GEWOONWEG REIZEN
Uw reisdromen worden werkelijkheid!

Namibië - Groepsrondreizen in internationaal gezelschap vanaf 10 dagen

Hieronder treft u de volgende groepsrondreizen in internationaal gezelschap (vanaf 10 dagen) aan welke mogelijk zijn in Namibië:

  • Hoogtepunten van Namibië - 10 dagen
  • Het zuiden van Namibië en het Etosha National Park - 10 dagen
  • Klassiek Namibië - 14 dagen
  • Namibië en Zambezi - 15 dagen
  • Botswana, Namibië en Victoria Falls - 21 dagen
  • Van Cape Town naar Victoria Falls - 21 dagen

Deze groepsrondreizen kunnen uiteraard ook dienen als inspiratie voor een individuele rondreis, voor meer informatie neem contact op.


HOOGTEPUNTEN VAN NAMIBIË - 10 DAGEN - MIDDENKLASSE/LUXE


Programma

Dag 1: Windhoek - Namib Desert

In de morgen verlaat u Windhoek en reist u via Solitaire naar de lodge in de Namib Desert.

Overnachting in Namib Naukluft Lodge***+ of gelijkwaardig. (diner)

Dag 2: Namib Desert

U staat vandaag vroeg op voor een excursie naar Sossusvlei. Geniet hier van de zonsopkomst en een schitterend zicht over de duinen. Als eerste wordt er gestopt bij Dune 45, welke u kunt beklimmen. U brengt tevens nog een bezoek aan Sesriem Canyon en hierna keert u terug naar de lodge voor de lunch. In de namiddag maakt u nog een "nature drive".

Overnachting in Namib Naukluft Lodge***+ of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 3: Namib Desert - Swakopmund

Na het ontbijt reist u via de Kuiseb Canyon naar Swakopmund, waar u in de middag arriveert.

Overnachting in Brigadoon Guesthouse**** of gelijkwaardig. (ontbijt)

Dag 4: Swakopmund

Deze dag is ter vrije besteding. U kunt op eigen gelegenheid Swakopmund verkennen of deelnemen aan 1 van de vele activiteiten die hier mogelijk zijn (exclusief).

Overnachting in Brigadoon Guesthouse**** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 5: Swakopmund - Damaraland

In de vroege ochtend verlaat u Swakopmund en u reist verder richting Henties Bay. U ziet de Rock Art en de Organ Pipes bij Twyfelfontein. In de namiddag arriveert u bij uw lodge in Damaraland.

Overnachting in Twyfelfontein Country Lodge*** of gelijkwaardig. (ontbijt, lunchpakket en diner)

Dag 6: Damaraland

De morgen is ter vrije besteding. In de middag rijdt u naar de Aba Huab rivier.

Overnachting in Twyfelfontein Country Lodge*** of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 7: Damaraland - Etosha

Na het ontbijt bezoekt u een Damara dorpje, vlakbij Twyfelfontein, en hierna rijdt u verder naar Etosha National Park. In de middag maakt u uw eerste game drive in dit park en u overnacht net buiten het park.

Overnachting in Etosha Safari Camp*** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 8: Etosha National Park

Vandaag maakt u een game drive in het park. U ontdekt de vele waterholen waar de dieren komen drinken.

Overnachting in Etosha Safari Camp*** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 9: Etosha National Park

Na het ontbijt maakt u wederom een game drive in het park op zoek naar de wilde dieren. Vandaag wordt er overnacht in een andere lodge.

Overnachting in Mokuti Etosha Lodge***** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 10: Etosha - Windhoek

Via Otjiwarongo en Okahandja reist u terug naar Windhoek. Onderweg wordt er nog gestopt bij een lokale markt waar handwerk wordt verkocht. In de late namiddag bent u terug in Windhoek. (ontbijt)


Inclusief

Negen overnachtingen zoals aangegeven in het programma, maaltijden zoals aangegeven in het programma, begeleiding door een Engels sprekende gids, excursie Sossusvlei, tocht naar de Aba Huab rivier, bezoek Damara dorp, game drives in Etosha National Park en een bezoek aan een lokale markt.


Exclusief

Drankjes, maaltijden niet genoemd in bovenstaand programma, fooien, verzekeringen, persoonlijke uitgaven, alle vluchten en overige niet genoemde uitgaven.


Prijs

Circa € 2201,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer.


