GEWOONWEG REIZEN
Uw reisdromen worden werkelijkheid!

Noord-Korea

Gewoonweg Reizen biedt de volgende mogelijkheid in Noord-Korea:

Op korte termijn zult u een aanbod van vakanties in Noord-Korea op deze website vinden o.a. groepsreizen in internationaal gezelschap.

Wilt u op vakantie naar Noord-Korea? Neem dan contact op en Gewoonweg Reizen regelt het voor u!


Noord-Korea, officieel de Democratische Volksrepubliek Korea, grenst aan de landen China, Rusland en Zuid-Korea en geldt als het meest gesloten land ter wereld. Het is een fascinerende reisbestemming geschikt voor echte reizigers die op zoek zijn naar een bijzondere belevenis. Ga mee op reis in dit mysterieuze land en ontdek de uitgestrekte, ongerepte natuur, de moderne steden, reis over brede en lege straten en kom langs handgeschilderde "billboards" met afbeeldingen van breed, lachende arbeiders.


HOOGTEPUNTEN


Pyongyang

Pyongyang is de hoofdstad van Noord-Korea en de meest ontwikkelde stad van Noord-Korea. Alles is hier zeer netjes aangelegd en u treft brede en schone straten aan, mooi aangelegde parken en futuristische architectuur.

In Pyongyang treft u vele "revolutionaire" bezienswaardigheden aan o.a. de Triomfboog, het Mansudae Grand Monument met de twee enorme bronzen beelden van Kim Il Sung en Kim Jong Il, het Chollima beeld welke symbool staat voor de snelheid waarmee het verwoestte Pyongyang na de Koreaanse Oorlog opnieuw werd opgebouwd, het Kim Il Sung plein met aan het hoofd van het plein de Grand People's Study House, de Juchetoren, het Mangyongdae Native huis (het geboortehuis van Kim Il Sung), het Kumsusan Sun Palace welke vroeger het werkpaleis van Kim Il Sung was en sinds zijn dood in 1994 de functie heeft van mausoleum (na zijn dood in 2011 werd Kim Jong Il bijgezet) en het Monument to Party Founding waar u duidelijk het verschil kunt zien tussen het communisme van de oude Sovjetunie en van China en de eigen variant van Noord-Korea.


Mt. Myohyang

De heilige berg Mount Myohyang, wiens naam "geurige berg" betekent, ligt op ongeveer 2.5 uur rijden van Pyongyang. Op de berg kunt u de International Friendship Exhibition bezoeken. Deze tentoonstelling bestaat uit 2 reusachtige gebouwen, in traditioneel Koreaanse stijl, waarin alle giften worden bewaard die ooit aan President Kim Il Sung en aan zijn zoon Kim Jong Il gegeven zijn. Verder treft u hier de boeddhistische Bohyon tempel aan, hier bevindt zich het archief met de 80.000 stuks tellende Tripitaka (deze bevat oude boeddhistische geschriften en literatuur uit de Koreaanse Koryo en Ri dynastiën).


Nampo

Bij Nampo kunt u de West Sea Barrage bekijken, een soort Noord-Koreaanse Deltawerken van 8 kilometer lang, welke gebouwd is bij de monding van de Taedongrivier en de kust beschermt tegen overstromingen. U kunt dit bouwwerk niet alleen bekijken, maar er tevens overheen rijden.


Kaesong

Kaesong is een oude Koningsstad en de oude kern is grotendeels onbeschadigd uit de Koreaanse oorlog gekomen. U kunt hier de oude koningsgraven bezoeken welke op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. In het Koryo History Museum kunt u vondsten bekijken uit de Koryo dynastie.


DMZ

Bij Panmunjom kunt u de gedemilitariseerde zone (DMZ) bezoeken. Deze strook niemandsland is de fysieke scheiding tussen Noord- en Zuid-Korea en staat bekend als de zwaarst bewaakte grens ter wereld. In Panmunjom werd in 1953 het staakt-het-vuren verdrag getekend tussen Noord- en Zuid-Korea welke een einde aan de oorlog maakte.


Mt. Kuwol

Het berggebied Mount Kuwol is een nationaal park en dat betekent dat u vrij mag fotograferen. De route door dit natuurgebied is werkelijk prachtig.


Sinchon

In het plaatsje Sinchon vond in 1950 een bloedbad plaats onder de bevolking, uitgevoerd door de Amerikanen. Het Museum for American War Atrocities vertelt over deze marteling waarbij ruim 35.000 Koreanen de dood vonden, bereid u voor op schokkende beelden.


Masikryong

Masikryong is een skiresort welke in slechts 10 maanden gebouwd is. Wanneer u met de skilift de berg opgaat dan heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving.


Hamhung

Hamhung is qua bewonersaantal de 2e stad van het land en staat bekend als industriestad, maar is daarnaast ook een leuke badplaats. Breng hier o.a. een bezoek aan Tongbongsan, een kunstmatige heuvel met bovenop grote bronzen standbeelden van Kim Il Sung en Kim Jong Il. Iets buiten deze stad bevindt zich het oude Koninklijke Paleis.

Sla de Hungnam Kunstmestfabriek zeker niet over, dit is ongetwijfeld een hoogtepunt van uw reis. U ziet hier het communisme in volle werking. Deze fabriek is opgezet als een dorp. Mensen wonen, werken en slapen hier en de kinderen gaan binnen het fabrieksterrein naar school.


Wonsan

In de havenstad Wonsan kunt u een bezoek brengen aan de landbouwuniversiteit. Ook is het mogelijk om een oud treinstation te bekijken waar u een antieke stoomlocomotief met wagon kunt bewonderen.


Mt. Kumgang

In het Nederlands staat Mount Kumgang bekend als de Diamantbergen met de inscripties die de heldenrol van Kim Il Sung benadrukken. U kunt hier een wandeling maken naar de Kuryong waterval, deze staat bekend als 1 van de mooiste watervallen van Noord-Korea.