GEWOONWEG REIZEN
Uw reisdromen worden werkelijkheid!

Israël 

Gewoonweg Reizen biedt de volgende mogelijkheden in Israël:

Super Deal - Citytrip!

Reizen op maat

Rondreizen met huurauto

Rondreizen met privé chauffeur

Familie rondreizen

Groepsrondreizen

Rondreizen Israël en Jordanië

Strandvakanties Eilat

Wandelvakanties

Accommodaties Jaffa

Accommodaties Jeruzalem

Accommodaties Nazareth

Accommodaties Netanya

Accommodaties Tel Aviv

Accommodaties Tiberias

Accommodaties Dode Zee


Wilt u op vakantie naar Israël? Neem dan contact op en Gewoonweg Reizen regelt het voor u!

In Israël vindt u de woestijn, besneeuwde bergtoppen, het diepste punt op aarde en de groene hoogvlakte Golan. Tevens kent Israël vele historische en Bijbelse plaatsen, wereldberoemde musea en straatjes met oude ambachten en een reis door dit land is dan ook als een reis door de geschiedenis. Het is een land vol contrasten, denk bijvoorbeeld aan de oude stad Jeruzalem tegenover het hippe Tel Aviv en de traditionele wijze van leven tegenover de koppositie die Israël heeft in de wereld op het gebied van hightech ontwikkelingen.

Een "duik" in de Dode Zee is 1 van de dingen die u in uw leven moet hebben gedaan. Drijven op dit zoute water is werkelijk een unieke ervaring. Wanneer u een vakantie wilt met een combinatie van strand, cultuur en uitgaansleven dan is Tel Aviv de perfecte bestemming voor u!

Wat u ook zoekt, Israël zal u zeer zeker verbazen!


HOOGTEPUNTEN


Tel Aviv

Tel Aviv is een sprankelende stad en wordt ook wel de "witte stad" genoemd. Tel Aviv is ontstaan in 1909 en is daarmee de eerste Joodse stad uit de moderne tijd. Het is het commerciële en culturele centrum van het land en de stad leeft 24 uur per dag. U treft hier nog de sporen aan van de geboorte van een natie en sinds 2003 staat Tel Aviv op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Breng zeker een bezoek aan Beth Hatefutoth, dit museum belicht de cultuur van het land en de geschiedenis van een volk dat over de wereld is verstrooid. Tel Aviv biedt verder een prachtig zandstrand met een levendige boulevard en een leuk centrum met vele winkels, restaurants en terrasjes.


Jaffa

Jaffa is 1 van de oudste havensteden ter wereld en ligt aan de zuidkant van Tel Aviv. Er wonen veel kunstenaars in Jaffa en u vindt er vele galerieën, musea, theaters, bars en restaurants. Zeker een bezoek waard zijn de oude klokkentoren, het Hagana plein, de grote moskee en het archeologisch museum. Jaffa heeft veel van zijn Arabische karakter behouden. In Jaffa ging ooit het leger van Napoleon aan de pest ten onder.


Netanya

Netanya biedt 14 kilometer strand en ligt aan de Middellandse Zee ten noorden van Tel Aviv. Nettanya is relatief jong, in 1928 was het niet meer dan een kleine nederzetting. Neemt u een kijkje op de oriëntaalse markt, bij de diamantslijperijen en op de plantages met citrusvruchten. Netanya heeft verder vele cafés en restaurants en een winkelpromenade.


Beer Sheva

Beer Sheva is de hoofdstad van de Negev woestijn en lokt wekelijks toeristen met zijn fascinerende Bedoeïenenmarkt (iedere donderdag). Verder vindt u hier diverse musea, een dierentuin, 1 van de grootste universiteiten in Israël en historische bezienswaardigheden. De Negev woestijn bestaat uit diepe ravijnen, vruchtbare oases, natte wadi's en immense zandduinen.


Mitzpe Ramon                

Dit mooie stadje ligt op een 800 meter hoge heuvelrug in het hart van de Negev woestijn. Het ligt aan de noordelijke rand van 's werelds grootste natuurlijke krater, de indrukwekkende Ramon krater. Dit is een geweldige plek om te wandelen en een afdaling is een onvergetelijke ervaring.


Massada

Massada ligt aan de Dode Zee en hier kunt u per kabelbaan naar het indrukwekkende fort op de top, vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over de Dode Zee. U kunt een wandeling maken langs de opgravingen van de paleizen, synagoge en badhuizen. In Massada verkozen Joodse verzetsstrijders (de Zeloten) en hun gezinnen een collectieve zelfmoord boven overgave aan de Romeinse vijand.