Opmerkingen

Toeslag 1-persoonskamer bedraagt circa € 206,-.

Deze tour vertrekt 2x per maand, neem contact op voor de precieze vertrekdata.

Er wordt gereisd in kleine groepen, de groepsgrootte is minimaal 2 deelnemers en maximaal 14 deelnemers.


HET ZUIDEN VAN NAMIBIË EN HET ETOSHA NATIONAL PARK - 10 DAGEN - MIDDENKLASSE/LUXE


Programma

Dag 1: Windhoek - Etosha National Park

U wordt rond 08.00 uur opgehaald bij uw accommodatie in Windhoek en vervolgens reist u richting het noorden van Namibië. U ziet onderweg de uitgestrekte velden en u stopt in enkele stadjes. U arriveert bij de Anderson Gate in de namiddag en u gaat hier het Etosha National Park binnen op weg naar het Okaukuejo Rest Camp. Dit kamp is het hoofdkamp van Etosha en beschikt over een verlichte waterplaats en u heeft de kans om hier o.a. zwarte neushoorns, olifanten, leeuwen en antilopen te spotten.

Overnachting in Okaukuejo Rest Camp*** of gelijkwaardig. (lunch en diner)

Dag 2: Etosha National Park

In de vroege morgen verlaat u het Okaukuejo Rest Camp en u gaat op weg naar het Halali Camp, gelegen in het hart van het Etosha National Park. Onderweg doet u verschillende waterplaatsen aan om zo vele wilde dieren te kunnen spotten. Tevens heeft u mooie zichten over de Etosha Pan, welke ongeveer 25% van het park beslaat, en het hele jaar door kunt u hier vele wilde dieren aantreffen. U stopt bij het Halali Camp voor een lunch en u heeft de tijd om wat te relaxen bij het zwembad of om de waterplaats te bezoeken. Vervolgens gaat u op weg naar het oostelijke gedeelte van het park, naar het Namutoni Rest Camp. Vanuit dit kamp kijkt u uit over de King Nehale waterplaats, waar u wederom wilde dieren kunt spotten en kunt genieten van spectaculaire zonsondergangen.

Overnachting in Namutoni Rest Camp*** of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 3: Etosha National Park - Windhoek

Na het ontbijt reist u naar Windhoek, dit is een reis van ongeveer 500 kilometer. U passeert enkele steden en er wordt gestopt in Okahandja, waar u een bezoek brengt aan een grote handwerkmarkt. In de late namiddag komt u aan in Windhoek en wordt u naar uw accommodatie gebracht.

Overnachting in Galton House**** of gelijkwaardig. (ontbijt en lunch)

Dag 4: Windhoek - Kalahari

Rond 07.30 uur wordt u al weer opgehaald bij uw accommodatie in Windhoek en reist u verder naar het zuiden via de snelweg. Er wordt o.a. gestopt in het kleine plaatsje Rehoboth, waar de Baster bevolking woont. Bij Kalkrand wordt de snelweg verlaten en reist u richting de Kalahari woestijn. Dit is eigenlijk geen echte woestijn, er valt hier namelijk meer regen, de duinen zijn hier groener en u vindt hier flora en fauna die gewoonlijk niet in een woestijn thuishoort. In de namiddag gaat u aan boord van een open safarivoertuig voor een ritje door de Kalahari en onderweg kunt u genieten van de zonsondergang.

Overnachting in Bagatelle Kalahari Game Ranch*** of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 5: Kalahari - Fish River Canyon

In de vroege ochtend verlaat u de Kalahari en reist u via Mariental naar het zuiden, naar Keetmanshoop. Net buiten deze plaats brengt u een bezoek aan de Mesosaurus Fossil Site. Daarna reist u verder naar de lodge waar u zult overnachten.

Overnachting in Canyon Roadhouse*** of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 6: Fish River Canyon - Lüderitz

De Fish River Canyon is de op 1 na grootste canyon ter wereld en het landschap is werkelijk adembenemend. De canyon is 160 kilometer lang en 27 kilometer breed en het diepste punt is 550 meter. In de vroege morgen gaat u naar een uitkijkpunt om met eigen ogen te zien hoe indrukwekkend deze canyon is. Hierna reist u verder naar de volgende bestemming, naar het kustplaatsje Lüderitz, waar u in de namiddag zult arriveren.

