GEWOONWEG REIZEN
Uw reisdromen worden werkelijkheid!

Namibië - Rondreizen met privé chauffeur

Hieronder treft u de volgende rondreizen met een privé chauffeur aan welke Gewoonweg Reizen aanbiedt in Namibië:

  • Duinen, kust en Etosha samen met een privé chauffeur - 6 dagen
  • Ontdek Namibië samen met een privé chauffeur - 10 dagen
  • Wild Namibië met een privé chauffeur - 15 dagen
  • Kampeersafari met privé chauffeur - 15 dagen

Onderstaande rondreizen zijn uiteraard geheel naar wens aan te passen of kunnen dienen als inspiratie voor een rondreis met een huurauto!


DUINEN, KUST EN ETOSHA SAMEN MET EEN PRIVÉ CHAUFFEUR - 6 DAGEN


Programma

Dag 1: Aankomst in Windhoek - Namib Desert/Sossusvlei, circa 280 kilometer

Bij aankomst op de luchthaven van Windhoek wordt u verwelkomd door onze lokale agent en volgt er een transfer naar Namib Desert. Deze woestijn is de oudste woestijn ter wereld en u vindt hier tevens de reusachtige rode zandduinen van Sossusvlei. Ook zult u fascinerende flora en fauna en vele gemsbokken aantreffen.

Overnachting in Namib Desert Lodge.

Dag 2: Namib Desert/Sossusvlei - Swakopmund, circa 110 kilometer

U brengt vandaag een bezoek aan Sossusvlei en Dune 45, vanuit hier heeft u een prachtig zicht over de omgeving. Hierna volgt er een transfer naar Swakopmund. Dit is een historische kustplaats waar u vele Duitse invloeden aantreft.

Overnachting in The Delight Swakopmund. (ontbijt)

Dag 3: Swakopmund

Vandaag maakt u een boottocht vanuit Swakopmund op zoek naar o.a. walvissen. Onderweg kunt u tevens genieten van de mooie uitzichten en de vele vogels die u zult spotten. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Overnachting in The Delight Swakopmund. (ontbijt)

Dag 4: Swakopmund - Etosha National Park, circa 495 kilometer

Na het ontbijt volgt er een transfer naar het Etosha National Park. Etosha betekent "grote witte plaats", ligt in het noorden van Namibië en is 1 van de mooiste parken van Afrika. De totale oppervlakte van het park is 22.270 km2 en het hart van het park is de Etosha Pan, een droge witte vlakte van circa 130 bij 50 kilometer. Aan de rand van de pan vindt u het hele jaar door grote groepen vogels en wilde dieren die naar de waterbronnen toekomen.

Overnachting in Etosha Safari Lodge. (ontbijt)

Dag 5: Etosha National Park

Vandaag maakt u een game drive in Etosha National Park en u gaat op zoek naar o.a. de leeuw, luipaard, olifant, neushoorn, giraffe, wildebeest, cheeta, hyena, zebra, springbok, koedoe en eland.

Overnachting in Etosha National Park. (ontbijt)

Dag 6: Etosha National Park - Windhoek, circa 415 kilometer

Na het ontbijt volgt er een transfer naar Windhoek. Aangekomen in Windhoek is deze mooie rondreis alweer ten einde. (ontbijt)


Inclusief

Vijf overnachtingen zoals aangegeven in het programma, auto (4x4) met privé chauffeur, brandstof en de diverse excursies/activiteiten zoals genoemd in het programma.


Exclusief

Maaltijden niet genoemd in het programma, drankjes, entreegelden nationale parken, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, vertrekbelasting, vluchten en overige niet genoemde uitgaven.


Prijsindicatie

Circa € 1210,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer.


ONTDEK NAMIBIË SAMEN MET EEN PRIVÉ CHAUFFEUR - 10 DAGEN


Programma

Dag 1: Aankomst in Windhoek - Kalahari

Bij aankomst op de luchthaven van Windhoek (voor 11.00 uur) wordt u verwelkomd door onze lokale agent en volgt er een transfer naar de Kalahari woestijn. In de namiddag maakt u een tocht door de Kalahari per open voertuig. De Kalahari is eigenlijk geen echte woestijn, er valt hier namelijk meer regen dan in andere woestijnen.

