GEWOONWEG REIZEN
Uw reisdromen worden werkelijkheid!

Ierland - Wandelvakanties

Hieronder treft u de volgende wandelvakanties aan welke mogelijk zijn in Ierland:

  • Slieve League - 5 dagen
  • Slieve League - 8 dagen
  • Rondom Kerry - 8 dagen
  • Rondom Connemara - 8 dagen
  • Rondom Wicklow - 8 dagen
  • Rondom Dingle - 9 dagen
  • Wandel- en fietstocht Donegal, 12 dagen

Onderstaande wandelvakanties zijn uiteraard geheel naar wens aan te passen!


SLIEVE LEAGUE - 5 DAGEN


Programma

Dag 1: Aankomst Killybegs

Uw wandeltocht begint in het vissersplaatsje Killybegs. U wordt opgehaald in Donegal en naar uw accommodatie in Killybegs gebracht. Bij aankomst wordt u verwelkomd door de lokale agent en u ontvangt alle informatie voor uw wandeltocht, zoals landkaarten, en u kunt uw vragen stellen. Geniet de rest van de dag van dit leuke plaatsje met een drukke haven vol met vissersboten. Overnachting in Killybegs.

Dag 2: Killybegs - Carrick, circa 26 kilometer

De tocht van vandaag leidt u door de heuvels boven Killybegs, met spectaculaire zichten over Donegal Bay. U volgt bospaden en u komt door een rustige vallei, welke u richting de kust leidt. Vervolgens loopt u over smalle straatjes langs verborgen strandjes en inhammen. U passeert het plaatsje Kilcar, een bezoek aan Studio Donegal met de traditionele wevers is zeker een aanrader. Dan wandelt u verder langs de kust, u komt enkele Keltische forten tegen, en dan arriveert u in Carrick waar u zult overnachten. Carrick is het centrum van de traditionele muziek.

De tocht van vandaag gaat over smalle geplaveide en ongeplaveide wegen en het hoogteverschil is ongeveer 500 meter.

Dag 3: Carrick - Slieve League - Glencolmcille, circa 24 kilometer

U wandelt vandaag over de imponerende Slieve League, u loopt langs de rand van de kliffen van het uitkijkpunt bij Bunglass naar de ruïnes van het klooster op de top van de berg. Vanuit hier daalt u af richting het mooie Silver strand bij Malinbeg en dan loopt u richting de historische vallei van Glencolmcille, waar u zult overnachten. In Glencolmcille vindt u vele historische plaatsen, welke het beslist waard zijn om ontdekt te worden.

De tocht van vandaag gaat door de bergen en de paden zijn hier niet gemarkeerd. De paden kunnen ruw en nat zijn. Het hoogteverschil is ongeveer 750 meter.

Dag 4: Glencolmcille - Ardara, circa 22 kilometer

Na het ontbijt gaat uw wandeltocht verder langs 1 van de meest afgelegen kusten van Ierland. U passeert dramatische kliffen, verborgen valleien en onbereikbare stranden. Rust uit bij het mooie witte strand van Maghera en hier wordt u opgehaald en naar uw accommodatie in Ardara gebracht. In Ardara vindt u vele traditionele pubs, ideaal voor een leuke avond uit.

De tocht van vandaag gaat over bergpaden en door open berggebied. Het hoogteverschil is ongeveer 1100 meter.

Dag 5: Vertrek Ardara

Er is alweer een einde gekomen aan deze wandeltocht. U wordt teruggebracht naar Donegal en vanuit hier reist u terug naar huis.


Inclusief

Vier overnachtingen in B&B's op basis van logies/ontbijt, genoemde transfers, assistentie van de lokale agent, dagelijks vervoer van de bagage en de diverse routebeschrijvingen.


Exclusief

Drankjes, overige maaltijden, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, vluchten en overige niet genoemde uitgaven.


Prijs

€ 440,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer in het laagseizoen.

€ 470,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer in het hoogseizoen.

Het hoogseizoen loopt van 18 juni t/m 2 september.