Overnachting in Lüderitz Nest Hotel**** of gelijkwaardig. (ontbijt)

Dag 7: Lüderitz

U kunt vandaag een boottocht maken rondom de baai van Lüderitz (exclusief) of het stadje, met de vele Duitse invloeden, ontdekken. Later in de middag kunt u meegaan met een trip naar Diaz Point om de vele vogels die hier leven te bekijken en hopelijk spot u tevens enkele zeehonden. Tevens brengt u nog een bezoek aan Kolmanskop, een verlaten spookstadje op ongeveer 20 kilometer afstand van Lüderitz.

Overnachting in Lüderitz Nest Hotel**** of gelijkwaardig. (ontbijt)

Dag 8: Lüderitz - Sossusvlei

Vandaag reist u weer verder en u rijdt over smalle gravel wegen en u passeert enkele kleine dorpjes. Het landschap zal onderweg veranderen en u passeert enkele open gras savannes. Uiteindelijk ziet u de immense rode zandduinen van de Namib opduiken en u arriveert bij de lodge in de namiddag. De lodge is gelegen bij de entree van het Namib Naukluft Park en biedt een directe toegang tot de rode zandduinen.

Overnachting in Sossusvlei Lodge***+ of gelijkwaardig. (ontbijt)

Dag 9: Sossusvlei

U brengt vandaag een bezoek aan Dune 45, Dead Vlei, Sossusvlei en Sesriem.

Overnachting in Sossusvlei Lodge***+ of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 10: Sossusvlei - Windhoek

Na het ontbijt reist u terug naar Windhoek. U rijdt via de Naukluft Mountains en de Khomas Hochland Range en u passeert diverse bergpassen. Rond 16.00 uur bent u terug in Windhoek en dan is er aan deze reis een einde gekomen. (ontbijt)


Inclusief

Negen overnachtingen zoals aangegeven in het programma, maaltijden zoals aangegeven in het programma, begeleiding door een Engels sprekende gids, genoemde activiteiten en entreegelden Nationale Parken.


Exclusief

Drankjes, maaltijden niet genoemd in bovenstaand programma, fooien, verzekeringen, persoonlijke uitgaven, alle vluchten en overige niet genoemde uitgaven.


Prijs

Circa € 2450,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer in de maanden november t/m juni.

Circa € 2690,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer in de maanden juli t/m oktober.


Opmerkingen

Toeslag 1-persoonskamer bedraagt circa € 240,- in het laagseizoen en circa € 320,- in het hoogseizoen.

Deze tour vertrekt 2x per maand op woensdag, neem contact op voor de precieze vertrekdata.

Er wordt gereisd in kleine groepen, de groepsgrootte is minimaal 2 deelnemers en maximaal 10 deelnemers.


KLASSIEK NAMIBIË - 14 DAGEN - MIDDENKLASSE/LUXE


Programma

Dag 1: Windhoek - Kalahari Desert

U gaat vandaag richting de Kalahari woestijn. Bij aankomst maakt u een rondrit, terwijl u kunt genieten van de zonsondergang.

Overnachting in Kalahari Anib Lodge**** of gelijkwaardig. (diner)

Dag 2: Kalahari Desert - Fish River Canyon

Vandaag brengt u een bezoek aan Quiver tree forest, vlakbij Keetmanshoop. U reist verder via Naute Dam naar het noordelijke gedeelte van Fish River Canyon.

Overnachting in Canyon Roadhouse*** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 3: Fish River Canyon - Aus

In de morgen maakt u een wandeling in de Fish River Canyon. Daarna reist u verder naar Aus.

Overnachting in Desert Horse Inn*** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 4: Aus - Maltahöhe

Na het ontbijt heeft u de gelegenheid om een excursie te maken naar Kolmanskop (exclusief). Hierna gaat u verder naar Maltahöhe, onderweg kunt u genieten van de steeds veranderende woestijn landschappen.

Overnachting in Hammerstein Lodge*** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 5: Maltahöhe - Namib-Naukluft Park

Deze dag begint vroeg met een excursie naar Sossusvlei. U bezoekt Sesriem Canyon en u ziet de Naukluft Mountains.

Overnachting in Namib Naukluft Lodge***+ of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 6: Namib-Naukluft Park - Swakopmund

Na het ontbijt reist u verder door de Kuiseb Canyon richting de kust. U bezoekt Walvis Bay en de bekende lagune. Bij aankomst in Swakopmund maakt u nog een excursie naar Moon Landscape.

