GEWOONWEG REIZEN
Uw reisdromen worden werkelijkheid!

Namibië - Groepsrondreizen in internationaal gezelschap - Kampeersafari's

Hieronder treft u de volgende groepsrondreizen (kampeersafari's) in internationaal gezelschap aan welke mogelijk zijn in Namibië:

  • Ervaar Namibië - 14 dagen
  • Namibië en Botswana - 15 dagen
  • Botswana, Namibië en Victoria Falls - 21 dagen
  • Van Cape Town naar Victoria Falls - 21 dagen

Deze groepsrondreizen kunnen uiteraard ook dienen als inspiratie voor een individuele rondreis, voor meer informatie neem contact op.


ERVAAR NAMIBIË - 14 DAGEN


Programma

Dag 1: Windhoek - Kalahari

U wordt rond 07.30 uur opgehaald bij uw accommodatie in Windhoek en vervolgens reist u richting het zuiden. Het eerste stuk gaat over de snelweg en onderweg wordt er o.a. gestopt in Rehoboth, waar de Baster bevolkingsgroep leeft. Bij Kalkrand wordt de snelweg verlaten en gaat u de Kalahari binnen. Deze woestijn verbaast vele mensen, want er is een enorm verschil met bijvoorbeeld de Namib woestijn. De Kalahari is dan eigenlijk ook geen echte woestijn, er valt hier veel meer regen dan in een woestijn en u ziet hier andere flora en fauna. In de namiddag maakt u met een open voertuig een rit door de Kalahari en kunt u genieten van de zonsondergang.

Overnachting op Bagatelle Kalahari Ranch Campsite. (lunch en diner)

Dag 2: Kalahari - Fish River Canyon

Vroeg in de morgen verlaat u de Kalahari en u reist via Mariental naar Keetmanshoop. Net buiten deze plaats kunt u de Mesosaurus Fossil Site bezoeken. In het gebied van de Fish River wordt er overnacht op een kampeerplaats, de Fish River Canyon ligt op circa 24 kilometer afstand.

Overnachting op Canyon Roadhouse Campsite. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 3: Fish River Canyon - Lüderitz

De Fish River Canyon is de op 1 na grootste canyon ter wereld en het landschap is werkelijk adembenemend. De canyon is 160 kilometer lang en 27 kilometer breed en het diepste punt is 550 meter. In de vroege morgen gaat u naar een uitkijkpunt om met eigen ogen te zien hoe indrukwekkend deze canyon is. Hierna reist u verder naar de volgende bestemming, naar het kustplaatsje Lüderitz, waar u in de namiddag zult arriveren. In Lüderitz verblijft u in een hotel waar u o.a. een zwembad aantreft.

Overnachting in Lüderitz Nest Hotel**** of gelijkwaardig. (ontbijt en lunch)

Dag 4: Lüderitz - Aus

In de morgen kunt u een boottocht maken rondom de baai van Lüderitz (exclusief) of het plaatsje verkennen. In de middag gaat de reis verder naar Diaz Point, waar u vele vogels kunt spotten en, wanneer u geluk heeft, tevens enkele zeehonden. Vervolgens brengt u een bezoek aan Kolmanskop, een spookstadje op ongeveer 20 kilometer afstand van Lüderitz. U overnacht in Klein Aus Vista, dit is een privé reservaat welke gelegen is in de Aus Mountain Range.

Overnachting op Klein Aus Vista Desert Horse Campsite. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 5: Aus - Sossusvlei

Vandaag reist u weer verder en u rijdt over smalle gravel wegen en u passeert enkele kleine dorpjes. Het landschap zal onderweg veranderen en u passeert enkele open gras savannes. Uiteindelijk ziet u de immense rode zandduinen van de Namib opduiken en u arriveert bij de kampeerplaats in de namiddag. Deze kampeerplaats is gelegen bij de entree naar Sossusvlei, net binnen het park, en de Sesriem Canyon bevindt zich op korte afstand.

