GEWOONWEG REIZEN
Uw reisdromen worden werkelijkheid!

Jordanië - Duiken

Jordanië is zeer geschikt voor een duikvakantie.

Hieronder vindt u de volgende duikvakanties die Gewoonweg Reizen aanbiedt in Jordanië:

  • Duikvakantie - 8 dagen
  • Yacht en duiken - 8 dagen

Tevens vindt u hieronder nog een aantal accommodaties in Aqaba. Uiteraard is iedere reis geheel aan te passen aan uw wensen.


DUIKVAKANTIE - 8 DAGEN


Programma

Dag 1: Aankomst Aqaba - Petra

Bij aankomst op de luchthaven van Aqaba wordt u welkom geheten door onze vertegenwoordiger (visum is gratis te verkrijgen in Aqaba). Vervolgens transfer naar Petra waar u zult overnachten in het Petra Palace Hotel***.

Dag 2: Petra - Wadi Rum - Aqaba

Vandaag heeft u tijd om een bezoek te brengen aan Petra, 1 van de 7 Wereldwonderen. Bekijk de Siq, Treasury, Street of Facades, Theatre en Colonnaded Street. Om 15.00 uur wordt u opgehaald en gaat u richting Wadi Rum waar u een 2 uur durende jeeptour maakt en de ondergaande zon kunt bewonderen. Rond 18.30 uur transfer naar het Red Sea Dive Centre*** in Aqaba voor uw overnachting. (ontbijt)

Dag 3, 4 en 5: Aqaba

De komende 3 dagen staan er 2 duiken per dag gepland. U overnacht in het Red Sea Dive Centre***. (ontbijt)

Dag 6: Aqaba

Vandaag heeft u een vrije dag en kunt u gaan snorkelen in de Rode Zee of gaan winkelen in Aqaba. Optioneel kunt u nog 2 duiken boeken. Overnachting in het Red Sea Dive Centre***. (ontbijt)

Dag 7: Aqaba

Vanwege het gevaar op decompressie ziekte staan er voor vandaag geen duiken gepland, omdat u morgen alweer naar huis vliegt. U kunt vandaag bijvoorbeeld gaan relaxen bij het zwembad of aan het strand. Overnachting in het Red Sea Dive Centre***. (ontbijt)

Dag 8: Aqaba - Luchthaven

Transfer naar de luchthaven van Aqaba waar deze reis eindigt. (ontbijt)


Inclusief

Overnachtingen in bovengenoemde hotels op basis van logies/ontbijt, een 2 uur durende jeeptour in Wadi Rum, 6 duiken, gebruik duikuitrusting en alle transfers zoals genoemd in bovenstaand programma.


Exclusief

Vluchten, vertrekbelasting, maaltijden niet genoemd in het programma, drankjes, overige entreegelden, verzekeringen, persoonlijke uitgaven en overige niet genoemde uitgaven.


Prijsindicatie

Circa € 850,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer.


Opmerking

Toeslag 1-persoonskamer op aanvraag.


YACHT EN DUIKEN - 8 DAGEN


Programma

Dag 1: Aankomst Aqaba - Petra

Bij aankomst op de luchthaven van Aqaba wordt u welkom geheten door onze vertegenwoordiger (visum is hier gratis te verkrijgen). Vervolgens transfer naar Petra waar u in een 3-sterren hotel zult overnachten.

Dag 2: Petra - Wadi Rum

Vandaag heeft u tijd om een bezoek te brengen aan Petra, 1 van de 7 Wereldwonderen. Bekijk de Siq, Treasury, Street of Facades, Theatre en Colonnaded Street. In de namiddag wordt u naar Wadi Rum gebracht waar u zult overnachten op een authentieke kampeerplaats in de woestijn. (ontbijt en diner)