Overnachting in Brigadoon Guesthouse**** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 7: Swakopmund

Deze dag is ter vrije besteding. U kunt op eigen gelegenheid Swakopmund ontdekken of deelnemen aan 1 van de vele activiteiten die Swakopmund te bieden heeft (exclusief).

Overnachting in Brigadoon Guesthouse**** of gelijkwaardig. (ontbijt)

Dag 8: Swakopmund

Deze dag is tevens ter vrije besteding.

Overnachting in Brigadoon Guesthouse**** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 9: Swakopmund - Damaraland

In de vroege ochtend verlaat u Swakopmund en u reist verder richting Henties Bay. U ziet de Rock Art en de Organ Pipes bij Twyfelfontein. In de namiddag arriveert u bij uw lodge in Damaraland.

Overnachting in Twyfelfontein Coutry Lodge*** of gelijkwaardig. (ontbijt, lunchpakket en diner)

Dag 10: Damaraland

De morgen is ter vrije besteding. In de middag rijdt u naar de Aba Huab rivier.

Overnachting in Twyfelfontein Country Lodge*** of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 11: Damaraland - Etosha

Na het ontbijt bezoekt u een Damara dorpje, vlakbij Twyfelfontein, en hierna rijdt u verder naar Etosha National Park. In de middag maakt u uw eerste game drive in dit park en u overnacht net buiten het park.

Overnachting in Etosha Safari Camp*** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 12: Etosha National Park

Vandaag maakt u een game drive in het park. U ontdekt de vele waterholen waar de dieren komen drinken.

Overnachting in Etosha Safari Camp*** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 13: Etosha National Park

Na het ontbijt maakt u wederom een game drive in het park op zoek naar de wilde dieren. Vandaag wordt er overnacht in een andere lodge.

Overnachting in Mokuti Etosha Lodge***** of gelijkwaardig. (ontbijt en diner)

Dag 14: Etosha - Windhoek

Via Otjiwarongo en Okahandja reist u terug naar Windhoek. Onderweg wordt er nog gestopt bij een lokale markt waar handwerk wordt verkocht. In de late namiddag bent u terug in Windhoek. (ontbijt)


Inclusief

Dertien overnachtingen zoals aangegeven in het programma, maaltijden zoals aangegeven in het programma, begeleiding door een Engels sprekende gids, sunset drive Kalahari, excursie Sossusvlei, bezoek Walvis Bay, bezoek Moon Landscape, tocht naar de Aba Huab rivier, bezoek Damara dorp, game drives in Etosha National Park en een bezoek aan een lokale markt.


Exclusief

Drankjes, maaltijden niet genoemd in bovenstaand programma, fooien, verzekeringen, persoonlijke uitgaven, alle vluchten en overige niet genoemde uitgaven.


Prijs

Circa € 2972,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer.


Opmerkingen

Toeslag 1-persoonskamer bedraagt circa € 271,-.

Deze tour vertrekt 2x per maand, neem contact op voor de precieze vertrekdata.

Er wordt gereisd in kleine groepen, de groepsgrootte is minimaal 2 deelnemers en maximaal 14 deelnemers.


NAMIBIË EN ZAMBEZI - 15 DAGEN - STANDAARD


Programma

Dag 1: Livingstone

Deze tour start om 14.00 uur in Livingstone met een bijeenkomst waar u de gidsen en de overige deelnemers ontmoet. De gidsen zullen u vanmiddag meer vertellen over het programma en u heeft de gelegenheid om vragen te stellen.

Overnachting in Victoria Falls Waterfront in een chalet of gelijkwaardig.

Dag 2: Livingstone

Vandaag heeft u de gehele dag de tijd om de beroemde watervallen te bekijken, entree is inclusief. Ook kunt u diverse activiteiten ondernemen, zoals white water raften of een helikopter vlucht maken (alles exclusief).

Overnachting in Victoria Falls Waterfront in een chalet of gelijkwaardig. (ontbijt)

Dag 3 en 4: Caprivi

Op dag 3 verlaat u Zambia en u reist richting het westen naar Caprivi. Dit gebied staat bekend om het rijke dierenleven. U maakt deze dagen een boottocht over de Kwando Rivier en u maakt een game drive in het Mahango Game Reserve.

