GEWOONWEG REIZEN
Uw reisdromen worden werkelijkheid!

Namibië

Gewoonweg Reizen biedt de volgende mogelijkheden in Namibië:


Namibië heeft zijn naam te danken aan de Namib woestijn en is 1 van de dunst bevolkte landen van Afrika. Het land is vrijwel even groot als Frankrijk en Duitsland samen.

Namibië heeft als vakantiebestemming een onweerstaanbare aantrekkingskracht en is met geen enkel ander land in Afrika te vergelijken; het biedt namelijk een overvloedige flora en fauna, diverse geologische natuurverschijnselen, schitterende landschappen, kleurrijke woestijnen, een eeuwenoud cultureel erfgoed en een diversiteit aan bevolkingsgroepen en culturen. In Namibië valt u van het ene uiterste in het andere.


HOOGTEPUNTEN


Etosha National Park

Het Etosha National Park ligt in het noorden van Namibië en is 1 van de mooiste parken van Afrika. De totale oppervlakte van het park is 22.270 km2 en het hart van het park is de Etosha Pan, een droge witte vlakte van circa 130 bij 50 kilometer. Aan de rand van de pan vindt u het hele jaar door grote groepen vogels en wilde dieren die naar de waterbronnen toekomen. U zult hier heel regelmatig verschillende soorten wilde dieren dicht bij elkaar zien. U vindt hier o.a. olifanten, neushoorns, leeuwen en zebra's.


Waterberg Plateau

In dit natuurpark leven o.a. de giraffe, witte en zwarte neushoorn, buffel, impala, steenbok, cheetah, luipaard en baviaan. De oudste rots hier heeft een leeftijd van maar liefst 850 miljoen jaar en uit de periode dat de San hier leefden (tot 1960) zijn er rotsgraveringen. Het plateau zelf kunt u beklimmen.


Caprivi Strip

De Caprivi Strip is slechts 50 kilometer breed en strekt zich uit over een lengte van 450 kilometer tussen enerzijds Angola en Zambia in het noorden, anderzijds Botswana in het zuiden en reikt bijna tot aan de Victoria watervallen in Zimbabwe. Het is een moerasgebied, welke deel uitmaakt van de Okavango delta en dit gigantische, groene natuurparadijs herbergt een buitengewoon rijke flora en fauna. Slechts 20 jaar geleden kwamen hier de meeste dieren voor van heel Namibië, de meeste diersoorten zijn nu echter verdwenen. De bekendste parken hier zijn Khaudum (wilde honden), Mudumu (nijlpaarden en krokodillen) en Mamili (vogels).


Damaraland

In dit gebied vindt u de oeroude rotsgravures van Twyfelfontein en geologische rotsformaties als Organ Pipes en Burnt Mountain. Het landschap is erg indrukwekkend met droge rivierbeddingen, rotsheuvels, uitgestrekte vlakten en bergen. U vindt hier de zeldzame, roodgekleurde woestijnolifant welke leeft in de droge bedding van de Aba-Huab rivier. Tevens leven hier o.a. oryxen, springbokken, jakhalzen, zwarte neushoorns en struisvogels.


Kaokoland

Kaokoland is 1 van de laatste wildernissen van Afrika en dit gebied ligt op een hoogte van 600 tot 1200 meter. Het landschap is afwisselend en de prachtige berggebieden strekken zich uit van de heuvels in het zuiden tot aan de hoge toppen in het noorden. In het westen vindt u de onherbergzame Skeleton Coast (1 van de rijkste viswateren ter wereld) en in het oosten een droge bergketen. Het gebied is zeer dunbevolkt en er leven hier voornamelijk Himba's. U kunt hier de Epupa Falls bezoeken, deze watervallen liggen op de grens met Angola en worden gevoed door de Kunene rivier. Bij Twyfelfontein kunt u duizenden rotstekeningen van zo'n 6000 jaar oud bewonderen.


Sesriem en Sossusvlei

Bij Sesriem ligt de Sesriem Canyon, een 30 meter diepe kloof die is uitgesleten door de Tsauchab rivier. U kunt hier een wandeling maken. Vlakbij Sesriem ligt de indrukwekkende Sossusvlei met duinen tot wel 300 meter hoog. Het is een zee van rood, oranje en geel getint zand en dit fraaie kleurenpallet komt het beste tot z'n recht in de vroege ochtend bij zonsopgang of in de late namiddag bij zonsondergang. Een must is hier het beklimmen van de duinen, het is een hele klim, maar uw inspanning wordt zeker beloond door het prachtige zicht. Dune 45 is 1 van de meest bekende zandduinen in de vallei en is circa 150 meter hoog.

