GEWOONWEG REIZEN
Uw reisdromen worden werkelijkheid!

Jordanië - Culinaire reizen

Hieronder treft u de volgende culinaire rondreis aan welke Gewoonweg Reizen aanbiedt in Jordanië:

  • Kookreis "A taste of Jordan" - 8 dagen

Onderstaande culinaire rondreis is uiteraard geheel naar wens aan te passen!


KOOKREIS "A TASTE OF JORDAN" - 8 DAGEN


Programma

Dag 1: Aankomst in Amman

U wordt verwelkomd op de luchthaven Queen Alia International door onze agent die u zal helpen met uw visum. Vervolgens transfer naar het Tawaheen Al Hawa Restaurant waar u kunt gaan genieten van uw eerste diner in Jordanië. Na het diner transfer naar uw hotel in Amman voor de overnachting. (diner)

Dag 2: Amman stadsrondrit en Beit Sitti kookworkshop

Vandaag maakt u een stadsrondrit in Amman. U brengt een bezoek aan de Citadel, het Romeinse Theater en de King Abdullah Moskee. Tijdens de lunch kunt u bijvoorbeeld de beroemde falafel uitproberen. In de middag maakt u kennis met de chef van Beit Sitti en samen met hem brengt u een bezoek aan de groentemarkt van Amman. Tegen de avond leert u hoe u Tabbouleh, Humus, Maqloubeh en een Jordaans dessert moet bereiden. Geniet dan van dit overheerlijke diner, terwijl u ziet hoe vers brood wordt klaargemaakt. U overnacht in Amman. (ontbijt en diner)

Dag 3: Madaba, Mount Nebo en Bandoora day

Om ongeveer 07.30 uur wordt u opgehaald bij uw hotel in Amman en vervolgens gaat u naar Madaba waar u een bezoek zult brengen aan de St. George Church waar u de beroemde landkaart van mozaïek kunt bewonderen. Dan gaat u verder naar Mount Nebo, vanuit hier zag Mozes het beloofde land. Na dit bezoek wordt u naar Ghor al Mazra'a gebracht om deel te nemen aan Bandoora Day. Bandoora is het Arabische woord voor tomaat. U helpt de lokale bevolking met de oogst van de tomaten en hierna geniet u van een lunch. Maak samen met de lokale bevolking het gerecht galayah, dit is een lokaal gerecht en tomaten is 1 van de ingrediënten. Hierna leert u tevens hoe u Arboud (lokaal brood) maakt en wanneer de tijd het toelaat bereidt u Kohol (van olijfolie) of u ziet hoe men wol spint, manden weeft etc.. Voor het diner rijdt u naar Petra, hier zult u tevens overnachten in het Amra Palace Hotel***. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 4: Petra, Taboon en Fattah

Vandaag heeft u de gehele dag om 1 van de 7 Wereldwonderen te ontdekken. Bezoek de Siq, Treasury, Street of Facades, Theatre en Colonnaded Street en wanneer u nog tijd over heeft breng dan zeker een bezoek aan de Monastery en de High Place of Sacrifice. Het is een behoorlijke klim, maar het uitzicht zeker waard! In de avond leert u bij een lokale familie thuis hoe u Taboon brood maakt met behulp van een traditionele oven. Vervolgens leert u hoe u een simpel gerecht als Hobez Fattah maakt, dit is een traditioneel gerecht van de Bedoeïenen wat al sinds eeuwen bereid wordt. U overnacht in het Amra Palace Hotel*** in Petra. (ontbijt en diner)

Dag 5: Petra en Mansaf

In de morgen heeft u nog vrije tijd om een bezoek te brengen aan Petra en dingen te ontdekken waar u gisteren niet aan toe gekomen bent. In de middag ontmoet u uw gids en u gaat samen met hem naar de lokale slager om vlees te kopen, dit heeft u nodig voor het diner. Hierna gaat u naar een lokale familie en hier kunt u helpen om de schapen te melken. Deze melk wordt gebruikt om het beroemde lokale gerecht Mansaf te bereiden. Tegen de avond gaat u wederom naar een lokale familie en samen met hen bereidt u het gerecht Mansaf. U overnacht in het Amra Palace Hotel***. (ontbijt en diner)

Dag 6: Wadi Rum, Bedouin barbecue en Zarb

In de morgen wordt u naar Wadi Rum gebracht waar u een jeeptour van een halve dag maakt in het beschermde gebied. Wadi Rum staat bekend om de rotsformaties en Red Sand. De lunch wordt vers bereid door uw chauffeur en natuurlijk kunt u hem daarbij helpen. Geniet van de barbecue! De jeeptour eindigt bij een kamp middenin de woestijn. Het kamp heeft goede sanitaire voorzieningen en privé tenten. In de avond leert u hoe u Zarb moet bereiden, dit gerecht wordt onder de grond gekookt. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 7: Dode Zee

Na het ontbijt wordt u naar de Dode Zee gebracht. Vandaag staat in het teken van relaxen, drijf in het zoute water en probeer de heilzame modder uit. Er is vandaag geen kookworkshop. U overnacht in het Holiday Inn Dead Sea Resort****. (ontbijt)

Dag 8: Luchthaven

In de loop van de dag wordt u naar de luchthaven van Amman gebracht waar deze reis eindigt. (ontbijt)


Inclusief

Overnachtingen in bovengenoemde hotels, maaltijden zoals genoemd in bovenstaand programma, alle kookworkshops zoals aangegeven in het programma, entreegelden van de te bezoeken plaatsen zoals genoemd in het programma, begeleiding door een Engels sprekende gids gedurende de reis en alle transfers zoals genoemd in het programma.


Exclusief

Drankjes, niet genoemde maaltijden, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, vertrekbelasting, vluchten en overige niet genoemde uitgaven.


Prijsindicatie

Circa € 1450,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer en met een minimale deelname van 4 personen. Prijs op basis van 2 personen op aanvraag.


Opmerking

Toeslag 1-persoonskamer op aanvraag.