Op dag 3 overnacht u in Camp Kwando in een tent met eigen badkamer. (ontbijt, lunch en diner)
Op dag 4 overnacht u in Ngepi Camp in een boomhut met eigen badkamer. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 5: Rundu

In de morgen kunt u nog genieten van het rijke vogelleven rondom het Ngepi Camp en dan gaat u op weg en u rijdt langs de Kavango Rivier. Onderweg ziet u de vele dorpjes. In de avond kunt u de zonsondergang bekijken vanuit de lodge.

Overnachting in de Inkwazi Lodge in een chalet. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 6, 7 en 8: Etosha National Park

Vandaag rijdt u verder Namibië binnen richting het Etosha National Park. Dit park wordt ook wel "de grote witte plaats van het droge water" genoemd en ligt rondom Etosha Pan. De vele waterplaatsen zijn erg aantrekkelijk voor het wild en u zult hier o.a. olifanten, antilopen en leeuwen tegenkomen. De lodge waar u de komende nachten zult verblijven ligt net buiten het park en in de morgen en late namiddag maakt u diverse game drives in het park.

Overnachtingen in Tarentaal Guest Farm. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 9: Brandberg

U rijdt verder richting het zuiden naar de Brandberg Mountain en u komt door enkele schitterende woestijnlandschappen. De lodge waar u vannacht zult verblijven ligt aan de Ugab River en hier wonen de zeldzame woestijn olifanten. In de middag maakt u een wandeling met een lokale gids om de bekende White Lady rock painting te bekijken.

Overnachting in de Brandberg White Lady Lodge. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 10 en 11: Swakopmund

Op dag 10 rijdt u verder naar de kust waar u een zeehonden kolonie zult bezoeken. Ten zuiden van deze kolonie ligt het plaatsje Swakopmund waar u de komende 2 nachten zult verblijven. U kunt Swakopmund en omgeving op eigen gelegenheid ontdekken. Ga bijvoorbeeld sandboarden, maak een helikopter vlucht of ga skydiven (alles exclusief).

Overnachtingen in Hotel d'Avignon. (dag 10: ontbijt en lunch, dag 11: ontbijt)

Dag 12 en 13: Namib Desert

Vandaag rijdt u verder naar de Namib Desert met de rode zandduinen. U maakt een wandeling naar Sossusvlei (ongeveer 3.5 kilometer), ontdekt Sesriem Canyon en geniet van een spectaculaire zonsondergang.

Overnachtingen in Namib Desert Camp in een tent met een eigen badkamer. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 14: Windhoek

U arriveert vandaag in Windhoek, de hoofdstad van Namibië. Ontdek deze leuke stad met de vele Duitse invloeden.

Overnachting in Klein Windhoek Guest House. (ontbijt en lunch)

Dag 15: Windhoek

Deze tour eindigt vandaag rond 08.00 uur, nadat u nog eerst genoten heeft van een goed ontbijt. (ontbijt)


Inclusief

Veertien overnachtingen zoals aangegeven in het programma, maaltijden zoals aangegeven in het programma, begeleiding door 2 Engels sprekende gidsen, vervoer per safari voertuig, entreegelden voor de diverse parken, game drives en boottocht in Caprivi, game drives in Etosha National Park, begeleide wandeling naar Sossusvlei en entree Victoria Falls.


Exclusief

Drankjes, maaltijden niet genoemd in bovenstaand programma, fooien, verzekeringen, persoonlijke uitgaven, alle vluchten en overige niet genoemde uitgaven.


Prijs

€ 2220,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer + een lokale betaling van ZAR 1400,-.


Opmerkingen

Toeslag 1-persoonskamer bedraagt € 650,-. Wanneer u als "single" reist dan is het mogelijk om een kamer te delen met iemand van hetzelfde geslacht, u betaalt dan geen toeslag.

Deze tour vertrekt meerdere malen per maand, neem voor de exacte vertrekdata contact op.

Op sommige dagen wordt er gevraagd om mee te helpen met o.a. het bereiden van de maaltijden.

Er wordt gereisd in kleine groepen, de groepsgrootte is maximaal 12 deelnemers.


BOTSWANA, NAMIBIË EN VICTORIA FALLS - 21 DAGEN - STANDAARD


Programma

Dag 1: Livingstone

Deze tour start in Livingstone, Zambia en op de eerste dag is er om 14.00 uur een bijeenkomst waar u de gidsen en de overige deelnemers ontmoet en het programma wordt doorgenomen.

