GEWOONWEG REIZEN
Uw reisdromen worden werkelijkheid!

Jordanië

Gewoonweg Reizen biedt de volgende mogelijkheden in Jordanië:

Wanneer u van cultuur en geschiedenis houdt dan bent u op de juiste plaats in Jordanië. Veel bezienswaardigheden dateren van voor het begin van onze jaartelling. Bij een bezoek aan de roze stad Petra, 1 van de 7 wereldwonderen, zult u terug in de tijd keren. Naast cultuur biedt Jordanië een imponerende natuur en een uiterst vriendelijke bevolking die u met open armen zal ontvangen. Jordanië is zowel voor cultuurliefhebbers, zonaanbidders en avonturiers een ideale bestemming!


HOOGTEPUNTEN


Amman

Amman is de moderne maar ook historische hoofdstad van Jordanië en is gebouwd op de resten van de oude Romeinse stad Philadelphia en ligt verspreid over 7 heuvels. In het commerciële hart van de stad vindt u moderne gebouwen, hotels, restaurants, kunstwinkels en boetiekjes, maar ook traditionele coffeeshops en werkplaatsen. In de buitenwijken zijn de oude sporen nog veel duidelijker aanwezig. Maak een stadsrondrit welke begint bij de citadel, breng een bezoek aan het Archeologisch Museum, bewonder de prachtige Koning Abdullah moskee en loop rond in het Romeinse amfitheater.

Kan Zaman ligt op een heuveltop op ongeveer 12 kilometer ten zuiden van Amman. Het is een gerenoveerd complex en u vindt hier winkels welke handwerk, juwelen en specerijen verkopen. Maar u kunt hier ook genieten van een waterpijp in een coffeeshop of de uitstekende keuken uitproberen van een traditioneel restaurant.


De Dode Zee

Het minerale water op het laagste punt van de aarde, meer dan 400 meter beneden zeeniveau, heeft een geneeskrachtige werking en het water bestaat voor 30% uit zout, tienmaal zoveel als normaal zeewater. Met de hoge concentratie van mineralen komen er geen zichtbare levende wezens voor in het meer. Langs de oevers ontspringen geneeskrachtige bronnen.


Petra

Met recht 1 van de 7 wereldwonderen en onderdeel van de UNESCO Werelderfgoedlijst. De koninklijke graven behoren net als de piramiden van Egypte tot de wonderen van de Oude Wereld. De stad is compleet uit de rotsen gehouwen door de Nabateeërs en bestaat al meer dan tweeduizend jaar. Een wandelpad slingert door een nauwe kloof, de Siq, en u vindt hier vele beroemde monumenten zoals al Khazneh, de schatkamer, het klooster en de grote tempel.


Wadi Rum

De Wadi Rum is een vallei in de imponerende woestijn met fascinerende rotswanden van zandsteen en graniet. Vroeger gaf het water vorm aan dit landschap, nu is het de beurt aan de wind. U kunt dit UNESCO Werelderfgoed ontdekken te voet, in een jeep, op een kameel of tijdens een overnachting in een Bedoeïenentent. Zo ervaart u hoe de Bedoeïenen hier nog leven.


Jerash

Jerash is de best bewaarde Romeinse stad in het heilige land en geeft op perfecte wijze weer hoe een Romeinse stad werd ingericht. Lopend langs de zuilengalerij naar het centrale plein waant u zich op het Forum Romanum. Elk jaar in juli vindt hier een festival plaats, waarbij u kunt genieten van optredens en concerten.


Madaba

Madaba wordt ook wel de Stad van de Mozaïeken genoemd. In de St. George's Church bevindt zich een landkaart van mozaïek waarop o.a. Jeruzalem te zien is, deze kaart meet 25x5 meter en is een waar meesterwerk. Vlakbij Madaba ligt de berg Nebo, treedt hier in de voetsporen van Mozes door vanaf de berg naar het Beloofde Land te kijken.


Karak

In Karak wordt u teruggevoerd naar roerige tijden namelijk de tijd van de Kruisvaarders. De imposante burcht is een stille getuige uit het verre verleden waar verschillende legers hebben standgehouden en zijn verslagen. Verder vindt u hier talloze gerestaureerde 19e eeuwse Ottomaanse gebouwen.


King's Highway

De beroemde King's Highway voert u naar het zuiden van Jordanië.


Aqaba en Tala Bay

Gelegen in het zuiden aan de Rode Zee bieden Aqaba en Tala Bay tal van mogelijkheden: zonnen, zwemmen, snorkelen en watersporten. De mooie zandstranden en luxe accommodaties maken van deze badplaatsen een aangename plek voor uw zonvakantie. Deze plaatsen vormen tevens een uitstekende uitvalsbasis voor verschillende excursies.


Wadi Mujib

Komende vanuit het noorden wordt u overweldigd door een onvergetelijke aanblik, de Wadi Mujib. Deze diepe kloof met zijn (bijna) droge rivierbedding biedt geweldige excursiemogelijkheden. Het is mogelijk om door de kloof te lopen vanaf dit punt tot aan de Dode Zee. Tijdens deze zware, maar unieke hike, komt u veel natuurschoon tegen. Honderden vogels, Ibixen en andere diersoorten zult u hier tegenkomen. In de winter is de kloof, in verband met regenval, gesloten.


Dana

Een onverwacht stuk natuurschoon ligt u hier te wachten. Dagen kunt u hier doorbrengen en de prachtigste wandelingen maken over de vele paden die door het natuurpark voeren terwijl u geniet van de honderden bijzondere (roof)vogelsoorten, hagedissen, de Nubische ibix, lynxen, hyena's en zelfs de grijze wolf kunt u hier tegenkomen. De paden zijn er in 3 verschillende categorieën, van makkelijk tot zwaar, zodat u zelf kunt kiezen op welke manier u van dit natuurschoon wilt genieten.


Hammamat Ma'in

Hier vindt u natuurlijke warmwaterbronnen en watervallen, een geweldige plek om te relaxen!