Overnachting op Sesriem Campsite. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 6: Sossusvlei

U staat vandaag vroeg op om de zonsopgang te bewonderen. U bereikt Sossusvlei via een 5 kilometer lange wandeling door de duinen en misschien komt u zelfs nog gemsbokken en struisvogels tegen. De morgen wordt doorgebracht in en rondom Sossusvlei, inclusief een bezoek aan Dune 45, en rond het middaguur keert u terug naar Sesriem om aan de hitte te ontsnappen. In de namiddag brengt u nog een bezoek aan de Sesriem Canyon.

Overnachting op Sesriem Campsite. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 7: Sossusvlei - Windhoek

Na het ontbijt reist u terug naar Windhoek. U rijdt via de Naukluft Mountains en de Khomas Hochland Range en u passeert diverse bergpassen. In de namiddag arriveert u in Windhoek en hier wordt u naar uw accommodatie gebracht. Het Guesthouse waar u zult verblijven ligt op loopafstand van het centrum van Windhoek.

Overnachting in Guesthouse Tamboti. (ontbijt en lunch)

Dag 8: Windhoek - Okonjima Nature Reserve

Rond 08.30 uur wordt u weer opgehaald bij het Guesthouse en vervolgens reist u naar het noorden. U passeert kleine dorpjes en er wordt gestopt in Okahandja, waar u een lokale handwerkmarkt kunt bezoeken. In de middag arriveert u bij de kampeerplaats in Okonjima, u heeft even wat tijd om te relaxen in de schaduw. In de namiddag brengt u een bezoek aan de AfriCat Foundation, dit is een non-profit organisatie die zich o.a. inzet voor het behoud van de cheeta. U maakt hier een wandeling, u kunt de diverse cheeta's bewonderen en u leert meer over de organisatie.

Overnachting op Okonjima Campsite. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 9: Okonjima - Etosha National Park

U gaat vandaag weer vroeg op weg en u reist via diverse kleine dorpjes naar het oostelijke gedeelte van het Etosha National Park. U arriveert rond lunchtijd bij de kampeerplaats en in de namiddag maakt u uw eerste game drive in het park. Bij de kampeerplaats ligt een verlichte waterplaats waar met regelmaat wilde dieren te spotten zijn.

Overnachting op Namutoni Campsite. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 10: Etosha National Park

Vandaag gaat u de hele dag op pad voor een game drive. U reist richting het Halali Camp, welke gelegen is in het hart van het park. Op weg naar dit kamp passeert u diverse waterplaatsen en heeft u mooie zichten over de Etosha Pan en hopelijk spot u vele wilde dieren. Bij Halali Camp wordt er gestopt voor een lunch en heeft u tijd om wat te relaxen bij het zwembad. Vervolgens reist u verder richting Okaukuejo Camp en u heeft wederom de kans vele wilde dieren te zien. Deze kampeerplaats beschikt eveneens over een verlichte waterplaats en hier komen met regelmaat o.a. zwarte neushoorns, olifanten, leeuwen en diverse antilopen drinken.

Overnachting op Okaukuejo Campsite. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 11: Etosha National Park - Damaraland

Na het ontbijt verlaat u het Etosha National Park en reist u naar het kleine plaatsje Kamanjab. Hier heeft u de kans om een traditioneel Himba dorp te bezoeken en u leert meer over de tradities en het leven van deze bevolkingsgroep. Vanuit hier is het nog een korte rit naar de kampeerplaats.

Overnachting op Hoada Campsite. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 12: Damaraland

Vandaag ontdekt u Damaraland, u reist via de Grootberg Pass en u brengt een bezoek aan de rotsschilderingen van de Bosjesmannen in Twyfelfontein. Samen met een lokale gids maakt u hier een korte tour en dan reist u verder naar de kampeerplaats.

Overnachting op Madisa Campsite. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 13: Damaraland - Swakopmund

Op dag 13 reist u verder richting Brandberg, de hoogste berg in Namibië. Er wordt gestopt in het plaatsje Uis, een oud mijnstadje, en vanuit hier gaat het richting de kust. Bij Cape Cross brengt u een bezoek aan de zeehonden kolonie en vervolgens arriveert u in de namiddag in Swakopmund, waar u zult overnachten in een hotel.