Opmerkingen

Moeilijkheidsgraad zwaar. Het terrein is bergachtig en soms is de ondergrond ongelijk. U loopt veelal over ongemarkeerde paden en deze paden kunnen nat zijn. Op de meeste dagen loopt u bergopwaarts.

Toeslag 1-persoonskamer bedraagt € 80,-.


SLIEVE LEAGUE - 8 DAGEN


Programma

Dag 1: Aankomst Killybegs

Uw wandeltocht begint in het vissersplaatsje Killybegs. U wordt opgehaald in Donegal en naar uw accommodatie in Killybegs gebracht. Bij aankomst wordt u verwelkomd door de lokale agent en u ontvangt alle informatie voor uw wandeltocht, zoals landkaarten, en u kunt uw vragen stellen. Geniet de rest van de dag van dit leuke plaatsje met een drukke haven vol met vissersboten. Overnachting in Killybegs.

Dag 2: Killybegs - Kilcar, circa 16 kilometer

De tocht van vandaag leidt u door de heuvels boven Killybegs. U loopt over een aantal ongeplaveide wegen en tijdens de klim naar boven heeft u een schitterend uitzicht over Donegal Bay. U wandelt verder door een rustige vallei en dan verlaat u de weg om een heuveltje over te steken. U overnacht in de omgeving van Kilcar.

De tocht van vandaag gaat over smalle geplaveide en ongeplaveide wegen en het hoogteverschil is ongeveer 300 meter.

Dag 3: Kilcar - Carrick, circa 12,5 kilometer

U volgt vandaag de kustlijn en u passeert rotsachtige landtongen en verborgen stranden. U komt door het dorp Kilcar, het centrum van de traditionele weefkunst. Een bezoek aan Studio Donegal is zeker een aanrader, hier ziet u de wevers aan het werk. Dan wandelt u verder langs de kust en u ziet diverse forten en uiteindelijk arriveert u in Carrick, gelegen aan de voet van Slieve League.

De tocht van vandaag gaat over smalle geplaveide en ongeplaveide wegen en het hoogteverschil is ongeveer 220 meter.

Dag 4: Carrick - Slieve League - Carrick, circa 12 kilometer

Deze dag zult u niet snel vergeten, u ziet vandaag de kliffen in volle glorie en u maakt een adembenemende wandeling boven zee. U loopt langs de rand van de kliffen van het uitkijkpunt bij Bunglass naar de ruïnes van het klooster op de top van de berg. Vanuit hier daalt u af richting het dorpje Teelin, u wandelt over het "Pilgrims Path" en u overnacht in Carrick.

De tocht van vandaag gaat over bergpaden en door open berggebied. Het hoogteverschil is ongeveer 580 meter.

Dag 5: Carrick - Glencolmcille, circa 12 kilometer

Vandaag verlaat u Carrick en u volgt "The Way of St. Colmcille". U komt door de vallei en door veengebied. U kunt een bezoek brengen aan Malinmore en stoppen bij de 5000 jaar oude Cloghanmore Court Tomb. Vervolgens wandelt u verder over een gravel pad, welke loopt over de heuvels van Glencolmcille en onderweg heeft u schitterende uitzichten over de kust. Dan daalt u af richting de historische vallei Glencolmcille, deze vallei staat bekend om de vele archeologische bezienswaardigheden en de traditionele cultuur. Overnachting in Glencolmcille.

De tocht van vandaag gaat over grasland, rustige wegen en ongeplaveide paden. Het hoogteverschil is ongeveer 350 meter.

Dag 6: Glen Head en Port Loop, circa 16 kilometer

Na het ontbijt gaat u op weg voor de wandeltocht van vandaag. U beklimt de toren welke stamt uit de tijd van Napoleon bij Glen Head, het uitzicht is werkelijk prachtig. Vanuit hier volgt u de kustlijn naar het uitgestorven vissersplaatsje Port en dan wandelt u terug naar het startpunt via "St. Colmcille's Way" en de vredige Faugher Lane. U overnacht in Glencolmcille.