Dode Zee

De Dode Zee is het laagste punt op aarde, 417 meter onder zeeniveau, en er verdampt meer water dan dat er instroomt, waardoor het de hoogste concentratie van zout ter wereld bevat en u dus blijft drijven.

Dit bijzondere water wordt omklemd door rotsformaties en luxe hotels. Eeuwen geleden ontdekte Cleopatra al de heilzame werking van dit water.


Jeruzalem

Jeruzalem is met geen andere stad ter wereld te vergelijken en een bezoek aan deze stad is dan ook echt een "must", de stad is werkelijk 1 groot openluchttheater. Jeruzalem is de heilige stad voor de drie belangrijkste wereldgodsdiensten (joden, moslims en christenen) en is tevens de hoofdstad van Israël. In het "nieuwe" Jeruzalem treft u o.a. de volgende bezienswaardigheden aan: het Israël Museum waar de Dode Zee-rollen te zien zijn (deze werden in circa 1950 in de buurt van Qumran door een herdersjongen gevonden) en een maquette van Jeruzalem tijdens de 2e Tempel periode, de Knesseth (Israëls' parlementsgebouw) met de zevenarmige kandelaar en Yad Vashem welke het belangrijkste monument van Israël is ter nagedachtenis aan de Joodse slachtoffers van de Holocaust.

Vanaf de Olijfberg heeft u een prachtig uitzicht over de stad en op de berg Zion vindt u het graf van Koning David en de zaal van het laatste avondmaal.

In de Oude Stad kunt u o.a. het volgende bekijken: de Klaagmuur, het Tempelplein, de kleurrijke Arabische soek, de Joodse Wijk, de Heilige Grafkerk en de Via Dolorosa oftewel de Kruisweg. Dit is de lijdensweg die Jezus maakte van het gerechtsgebouw naar de heuvel Golgotha.


Bethlehem

In Bethlehem kunt u de Geboortekerk en de Herdersvelden bewonderen.


Druzendorpen

De Druzendorpen zijn kleine religieuze gemeenschappen welke zich in het noorden van Israël bevinden. De Druzen vormen een afzonderlijke religie met een eigen rechtssysteem.


Akko

Akko staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is een stad met een kruisvaarders geschiedenis. U kunt hier ontdekken hoe de kruisvaarders geleefd hebben en een bezoek brengen aan de ondergrondse tunnels en paden.


Tiberias

Tiberias beschikt over de oudste warmwaterbronnen ter wereld. Deze heilzame baden worden gevoed door 17 waterbronnen die in de stad actief zijn. Bezienswaardig hier zijn de graven van rabbijnen en de resten van het oude Tiberius.

Wanneer u een tocht maakt rondom het meer van Tiberias (dit meer is de voornaamste zoetwaterbron van Israël en 21 kilometer lang en 9 kilometer breed) komt u langs diverse historische en religieuze bezienswaardigheden zoals de Kerk van de Wonderbare Spijzingen, de Berg van de Zaligspreking en de Yardenet doopplaats.


Nazareth

In Nazareth verscheen de engel Gabriël aan Maria om de geboorte van Jezus aan te kondigen en hier is Jezus opgegroeid. Nazareth is een heuvelachtige stad en hier kunt u de Kerk van de Aankondiging bezoeken. Maak tevens een wandeling door de lokale soek, dit is een wirwar van straatjes en steegjes met volgepropte winkeltjes.


Haifa

Haifa is gelegen op de hellingen van het Karmel gebergte en biedt uitzicht over de Middellandse Zee. Op zeeniveau vindt u de oude stad en de haven en op zo'n 300 meter hoogte vindt u het Bahai heiligdom met de goudkleurige koepel en de schitterende tuin.


Caesarea

Caesarea is gebouwd door Herodes en was ooit de zetel van de Romeinse overheersing. Deze stad ligt aan zee en u kunt hier de opgravingen van het Romeinse Theater bekijken waar door de eeuwen heen vele voorstellingen zijn gegeven. Verder biedt deze stad mooie mozaïekvloeren, een oude haven en een imposant aquaduct.


Eilat

Eilat is de meest zuidelijke plaats van Israël en is gelegen aan de Rode Zee. U vindt hier mooie zandstranden en het unieke Dolphin Reef waar u met dolfijnen kunt zwemmen. Eilat biedt een fascinerende duiklocatie, de kleurige vissen en het koraal zijn hier op hun mooist. Verder vindt u in Eilat Coral World, dit is een onderwater observatorium (10 meter onder water), waar u alles te weten komt over de verschillende vissen die u in de Rode Zee tegenkomt.