Overnachting in Intu Afrika Game Reserve of gelijkwaardig. (lunchpakket en diner)

Dag 2: Kalahari - Sossusvlei

In de morgen maakt u samen met de Bosjesmannen een wandeling door de Kalahari en hierna reist u verder naar de Namib woestijn. Het wordt aangenomen dat deze woestijn de oudste ter wereld is. Bij aankomst in de lodge is de rest van de dag ter vrije besteding.

Overnachting in Sossusvlei Lodge of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 3: Sossusvlei

U staat vandaag vroeg op en samen met de gids maakt u een excursie naar de Namib woestijn waar u o.a. een bezoek brengt aan Dune 45, Sossusvlei en Dead Vlei. Tevens brengt u vandaag nog een bezoek aan de Sesriem Canyon.

Overnachting in Sossusvlei Lodge of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 4: Sossusvlei - Swakopmund

Na het ontbijt verlaat u de Namib woestijn en reist u richting de kust. U komt door het kleine plaatsje Solitaire en passeert de Gaub en Kuiseb Canyons. In de namiddag arriveert u in Swakopmund, waar u de komende 2 nachten zult verblijven.

Overnachting in Hotel Zum Kaiser of gelijkwaardig. (ontbijt en picknick lunch)

Dag 5: Swakopmund

Vandaag wordt u naar Walvis Bay gebracht voor een boottocht. U vaart langs de kustlijn en de haven en hopelijk spot u vele dieren. Geniet van enkele oesters en wijn aan boord van de boot. Vroeg in de middag keert u weer terug naar de Walvis Bay Yacht Club en vervolgens brengt u een bezoek aan de lagune om de vele flamingo's die hier leven te bewonderen. De rest van de dag is ter vrije besteding en u kunt Swakopmund verder ontdekken. U vindt hier o.a. vele winkeltjes en restaurants.

Overnachting in Hotel Zum Kaiser of gelijkwaardig. (ontbijt)

Dag 6: Swakopmund - Twyfelfontein

Vroeg in de morgen reist u weer verder en wel in noordelijke richting. Er wordt gestopt bij Cape Cross om hier de zeehonden kolonie te bekijken. Vervolgens reist u landinwaarts richting het stadje Uis, dit is een oud mijnstadje, en u passeert de hoogste berg van Namibië, de Brandberg. In de namiddag komt u aan bij de lodge waar u zult overnachten.

Overnachting in Twyfelfontein Country Lodge of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 7: Twyfelfontein - Etosha National Park

In Twyfelfontein vindt u de rotsschilderingen van de Bosjesmannen en samen met een gids maakt u hier een tour. Na dit bezoek reist u verder richting Khorixas en onderweg brengt u een bezoek aan Petrified Forest, met de eeuwenoude bomen. Vanuit Khorixas gaat u richting Outjo en in de namiddag arriveert u bij de lodge, welke net buiten het Etosha National Park ligt. Wanneer de tijd het toelaat maakt u een eerste game drive in het park.

Overnachting in Taleni Etosha Village of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 8: Etosha National Park

Vandaag maakt u een game drive in een open voertuig door het Etosha National Park. U vindt hier o.a. leeuwen, olifanten, zwarte neushoorns, zebra's, springbokken, wildebeesten, giraffen en gemsbokken. Ook een bezoek aan de Etosha Pan staat vandaag op het programma.

Overnachting in Taleni Etosha Village of gelijkwaardig. (ontbijt, lunchpakket en diner)

Dag 9: Etosha National Park - Windhoek

U verlaat het Etosha National Park en reist verder richting het zuiden, naar Okahandja. U passeert de dorpen Outjo en Otjiwarongo en in Okahandja kunt u een bezoek brengen aan een lokale handwerkmarkt. U overnacht net buiten Windhoek.

Overnachting in Na'ankuse Lodge of gelijkwaardig. (ontbijt, lunchpakket en diner)

Dag 10: Windhoek

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Windhoek gebracht waar deze reis eindigt. (ontbijt)


Inclusief

Negen overnachtingen zoals aangegeven in het programma, auto met privé chauffeur/gids, brandstof, maaltijden zoals genoemd in het programma en de diverse excursies/activiteiten zoals genoemd in het programma.


Exclusief

Maaltijden niet genoemd in het programma, drankjes, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, vertrekbelasting, vluchten en overige niet genoemde uitgaven.


