GEWOONWEG REIZEN
Uw reisdromen worden werkelijkheid!

Jordanië - Paardrijvakanties

Paardrijden in Jordanië is als een sprookje, urenlang trekken door de woestijn, ervaar de stilte om u heen en wordt 1 met het paard.

Gewoonweg Reizen biedt 3 verschillende paardrijtochten aan in Jordanië:

  • The Nabatean Adventure - 8 dagen
  • Van Petra tot Wadi Rum - 8 dagen
  • Van Petra tot Wadi Rum - 10 dagen

Wilt u graag met een eigen groep reizen, neem dan contact op en er wordt voor u een "programma op maat" samengesteld.

De meeste paarden die voor deze tochten gebruikt worden zijn Arabieren afkomstig uit Jordanië, Syrië en Irak. Tevens zijn er enkele "kruisingen". Alle paarden zijn vertrouwd (gaan er niet zomaar vandoor, bokken of steigeren.......het blijven natuurlijk wel levende wezens), u heeft de keuze uit temperamentvolle paarden, maar ook paarden die rustiger zijn qua aard.

U rijdt met Engelse lederen zadels, alle zadels beschikken over zadeltassen, zodat u een fles water, uw camera e.d. kunt meenemen.


THE NABATEAN ADVENTURE - 8 DAGEN


Programma

Dag 1: Aankomst in Amman

U wordt verwelkomd op de luchthaven Queen Alia International door onze agent die u zal helpen met het verkrijgen van uw visum. Vervolgens transfer naar het Al Waleed Hotel*** of Amman Inn Hotel*** in Amman.

Dag 2: Amman - Wadi Rum - Petra

Na het ontbijt wordt u opgehaald bij het hotel (om circa 08.30 uur) en wordt u naar Wadi Rum gebracht, een rit van ongeveer 3.5 uur. U gaat per 4x4 jeep Wadi Rum verkennen, u maakt een tour van ongeveer een halve dag en u ziet onderweg Lawrence Spring, Khazali Canyon, de zandduinen, Burdanh en Um Frooth Bridge. 's Middags maakt uw chauffeur een heerlijke BBQ lunch voor u klaar. Na deze jeeptour wordt u naar Petra gebracht waar u zult overnachten in het Petra Palace Hotel***. (ontbijt en lunch)

Dag 3: Petra

In de ochtend wordt u opgehaald en naar de ingang van Petra gebracht. Hier maakt u, samen met een Engels sprekende gids, een 2 uur durende tour en u ziet de belangrijkste bezienswaardigheden. Hierna heeft u zelf de tijd om de rest van Petra te ontdekken. In de avond kunt u deelnemen aan een kookworkshop of een Turks bad bezoeken (optioneel). Overnachting in het Petra Palace Hotel***. (ontbijt)

Dag 4: Petra

Vandaag trekt u uw paardrijkleding aan, want de tocht gaat beginnen! U wordt bij het hotel opgehaald en naar de stallen gebracht. U maakt vandaag een tocht in de "achtertuin" van Petra, u rijdt door een kloof met veel groen en olijfgaarden. Onderweg wordt er gestopt voor de lunch. Hierna rijdt u verder en als u geluk heeft ziet u de Bedoeïenen met hun schapen en geiten. Geniet onderweg van de prachtige uitzichten. Rond 16.00 uur komt u terug bij stal en vervolgens wordt u naar uw hotel in Petra, het Petra Palace Hotel***, gebracht voor de overnachting. (ontbijt en lunch)

Dag 5: Petra

Rond 09.00 uur wordt u opgehaald bij uw hotel en naar de stallen gebracht voor de 2e dag te paard. Vandaag rijdt u naar de High Place of Sacrifice en u ziet Petra beneden u liggen. In de omgeving waar u vandaag rijdt wonen veel Bedoeïenen en wellicht wordt u uitgenodigd voor een kop thee. Onderweg wordt er gestopt voor de lunch. In de middag heeft u wederom een mooi uitzicht over Petra en Wadi Araba. In de namiddag keert u terug naar stal en wordt u naar het Petra Palace Hotel*** gebracht voor uw overnachting. (ontbijt en lunch)

Dag 6: Petra

Na het ontbijt wordt u opgehaald (rond 09.00 uur) en naar de stallen gebracht. Vandaag maakt u een rit van ongeveer 6 uur richting Rajef en de natuurlijke bronnen, hier kunt u genieten van de lunch in de schaduw van de bomen, terwijl de paarden uitrusten. Vanuit hier heeft u een mooi uitzicht over Wadi Araba. Na de lunch gaat de tocht verder door de bergen. Bij terugkomst op stal, aan het einde van de middag, kunt u genieten van een kop thee en dan zegt u de paarden vaarwel. Vanavond is de laatste avond in Petra, overnachting in het Petra Palace Hotel***. (ontbijt en lunch)

