GEWOONWEG REIZEN
Uw reisdromen worden werkelijkheid!

Ierland - Groepsreizen in internationaal gezelschap

Hieronder treft u de volgende groepsreizen in internationaal gezelschap aan welke Gewoonweg Reizen aanbiedt in Ierland:

 • Ontdek de westkust - 3 dagen
 • Ontdek Noord-Ierland - 3 dagen
 • Kilkenny, Waterford en Kinsale - 3 dagen
 • Ring of Kerry, Killarney en Cork - 4 dagen
 • Kastelen, tuinen en manor houses - 4 dagen
 • Noord-Ierland en de Atlantische Kust - 5 dagen
 • Naar het westen - 5 dagen
 • Op ontdekking in Zuid-Ierland - 7 dagen
 • Ontdek Ierland - 9 dagen
 • Compleet Ierland - 11 dagen
 • Ierland Actief - 12 dagen

Deze groepsreizen kunnen uiteraard ook dienen als inspiratie voor een individuele rondreis, voor meer informatie neem contact op.


ONTDEK DE WESTKUST - 3 DAGEN


Programma

Dag 1: Dublin - Galway

Deze tour start in de morgen en u gaat op weg vanuit Dublin naar de Atlantische Kust. De eerste stop is in Kinvara, waar u mooie foto's kunt maken van Dunguaire Castle. Vanuit hier is het een korte rit naar The Burren, dit is een ruig kalksteenplateau welke lijkt op een kaal maanlandschap. The Burren heeft een oppervlakte van circa 300 km2 en is 1 van de 6 Nationale Parken van Ierland. U heeft enkele uren de tijd om dit unieke landschap te ontdekken en u krijgt de gelegenheid om te lunchen in 1 van de dorpjes. Vervolgens reist u verder naar de Cliffs of Moher, een steile rotswand van 8 kilometer lang en 230 meter hoog. U kunt hier een wandeling maken en de vele zeevogels bewonderen. Dan reist u langs de kust naar de plaats Galway, waar u de komende 2 nachten zult verblijven.

Overnachting in Galway.

Dag 2: Galway - Connemara - Galway

Na het ontbijt reist u richting Connemara. U komt door de Maam vallei en u stopt bij het plaatsje Cong, waar de klassieke film "The Quiet Man" werd opgenomen. U krijgt de gelegenheid om een bezoek te brengen aan Cong Abbey of aan het Quiet Man Museum. Vervolgens reist u door het hart van Connemara en komt u aan bij Kylemore Abbey. Tevens ziet u vandaag nog het Connemara National Park, Clifden en The Twelve Bens of Connemara. In de namiddag keert u terug naar Galway.

Overnachting in Galway. (ontbijt)

Dag 3: Galway - Dublin

Vandaag reist u terug naar Dublin. Het eerste hoogtepunt van deze dag is Clonmacnoise, met de collectie kerken, kruizen en ronde torens, welke gelegen zijn aan de oever van de rivier de Shannon. Na een lunch in een lokaal dorpje reist u verder door Centraal Ierland en uw gids vertelt u meer over het landschap en de geschiedenis. De laatste stop van deze tour is bij Locke's Distillery, de oudste legale distilleerderij ter wereld. Hier kunt u de lokale whisky proberen. Vanuit hier reist u terug naar Dublin, waar u rond 19.00 uur zult arriveren. (ontbijt)


Inclusief

Twee overnachtingen op basis van logies/ontbijt, begeleiding door een Engels sprekende gids/chauffeur en alle transfers.


Exclusief

Drankjes, overige maaltijden, entreegelden, fooien, verzekeringen, persoonlijke uitgaven, alle vluchten en overige niet genoemde uitgaven.


Prijs

€ 329,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer in een B&B in de maanden november t/m maart.

€ 379,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer in een B&B in de maanden april t/m oktober.

€ 379,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer in een hotel in de maanden november t/m maart.

€ 429,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer in een hotel in de maanden april t/m oktober.


Opmerkingen

Toeslag 1-persoonskamer op aanvraag.

Deze tour vertrekt iedere vrijdag.

Er wordt gereisd in kleine groepen, de groepsgrootte is maximaal 16 deelnemers.


ONTDEK NOORD-IERLAND - 3 DAGEN


Programma

Dag 1: Dublin - Bangor

Deze tour start in de morgen in Dublin en u reist richting het noorden naar de grens met Noord-Ierland. Vanuit hier is het nog een korte rit naar Belfast, deze stad staat bekend om het turbulente verleden. U maakt in Belfast een korte stadsrondrit en u ziet enkele belangrijke hoogtepunten. In de wijk Titanic Quarter wordt gestopt en u heeft tijd om te lunchen. Hierna kunt u op eigen gelegenheid de buurt verkennen en bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Titanic Museum of aan de SS Nomadic. In de namiddag verlaat u Belfast en reist u verder door county Down. Voordat u arriveert in het kustplaatsje Bangor, wordt er nog gestopt bij het bekende huis en de tuinen van Mount Stewart. U verblijft de komende 2 nachten in Bangor.

