GEWOONWEG REIZEN
Uw reisdromen worden werkelijkheid!

Jordanië - Eco tours

Hieronder treft u de volgende eco tour aan welke Gewoonweg Reizen aanbiedt in Jordanië:

  • Ecotour - 15 dagen

Onderstaande rondreis is uiteraard geheel naar wens aan te passen!


ECOTOUR - 15 DAGEN


Programma

Dag 1: Aankomst in Amman

U wordt verwelkomd op de luchthaven Queen Alia International door onze agent die u zal helpen met uw visum. Vervolgens transfer naar The Iraq al Amir Woman Co-Operative Society in Amman voor uw overnachting.

Dag 2: Amman

Na het ontbijt start een workshop samen met lokale vrouwen van The Iraq al Amir Woman Co-Operative Society. Deze gemeenschap is een onderdeel van de Queen Noor Foundation. De vrouwen beoefenen hier 3 soorten handwerk: weven, pottenbakken en papier maken. Na de workshop kunt u genieten van een traditionele Jordaanse lunch en hierna maakt u samen met een privé chauffeur/gids een korte stadsrondrit door Amman. U bezoekt de Citadel en ziet het Nationale Archeologisch Museum en het Romeinse Theater. Na deze ontdekkingstocht door Amman keert u terug naar The Iraq al Amir Woman Co-Operative Society voor diner en overnachting. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 3: Amman - Desert Castles - Azraq Wetland Reservaat

Vandaag brengt u een bezoek aan de woestijnkastelen: Qasr Kharanah en Qasr Amra. Daarna bezoekt u Qasr al Azraq. Vergeet niet om vandaag uw lunch mee te nemen vanuit Amman, onderweg komt u namelijk niets tegen waar u iets kunt kopen. U overnacht in de Ecolodge in het Azraq Wetland Reservaat. (ontbijt en diner)

Dag 4: Azraq Wetland Reservaat - Jerash - Aljun Natuurreservaat

Na het ontbijt maakt u een wandeling van ongeveer 30 minuten, de Marsh Trail (u doet dit zonder gids). Dit is een gemakkelijke route en onderweg heeft u kans om vele vogels te zien en wanneer u geluk heeft, zelfs waterbuffels. Na deze wandeling gaat u naar Jerash voor een bezoek aan deze oude Romeinse stad. In de namiddag gaat u naar het Aljun Natuurreservaat waar u zult overnachten in Aljun Cabins. (ontbijt en diner)

Dag 5: Aljun Natuurreservaat

Vandaag maakt u een mooie wandeltocht (Prophet's Trail) samen met een Engels sprekende gids. U loopt door een prachtige bosrijke omgeving en u kunt gedurende deze wandeling gebruik maken van een ezel die uw spullen draagt. Aan het einde van de wandeling geniet u van een vers bereide picknick lunch. De wandeling duurt in totaal zo'n 5 tot 6 uur. U keert terug naar het Aljun Natuurreservaat per bus. U overnacht in Aljun Cabins. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 6: Aljun Natuurreservaat - Dode Zee

Na het ontbijt wordt u naar de Dode Zee gebracht, het laagste punt op aarde. Geniet hier van een vrije middag, relax bij het zwembad en drijf in de Dode Zee. U overnacht in het Holiday Inn Dead Sea Hotel****. (ontbijt)

Dag 7: Dode Zee - Wadi Mujib - Dode Zee

Vandaag gaat u naar Wadi Mujib, hier maakt u een wandeling. Afhankelijk van het seizoen kunt u de Siq Trail (april tot oktober, zonder gids) of de Ibex Trail (met gids) volgen. Beide wandelingen nemen ongeveer 3 tot 4 uur in beslag. Na de wandeling brengt u een bezoek aan het Dead Sea Panorama Complex, vanuit hier heeft u een schitterend uitzicht over de Dode Zee. In de middag keert u terug naar uw hotel. U overnacht in het Holiday Inn Dead Sea Hotel****. (ontbijt)