Dag 7: Petra - Dode Zee

In de morgen wordt u naar de Dode Zee gebracht, de rit gaat via Wadi Araba (ongeveer 3 uur) en zo kunt u de gehele Dode Zee overzien. U kunt de rest van de dag genieten bij het zwembad, dobberen in de Dode Zee en uw spieren tot rust laten komen. U overnacht in het Dead Sea Spa Hotel****. (ontbijt)

Dag 8: Luchthaven Amman

U wordt naar de luchthaven van Amman gebracht waar deze reis eindigt. (ontbijt)


Inclusief

Accommodatie in bovengenoemde hotels, maaltijden zoals genoemd in bovenstaand programma, alle transfers zoals genoemd in het programma, jeepsafari in Wadi Rum, entreeticket Petra, een gids in Petra gedurende 2 uur, alle bovengenoemde paardrijtochten en begeleiding door een Engels sprekende gids gedurende de reis.


Exclusief

Drankjes, niet genoemde maaltijden, vluchten, vertrekbelasting, verzekeringen, persoonlijke uitgaven en overige niet genoemde uitgaven.


Ruiterniveau

U moet ervaring hebben met buitenritten en zeker zijn in draf en galop. Voor meer informatie neem contact op.


Prijsindicatie

Circa € 1525,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer (minimale deelname van 2 personen).


Opmerkingen

U kunt tegen een toeslag verblijven in 4* of 5* hotels en toeslag 1-persoonskamer op aanvraag.


PETRA TOT WADI RUM - 8 DAGEN


Programma

Dag 1: Aankomst in Amman

U wordt verwelkomd op de luchthaven Queen Alia International door onze agent die u zal helpen met het verkrijgen van uw visum. Vervolgens transfer naar een 3* hotel in Madaba.

Dag 2: Madaba - Petra

Om 08.30 uur wordt u opgehaald bij uw hotel in Madaba en wordt u naar Petra gebracht, een rit van ongeveer 3 uur. Bij aankomst in Petra kunt u uw bagage in het hotel achterlaten en vervolgens wordt u naar de hoofdingang gebracht. Hier wacht een Engels sprekende gids u op en samen met hem gaat u op een 3 uur durende tour door Petra. U ziet o.a. de Siq, Treasury, Facade of Tombs en Colonnaded Street. De rest van de middag kunt u zelf rondwandelen in Petra. In de namiddag volgt er een transfer naar het hotel. U dineert vanavond in het 1001 restaurant en hier ontmoet u uw gids die u uitleg zal geven over de komende dagen. U kunt hem natuurlijk ook vragen stellen. Overnachting in een 3* hotel in Petra. (ontbijt en diner)

Dag 3: Paardrijden

Vandaag begint de trektocht en in de morgen wordt u opgehaald bij het hotel en naar de stallen gebracht. Bij aankomst staat uw gids al te wachten en samen met hem zoekt u een geschikt paard uit. U rijdt vandaag door een berggebied en u heeft een mooi zicht over Petra. Het begin van de tocht gaat over rotsachtig terrein. Na ongeveer 3 uur komt u aan in Rajev en hier kunt u genieten van een lunch in een gebied met natuurlijke bronnen en bomen. De rustpauze duurt ongeveer 2 uur en daarna rijdt u verder naar Dlaaga en dan bergafwaarts naar Wadi Thugra, hier heeft u de kans om even lekker te draven en te galopperen. In Wadi Thugra wordt overnacht. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 4: Paardrijden

Het ontbijt staat rond 07.30 uur voor u klaar en hierna breekt u uw tent af en borstelt en zadelt u uw paard. Rond 09.00 uur gaat de rit van vandaag van start. U rijdt door een klein Bedoeïenen plaatsje en vervolgens richting de woestijn. Na ongeveer 2.5 uur rijden arriveert u bij 3 bomen, de enige schaduwplek in dit gebied. Hier stopt u voor de lunch en de rustpauze (ongeveer 3 uur). Na de pauze gaat het verder richting Humayma en u steekt de Desert High Way over (dit gebeurt te voet). Aan de overkant stapt u weer te paard en gaat het verder richting het Kharaza gebied in Wadi Rum. Hier heeft u de gelegenheid om een galopje te maken. Na ongeveer 2.5 uur arriveert u bij het kamp. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 5: Paardrijden