De tocht van vandaag gaat over graslanden en veengebied en over geplaveide en ongeplaveide paden. Het hoogteverschil is ongeveer 490 meter.

Dag 7: Glencolmcille - Ardara, circa 16 kilometer

U wordt vandaag naar het startpunt gebracht even ten noorden van Glencolmcille. Vanuit hier wandelt u over de heuvels en u volgt wederom "St. Colmcille's Way". Dan daalt u af naar de mooie Granny vallei, waar u een wit zandstrand, grotten en een waterval vindt bij Maghera. Vanuit hier is het nog een klein stukje naar Ardara, waar u zult overnachten. Ardara is het centrum van de tweed productie en u vindt er vele traditionele pubs, ideaal voor een leuke avond uit.

De tocht van vandaag gaat door open berggebied over geplaveide en ongeplaveide wegen. Het hoogteverschil is ongeveer 280 meter.

Dag 8: Vertrek Ardara

Er is alweer een einde gekomen aan deze wandeltocht. U wordt teruggebracht naar Donegal en vanuit hier reist u terug naar huis.


Inclusief

Zeven overnachtingen in B&B's op basis van logies/ontbijt, genoemde transfers, assistentie van de lokale agent, dagelijks vervoer van de bagage en de diverse routebeschrijvingen.


Exclusief

Drankjes, overige maaltijden, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, vluchten en overige niet genoemde uitgaven.


Prijs

€ 670,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer in het laagseizoen.

€ 780,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer in het hoogseizoen.

Het hoogseizoen loopt van 18 juni t/m 2 september.

Opmerkingen

Moeilijkheidsgraad gemiddeld. Soms is de ondergrond ongelijk, u komt tevens door drassig veenlandschap en rotsachtig terrein. Op sommige dagen loopt u bergopwaarts.

Toeslag 1-persoonskamer bedraagt € 50,-.


RONDOM KERRY - 8 DAGEN


Programma

Dag 1: Aankomst Glenbeigh

Uw wandeltocht begint in het plaatsje Glenbeigh (er lopen bussen naar deze plaats vanaf de luchthavens van bijvoorbeeld Cork en Shannon). Glenbeigh is een rustig plaatsje, gelegen aan de Atlantische Oceaan en u vindt er diverse pubs met traditionele Ierse muziek.

Dag 2: Glenbeigh - Foilmore, circa 19 kilometer

Uw wandeltocht start vandaag en u steekt de Behy rivier over. Dan passeert u Rossbeigh Hill en vanuit hier heeft u een schitterend zicht over het schiereiland Dingle. Vervolgens wandelt u over een oude weg over de hellingen van Drung Hill en u heeft een mooi zicht over de Atlantische Oceaan. De tocht eindigt in Foilmore, waar u zult overnachten.

Dag 3: Foilmore - Waterville, circa 21,5 kilometer

U wandelt vandaag landinwaarts en u steekt een aantal kleine heuvels over, zoals Keelmagore, Kanckayahaun, Coomduff en Knag. Tijdens dit gedeelte van de route ziet u aan de ene kant de Atlantische Oceaan liggen en aan de andere kant het binnenland. U wandelt vervolgens over rustige wegen door het platteland en u komt uiteindelijk aan in het plaatsje Waterville. De bekendste inwoner van deze plaats was Charlie Chaplin, hij en zijn familie brachten hier lange vakanties door en u vindt een bronzen standbeeld van hem op de promenade. U overnacht in Waterville.

Dag 4: Waterville - Caherdaniel, circa 14 kilometer

De route van vandaag is niet zo lang en u wandelt over smalle weggetjes en door het bos. Wanneer u wilt kunt u een korte omweg maken om een bezoek te brengen aan Derryane House, dit is het huis van Daniel O'Connell, de grote bevrijder. U overnacht in het plaatsje Caherdaniel, gelegen halverwege de Ring of Kerry. Vlakbij deze plaats vindt u prachtige stranden.