Prijsindicatie

Circa € 3150,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer in de maanden december t/m juni.

Circa € 3350,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer in de maanden juli t/m november.


WILD NAMIBIË MET EEN PRIVÉ CHAUFFEUR - 15 DAGEN


Programma

Dag 1: Aankomst in Windhoek - Kalahari

Bij aankomst op de luchthaven van Windhoek (voor 09.00 uur) wordt u verwelkomd door onze lokale agent en volgt er een transfer naar de Kalahari woestijn. In de namiddag maakt u een tocht door de Kalahari per open voertuig. De Kalahari is eigenlijk geen echte woestijn, er valt hier namelijk meer regen dan in andere woestijnen.

Overnachting in Intu Afrika Game Reserve of gelijkwaardig. (lunchpakket en diner)

Dag 2: Kalahari - Fish River Canyon

In de morgen maakt u samen met de Bosjesmannen een wandeling door de Kalahari en hierna reist u verder naar de Fish River Canyon, de op 1 na grootste canyon ter wereld. Onderweg bezoekt u het Quivertree Forest en Giant's Playground.

Overnachting in Canon Lodge of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 3: Fish River Canyon - Lüderitz

U bezoekt vandaag de Fish River Canyon, u treedt dit gebied binnen via de entree bij Hobas Campsite en vanuit hier is het ongeveer nog 10 kilometer naar het uitkijkpunt. Het landschap is werkelijk adembenemend en de canyon is 160 kilometer lang en 27 kilometer breed. Na dit bezoek reist u verder naar Lüderitz voor uw overnachting.

Overnachting in Lüderitz Nest Hotel of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 4: Lüderitz

Vandaag kunt u zelf Lüderitz en omgeving ontdekken. In Lüderitz vindt u vele koloniale gebouwen met Duitse invloeden, zoals het Goerkehaus en de Felsenkirche. In de omgeving van Lüderitz leven vele vogelsoorten en in de lagune kunt u flamingo's bewonderen. Het spookstadje Kolmanskop ligt tevens in de buurt, dit is een verlaten mijnstadje.

Overnachting in Lüderitz Nest Hotel of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 5: Lüderitz - Namib Desert

U reist vandaag verder naar de Namib woestijn, men zegt dat deze woestijn de oudste ter wereld is. Onderweg brengt u een bezoek aan Duwisib Castle, welke in 1909 gebouwd werd in opdracht van Baron Captain Heinrich Von Wolf. In de namiddag arriveert u bij het kamp waar u zult overnachten.

Overnachting in Desert Quiver Camp of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 6: Namib Desert

Vandaag staat u vroeg op en samen met de gids maakt u een excursie naar de Namib woestijn waar u o.a. een bezoek brengt aan Dune 45, Sossusvlei en Dead Vlei. Tevens brengt u vandaag nog een bezoek aan de Sesriem Canyon.

Overnachting in Desert Quiver Camp of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 7: Namib Desert - Swakopmund

Na het ontbijt verlaat u de Namib woestijn en reist u richting de kust. U komt door het kleine plaatsje Solitaire en passeert de Gaub en Kuiseb Canyons. In de namiddag arriveert u in Swakopmund, waar u de komende 2 nachten zult verblijven.

Overnachting in Hotel Hansa of gelijkwaardig. (ontbijt en picknick lunch)

Dag 8: Swakopmund

Vandaag maakt u een excursie per 4x4 naar Sandwich Harbour. U vindt hier enorme zandduinen en unieke landschappen. Onderweg kunt u genieten van een lichte lunch en wat snacks. U keert in de namiddag terug naar Swakopmund.

Overnachting in Hotel Hansa of gelijkwaardig. (ontbijt en een lichte lunch/snacks)

Dag 9: Swakopmund - Twyfelfontein

Vroeg in de morgen reist u weer verder en wel in noordelijke richting. Er wordt gestopt bij Cape Cross om hier de zeehonden kolonie te bekijken. Vervolgens reist u landinwaarts richting het stadje Uis, dit is een oud mijnstadje, en u passeert de hoogste berg van Namibië, de Brandberg. In de namiddag komt u aan bij de lodge waar u zult overnachten.