Overnachting in Prost Hotel Swakopmund. (ontbijt en lunch)

Dag 14: Swakopmund - Windhoek

Vandaag reist u terug naar Windhoek, een rit van ongeveer 4,5 uur. In de morgen heeft u nog vrije tijd in Swakopmund en na de lunch keert u terug naar Windhoek. Hier aangekomen is aan deze reis een einde gekomen. (ontbijt en lunch)


Inclusief

Tien overnachtingen in een tent, drie overnachtingen in een hotel/guesthouse, maaltijden zoals aangegeven in het programma, begeleiding door een Engels sprekende gids, vervoer, entreegelden voor de diverse parken en de genoemde activiteiten.


Exclusief

Drankjes, maaltijden niet genoemd in bovenstaand programma, fooien, verzekeringen, persoonlijke uitgaven, alle vluchten en overige niet genoemde uitgaven.


Prijs

€ 2255,- per persoon op basis van een 2-persoonstent/kamer.


Opmerkingen

Wanneer u als "single" reist dan is het mogelijk om een tent/kamer te delen met iemand van hetzelfde geslacht, u betaalt dan geen toeslag.

Deze tour vertrekt iedere vrijdag.

Er wordt gereisd in kleine groepen, de groepsgrootte is maximaal 14 deelnemers.

U dient zelf te zorgen voor een slaapzak en een kussen.

U overnacht 10 nachten op kampeerplaatsen waar goede sanitaire faciliteiten aanwezig zijn.


NAMIBIË EN BOTSWANA - 15 DAGEN


Programma

Dag 1: Windhoek - Ghanzi, Kalahari

U wordt 's morgens vroeg opgehaald bij uw accommodatie in Windhoek en vervolgens reist u via de Trans-Kalahari-Highway naar Botswana. U passeert het plaatsje Gobabis, waar u vele veeteeltbedrijven vindt en vervolgens komt u aan bij de grensovergang met Botswana. Wanneer alle papieren correct zijn ingevuld komt u Botswana binnen en u reist naar het stadje Ghanzi, gelegen in de Kalahari woestijn, waar u zult overnachten op een kampeerplaats welke gerund wordt door de lokale Bosjesmannen.

Overnachting op Dqae Qare San Lodge Campsite. (lunch en diner)

Dag 2: Ghanzi - Okavango

Vroeg in de morgen doet u eerst nog wat boodschappen in Ghanzi voor de aankomende dagen, voordat u verder reist. U passeert diverse kleine dorpjes op weg naar de Okavango Delta. U reist naar het westelijke gedeelte van de delta waar u vannacht zult kamperen op een kampeerplaats aan de oever van een lagune. Het is hier een waar paradijs voor vogel- en visliefhebbers.

Overnachting op Guma Lagoon Campsite. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 3: Okavango

Vandaag laat u de auto staan en reist u per motorboot de delta in. Vervolgens stapt u over in een traditionele kano, een mokoro, om te genieten van een tocht door dit schitterende gebied. U overnacht op een eilandje in de delta en samen met een lokale gids maakt u een wandeling door de "bush".

Overnachting in een tent op een eilandje in de delta met beperkte faciliteiten. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 4: Okavango

In de morgen maakt u een lange wandeling door de wildernis en hopelijk spot u vele wilde dieren. Uw gids zal u meer vertellen over de omgeving en in de late morgen keert u terug naar het kamp waar u kunt gaan genieten van een brunch. Hierna is het tijd om te relaxen in de schaduw van de bomen en wanneer u wilt kunt u een duik nemen op een veilige plaats in de vele wateren rondom het kamp. In de namiddag maakt u nog een wandeling of een tocht per mokoro. Geniet in de avond van een mooie zonsondergang.