Overnachting in Victoria Falls Waterfront in een chalet of gelijkwaardig.

Dag 2: Livingstone

Vandaag heeft u de gehele dag de tijd om de beroemde watervallen te bekijken, entree is inclusief. Ook kunt u diverse activiteiten ondernemen, zoals white water raften of een helikopter vlucht maken (alles exclusief).

Overnachting in Victoria Falls Waterfront in een chalet of gelijkwaardig. (ontbijt)

Dag 3 en 4: Caprivi

Op dag 3 verlaat u Zambia en u reist richting het westen naar Caprivi. Dit gebied staat bekend om het rijke dierenleven. U maakt deze dagen een boottocht over de Kwando Rivier en u maakt een game drive in het Mahango Game Reserve.

Op dag 3 overnacht u in Camp Kwando in een tent met eigen badkamer. (ontbijt, lunch en diner)
Op dag 4 overnacht u in Ngepi Camp in een boomhut met eigen badkamer. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 5: Rundu

In de morgen kunt u nog genieten van het rijke vogelleven rondom het Ngepi Camp en dan gaat u op weg en u rijdt langs de Kavango Rivier. Onderweg ziet u de vele dorpjes. In de avond kunt u de zonsondergang bekijken vanuit de lodge.

Overnachting in de Inkwazi Lodge in een chalet. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 6, 7 en 8: Etosha National Park

Vandaag rijdt u verder Namibië binnen richting het Etosha National Park. Dit park wordt ook wel "de grote witte plaats van het droge water" genoemd en ligt rondom Etosha Pan. De vele waterplaatsen zijn erg aantrekkelijk voor het wild en u zult hier o.a. olifanten, antilopen en leeuwen tegenkomen. De lodge waar u de komende nachten zult verblijven ligt net buiten het park en in de morgen en late namiddag maakt u diverse game drives in het park.

Overnachtingen in Tarentaal Guest Farm. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 9: Brandberg

U rijdt verder richting het zuiden naar de Brandberg Mountain en u komt door enkele schitterende woestijnlandschappen. De lodge waar u vannacht zult verblijven ligt aan de Ugab River en hier wonen de zeldzame woestijn olifanten. In de middag maakt u een wandeling met een lokale gids om de bekende White Lady rock painting te bekijken.

Overnachting in de Brandberg White Lady Lodge. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 10 en 11: Swakopmund

Op dag 10 rijdt u verder naar de kust waar u een zeehonden kolonie zult bezoeken. Ten zuiden van deze kolonie ligt het plaatsje Swakopmund waar u de komende 2 nachten zult verblijven. U kunt Swakopmund en omgeving op eigen gelegenheid ontdekken. Ga bijvoorbeeld sandboarden, maak een helikopter vlucht of ga skydiven (alles exclusief).

Overnachtingen in Hotel d'Avignon. (dag 10: ontbijt en lunch, dag 11: ontbijt)

Dag 12 en 13: Namib Desert

Vandaag rijdt u verder naar de Namib Desert met de rode zandduinen. U maakt een wandeling naar Sossusvlei (ongeveer 3.5 kilometer), ontdekt Sesriem Canyon en geniet van een spectaculaire zonsondergang.

Overnachtingen in Namib Desert Camp in een tent met een eigen badkamer. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 14: Windhoek

U arriveert vandaag in Windhoek, de hoofdstad van Namibië. Ontdek deze leuke stad met de vele Duitse invloeden.

Overnachting in Klein Windhoek Guest House. (ontbijt en lunch)

Dag 15: Kalahari

Vandaag arriveert u in Botswana waar u zult overnachten in het hart van de Kalahari. U maakt een wandeling met de San Bushmen en u leert meer over hun levenswijze.

Overnachting in Dqae Qare San Lodge. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 16: Maun

Vandaag rijdt u via de Kalahari naar Maun, dit is het startpunt voor de Okavango Delta. Maun werd in 1915 gevonden als de hoofdstad van de Batswana bevolking.

