GEWOONWEG REIZEN
Uw reisdromen worden werkelijkheid!

Ierland - Whisky autorondreizen Ierland

Gewoonweg Reizen biedt de volgende whisky autorondreis aan in Ierland:

  • Whisky Rondreis - 8 dagen

Rijdt u liever een andere route of wilt u in andere accommodaties verblijven? Geen probleem, neem contact op, deze reis is geheel aan te passen aan uw wensen.


WHISKY RONDREIS - 8 DAGEN


Programma

Dag 1: Aankomst in Dublin

U arriveert vandaag in Dublin en u heeft vandaag de tijd om Dublin te ontdekken. Breng zeker een bezoek aan Trinity College met de beroemde "Book of Kells" of wat te denken van St. Patrick's Cathedral of Dublin Castle. Bij het Guinness Storehouse kunt u meer te weten komen over de productie van Guinness. In de avond kunt u naar de Temple Bar Pub gaan, hier hebben ze 410 verschillende whisky soorten.

Overnachting in de omgeving van Dublin.

Dag 2: Dublin - Galway, circa 210 kilometer

Na het ontbijt verlaat u Dublin en u rijdt richting het westen. Stop bij Kilbeggan Distillery, dit is de oudste distilleerderij ter wereld en deze werd opgericht in 1757. Na een rondleiding kunt u genieten van een whisky bij de bar. Reis vervolgens verder naar Tullamore, waar Tullamore Dew Distillery gevestigd is. Breng hier tevens een bezoek aan de Brewery Tap of aan Hugh's Lynchs Pub.

Overnachting in county Galway. (ontbijt)

Dag 3: Connemara

Ontdek vandaag het ruige landschap van Connemara. Hier wordt nog Celtic gesproken en u vindt er tradities die in de rest van Ierland zeldzaam zijn geworden. Breng een bezoek aan Kylemore Abbey, thuis van een groep Benedictijnse nonnen. Stop bij Eddie's Bar voor een whiskyproeverij  en in de avond kunt u een bezoek brengen aan Freeney's Pub om hier te genieten van 1 van de 50 whisky soorten die hier verkocht worden.

Overnachting in county Galway. (ontbijt)

Dag 4: Galway - Kerry, circa 195 kilometer

Verlaat Galway na het ontbijt en reis door county Clare naar county Kerry. U passeert de regio The Burren, waar u meer dan 2000 planten- en bloemensoorten vindt. Stop bij de imponerende Cliffs of Moher en breng een bezoek aan Bunratty Castle and the Folk Park, waar u meer te weten komt over het leven in Ierland in de 18e en 19e eeuw. Bezoek vervolgens de Creamery Bar in Bunratty, waar u kunt genieten van een Guinness.

Overnachting in county Kerry. (ontbijt)

Dag 5: Ring of Kerry

Besteed vandaag de gehele dag aan een tour langs de beroemde Ring of Kerry. Dit is 1 van de mooiste autoroutes in Ierland en is ongeveer 180 kilometer lang. U passeert bergen, bossen, rivieren, meren, verlaten stranden en lieflijke vissersdorpjes. Stop in Killarney en bezoek daar de Courtney's Bar, waar ze de beste whisky's van de stad serveren.

Overnachting in county Kerry. (ontbijt)

Dag 6: Kerry - Cork, circa 105 kilometer

Neem vandaag de mooie kustroute van Killarney naar Cork via Kenmare en Bantry en geniet onderweg van de prachtige uitzichten en de stranden. Breng in Douglas, net buiten Cork, een bezoek aan de Old Country Bar. Deze pub is helemaal gewijd aan whisky. Breng dan een bezoek aan de Jameson Distillery in Midleton, waar u kunt deelnemen aan een rondleiding en vervolgens enkele whisky's kunt proberen aan de bar. In Midleton vindt u tevens Canty's Pub, dit is een favoriete plaats bij de werknemers van de distilleerderij om 's avonds nog wat na te praten.

Overnachting in county Cork. (ontbijt)

Dag 7: Cork - Dublin, circa 260 kilometer

Breng in de morgen een bezoek aan Kilkenny, dit is de bekendste middeleeuwse stad van Ierland. Bezoek Kilkenny Castle en lunch in Dylan Whiskey Bar in het centrum van Kilkenny. U arriveert rond de middag in Dublin en hier kunt u nog een bezoek brengen aan de Old Jameson Distillery. Bezoek tevens O'Neills Bar naast Trinity College, waar u een groot assortiment aan whisky's vindt, op de 2e verdieping bevindt zich een whisky bar.

Overnachting in de omgeving van Dublin. (ontbijt)

Dag 8: Dublin

Na het ontbijt eindigt deze rondreis. U kunt nog wat winkelen in de bekende Grafton Street, voordat u terugkeert naar huis. (ontbijt)


Inclusief

Zeven overnachtingen in 3- of 4-sterren hotels op basis van logies/ontbijt.


Exclusief

Drankjes, niet genoemde maaltijden, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, vertrekbelasting, vluchten, autohuur en overige niet genoemde uitgaven.


Prijzen

€ 290,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer in de maanden januari, februari en maart.

€ 327,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer in de maand april.

€ 360,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer in de maand mei.

€ 391,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer in de maand juni.

€ 412,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer in de maanden juli en augustus.

€ 380,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer in de maand september.

€ 351,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer in de maand oktober.

€ 312,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer in de maanden november en december.


Tevens is het mogelijk om in B&B's te verblijven. De prijzen zijn dan als volgt:

€ 333,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer in de maanden januari t/m mei en van oktober t/m december.

€ 367,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer in de maanden juni en september.

€ 373,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer in de maanden juli en augustus.


Opmerkingen

Toeslag 1-persoonskamer € 215,- bij een verblijf in 3- en 4-sterren hotels en € 145,- bij verblijf in B&B's.


Autohuur

Wanneer u niet per eigen auto afreist naar Ierland, dan is het mogelijk om een auto te huren bij De Reisconsulent.

Voor meer informatie en prijzen zie pagina autohuur.