Overnachting in een tent op een eilandje in de delta met beperkte faciliteiten. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 5: Okavango

Vandaag vaart u per mokoro weer terug naar de kampeerplaats bij de lagune. Geniet onderweg van de vele vogels en misschien vangt u nog een glimp op van de krokodillen en nijlpaarden die hier leven. In de namiddag bent u terug op de kampeerplaats en kunt u genieten van een laatste avond in de Okavango delta.

Overnachting op Guma Lagoon Campsite. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 6: Okavango - Kavango

U reist vandaag weer terug naar Namibië. Zodra alles bij de grens weer geregeld is, reist u door het Mahango Game Reserve naar Bagani. De kampeerplaats waar u zult overnachten ligt naast een lodge.

Overnachting op n'Kwazi Lodge Campsite. (ontbijt en lunch)

Dag 7: Kavango - Etosha National Park

Vandaag gaat u op weg naar Rundu, waar wordt gestopt en u de kans krijgt om een lokale markt te bezoeken. Vervolgens reist u verder door de regio Kavango en onderweg passeert u diverse dorpjes. Rond lunchtijd arriveert u op de kampeerplaats in het oostelijke gedeelte van het Etosha National Park. Na de lunch heeft u tijd om te relaxen bij het zwembad en in de namiddag maakt u uw eerste game drive in het park. Bij de kampeerplaats ligt een verlichte waterplaats waar met regelmaat wilde dieren te spotten zijn.

Overnachting op Namutoni Campsite. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 8: Etosha National Park

Vroeg in de morgen gaat u op weg voor een game drive en u brengt een bezoek aan diverse waterplaatsen waar met regelmaat wilde dieren gespot worden. U komt door verschillende landschappen, van bosrijk gebied tot open savannes. U keert in de late ochtend terug op de kampeerplaats en na de lunch kunt u uitrusten van alle ervaringen bij het zwembad. In de namiddag maakt u wederom een game drive.

Overnachting op Namutoni Campsite. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 9: Etosha National Park

Vandaag gaat u de hele dag op pad voor een game drive. U reist richting het Halali Camp, welke gelegen is in het hart van het park. Op weg naar dit kamp passeert u diverse waterplaatsen en heeft u mooie zichten over de Etosha Pan en hopelijk spot u vele wilde dieren. Bij Halali Camp wordt er gestopt voor een lunch en heeft u tijd om wat te relaxen bij het zwembad. Vervolgens reist u verder richting Okaukuejo Camp en u heeft wederom de kans vele wilde dieren te zien. Deze kampeerplaats beschikt eveneens over een verlichte waterplaats en hier komen met regelmaat o.a. zwarte neushoorns, olifanten, leeuwen en diverse antilopen drinken.

Overnachting op Okaukuejo Campsite. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 10: Etosha National Park - Damaraland

U verlaat het Etosha National Park en u gaat richting Damaraland. Er wordt gestopt in het plaatsje Outjo en dan reist u naar Khorixas, waar eveneens een korte stop gemaakt wordt. Op de geologische plaats Petrified Forest wordt de lunch geserveerd en vervolgens maakt u samen met een lokale gids een tour in dit gebied. De gids zal u meer vertellen over de prehistorische bomen en vervolgens reist u verder naar Twyfelfontein. Onderweg heeft u de kans om de zeldzame woestijnolifanten, zwarte neushoorns, springbokken, struisvogels en gemsbokken te spotten. In de middag arriveert u op de kampeerplaats en hier heeft u wat vrije tijd, voordat u vertrekt naar Twyfelfontein. In Twyfelfontein bekijkt u samen met een lokale gids de rotsschilderingen van de Bosjesmannen en hierna bezoekt u nog de Organ Pipes.

Overnachting op Madisa Campsite. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 11: Damaraland - Swakopmund

Op dag 11 reist u verder richting Brandberg, de hoogste berg in Namibië. Er wordt gestopt in het plaatsje Uis, een oud mijnstadje, en vanuit hier gaat het richting de kust. Bij Cape Cross brengt u een bezoek aan de zeehonden kolonie en vervolgens arriveert u in de namiddag in Swakopmund, waar u de komende 2 nachten zult verblijven in een hotel.

