland met kristalheldere stranden, attracties, watersporten, golfclubs, restaurants, bars en winkels.


Bukit Timah Natuurreservaat

Dit reservaat ligt enkele kilometers buiten het stadscentrum en heeft een oppervlakte van 164 hectare. Het reservaat bevat een ongelooflijke verscheidenheid aan flora en fauna en u kunt hier prima rondwandelen dankzij de goed gemarkeerde paden die tot diep in het bos voeren. U vindt hier exotische vogels, vlinders, apen, eekhoorns en lemuren.


Botanische Tuinen

De Botanische Tuinen liggen niet ver van Orchard Road en dit is een oase van rust en vrede. De tuinen hebben een oppervlakte van 52 hectare en u vindt hier o.a. de National Orchid Garden, 's werelds grootste collectie van orchideeën.


Singapore Zoological Garden

Deze zoo vormt de juiste combinatie tussen ontspanning en plezier met meer dan 240 diersoorten, waarvan er 40 zeldzaam of bedreigd zijn, zoals de Maleise tijger. Er leven hier meer dan 2000 dieren in semi-vrijheid en deze dieren worden van de bezoekers afgeschermd door natuurlijke barrières zoals beekjes, rotsen en planten. Tevens kunt u hier een Night Safari Tour maken.


Gardens by the Bay

Gardens by the Bay is een futuristische stadstuin van 101 hectare groot met meer dan 220.000 planten in drie grote tuinen met uitzicht op zee. Deze enorme tuinen bieden thematische paden, serres, vijvers en de wereldberoemde Supertrees.


Marine Life Park

Dit is het grootste zeeaquarium ter wereld en is de thuisbasis van ongeveer 100.000 zeedieren die tot meer dan 800 verschillende soorten behoren.


River Safari

Dit is het eerste en enige natuurpark in Azië dat gewijd is aan ecosystemen van rivieren. De oevers van 's werelds belangrijkste rivieren worden hier nagebootst o.a. de Mississippi, de Congo, de Nijl, de Amazone en de Ganges. Dit park is 12 hectare groot en bevat 150 plantensoorten en meer dan 5000 dieren.