Overnachting in Island Safari Lodge. (ontbijt en lunch)

Dag 17 en 18: Okavango Delta

Op dag 17 gaat u richting de Okavango Delta en hier gaat u aan boord van een mokoro (traditionele kano) voor een onvergetelijke boottocht door de delta. U komt aan bij een eiland en hier zult u de komende 2 nachten verblijven in een tented camp. De tenten zijn al voor u opgezet en u kunt hier genieten van een prachtige omgeving, de rust en de zonsopgang en zonsondergang. De delta herbergt vele dieren zoals buffels, olifanten, zebra's, giraffen, nijlpaarden en prachtige vogels. In de morgen en namiddag maakt u, samen met de lokale gidsen, een game walk.

Overnachtingen in een tent met chemisch toilet. Er is een "bush shower" aanwezig in het kamp. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 19: Makgadikgadi Pans

Bewonder de witte zandduinen van Makgadikgadi en zie duizenden watervogels en kuddes met zebra's en wildebeesten.

Overnachting in Nata Lodge of Pelican Lodge. (ontbijt en lunch)

Dag 20: Chobe National Park

U gaat vandaag verder richting het noorden naar Chobe National Park. Dit park staat bekend om de grote kuddes met olifanten en buffels. In de namiddag maakt u een boottocht.

Overnachting in Thebe River Safaris in een chalet. (ontbijt en lunch)

Dag 21: Livingstone

In de morgen steekt u de Zambezi Rivier over en u arriveert in Livingstone rond 12.00 uur. Hier eindigt deze fantastische reis. (ontbijt)


Inclusief

Twintig overnachtingen zoals aangegeven in het programma, maaltijden zoals aangegeven in het programma, begeleiding door 2 Engels sprekende gidsen, vervoer per safari voertuig, entreegelden voor de diverse parken, game drives en boottocht in Caprivi, game drives in Etosha National Park, begeleide wandeling naar Sossusvlei, wandeling met de San Bushmen, boottocht per mokoro, game walks in de Okavango Delta, een bootcruise in de namiddag in Chobe National Park en entree Victoria Falls.


Exclusief

Drankjes, maaltijden niet genoemd in bovenstaand programma, fooien, verzekeringen, persoonlijke uitgaven, alle vluchten en overige niet genoemde uitgaven.


Prijs

€ 2890,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer + een lokale betaling van ZAR 2000,-.


Opmerkingen

Toeslag 1-persoonskamer bedraagt € 800,-. Wanneer u als "single" reist dan is het mogelijk om een kamer te delen met iemand van hetzelfde geslacht, u betaalt dan geen toeslag.

Deze tour vertrekt meerdere malen per maand, neem voor de exacte vertrekdata contact op.

Op sommige dagen wordt er gevraagd om mee te helpen met o.a. het bereiden van de maaltijden.

Er wordt gereisd in kleine groepen, de groepsgrootte is maximaal 12 deelnemers.


VAN CAPE TOWN NAAR DE VICTORIA FALLS  - 21 DAGEN - STANDAARD


Programma

Dag 1: Kaapstad

U ontmoet deze morgen om 08.00 uur uw gidsen en u krijgt de gelegenheid om vragen te stellen. Hierna brengt u een bezoek aan Cape Point en Boulder's Beach en de rest van de dag kunt u relaxen aan het strand van Hout Bay.

Overnachting in Sweetest Guesthouses.

Dag 2: Cederberg

Vandaag reist u richting het noorden naar Cederberg en u ontdekt dit ruige landschap te voet.

Overnachting in Western Cape Nature Conservation in een chalet met gedeelde faciliteiten. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 3: Gariep River

U reist verder richting Namibië naar het grensplaatsje Gariep River. De Gariep rivier scheidt Namibië van Zuid-Afrika en het is hier zalig rustig. Het water van de rivier is erg schoon en u kunt hier prima zwemmen.

Overnachting in Gariep River. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 4: Fish River Canyon

De Fish River Canyon is 1 van de mooiste natuurverschijnselen van zuidelijk Namibië en heeft een diepte van wel 550 meter. Geniet van een spectaculaire zonsondergang.

Overnachting in Canon Mountain Camp. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 5 en 6: Namib Desert

Vandaag gaat de reis verder naar de Namib Desert met de eindeloze oranje duinen, waar u de komende 2 nachten zult verblijven. U maakt een wandeling naar Sossusvlei en u ontdekt de Sesriem Canyon. Wanneer u liever per jeep naar Sossusvlei gaat dan is dit, tegen een toeslag, mogelijk.