Dag 5: Caherdaniel - Sneem, circa 18 kilometer

Het begin van de route van vandaag leidt u landinwaarts rondom Ballycarnahan Hill. U wordt beloond met een prachtig zicht over de inham van Kenmare. Dan volgt u "The Old Butter Road", deze weg werd in de 19e eeuw gebruikt om de boter naar Cork te brengen voor de export. Wanneer u wilt kunt u nog een kleine omweg maken langs het Staigue Fort, dit fort is 1 van de grootste forten in Ierland. U arriveert in het plaatsje Sneem, waar u zult overnachten.

Dag 6: Sneem - Kenmare, circa 28 kilometer

Na het ontbijt gaat u op weg en u wandelt door het Derryquin bos en dan bereikt u de kliffen bij de baai van Kenmare. Onderweg passeert u het Dromore Castle, gebouwd in de 19e eeuw voor Denis Mahony. Dit kasteel kijkt uit over de rivier Kenmare. Het laatste stuk van de route is een korte klim naar de top van Gortamullin Hill en dan wandelt u heuvelafwaarts naar het leuke plaatsje Kenmare. In Kenmare zult u overnachten.

Dag 7: Kenmare - Killarney, circa 25 kilometer

Dit is alweer de laatste dag van uw wandeltocht en de route van vandaag leidt u over Kenmare Road. U passeert o.a. restanten van oude boerderijen en het lijkt alsof u teruggaat in de tijd. Misschien spot u onderweg nog enkele herten. De route eindigt in Killarney, een levendige plaats met diverse bezienswaardigheden zoals Ross Castle en Muckross House. U kunt nog een mooie wandeling maken door Killarney National Park. Overnachting in Killarney.

Dag 8: Vertrek Killarney

Na het ontbijt is er een einde gekomen aan deze wandeltocht.


Inclusief

Zeven overnachtingen in B&B's op basis van logies/ontbijt, assistentie van de lokale agent, dagelijks vervoer van de bagage en de diverse routebeschrijvingen.


Exclusief

Drankjes, overige maaltijden, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, vluchten, transfers en overige niet genoemde uitgaven.


Prijs

€ 549,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer.      

Opmerkingen

Moeilijkheidsgraad gemiddeld.

Toeslag 1-persoonskamer bedraagt € 280,-.


RONDOM CONNEMARA - 8 DAGEN


Programma

Dag 1: Aankomst Dublin - Oughterard

U vertrekt om 06.30 uur vanuit Dublin met de tour "Western Way" richting Connemara. U wordt afgezet in de plaats Oughterard, waar u zult overnachten. In de omgeving vindt u leuke cottages, mooie wandelpaden langs de rivier en een verborgen kasteel.

Dag 2: Oughterard - Maam, circa 25 kilometer

De wandeltocht van vandaag leidt u langs de oever van Lough Corrib, visliefhebbers kunnen hier op zoek gaan naar zalm en forel, deze leven volop in dit meer. U passeert kleine cottages en u gaat het Lackavrea bos binnen. Ontdek de geheimen van dit bos, vol met verborgen riviertjes en watervallen. U ziet de rotsachtige kliffen van de bergen van Connemara en u komt door valleien. Overnachting is in de plaats Maam.

Dag 3: Maam - Lough Inagh, circa 16 kilometer

Geniet in de morgen van een uitstekend ontbijt en van de mooie zichten over de bergen. Vandaag volgt u de "Pilgrims Trail", deze route gaat langs torenhoge kliffen, over heuvels en langs rivieren. U wandelt bergopwaarts en onderweg komt u een kapel tegen en u kijkt uit over de Inagh vallei. U overnacht in de vallei aan de oever van Lough Inagh.

Dag 4: Lough Inagh - Leenan, circa 16 kilometer

U verlaat het prachtige Lough Inagh en u wandelt richting het noorden naar het plaatsje Leenan. U komt door valleien met schapen en u wandelt over stenen paden in de schaduw van de bergen en het bos. U komt aan bij het bos van Lettershanbally en vanuit hier gaat het bergopwaarts en u ziet Killary Fjord liggen. U overnacht in Leenan.