Na het ontbijt, het afbreken van de tent, het verzorgen van de paarden etc. gaat de rit verder. Vandaag ziet u een smalle brug van rotsen en komt u over de Mushroom, een ideaal pad voor een galopje. U rijdt ongeveer 2.5 uur en dan stopt u voor de lunch en de middagpauze van ongeveer 3 uur. Na de pauze gaat de rit verder en arriveert u in een zandgebied, ideaal dus om te galopperen. In dit gebied heeft het zand verschillende kleuren en het is erg mooi om foto's te nemen gedurende de rit. Na ongeveer 2.5 uur rijden arriveert u in het kamp waar u zult overnachten. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 6: Paardrijden

Vandaag is uw laatste dag te paard. U rijdt richting het woestijnstadje Disi, hier is een gebied met natuurlijke bronnen en treft u een oase aan van bomen, gras, water en een klein meertje waarin u kunt zwemmen. Hier wordt dan ook gestopt voor de middagpauze en de lunch. De paarden vinden het heerlijk om te worden afgespoten met het koele water. Het laatste stuk van de tocht gaat door de woestijn en hier heeft u nog een keer de kans om te galopperen, na de galop wordt er gestapt om de paarden op adem te laten komen, voordat ze bij de truck aankomen die ze weer naar stal zal brengen. U overnacht in het Oasis Desert Camp en u kunt hier genieten van een douche en een prima diner. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 7: Dode Zee - Madaba

Rond 09.30 uur wordt u opgehaald en naar de Dode Zee gebracht, een rit van ongeveer 3 uur. Rond 12.30 uur arriveert u bij het O Beach Resort en hier kunt u genieten van de lunch. De rest van de middag kunt u relaxen bij het zwembad en aan het strand van de Dode Zee. Rond 17.00 uur gaat u verder naar Madaba waar u zult overnachten in een 3* hotel. (ontbijt en lunch)

Dag 8: Luchthaven Amman

U wordt vandaag naar de luchthaven van Amman gebracht waar deze reis eindigt. (ontbijt)


Inclusief

Accommodatie in bovengenoemde hotels en in tenten gedurende de paardrijtocht, maaltijden zoals genoemd in bovenstaand programma, alle transfers zoals genoemd in het programma, entreeticket Petra, een gids in Petra gedurende 3 uur, alle bovengenoemde paardrijtochten en begeleiding door een Engels sprekende gids.


Exclusief

Drankjes, niet genoemde maaltijden, vluchten, vertrekbelasting, verzekeringen, persoonlijke uitgaven en overige niet genoemde uitgaven.


Ruiterniveau

U moet ervaring hebben met buitenritten en zeker zijn in draf en galop. Voor meer informatie neem contact op.


Verblijf

Gedurende de paardrijtocht overnacht u in tenten in de natuur. De sanitaire voorzieningen zijn erg basic!


Prijsindicatie

Circa € 1740,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer/tent met een minimale deelname van 2 personen.


Opmerkingen

Toeslag 1-persoonskamer/tent op aanvraag. Neem uw eigen slaapzak mee, deze is niet inbegrepen.


PETRA TOT WADI RUM - 10 DAGEN


Programma

Dag 1: Aankomst in Amman

U wordt verwelkomd op de luchthaven Queen Alia International door onze agent die u zal helpen met het verkrijgen van uw visum. Vervolgens transfer naar een 3* hotel in Madaba.

Dag 2: Madaba - Petra

Om 08.30 uur wordt u opgehaald bij uw hotel in Madaba en wordt u naar Petra gebracht, een rit van ongeveer 3 uur. Bij aankomst in Petra kunt u uw bagage in het hotel achterlaten en vervolgens wordt u naar de hoofdingang gebracht. Hier wacht een Engels sprekende gids u op en samen met hem gaat u op een 3 uur durende tour door Petra. U ziet o.a. de Siq, Treasury, Facade of Tombs en Colonnaded Street. De rest van de middag kunt u zelf rondwandelen in Petra. In de namiddag volgt er een transfer naar het hotel. U dineert vanavond in het 1001 restaurant en hier ontmoet u uw gids die u uitleg zal geven over de komende dagen. U kunt hem natuurlijk ook vragen stellen. Overnachting in een 3* hotel in Petra. (ontbijt en diner)

Dag 3: Paardrijden

Vandaag begint de trektocht en in de morgen wordt u opgehaald bij het hotel en naar de stallen gebracht. Bij aankomst staat uw gids al te wachten en samen met hem zoekt u een geschikt paard uit. U rijdt vandaag door een berggebied en u heeft een mooi zicht over Petra. Het begin van de tocht gaat over rotsachtig terrein. Na ongeveer 3 uur komt u aan in Rajev en hier kunt u genieten van een lunch in een gebied met natuurlijke bronnen en bomen. De rustpauze duurt ongeveer 2 uur en daarna rijdt u verder naar Dlaaga en dan bergafwaarts naar Wadi Thugra, hier heeft u de kans om even lekker te draven en te galopperen. In Wadi Thugra wordt overnacht. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 4: Paardrijden