Dag 3: Wadi Rum - Aqaba - Rode Zee

Om 08.00 uur start een 2.5 uur durende jeeptour en deze tour eindigt in Wadi Rum Village. Hier wordt u opgehaald door uw chauffeur en naar Aqaba gebracht. In Aqaba gaat u aan boord van een 25 meter lang yacht, u heeft 5 man personeel tot uw beschikking. Alle duiken, non-alcoholische drankjes en eten zijn inclusief. U overnacht op dit luxe yacht. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 4: Rode Zee

Vandaag wordt u wakker terwijl u op de Rode Zee ronddobbert en kunt u genieten van een ontbijt op het dek. In de morgen staan er 2 duiken gepland. Na de lunch kunt u nog een duik maken. Optioneel is er een nachtduik. Overnachting op het yacht. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 5: Rode Zee

Voor vandaag staan er 2 duiken in de morgen en 1 duik in de namiddag gepland. Optioneel is een nachtduik mogelijk. Overnachting op het yacht. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 6: Rode Zee - Aqaba

Geniet van uw laatste dag op het yacht en maak 2 duiken in de morgen en 1 duik in de middag. Rond 16.30 uur verlaat u het yacht en wordt u naar het Mövenpick Resort Tala Bay***** gebracht voor uw overnachting. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 7: Aqaba

Vanwege het gevaar op decompressie ziekte staan er voor vandaag geen duiken gepland, omdat u morgen alweer naar huis vliegt. Vandaag kunt u bijvoorbeeld relaxen bij het zwembad of aan het strand. Overnachting in het Mövenpick Resort Tala Bay*****. (ontbijt en diner)

Dag 8: Aqaba - Luchthaven

Transfer naar de luchthaven van Aqaba waar deze reis eindigt. (ontbijt)


Inclusief

Overnachtingen in bovengenoemde hotels / yacht, maaltijden zoals genoemd in bovenstaand programma, een 2.5 uur durende jeeptour in Wadi Rum, duiken zoals genoemd in bovenstaand programma en alle transfers zoals genoemd in bovenstaand programma.


Exclusief

Vluchten, vertrekbelasting, maaltijden niet genoemd in bovenstaand programma, drankjes, overige entreegelden, duikuitrusting, verzekeringen, persoonlijke uitgaven en overige niet genoemde uitgaven.


Prijsindicatie

Circa € 2370,- per persoon op basis van 2 personen (u heeft dan het gehele yacht tot uw beschikking).


Opmerking

Het yacht is geschikt voor maximaal 6 personen.


HOTEL CORAL BAY*** - AQABA

Dit hotel ligt op circa 18 kilometer van Aqaba en ligt aan het strand. Het hotel beschikt over een eigen PADI duikschool.


Faciliteiten

Receptie, restaurant, pub, bar, 2 zwembaden, WiFi, diverse watersportmogelijkheden, een PADI duikschool en parkeergelegenheid.


Kamers

De kamers zijn voorzien van airco, tv, telefoon, kluisje, minibar, balkon en een badkamer met bad of douche en toilet.


Prijsindicatie

Circa € 79,- per nacht voor een 2-persoonskamer inclusief ontbijt.


RED SEA DIVE CENTER*** - AQABA

Dit hotel ligt in Aqaba aan het strand en heeft een eigen PADI duikschool.


Faciliteiten

Receptie, restaurant, zwembad, kinderbad, diverse watersportmogelijkheden en een PADI duikschool.


Kamers

De kamers zijn voorzien van airco, tv, internet, minibar en een badkamer met bad of douche en toilet.


Prijsindicatie

Circa € 58,- per nacht voor een 2-persoonskamer inclusief ontbijt.


ARAB DIVE CENTER*** - AQABA

Dit hotel ligt in Aqaba aan het strand en op circa 5 minuten lopen van 1 van de beste duikplekken. Het hotel heeft een eigen PADI duikschool.


Faciliteiten

Receptie, restaurant, WiFi, zwembad, diverse watersportmogelijkheden en een PADI duikschool.


Kamers

De kamers zijn voorzien van airco, tv, koelkastje en een badkamer met bad of douche en toilet.


Prijsindicatie

Circa € 58,- per nacht voor een 2-persoonskamer inclusief ontbijt.