Dag 5: Leenan

Deze dag is ter vrije besteding. U kunt een cruise maken richting Killary Fjord, deze cruise duurt ongeveer 1.5 uur. Ook kunt u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan Kylemore Abbey. Overnachting in Leenan.

Dag 6: Leenan - Drummin, circa 21 kilometer

Na het ontbijt gaat u op weg en u wandelt richting het kleine plaatsje Drummin, gelegen tussen de bergen van Connemara en Croagh Patrick. Wanneer u Leenane verlaat, wandelt u via de hoofdstraat en u ziet de Ashleigh Falls. U loopt verder langs de rivier Owenduff tussen de bergen en het plattenland. Geniet van de totale rust van deze unieke regio en waarschijnlijk komt u alleen enkele schapen en boeren tegen. U loopt bergopwaarts naar het bos van Tawnyard, waar u verborgen meren vindt. Uiteindelijk komt u aan in het plaatsje Drummin, waar u zult overnachten.

Dag 7: Drummin - Westport, circa 24 kilometer

Dit is alweer de laatste dag van uw wandeltocht en vandaag bereikt u Westport, een leuk kustplaatsje met vele pubs en restaurants. De wandeling gaat rondom Croagh Patrick en u loopt over de heuvels en u ziet de zee liggen. U wandelt naar het bos van Barraglanna en u bereikt Croagh Patrick, 1 van de meest heilige bergen ter wereld. Vanaf de top heeft u een fantastisch zicht over de zee en het plaatsje Westport. U wandelt bergafwaarts en komt aan bij de "Croagh Patrick Heritage Trail", vanuit hier gaat u naar Westport voor uw overnachting.

Dag 8: Vertrek Westport

Na het ontbijt is er een einde gekomen aan deze wandeltocht. Met de trein of bus kunt u terugkeren naar Dublin.


Inclusief

Zeven overnachtingen in B&B's op basis van logies/ontbijt, assistentie van de lokale agent, dagelijks vervoer van de bagage en de diverse routebeschrijvingen.


Exclusief

Drankjes, overige maaltijden, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, vluchten, transfers en overige niet genoemde uitgaven.


Prijs

€ 549,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer.      

Opmerkingen

Moeilijkheidsgraad gemiddeld.

Toeslag 1-persoonskamer bedraagt € 280,-.


RONDOM WICKLOW - 8 DAGEN


Programma

Dag 1: Aankomst Enniskerry

Vanuit Dublin kunt u de bus nemen naar Enniskerry, dit is een klein plaatsje welke werd aangelegd voor de medewerkers van Powerscourt Estate. Wanneer u tijd heeft is een bezoek aan Powerscourt Estate, op circa 15 minuten lopen van Enniskerry, beslist de moeite waard. Overnachting in Enniskerry.

Dag 2: Enniskerry - Roundwood, circa 18 kilometer

De wandeltocht van vandaag is spectaculair te noemen. U wordt naar Cronswood gebracht, waar de tocht begint. U passeert het imponerende Powerscourt Estate en u wandelt over de Djouce Mountain met zicht over het Guinness Estate. U komt langs de pittoreske meren Lough Dan en Lough Tay en de tocht eindigt in het plaatsje Roundwood, waar u zult overnachten.

Dag 3: Roundwood - Laragh, circa 11 kilometer

Het eerste gedeelte van de tocht van vandaag gaat bergafwaarts en u komt door het dorp Oldbridge. U steekt de rivier de Avonmore over en een korte, steile wandeling over een landweg brengt u naar het berggedeelte. U heeft een mooi zicht over de vallei van Glendalough, wanneer u afdaalt naar de vallei van Glenmacnass. In de plaats Laragh zult u de komende 2 nachten verblijven, het is een mooi bergdorp en geliefd bij wandelaars en fietsers.

Dag 4: Laragh - Glendalough Monastic Site - Laragh, circa 9 kilometer

Na een goed ontbijt wandelt u van Laragh naar Glendalough, u vindt hier een toren en enkele kerken, daterend uit de 6e eeuw, en bijna allemaal nog intact. Vanuit hier wandelt u naar een hoger gelegen meer en verder naar een oud mijnwerkersstadje. Gedurende deze tocht kijkt u uit over Glendalough en de vallei. U wandelt door een bos en bereikt het Glendalough Hotel, een goede plaats om even te rusten. Dan wandelt u terug naar Laragh.