Dag 8: Dode Zee - Karak - Dana Natuurreservaat

Na het ontbijt gaat u naar Karak om hier een bezoek te brengen aan het imposante Crusaders Castle. Vervolgens gaat u verder naar het Dana Natuurreservaat, na aankomst kunt u hier de Village Tour (zonder gids) volgen in het reservaat. Deze wandeling duurt ongeveer 2 uur en onderweg kunt u genieten van enkele mooie uitzichten over Dana Village. U overnacht in het Dana Guesthouse. (ontbijt en diner)

Dag 9: Dana Natuurreservaat - Wadi Feynan

Vandaag volgt u de Wadi Dana Trail, deze wandeling is zonder gids en duurt ongeveer 5 tot 7 uur. Tijdens deze wandeling loopt u bergafwaarts van Dana naar Feynan en u komt door de zandvallei van Wadi Dana. U overnacht in de Wadi Feynan Ecolodge. (ontbijt, lunchpakket en diner)

Dag 10: Wadi Feynan - Little Petra - Petra

Na het ontbijt maakt u een mountainbike tocht (Feynan Copper Mine Trail) samen met een gids. Deze tocht duurt ongeveer 2 tot 3 uur. Onderweg ziet u oude kopermijnen en Khirbet Feynan. De mountainbikes zijn gehuurd voor 4 uur, dus u kunt na deze tocht zelf nog op ontdekking gaan in deze omgeving. Om 12.00 uur wordt de lunch geserveerd in de lodge. Na de lunch gaat u naar Little Petra voor een bezoek. U overnacht in het Seven Wonders Bedouin Campsite. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 11: Petra

Vandaag brengt u een bezoek aan 1 van de 7 Wereldwonderen: Petra. U gaat samen met een Engels sprekende gids op ontdekkingstocht in Petra (2 uur). In de middag kunt u Petra zelf verder ontdekken. U overnacht in het Seven Wonders Bedouin Campsite. (ontbijt en diner)

Dag 12: Petra

Na het ontbijt heeft u wederom een volle dag de tijd om Petra te bezoeken. Petra is erg groot en deze extra dag heeft u zeker nodig om alles te kunnen zien. U overnacht in het Seven Wonders Bedouin Campsite. (ontbijt en diner)

Dag 13: Petra - Wadi Rum

Vandaag gaat u verder naar Wadi Rum. U maakt een jeeptour door de woestijn en u kunt hier genieten van de lunch (een barbecue). De jeeptour eindigt bij het Authentic Bedouin Khaled Campsite waar u zult overnachten. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 14: Wadi Rum - Mount Nebo - Madaba

Na het ontbijt gaat u naar Mount Nebo, vanuit hier zag Mozes het beloofde land. Dan gaat u verder naar Madaba waar u een bezoek brengt aan de St. George Church met de beroemde mozaïek. Breng ook een bezoek aan het Archeologisch Park, het Madaba Museum en de Apostles Church. U overnacht in het Mariam Hotel*** in Madaba. (ontbijt)

Dag 15: Luchthaven Amman

Vandaag wordt u naar de luchthaven van Amman gebracht waar deze reis eindigt. (ontbijt)


Inclusief

Overnachtingen in bovengenoemde hotels/campsites/lodges, maaltijden zoals genoemd in bovenstaand programma, begeleiding door een Engels sprekende chauffeur/gids gedurende de reis, workshop op dag 2, entreegelden voor de te bezoeken plaatsen zoals genoemd in het programma en alle transfers zoals genoemd in het programma.


Exclusief

Drankjes, niet genoemde maaltijden, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, vertrekbelasting, vluchten en overige niet genoemde uitgaven.


Prijsindicatie

Circa € 1997,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer.


Opmerkingen

Toeslag 1-persoonskamer op aanvraag. Dana Guesthouse heeft kamers met een gedeelde badkamer! Er is slechts 1 kamer beschikbaar met eigen sanitaire voorzieningen, deze kan van te voren gereserveerd worden tegen een toeslag.

Deze reis is tevens te boeken op basis van "self drive", prijs op aanvraag.