Sinds 1979 maken Sesriem en Sossusvlei deel uit van het Namib Naukluft N.P..


Namib Naukluft National Park

Deze woestijn is 1 van de oudste en droogste woestijnen ter wereld en u treft hier uitgestrekte vlaktes, verlaten stranden en diepe canyons aan. Dit natuurpark is met circa 50.000 km2 het grootste natuurpark van Namibië. Het centrale gebied bestaat uit zand en wordt gekenmerkt door heuvels die wel een hoogte van 300 meter kunnen bereiken. Aan de noordkant van de Kuiseb rivier ziet deze woestijn er totaal anders uit: namelijk een grote vlakte van grijswit grind. Op deze kale vlakte leven kuddes springbokken en bergzebra's.


Kalahari Woestijn

Ten zuiden van Windhoek ligt de Kalahari woestijn en hier liggen de oude gronden van de Bosjesmannen. Deze woestijn strekt zich uit over Namibië, Botswana en Zuid-Afrika. Er wonen hier nog steeds afstammelingen van de Bosjesmannen, in harmonie met de natuur, die leven volgens de tradities van hun voorvaderen. Zij leven in de rode oerduinen, tussen lage struiken en paraplu-vormige kameelbomen. U kunt hier genieten van prachtige zonsondergangen en ervaren dat de hemel 's nachts zwarter dan zwart is.


Fish River Canyon

De Fish River Canyon is 160 kilometer lang, 27 kilometer breed en 550 meter diep en is gelegen tussen Seeheim en Ai-Ais in het uiterste zuiden van Namibië. Het landschap bestaat uit kalksteen en zandsteen en wordt doorsneden door de Fish River. De grootste tijd van het jaar is de Fish River compleet opgedroogd, maar na de regens in de periode van november tot april, als de rivier gevuld is met water, is deze mooi oranje gekleurd. De San Bosjesmannen geloven dat de canyon is gemaakt door een vluchtende slang die door de jagers werd verdreven.


Windhoek

Windhoek is de hoofdstad en de grootste stad van Namibië en is gelegen in de centrale hooglanden. De stad biedt vele gezellige guesthouses en hotels, leuke winkeltjes en restaurants. Windhoek heeft zelf weinig bezienswaardigheden, al treft u in het historische centrum nog vele gebouwen uit de Duitse koloniale tijd aan. De bekendste bezienswaardigheid is de Christuskirche. Ook het Nationaal Museum van Namibië in het Alte Feste (oude fort) is een bezoek waard.

Breng ook een bezoek aan Katutura Township; maak kennis met de enorme verscheidenheid aan culturen die hier in harmonie samenleven.


Swakopmund

Swakopmund is een levendig en gezellig kustplaatsje wat veel te bieden heeft. Het heeft een koloniaal karakteristieke binnenstad en u kunt hier heerlijk eten. Bezienswaardig zijn o.a. het Woermannhaus, het station, de pier, de Kristal Galerie en het Swakopmund museum. Tevens kunt u hier o.a. een boottocht maken op zoek naar dolfijnen en zeehonden of gaan sandboarden in de duinen.

Op circa 30 kilometer ten oosten van Swakopmund ligt Moon Valley. Dit maanlandschap is in de loop van miljoenen jaren door de Swakop rivier uitgesleten en bergen zand en rots strekken zich uit zo ver het oog reikt.


Walvisbaai

Walvisbaai ligt in het midden van de kuststrook van Namibië en dit is een 3000 jaar oude baai met o.a. flamingo's en witte pelikanen.


Skeleton kust

De Skeleton kust strekt zich uit langs de Atlantische kust in het noorden en het landschap bestaat uit zandduinen, rotsen en bergen. Er liggen vele scheepswrakken in het zand en de westenwind zorgt voor een vreemde mist, die plotseling kan komen opzetten. Hoogtepunten zijn de rode lava- en gele zandstenen in de Huab regio, de panoramische uitzichten vanaf de Hartman vallei en de rotsschilderingen van de Bosjesmannen.


Lüderitz

Lüderitz is een geïsoleerde kustplaats in het zuiden van Namibië. De plaats heeft een sterk Duits karakter door de diverse in Jugendstil gebouwde koloniale gebouwen. Bezienswaardigheden hier zijn o.a. de neogotische Felsenkirche, Lüderitz museum, het station, Goerke Haus, Kreplin Haus en het oude postkantoor.

Net buiten Lüderitz ligt het plaatsje Kolmanskop; dit was een bloeiend stadje in de hoogtijdagen van de diamantindustrie, tegenwoordig is het een spookstadje dat meer en meer wordt opgeslokt door de Namib woestijn.