Dag 5: Laragh - Glenmalure, circa 14 kilometer

Vanuit Laragh wandelt u richting het Glendalough bezoekerscentrum en hier steekt u de brug over naar de weg die u naar de vallei leidt. U volgt een bospad en u loopt bergopwaarts totdat u het moerasgebied tussen Mullacor en Lugduff bereikt. De langste vallei van Ierland ligt onder u en u loopt het laatste stuk bergafwaarts naar Glenmalure, waar u zult overnachten.

Dag 6: Glenmalure - Moyne, circa 22 kilometer

U zult merken dat u in een zeer rustig gedeelte van de Wicklow Hooglanden bent aangekomen. Dit gebied is nog onontdekt en is hierdoor een speciale plaats. De route van vandaag is inspannend, met 2 steile beklimmingen. De eerste is richting de top van Slieve Maan en dit is tevens de lastigste. U passeert Iron Bridge en dan begint u aan de 2e klim van vandaag richting Ballyteigh. U overnacht in het plaatsje Moyne.

Dag 7: Moyne - Tinahely, circa 13,5 kilometer

Dit is alweer de laatste dag van uw wandeltocht en deze gaat over makkelijke paden over het lager gelegen gedeelte van Ballycumber Hill en Coolafunshoge Mountain. U arriveert in het plaatsje Tinahely en u vindt hier enkele traditionele pubs en u treft een zeer gastvrije bevolking aan. Overnachting in Tinahely.

Dag 8: Vertrek Westport

Na het ontbijt is er een einde gekomen aan deze wandeltocht. Met de bus kunt u terugkeren naar Dublin.


Inclusief

Zeven overnachtingen in B&B's op basis van logies/ontbijt, assistentie van de lokale agent, dagelijks vervoer van de bagage en de diverse routebeschrijvingen.


Exclusief

Drankjes, overige maaltijden, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, vluchten, transfers en overige niet genoemde uitgaven.


Prijs

€ 599,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer.      

Opmerkingen

Moeilijkheidsgraad gemiddeld.

Toeslag 1-persoonskamer bedraagt € 280,-.


RONDOM DINGLE - 9 DAGEN


Programma

Dag 1: Aankomst Tralee

U komt vandaag aan in Tralee, de administratieve hoofdstad van county Kerry. Verken dit stadje en ontdek de lokale restaurants en pubs. Overnachting in Tralee.

Dag 2: Tralee - Camp, circa 18 kilometer

De wandeltocht van vandaag gaat over mooie landwegen en u passeert de oude weg onder de Slieve Mish Mountains. Tevens komt u een kerk uit de 8e eeuw tegen en dan arriveert u in het plaatsje Camp, waar u zult overnachten. Het landschap is hier prachtig en u kijkt uit over de Atlantische Oceaan.

Dag 3: Camp - Annascaul, circa 17 kilometer

Vandaag doorkruist u het schiereiland Dingle en u ziet het wildreservaat gelegen boven het strand van Inch. Geniet van het uitzicht, terwijl u wandelt over "Green road" en ziet u het dorp Annascaul liggen, waar u vannacht zult verblijven.

Dag 4: Annascaul - Dingle, circa 21 kilometer

Na een goed ontbijt wandelt u vandaag naar het vissersplaatsje Dingle via de middeleeuwse weg. De wandeling is relatief makkelijk en de omgeving prachtig. In Dingle vindt u wel 52 pubs en restaurants en het is tevens de woonplaats van Fungi, een wilde dolfijn. Overnachting in Dingle.

Dag 5: Dingle - Slea Head, circa 19 kilometer

De wandeling van vandaag leidt u via het strand van Ventry langs de hellingen van Mount Eagle naar Slea Head. Dit gedeelte is bekend vanwege de vele archeologische vindplaatsen, ga hier terug in de tijd. U ziet de prachtige eilanden van Blasket liggen en u overnacht in Dunquin.