Overnachting in Twyfelfontein Country Lodge of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 10: Twyfelfontein - Kaokoland

In Twyfelfontein vindt u de rotsschilderingen van de Bosjesmannen en samen met een gids maakt u hier een tour. Na dit bezoek reist u verder richting de Khowarib Lodge, waar u bij aankomst een tocht zult maken door de omgeving, terwijl u kunt genieten van de zonsondergang en hopelijk spot u nog enkele olifanten.

Overnachting in Khowarib Lodge of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 11: Kaokoland

Vandaag maakt u een tocht door de omgeving op zoek naar de woestijnolifanten. U bent de gehele dag onderweg en in de namiddag keert u weer terug naar de lodge.

Overnachting in Khowarib Lodge of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 12: Kaokoland - Etosha National Park

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan een Himba dorp, waar u meer zult leren over de tradities en het leven van deze bevolkingsgroep. Na dit bezoek reist u verder richting het Etosha National Park, waar u zult overnachten in een lodge, welke net buiten het park gelegen is.

Overnachting in Taleni Etosha Village of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 13: Etosha National Park

Vandaag maakt u een game drive in een open voertuig door het Etosha National Park. U vindt hier o.a. leeuwen, olifanten, zwarte neushoorns, zebra's, springbokken, wildebeesten, giraffen en gemsbokken. Ook een bezoek aan de Etosha Pan staat vandaag op het programma.

Overnachting in Taleni Etosha Village of gelijkwaardig. (ontbijt, lunchpakket en diner)

Dag 14: Etosha National Park - Windhoek

U verlaat het Etosha National Park en reist verder richting het zuiden, naar Okahandja. U passeert de dorpen Outjo en Otjiwarongo en in Okahandja kunt u een bezoek brengen aan een lokale handwerkmarkt. U overnacht in Windhoek.

Overnachting in Avani Windhoek Hotel of gelijkwaardig. (ontbijt en lunch)

Dag 15: Windhoek

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Windhoek gebracht waar deze reis eindigt. (ontbijt)


Inclusief

Veertien overnachtingen zoals aangegeven in het programma, auto met privé chauffeur/gids, brandstof, maaltijden zoals genoemd in het programma en de diverse excursies/activiteiten zoals genoemd in het programma.


Exclusief

Maaltijden niet genoemd in het programma, drankjes, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, vertrekbelasting, vluchten en overige niet genoemde uitgaven.


Prijsindicatie

Circa € 4850,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer in de maanden december t/m juni.

Circa € 5090,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer in de maanden juli t/m november.


KAMPEERSAFARI MET PRIVÉ CHAUFFEUR - 15 DAGEN


Programma

Dag 1: Aankomst in Windhoek - Daan Viljoen, circa 25 kilometer

Bij aankomst op de luchthaven van Windhoek wordt u verwelkomd door onze lokale agent en volgt er een transfer naar Windhoek. In Windhoek maakt u kennis met uw chauffeur en de huurauto (een 4x4 voorzien van een volledige kampeeruitrusting). U reist naar Daan Viljoen Campsite gelegen in een reservaat waar u o.a. wildebeesten, hartebeesten, zebra's, giraffen en steenbokken kunt spotten. Tevens vindt u hier ongeveer 200 soorten vogels.

Overnachting op Daan Viljoen Campsite.

Dag 2: Daan Viljoen - Sesriem, circa 360 kilometer

U gaat vroeg op weg naar Sesriem. U verblijft hier op een kampeerplaats bij de ingang en bij aankomst kunt u even relaxen bij het zwembad om bij te komen van de lange autorit. Maak in de namiddag een wandeling naar Elim's Dune om te genieten van een mooie zonsondergang.

Overnachting op Sesriem Campsite.

Dag 3 en 4: Sesriem Campsite

Geniet de komende 2 dagen van Sesriem en omgeving. Het is een aanrader om 1 uur voor zonsopgang richting de duinen te gaan. U kunt dan genieten van de schitterende kleuren en vormen die over de duinen vallen.

Overnachtingen op Sesriem Campsite.

Dag 5: Sesriem - Swakopmund, circa 345 kilometer

Na het ontbijt worden de spullen weer ingepakt en u reist verder door de woestijn naar Swakopmund. Onderweg kunt u stoppen bij Walvis Bay en een bezoek brengen aan de lagune. U kunt hier de vele vogels bekijken zoals flamingo's en pelikanen. Vervolgens reist u verder langs de kust naar het historische plaatsje Swakopmund.