Overnachting in Prost Hotel Swakopmund. (ontbijt en lunch)

Dag 12: Swakopmund

Deze dag is ter vrije besteding. U kunt diverse activiteiten ondernemen in en rondom Swakopmund, zoals een boottocht en quad biking. In Swakopmund zelf vindt u vele winkels en restaurants.

Overnachting in Prost Hotel Swakopmund. (ontbijt)

Dag 13: Swakopmund - Sossusvlei

Vandaag reist u weer verder en als eerste stopt u bij Walvis Bay om de vele flamingo's te bewonderen die hier in de lagune leven. Vervolgens rijdt u over smalle gravel wegen en passeert u enkele kleine dorpjes. Het landschap zal onderweg veranderen en u passeert enkele open gras savannes. Uiteindelijk ziet u de immense rode zandduinen van de Namib opduiken en u arriveert bij de kampeerplaats in de namiddag. Deze kampeerplaats is gelegen bij de entree naar Sossusvlei, net binnen het park, en de Sesriem Canyon bevindt zich op korte afstand.

Overnachting op Sesriem Campsite. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 14: Sossusvlei

U staat vandaag vroeg op om de zonsopgang te bewonderen. U bereikt Sossusvlei via een 5 kilometer lange wandeling door de duinen en misschien komt u zelfs nog gemsbokken en struisvogels tegen. De morgen wordt doorgebracht in en rondom Sossusvlei, inclusief een bezoek aan Dune 45, en rond het middaguur keert u terug naar Sesriem om aan de hitte te ontsnappen. In de namiddag brengt u nog een bezoek aan de Sesriem Canyon.

Overnachting op Sesriem Campsite. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 15: Sossusvlei - Windhoek

Na het ontbijt reist u terug naar Windhoek. U rijdt via de Naukluft Mountains en de Khomas Hochland Range en u passeert diverse bergpassen. In de namiddag arriveert u in Windhoek en hier aangekomen is aan deze reis een einde gekomen.


Inclusief

Twaalf overnachtingen in een tent, twee overnachtingen in een hotel, maaltijden zoals aangegeven in het programma, begeleiding door een Engels sprekende gids, vervoer, entreegelden voor de diverse parken en de genoemde activiteiten.


Exclusief

Drankjes, maaltijden niet genoemd in bovenstaand programma, fooien, verzekeringen, persoonlijke uitgaven, alle vluchten en overige niet genoemde uitgaven.


Prijs

€ 2285,- per persoon op basis van een 2-persoonstent/kamer.


Opmerkingen

Wanneer u als "single" reist dan is het mogelijk om een tent/kamer te delen met iemand van hetzelfde geslacht, u betaalt dan geen toeslag.

Deze tour vertrekt 1x per maand op donderdag in de maanden april t/m december. Voor de exacte vertrekdata neem contact op.

Er wordt gereisd in kleine groepen, de groepsgrootte is maximaal 14 deelnemers.

U dient zelf te zorgen voor een slaapzak en een kussen.

U overnacht 10 nachten op kampeerplaatsen waar goede sanitaire faciliteiten aanwezig zijn. Tevens kampeert u 2 nachten in het wild, een "bush toilet" en een "bucket shower" zijn aanwezig.


BOTSWANA, NAMIBIË EN VICTORIA FALLS - 21 DAGEN


Programma

Dag 1: Livingstone

Deze tour start in Livingstone, Zambia en op de eerste dag is er om 14.00 uur een bijeenkomst waar u de gidsen en de overige deelnemers ontmoet en het programma wordt doorgenomen.