Dag 6: Slea Head - Feothanagh, circa 22 kilometer

De weg die u deze morgen volgt gaat bergopwaarts en u wandelt richting het noorden. U komt over een pad van gravel en vervolgens gaat u bergafwaarts en u komt aan bij de hoofdweg. Vervolgens gaat het verder over graslanden en u passeert het pittoreske strand van Clogher. Uiteindelijk komt u aan bij Murreagh en Ballydavid. U overnacht in Feothanagh.

Dag 7: Feothanagh - Cloghane, circa 22 kilometer

Vandaag volgt u een oude militaire route richting de noordelijke kant van het schiereiland. U komt door onontdekte gebieden en vanuit Brandon ziet u Tralee liggen. U overnacht in Cloghane, een klein en pittoresk plaatsje met stenen huisjes.

Dag 8: Cloghane - Castlegregory, circa 21 kilometer

Dit is alweer de laatste dag van uw wandeltocht en op weg naar Stradbally wandelt u langs mooie stranden en u ziet de overblijfselen van een kerk uit de 15e eeuw. Even verderop ligt het Lough Gill wildreservaat en meer stranden. U komt aan bij het plaatsje Castlegregory, welke omringd wordt door bergen en vlakbij vindt u diverse stranden. Overnachting in Castlegregory.

Dag 9: Vertrek Castlegregory

Na het ontbijt is er een einde gekomen aan deze wandeltocht.


Inclusief

Acht overnachtingen in B&B's op basis van logies/ontbijt, assistentie van de lokale agent, dagelijks vervoer van de bagage en de diverse routebeschrijvingen.


Exclusief

Drankjes, overige maaltijden, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, vluchten, transfers en overige niet genoemde uitgaven.


Prijs

€ 649,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer.      

Opmerkingen

Moeilijkheidsgraad gemiddeld.

Toeslag 1-persoonskamer bedraagt € 320,-.


WANDEL- EN FIETSTOCHT DONEGAL - 12 DAGEN


Programma

Dag 1: Aankomst Donegal

U arriveert vandaag in Donegal, waar u welkom wordt geheten door de lokale agent en u krijgt alle informatie over de tocht, kunt uw vragen stellen en u neemt de huurfiets in ontvangst. U kunt alvast een fiets- of wandeltocht door de omgeving maken of Donegal gaan verkennen. In Donegal vindt u een rijke historie, met o.a. de ruïnes van het klooster. Overnachting in Donegal.

Dag 2: Donegal - Killybegs, circa 39 kilometer

Vandaag start uw tour en u fietst richting het westen langs Donegal Bay. U passeert rustige baaien en inhammen en u komt over het smalle schiereiland bij St. John's Point. Vanuit hier ziet u de zee, zowel links als rechts van u liggen, en verder westelijk ziet u de bergen. Onderweg ziet u de overblijfselen van Rahan Castle en Killaghtee Cross en uiteindelijk arriveert u in het vissersplaatsje Killybegs, waar u zult overnachten.

Dag 3: Killybegs - Glencolmcille, circa 37 kilometer

U volgt vandaag de kustlijn ten westen van Killybegs en de omgeving is hier prachtig. U ziet torenhoge kliffen, gouden zandstranden en rotsachtige landtongen en u fietst langs Slieve League. Onderweg zult u vaak willen stoppen, zodat u mooie foto's kunt maken. U maakt tevens kennis met de historie, de Gaelische cultuur en de traditionele muziek. U overnacht in Glencolmcille.

Dag 4: Glencolmcille - Slieve League - Glencolmcille

Deze dag zult u niet snel vergeten, u ziet vandaag de kliffen in volle glorie en u maakt een adembenemende wandeling boven zee. In de morgen wordt u naar het startpunt van de wandeling gebracht. U heeft de keuze uit 2 mogelijkheden: u kunt een wandeling maken van ongeveer 5 uur die u naar het hoogste punt leidt, langs de kliffen en terug via het "Pilgrims Path" of u kiest voor een wandeling van circa 8 uur en deze leidt u over de totale lengte van de kliffen. Na het einde van de wandeling wordt u opgehaald en volgt er een transfer naar Glencolmcille, waar u zult overnachten.