Overnachting op Altebrucke Campsite.

Dag 6: Swakopmund

Vandaag kunt u diverse activiteiten ondernemen in en rondom Swakopmund. Maak bijvoorbeeld een boottocht op zoek naar walvissen of een excursie naar de duinen per 4x4.

Overnachting op Altebrucke Campsite.

Dag 7: Swakopmund - Damaraland, circa 350 kilometer

De spullen worden weer ingepakt en u reist verder naar het noorden langs de Skeleton kust. U kunt stoppen bij het scheepswrak net ten zuiden van Henties Bay en hierna een bezoek brengen aan de Cape Cross zeehonden kolonie. U verlaat de kustweg en rijdt het binnenland in op weg naar de kampeerplaats in het gebied rondom Twyfelfontein

Overnachting op Hoada Campsite.

Dag 8: Damaraland - Kaokoland, circa 350 kilometer

Vandaag reist u verder naar Opuwo, dit is de hoofdstad van de Kunene regio. Vanuit hier kunt u uitstekend Kaokoland ontdekken en bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de nomadische Himba bevolking. In het stadje vindt u diverse marktjes en u ziet de commerciële gebouwen naast de traditionele rondavels en Himba hutjes staan.

Overnachting op Campsite Opuwo Country Lodge.

Dag 9: Kaokoland - Epupa, circa 180 kilometer

Na het ontbijt reist u weer verder richting de Epupa watervallen bij de Kunene rivier. Het uitzicht vanaf de top van de heuvel is werkelijk fantastisch. U ziet de Kunene vallei met de palmbomen en baobabs en het lijkt net of u een stukje "paradijs" ontdekt.

Overnachting op Campsite Epupa.

Dag 10: Epupa

U heeft vandaag de gehele dag de tijd om het gebied rondom de Epupa watervallen te ontdekken of te relaxen op de kampeerplaats.

Overnachting op Campsite Epupa.

Dag 11: Epupa - Etosha, circa 610 kilometer

Vandaag verlaat u het gebied rondom Epupa en u reist verder naar het Etosha National Park. Etosha betekent "grote witte plaats", ligt in het noorden van Namibië en is 1 van de mooiste parken van Afrika. De totale oppervlakte van het park is 22.270 km2 en het hart van het park is de Etosha Pan, een droge witte vlakte van circa 130 bij 50 kilometer. Aan de rand van de pan vindt u het hele jaar door grote groepen vogels en wilde dieren die naar de waterbronnen toekomen.

Overnachting op Campsite Etosha.

Dag 12 en 13: Etosha

Deze 2 dagen kunt u op ontdekking in het Etosha National Park en hopelijk spot u vele wilde dieren zoals de leeuw, luipaard, olifant, neushoorn, giraffe, wildebeest, cheeta, hyena, zebra, springbok, koedoe en eland.

Overnachtingen op Campsite Etosha.

Dag 14: Etosha - Okahandja, circa 345 kilometer

Na hopelijk een fantastische safari belevenis, verlaat u vandaag Etosha en reist u verder naar Okahandja, welke bekend staat om de geschiedenis van de Herero bevolking. Op de begraafplaats naast de Mission Church vindt u de graven van de leiders Tjamuaha, Maharero, Samuel Maharero en Hosea Kutako. In Okahandja vindt u verder 2 grote handwerkmarkten gelegen aan het begin van het stadje. De Hot Springs "Gross Barmen" bevinden zich circa 25 kilometer ten zuidwesten van de stad.

Overnachting op Campsite Okahandja Country Hotel.

Dag 15: Okahandja - Windhoek, circa 75 kilometer

U reist terug naar Windhoek en hier neemt u afscheid van uw chauffeur en de auto.


Inclusief

Veertien overnachtingen op kampeerplaatsen, privé chauffeur, huurauto 4x4 met twee tenten op het dak, ongelimiteerd aantal kilometers en kampeeruitrusting.


Exclusief

Brandstof, maaltijden (ingrediënten dient u zelf te kopen, het eten wordt voor u bereid), drankjes, entreegelden nationale parken, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, vertrekbelasting, vluchten en overige niet genoemde uitgaven.


Prijsindicatie

Circa € 1695,- per persoon (op basis van 4 personen).


Opmerkingen

Prijs voor 2 personen op aanvraag.