GEWOONWEG REIZEN
Uw reisdromen worden werkelijkheid!

Sarawak - Rondreizen vanuit Batang Ai

Hieronder vindt u de volgende mogelijkheid voor een rondreis vanuit Batang Ai naar Melanau Heartland:

  • Melanau Heartland - 4 dagen

Alles kan geheel op uw wensen worden afgestemd. Neem voor informatie contact op!


MELANAU HEARTLAND - 4 DAGEN


Programma

Dag 1: Batang Ai - Sarikei - Sibu

U wordt opgehaald in Batang Ai (of Lemanak) en rijdt vervolgens richting Sibu. Er wordt gestopt in Sarikei voor de lunch. Sarikei staat bekend om de ananassen en de pepers. Na de lunch maakt u een korte wandeltocht langs de waterkant en u kunt de handelssfeer van het plaatsje voelen. Dan rijdt u verder naar Sibu. Bij aankomst in Sibu wordt u naar uw hotel gebracht. In de avond maakt u een wandeling naar Sibu Night Market, de grootste avondmarkt in Sarawak. (lunch)

Dag 2: Sibu - Kut Canal - Dalat - Kampung Tellian - Lamin Dana

U wordt opgehaald bij uw hotel in Sibu en maakt samen met de gids een wandeling. U brengt een bezoek aan de Tua Pek Kong Temple met de Seven Storey Pagoda. Vervolgens gaat u naar de grootste markt van Maleisië, deze markt heeft ruim 1200 stalletjes. Dan gaat u per speedboot naar Dalat, u vaart o.a. langs dorpjes en Iban "longhouses". Er wordt gestopt in een typisch Melanau dorp, hier kunt u uw benen strekken en genieten van de rust die dit plaatsje uitademt. Vervolgens vaart u verder langs mangrove bossen en dan arriveert u in het vissersplaatsje Dalat, hier bezoekt u de Church by the River. Dan is het nog een klein stukje naar het waterdorp Kampung Tellian waar zich Lamin Dana bevindt, dit is een replica van een traditioneel Melanau Tall House en u zult hier tevens overnachten. Maak een korte wandeling door het dorp en zie de scheepsbouwers aan het werk. Diner en overnachting in Lamin Dana. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 3: Lamin Dana - Melanau - Mukah - Mangrove Trails - Lamin Dana

Na het ontbijt maakt u een boottocht over de Tellian rivier en de Misan rivier. Via de Mukah rivier vaart u naar de Mukah markt, hier kunt u allerlei lokale lekkernijen proberen. Dan gaat het verder door het mangrove bos en misschien ziet u apen en hagedissen. U keert terug naar Lamin Dana voor de lunch en brengt hierna een bezoek aan het Lamin Dana handwerkcentrum, waar u meer leert over het lokale handwerk. Geniet hierna aan het strand. Diner en overnachting in Lamin Dana. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 4: Lamin Dana - Mukah

Maak na het ontbijt een wandeling naar een nabijgelegen plaatsje. Vervolgens transfer naar het vliegveld van Mukah waar deze tour eindigt.


Tijdsduur

4 dagen / 3 nachten


Prijsindicatie

Circa € 560,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer.


Inclusief

Transfers, begeleiding door een Engels sprekende chauffeur/gids, overnachtingen, entreegelden en maaltijden zoals genoemd in bovenstaand programma.


Exclusief

Drankjes, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, vluchten en overige niet genoemde uitgaven.


Opmerking

Toeslag 1-persoonskamer op aanvraag.