Overnachtingen in Desert Camp. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 7 en 8: Swakopmund

Op dag 7 reist u verder naar Swakopmund, dit is een populair stadje aan zee met een nostalgische uitstraling. Dag 8 is ter vrije besteding, in Swakopmund kunt u talrijke activiteiten ondernemen.

Overnachtingen in Hotel d'Avignon. (dag 7: ontbijt en lunch en dag 8: ontbijt)

Dag 9: Damaraland

Namibië is een land van grote contrasten en in Damaraland vindt u bossen en oude valleien en u ziet de toppen van de Brandberg Massif Mountains liggen.

Overnachting in Brandberg White Lady Lodge. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 10 en 11: Etosha National Park

De komende 2 nachten zult u verblijven in een lodge vlakbij Etosha National Park. U maakt hier diverse game drives op zoek naar o.a. olifanten, antilopen en leeuwen die bij de verschillende waterbronnen komen drinken.

Overnachtingen in Tarentaal Guest Farm. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 12: Windhoek

Op dag 12 reist u verder naar Windhoek, de hoofdstad van Namibië. Dit leuke plaatsje ligt in een vallei en u vindt hier nog vele gebouwen uit de Duitse tijd.

Overnachting in Klein Windhoek Guest House. (ontbijt en lunch)

Dag 13: Kalahari

Vandaag reist u verder naar Botswana waar u zult overnachten in de Kalahari. U maakt samen met de lokale Bosjesmannen een wandeling en u leert meer over hun tradities.

Overnachting in Dqae Qare San Lodge. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 14: Maun

U reist vandaag verder naar Maun, deze plaats grenst aan de Okavango Delta.

Overnachting in Island Safari Lodge. (ontbijt en lunch)

Dag 15 en 16: Okavango Delta

De Okavango Delta is een schitterend gebied en u maakt een tocht per mokoro (een traditionele boot) naar 1 van de vele eilandjes in dit gebied, waar u de komende 2 nachten zult verblijven. U kunt deze dagen genieten van verschillende wandelingen op zoek naar dieren.

Overnachtingen in een tent met een chemisch toilet, er is een "bush" douche aanwezig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 17: Makgadikgadi Pans

U verlaat de Okavango Delta en reist verder naar de zoutpannen van Makgadikgadi. Tijdens de regentijd kunt u hier vele dieren zien, zoals zebra's, wildebeesten en springbokken.

Overnachting in Nata Lodge. (ontbijt en lunch)

Dag 18: Chobe National Park

Chobe National Park staat bekend om de grote kuddes olifanten en buffels die hier leven. In de namiddag maakt u een boottocht op zoek naar deze dieren.

Overnachting in Thebe River Safaris. (ontbijt en lunch)

Dag 19, 20 en 21: Victoria Falls

U reist vandaag verder naar de Victoria Falls. Deze watervallen zijn 1 van de 7 Wereldwonderen en werden in 1885 ontdekt door David Livingstone. De aankomende dagen kunt u deze omgeving ontdekken. De tour eindigt op dag 21, na het ontbijt, rond 08.00 uur.

Overnachtingen in Rainbow Hotel. (ontbijt)


Inclusief

Twintig overnachtingen zoals aangegeven in het programma, maaltijden zoals aangegeven in het programma, begeleiding door 2 Engels sprekende gidsen, vervoer per safari voertuig/minibus, entreegelden voor de diverse parken, excursie in Kaapstad naar o.a. Hout Bay en Cape Point, wandeling Sossusvlei, entree Cape Cross zeehonden kolonie, game drive Etosha National Park, wandeling met de Bosjesmannen, boottocht per mokoro, wandelingen in de Okavango Delta, boottocht op de Chobe rivier en entree Victoria Waterfalls.


Exclusief

Drankjes, maaltijden niet genoemd in bovenstaand programma, fooien, verzekeringen, persoonlijke uitgaven, alle vluchten en overige niet genoemde uitgaven.


Prijs

€ 3130,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer.


Opmerkingen

Toeslag 1-persoonskamer bedraagt € 730,-. Wanneer u als "single" reist dan is het mogelijk om een kamer te delen met iemand van hetzelfde geslacht, u betaalt dan geen toeslag.

Deze tour vertrekt meerdere malen per maand, neem voor de exacte vertrekdata contact op.

Op sommige dagen wordt er gevraagd om mee te helpen met o.a. het bereiden van de maaltijden.

Er wordt gereisd in kleine groepen, de groepsgrootte is maximaal 12 deelnemers.