Dag 2: Livingstone

Vandaag heeft u de gehele dag de tijd om de beroemde watervallen te bekijken, entree is inclusief. Ook kunt u diverse activiteiten ondernemen, zoals white water raften of een helikopter vlucht maken (alles exclusief). (ontbijt)

Dag 3 en 4: Caprivi

Op dag 3 verlaat u Zambia en u reist richting het westen naar Caprivi, dit gebied behoort tot Namibië en ligt ingeklemd tussen Angola, Zambia en Botswana. Het gebied staat bekend om het rijke dierenleven. U maakt deze dagen een boottocht over de Kwando Rivier en u maakt een game drive in het Mahango Game Reserve. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 5: Rundu

In de morgen kunt u nog genieten van het rijke vogelleven in dit gebied en dan gaat u op weg en u rijdt langs de Kavango Rivier. Onderweg ziet u de vele dorpjes. In de avond kunt u genieten van een mooie zonsondergang. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 6 - 7: Etosha National Park

Vandaag rijdt u verder Namibië binnen richting het Etosha National Park. Dit park wordt ook wel "de grote witte plaats van het droge water" genoemd en ligt rondom Etosha Pan. De vele waterplaatsen zijn erg aantrekkelijk voor het wild en u zult hier o.a. olifanten, antilopen en leeuwen tegenkomen. In de morgen en late namiddag worden er game drives gemaakt in het park. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 8: Ugab Wilderness

U gaat vandaag naar Brandberg waar u kampeert aan de rand van de Ugab rivier bedding, waar vele zeldzame woestijn olifanten leven. U maakt een wandeling, onder begeleiding van lokale gidsen, door het berggebied van Brandberg. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 9: Spitzkop

U rijdt verder richting het zuiden en u komt door mooie woestijn landschappen. In de middag maakt u een wandeling rondom Spitzkop en u kunt genieten van de vele vergezichten en de stilte om u heen. U kampeert vanavond aan de voet van de immense granieten koepels die in dit gebied liggen. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 10 en 11: Swakopmund

Op dag 10 rijdt u verder naar de kust waar u een zeehonden kolonie zult bezoeken. Ten zuiden van deze kolonie ligt het plaatsje Swakopmund waar u de komende 2 nachten zult verblijven. U kunt Swakopmund en omgeving op eigen gelegenheid ontdekken. Ga bijvoorbeeld sandboarden, maak een helikopter vlucht of ga skydiven (alles exclusief). Overnachtingen in Dunedin Star Guest House. (dag 10: ontbijt en lunch, dag 11: ontbijt)

Dag 12 en 13: Namib Desert

Vandaag rijdt u verder naar de Namib Desert met de rode zandduinen. U maakt een wandeling naar Sossusvlei (ongeveer 3.5 kilometer), ontdekt Sesriem Canyon en geniet van een spectaculaire zonsondergang. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 14: Windhoek

U arriveert vandaag in Windhoek, de hoofdstad van Namibië. Ontdek deze leuke stad met de vele Duitse invloeden. (ontbijt en lunch)

Dag 15: Kalahari

Vandaag arriveert u in Botswana waar u zult overnachten in het hart van de Kalahari. U maakt een wandeling met de San Bushmen en u leert meer over hun levenswijze. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 16: Maun

Vandaag rijdt u via de Kalahari naar Maun, dit is het startpunt voor de Okavango Delta. Maun werd in 1915 gevonden als de hoofdstad van de Batswana bevolking. (ontbijt en lunch)

Dag 17 en 18: Okavango Delta

Op dag 17 gaat u richting de Okavango Delta en hier gaat u aan boord van een mokoro (traditionele kano) voor een onvergetelijke boottocht door de delta. U komt aan bij een eiland en hier zult u de komende 2 nachten verblijven. Geniet hier van de prachtige omgeving, de rust en de zonsopgang en zonsondergang. De delta herbergt vele dieren zoals buffels, olifanten, zebra's, giraffen, nijlpaarden en prachtige vogels. In de morgen en namiddag maakt u, samen met de lokale gidsen, een game walk. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 19: Makgadikgadi Pans

Bewonder de witte zandduinen van Makgadikgadi en zie duizenden watervogels en kuddes met zebra's en wildebeesten. (ontbijt en lunch)