Het ontbijt staat rond 07.30 uur voor u klaar en hierna breekt u uw tent af en borstelt en zadelt u uw paard. Rond 09.00 uur gaat de rit van vandaag van start. U rijdt door een klein Bedoeïenen plaatsje en vervolgens richting de woestijn. Na ongeveer 2.5 uur rijden arriveert u bij 3 bomen, de enige schaduwplek in dit gebied. Hier stopt u voor de lunch en de rustpauze (ongeveer 3 uur). Na de pauze gaat het verder richting Humayma en u steekt de Desert High Way over (dit gebeurt te voet). Aan de overkant stapt u weer te paard en gaat het verder richting het Kharaza gebied in Wadi Rum. Hier heeft u de gelegenheid om een galopje te maken. Na ongeveer 2.5 uur arriveert u bij het kamp. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 5: Paardrijden

Na het ontbijt, het afbreken van de tent, het verzorgen van de paarden etc. gaat de rit verder. Vandaag ziet u een smalle brug van rotsen en komt u over de Mushroom, een ideaal pad voor een galopje. U rijdt ongeveer 2.5 uur en dan stopt u voor de lunch en de middagpauze van ongeveer 3 uur. Na de pauze gaat de rit verder en arriveert u in een zandgebied, ideaal dus om te galopperen. In dit gebied heeft het zand verschillende kleuren en het is erg mooi om foto's te nemen gedurende de rit. Na ongeveer 2.5 uur rijden arriveert u in het kamp waar u zult overnachten. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 6: Paardrijden

In de morgen rijdt u naar Um Salab en vervolgens rijdt u het beschermende gebied van Wadi Rum in, dit gebied is werkelijk fantastisch. U rijdt door een kloof naar Um Ishrin en hier stopt u voor de lunch, ongeveer 3 uur rijden. Na de rustpauze rijdt u via de hoge zandduinen van Wadi Rum naar Burdah Bridge. Na ongeveer 3 uur rijden arriveert u op de kampeerplaats. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 7: Paardrijden

Na het ontbijt, het verzorgen van de paarden etc. gaat de rit verder en rijdt u naar Um Fruth Bridge, een tocht van ongeveer 2 uur. Hier wordt gestopt en na de pauze rijdt u verder naar Barrah Canyon, een rit van ongeveer 3 uur. Vannacht zet u de tent op in de 6 kilometer lange Barrah Canyon. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 8: Paardrijden

Nog 1 dag genieten te paard en dan zit de tocht erop. U rijdt door de Barrah Canyon en vanuit daar richting Siq Um Foos en Siq Um Atawaki, hier wordt gestopt voor de lunch. U rijdt deze morgen ongeveer 2 uur. Na de lunch is het tijd voor een stevige galop en dan komt u aan op het laatste stuk. Nogmaals een galopje en dan kunnen de paarden even op adem komen, voordat ze per truck worden teruggebracht naar stal. U overnacht in het Oasis Desert Camp. Geniet hier van een douche na alle dagen in de woestijn. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 9: Dode Zee - Madaba

Rond 09.30 uur wordt u opgehaald en naar de Dode Zee gebracht, een rit van ongeveer 3 uur. Rond 12.30 uur arriveert u bij het O Beach Resort en hier kunt u genieten van de lunch. De rest van de middag kunt u relaxen bij het zwembad en aan het strand van de Dode Zee. Rond 17.00 uur gaat u verder naar Madaba waar u zult overnachten in een 3* hotel. (ontbijt en lunch)

Dag 10: Luchthaven Amman

U wordt vandaag naar de luchthaven van Amman gebracht waar deze reis eindigt. (ontbijt)

Inclusief

Accommodatie in bovengenoemde hotels en in tenten gedurende de paardrijtocht, maaltijden zoals genoemd in bovenstaand programma, alle transfers zoals genoemd in het programma, entreeticket Petra, een gids in Petra gedurende 3 uur, alle bovengenoemde paardrijtochten en begeleiding door een Engels sprekende gids.


Exclusief

Drankjes, niet genoemde maaltijden, vluchten, vertrekbelasting, verzekeringen, persoonlijke uitgaven en overige niet genoemde uitgaven.


Ruiterniveau

U moet ervaring hebben met buitenritten en zeker zijn in draf en galop. Voor meer informatie neem contact op.


Verblijf

Gedurende de paardrijtocht overnacht u in tenten in de natuur. De sanitaire voorzieningen zijn erg basic!


Prijsindicatie

Circa € 2210,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer/tent met een minimale deelname van 2 personen.


Opmerkingen

Toeslag 1-persoonskamer/tent op aanvraag. Neem uw eigen slaapzak mee, deze is niet inbegrepen.