Dag 5: Glencolmcille - Port Loop - Glencolmcille

Na het ontbijt gaat u op weg voor de wandeltocht van vandaag. De kustlijn tussen Glencolmcille en het uitgestorven vissersplaatsje Port is werkelijk schitterend en u ziet o.a. torenhoge rotsen in een rustige omgeving. U overnacht in Glencolmcille.

Dag 6: Glencolmcille - Glenties, circa 39 kilometer

Vandaag fietst u verder door 1 van de dunst bevolkte gebieden van Ierland. U daalt af naar de Granny vallei richting Maghera. Hier vindt u een mooi strand, diverse grotten en de Assarancagh waterval. Vervolgens fietst u verder naar Ardara, het centrum van de tweed productie en u overnacht in Glenties.

Dag 7: Glenties - Annagary, circa 45 kilometer

Het eerste gedeelte van de fietstocht gaat door veenlanden en u ziet de onbewoonde eilanden voor de kust liggen. Arranmore ligt op circa 20 minuten varen van Burtonport en dit eiland is een bezoek zeker waard. Neem de tijd om het eiland te ontdekken, voordat u weer terugkeert naar het vasteland. U overnacht in Annagary.

Dag 8: Annagary - Churchill, circa 52 kilometer

U ziet vandaag de gehele dag de hooglanden van Donegal om u heen. U passeert de majestueuze Mount Errigal en wanneer u wilt kunt u naar de top fietsen, dit is een tocht van ongeveer 45 minuten en het uitzicht is schitterend. Even verderop komt u langs Poisoned Glen en dan fietst u richting het Glenveagh National Park en u passeert Gartan Lake op de weg naar Churchill, waar u zult overnachten.

Dag 9: Glenveagh National Park

Vandaag maakt u een wandeltocht in Glenveagh National Park. U vindt hier o.a. een mooi meer en diverse watervallen en u ziet de bergen om u heen. U kunt kiezen voor een 10 kilometer lange wandeltocht door de vallei of een uitdagende route door de vallei en de bergen. U overnacht in Churchill.

Dag 10: Churchill - Glenties, circa 44 kilometer

U verlaat Churchill en u fietst verder bergopwaarts naar het zuidelijke gedeelte van Glenveagh National Park. Vanuit hier daalt u af richting een mooie vallei en u ziet de Glendowan Mountains aan uw linkerzijde liggen en de Slieve Snacht aan uw rechterzijde. U fietst verder naar Fintown Lake and village en hier vindt u een oude spoorlijn, welke volledig is hersteld. Het spoor loopt langs de oever van het meer. U arriveert in Glenties waar u zult overnachten.

Dag 11: Glenties - Donegal, circa 32 kilometer

Dit is alweer de laatste dag van deze mooie fiets- en wandeltocht en u gaat vandaag terug naar Donegal. U fietst bergopwaarts vanuit Glenties en u ziet Donegal Bay voor u liggen. U komt door het plaatsje Mountcharles en dan bent u weer terug in Donegal. Wanneer u wilt kunt u nog een tocht maken langs Lough Eske. Overnachting in Donegal.

Dag 12: Vertrek Donegal

Na het ontbijt is er een einde gekomen aan deze tocht.


Inclusief

Elf overnachtingen in B&B's op basis van logies/ontbijt, genoemde transfers, fietshuur, assistentie van de lokale agent, dagelijks vervoer van de bagage, GPS en de diverse routebeschrijvingen.


Exclusief

Drankjes, overige maaltijden, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, vluchten en overige niet genoemde uitgaven.


Prijs

€ 1140,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer in het laagseizoen.

€ 1230,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer in het hoogseizoen.

Het hoogseizoen loopt van 18 juni t/m 2 september.

Opmerkingen

Moeilijkheidsgraad gemiddeld.

Toeslag 1-persoonskamer bedraagt € 230,-.