Dag 20: Chobe National Park

U gaat vandaag verder richting het noorden naar Chobe National Park. Dit park staat bekend om de grote kuddes met olifanten en buffels. In de namiddag maakt u een boottocht. (ontbijt en lunch)

Dag 21: Livingstone

In de morgen steekt u de Zambezi Rivier over en u arriveert in Livingstone rond 12.00 uur. Hier eindigt deze fantastische reis. (ontbijt)


Inclusief

Achttien overnachtingen in een tent, twee overnachtingen in een guest house, maaltijden zoals aangegeven in het programma, begeleiding door 2 Engels sprekende gidsen, vervoer per safari voertuig, entreegelden voor de diverse parken, game drives en boottocht in Caprivi, game drives in Etosha National Park, begeleide wandeling naar Sossusvlei, wandeling met de San Bushmen, boottocht per mokoro, game walks in de Okavango Delta, een bootcruise in de namiddag in Chobe National Park en entree Victoria Falls.


Exclusief

Drankjes, maaltijden niet genoemd in bovenstaand programma, fooien, verzekeringen, persoonlijke uitgaven, alle vluchten en overige niet genoemde uitgaven.


Prijs

€ 1940,- per persoon op basis van een 2-persoonstent + een lokale betaling van ZAR 2000,-.


Opmerkingen

Toeslag 1-persoonstent bedraagt € 150,-. Wanneer u als "single" reist dan is het mogelijk om een tent te delen met iemand van hetzelfde geslacht, u betaalt dan geen toeslag.

Deze tour vertrekt meerdere malen per maand, neem voor de exacte vertrekdata contact op.

Er wordt gevraagd om mee te helpen met o.a. het bereiden van de maaltijden.

Er wordt gereisd in kleine groepen, de groepsgrootte is maximaal 12 deelnemers.

U dient zelf te zorgen voor een slaapzak en een kussen.

U overnacht 16 nachten op kampeerplaatsen waar goede sanitaire faciliteiten aanwezig zijn. Tevens kampeert u 2 nachten in het wild, een "bush toilet" en een "bucket shower" zijn aanwezig. In het guest house beschikt u over een kamer met privé faciliteiten.


VAN CAPE TOWN NAAR DE VICTORIA FALLS  - 21 DAGEN


Programma

Dag 1: Kaapstad

U ontmoet deze morgen om 08.00 uur uw gidsen en u krijgt de gelegenheid om vragen te stellen. Hierna brengt u een bezoek aan Cape Point en Boulder's Beach en de rest van de dag kunt u relaxen aan het strand van Hout Bay. Overnachting in Sweetest Guesthouses.

Dag 2: Cederberg

Vandaag reist u richting het noorden naar Cederberg en u ontdekt dit ruige landschap te voet. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 3: Gariep River

U reist verder richting Namibië naar het grensplaatsje Gariep River. De Gariep rivier scheidt Namibië van Zuid-Afrika en het is hier zalig rustig. Het water van de rivier is erg schoon en u kunt hier prima zwemmen. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 4: Fish River Canyon

De Fish River Canyon is 1 van de mooiste natuurverschijnselen van zuidelijk Namibië en heeft een diepte van wel 550 meter. Geniet van een spectaculaire zonsondergang. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 5 en 6: Namib Desert

Vandaag gaat de reis verder naar de Namib Desert met de eindeloze oranje duinen, waar u de komende 2 nachten zult kamperen. U maakt een wandeling naar Sossusvlei en u ontdekt de Sesriem Canyon. Wanneer u liever per jeep naar Sossusvlei gaat dan is dit, tegen een toeslag, mogelijk. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 7 en 8: Swakopmund

Op dag 7 reist u verder naar Swakopmund, dit is een populair stadje aan zee met een nostalgische uitstraling. Dag 8 is ter vrije besteding, in Swakopmund kunt u talrijke activiteiten ondernemen. Overnachtingen in Dunedin Star Guest House. (dag 7: ontbijt en lunch en dag 8: ontbijt)

