GEWOONWEG REIZEN
Uw reisdromen worden werkelijkheid!

Namibië - Familie rondreizen

Hieronder treft u de volgende familie rondreis aan welke Gewoonweg Reizen aanbiedt in Namibië:

  • Familie camping avontuur met gids - 10 dagen

Onderstaande rondreis is uiteraard geheel naar wens aan te passen!


FAMILIE CAMPING AVONTUUR MET GIDS - 10 DAGEN


Programma

Dag 1: Windhoek - Namib Naukluft Park

Rond 08.00 uur wordt u opgehaald bij uw accommodatie in Windhoek en vervolgens reist u richting de woestijn. U komt langs de Khomas Hochland Range en de Naukluft Mountains. De lunch wordt onderweg geserveerd en er wordt gestopt in het plaatsje Solitaire om enkele inkopen te doen. Vanuit hier is het nog maar een klein stukje naar het kamp waar u vannacht zult slapen. Het kamp ligt op circa 48 kilometer van het Namib Naukluft Park en u arriveert hier in de namiddag en er zal nog wat tijd zijn om even te relaxen bij het zwembad. Geniet van de zonsondergang.

Overnachting op Agama River Campsite. (lunch en diner)

Dag 2: Namib Naukluft Park

Vandaag staat u vroeg op, zodat u de zonsopkomst niet zult missen. U reist richting Sesriem en al snel zult u de rode zandduinen zien. Er wordt onderweg ontbeten en hierna gaat u op weg voor een wandeling in de duinen en wie weet komt u wel een gemsbok of een struisvogel tegen. U brengt een bezoek aan Dune 45 en rond lunchtijd gaat u terug naar Sesriem om zo aan de warmte te ontsnappen. In de late namiddag brengt u nog een bezoek aan de Sesriem Canyon en hierna gaat u terug naar het kamp waar u een duik kunt nemen in het zwembad.

Overnachting op Agama River Campsite. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 3: Namib Naukluft Park - Swakopmund

U reist vandaag verder naar het kustplaatsje Swakopmund. U laat de zandduinen achter u en komt aan in een berggebied. U reist via Solitaire en u passeert de Gaub en Kuiseb passen. U stopt bij Walvis Bay voor een picknick lunch aan zee en hierna gaat u naar de lagune om de flamingo's te bekijken.

Overnachting in Prost Hotel Swakopmund. (ontbijt en lunch)

Dag 4: Swakopmund

Na het ontbijt wordt u opgehaald door uw gids en naar het punt gebracht waar de dolfijncruise zal starten. U vaart o.a. langs een scheepswrak, een vuurtoren en diverse plateaus met oesters. Onderweg zult u vele vogels spotten en hopelijk ziet u zeehonden en dolfijnen. Tevens kunt u genieten van enkele snacks en drankjes aan boord (inclusief). De middag is ter vrije besteding; u kunt een bezoek brengen aan het centrum van Swakopmund, u vindt hier vele winkels en restaurantjes. Ook kunt u diverse activiteiten ondernemen in en rondom Swakopmund, zoals een excursie naar de woestijn en sand boarding.

Overnachting in Prost Hotel Swakopmund. (ontbijt)

Dag 5: Swakopmund - Damaraland

Vandaag reist u verder langs de kust, naar het noorden. Als eerste zult u een bezoek brengen aan de zeehonden kolonie bij Cape Cross, hier leven wel duizenden zeehonden in het water en op de rotsen. Vanuit hier reist u naar het oosten en komt u terug in de woestijn. U passeert het plaatsje Uis, dit is een oud mijnstadje, en vervolgens ziet u Brandberg, de hoogste berg in Namibië. U komt aan in Damaraland, waar u zult overnachten onder de sterrenhemel. De kampeerplaats wordt vaak bezocht door olifanten en is een goed uitgangspunt voor een bezoek aan o.a. Twyfelfontein.

Overnachting op Madisa Campsite. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 6: Damaraland - Etosha National Park

U brengt vandaag een bezoek aan de schilderingen van de Bosjesmannen bij Twyfelfontein. Met een lokale gids maakt u een korte tour en hierna reist u verder via Khorixas naar Kamanjab, waar u zult stoppen voor een ontmoeting met de Himba bevolking. Een lokale gids zal u meer vertellen over het leven en de tradities van deze bevolkingsgroep en via de gids kunt u communiceren met de Himba bevolking. Dan reist u naar Outjo, waar u bij een plaatselijke bakkerij zalige cake kunt kopen en kunt genieten van een kop koffie. Na dit alles komt u uiteindelijk aan bij het Etosha National Park, waar u zult overnachten op Okaukuejo Campsite. Rondom de kampeerplaats vindt u diverse waterplaatsen en in dit gebied heeft u tevens de kans om vele wilde dieren te spotten. De kampeerplaats beschikt zelf ook over een verlichte waterplaats en 's avonds kunt u hier vele wilde dieren aantreffen, zoals zwarte neushoorns, olifanten, leeuwen en diverse antilopen.

Overnachting op Okaukuejo Campsite. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 7: Etosha National Park

Vandaag maakt u een game drive op zoek naar de wilde dieren in het westelijke gedeelte van het park. U kunt hier o.a. de bergzebra spotten.

Overnachting op Okaukuejo Campsite. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 8: Etosha National Park

Vroeg in de morgen verlaat u Okaukuejo Campsite en gaat op weg voor een game drive. U rijdt richting het Halali Camp, dit kamp ligt in het hart van het Etosha National Park, en onderweg spot u hopelijk al vele wilde dieren bij de waterplaatsen waar u langs zult komen. Bij het Halali Camp wordt gestopt voor een lunch en hier kunt u relaxen bij het zwembad. Hierna gaat u weer verder op zoek naar nieuwe wilde dieren en u rijdt richting Namutoni Campsite, waar u voor zonsondergang zult arriveren. Hier treft u wederom een verlichte waterplaats aan en in de avond kunt u dan de wilde dieren weer zien.

Overnachting op Namutoni Campsite. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 9: Etosha National Park - Waterberg

U verlaat het Etosha National Park via de oostzijde en u reist richting Otjiwarongo. Onderweg wordt er gestopt bij het Cheetah Conservation Fund en u maakt hier een begeleide wandeling om de cheeta's te bewonderen. Na de lunch reist u verder naar het Waterberg Plateau met de zandstenen formaties en de groene vegetatie. U vindt hier meer dan 25 diersoorten en 200 vogelsoorten.

Overnachting op Waterberg Plateau Campsite. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 10: Waterberg - Windhoek

Na het onbijt reist u naar Windhoek. U stopt nog in het plaatsje Okahandja om een plaatselijke handwerkmarkt te bezoeken, voordat u in de middag in Windhoek arriveert. (ontbijt)


Inclusief

Zeven overnachtingen in een tent, twee overnachtingen in een hotel, maaltijden zoals aangegeven in het programma, begeleiding door een Engels sprekende gids, vervoer per 4x4, entreegelden voor de diverse parken en alle genoemde activiteiten.


Exclusief

Drankjes, maaltijden niet genoemd in bovenstaand programma, fooien, verzekeringen, persoonlijke uitgaven, alle vluchten en overige niet genoemde uitgaven.


Prijsindicatie

Circa € 1890,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer/tent.

Prijs kinderen tot 12 jaar bedraagt circa € 910,- per kind.


Opmerkingen

U dient zelf te zorgen voor een slaapzak en een kussen.

U overnacht zeven nachten op kampeerplaatsen waar goede sanitaire faciliteiten aanwezig zijn.