Dag 9: Spitzkop

Namibië is een land met prachtige woestijn landschappen, vandaag reist u verder richting het noorden. Onderweg bezoekt u een zeehonden kolonie en u kampeert in Spitzkop. In de namiddag maakt u een wandeling om het gebied te verkennen. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 10: Ugab Wilderness

De eindbestemming van vandaag is Brandberg, waar u kampeert aan de rand van de Ugab rivier. Hier leven de zeldzame woestijn olifanten. U verkent dit gebied te voet. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 11 en 12: Etosha National Park

De komende 2 nachten zult u kamperen rondom Etosha National Park. U maakt hier diverse game drives op zoek naar o.a. olifanten, antilopen en leeuwen die bij de verschillende waterbronnen komen drinken. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 13: Windhoek

Op dag 13 reist u verder naar Windhoek, de hoofdstad van Namibië. Dit leuke plaatsje ligt in een vallei en u vindt hier nog vele gebouwen uit de Duitse tijd. (ontbijt en lunch)

Dag 14: Kalahari

Vandaag reist u verder naar Botswana waar u zult overnachten in de Kalahari. U maakt samen met de lokale Bosjesmannen een wandeling en u leert meer over hun tradities. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 15: Maun

U reist vandaag verder naar Maun, deze plaats grenst aan de Okavango Delta. (ontbijt en lunch)

Dag 16 en 17: Okavango Delta

De Okavango Delta is een schitterend gebied en u maakt een tocht per mokoro (een traditionele boot) naar 1 van de vele eilandjes in dit gebied, waar u de komende 2 nachten zult verblijven. U kunt deze dagen genieten van verschillende wandelingen op zoek naar dieren. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 18: Makgadikgadi Pans

U verlaat de Okavango Delta en reist verder naar de zoutpannen van Makgadikgadi. Tijdens de regentijd kunt u hier vele dieren zien, zoals zebra's, wildebeesten en springbokken. (ontbijt en lunch)

Dag 19, 20 en 21: Victoria Falls

U reist vandaag verder naar de Victoria Falls. Deze watervallen zijn 1 van de 7 Wereldwonderen en werden in 1885 ontdekt door David Livingstone. De aankomende dagen kunt u deze omgeving ontdekken. De tour eindigt op dag 21, na het ontbijt, rond 08.00 uur. (ontbijt)


Inclusief

Zeventien nachten in een tent, drie nachten in een guest house met privé faciliteiten, maaltijden zoals aangegeven in het programma, begeleiding door 2 Engels sprekende gidsen, vervoer per safari voertuig/minibus, entreegelden voor de diverse parken, excursie in Kaapstad naar o.a. Hout Bay en Cape Point, wandeling Sossusvlei, entree Cape Cross zeehonden kolonie, game drive Etosha National Park, wandeling met de Bosjesmannen, boottocht per mokoro, wandelingen in de Okavango Delta en entree Victoria Waterfalls.


Exclusief

Drankjes, maaltijden niet genoemd in bovenstaand programma, fooien, verzekeringen, persoonlijke uitgaven, alle vluchten en overige niet genoemde uitgaven.


Prijs

€ 2290,- per persoon op basis van een 2-persoonstent.


Opmerkingen

Toeslag 1-persoonstent bedraagt € 180,-. Wanneer u als "single" reist dan is het mogelijk om een tent te delen met iemand van hetzelfde geslacht, u betaalt dan geen toeslag.

Deze tour vertrekt meerdere malen per maand, neem voor de exacte vertrekdata contact op.

Er wordt gevraagd om mee te helpen met o.a. het bereiden van de maaltijden.

Er wordt gereisd in kleine groepen, de groepsgrootte is maximaal 12 deelnemers.

U dient zelf te zorgen voor een slaapzak en een kussen.

U overnacht 15 nachten op kampeerplaatsen waar goede sanitaire faciliteiten aanwezig zijn. Tevens kampeert u 2 nachten in het wild, een "bush toilet" en een "bucket shower" zijn aanwezig.