Overnachting in Bangor.

Dag 2: Bangor - Causeway Coastal - Bangor

Na het ontbijt reist u verder over 1 van de bekendste routes ter wereld, namelijk The Causeway Coastal Route. Deze route volgt de kustweg van Larne naar de bekende Giant's Causeway. Onderweg stopt u in diverse historische dorpjes, zoals Glenarm en Ballycastle. Ook stopt u bij de Cushendun Caves en krijgt u de gelegenheid om foto's te maken bij de diverse uitkijkpunten langs deze kustweg. In de middag kunt u de Giant's Causeway ontdekken en u vindt hier een bezoekerscentrum met uitgebreide informatie. De Giant's Causeway bestaat uit duizenden zeskantige basaltblokken en staat sinds 1986 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Tevens ziet u vandaag verschillende plaatsen, waar de film "Game of Thrones" werd opgenomen. Overnachting in Bangor.

Overnachting in Bangor. (ontbijt)

Dag 3: Bangor - Dublin

Vandaag reist u terug naar Dublin. U start met een tochtje langs de Ards Peninsula, bij Portaferry neemt u de boot om een bezoek te brengen aan Castle Ward. U vindt hier een huis uit de 18e eeuw en schitterende tuinen. Vanuit hier reist u verder naar Downpatrick, waar u de begraafplaats van St. Patrick aantreft. U krijgt de tijd om te lunchen en een bezoek te brengen aan Down Cathedral of het St. Patricks Centre. In de middag reist u verder langs de kust en u ziet de granieten pieken van de Mourne Mountains aan de ene kant en aan de andere kant de zee liggen. Bij de oever van Carlingford Lough wordt er nog gestopt en na deze stop reist u naar Dublin, waar u rond 19.00 uur zult arriveren. (ontbijt)


Inclusief

Twee overnachtingen op basis van logies/ontbijt, begeleiding door een Engels sprekende gids/chauffeur en alle transfers.


Exclusief

Drankjes, overige maaltijden, entreegelden, fooien, verzekeringen, persoonlijke uitgaven, alle vluchten en overige niet genoemde uitgaven.


Prijs

€ 319,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer in een B&B in de maanden november t/m maart.

€ 369,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer in een B&B in de maanden april t/m oktober.

€ 349,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer in een hotel in de maanden november t/m maart.

€ 399,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer in een hotel in de maanden april t/m oktober.


Opmerkingen

Toeslag 1-persoonskamer op aanvraag.

Deze tour vertrekt iedere dinsdag.

Er wordt gereisd in kleine groepen, de groepsgrootte is maximaal 16 deelnemers.


KILKENNY, WATERFORD EN KINSALE - 3 DAGEN


Programma

Dag 1: Dublin - Kinsale

Deze tour start in de morgen in Dublin en u reist richting het zuiden door de counties Kildare, Laois en Tipperary. U maakt een korte stop in het plaatsje Cahir, waar een indrukwekkend kasteel, gelegen op een eiland in de rivier Suir, te bewonderen is. Hierna reist u verder naar het plaatsje Blarney, net buiten Cork. U krijgt hier de gelegenheid om het kasteel te bezoeken of een mooie wandeling te maken door het bos. Ook kunt u wat winkelen en lunchen in het plaatsje zelf. In de middag ontdekt u de kustlijn ten zuiden van Cork en in de late namiddag arriveert u in Kinsale, een klein vissersplaatsje, waar u zult overnachten. De avond is ter vrije besteding en u kunt Kinsale ontdekken met de smalle steegjes vol met gezellige pubs en restaurants.

Overnachting in Kinsale.

Dag 2: Kinsale - Kilkenny

Na het ontbijt gaat u op ontdekking in het zuidoosten van Ierland. U start bij de historische haven van Cobh, dit was de belangrijkste haven voor de Ierse emigranten in de 19e en 20e eeuw. Ook de Titanic vertrok uit deze haven. Dan reist u verder naar Waterford en u komt langs de "Copper Coast", dit is een UNESCO geopark met een fascinerende historie. Er wordt gestopt in 1 van de vele kustplaatsjes om te lunchen en dan komt u aan in Waterford, de oudste stad van Ierland. U kunt hier een bezoek brengen aan de bekende Waterford Crystal Fabriek of 1 van de musea bezoeken. In de namiddag verlaat u Waterford en reist u verder richting het noorden naar Kilkenny, waar u zult overnachten.

Overnachting in Kilkenny. (ontbijt)

Dag 3: Kilkenny - Dublin

In de ochtend heeft u enkele uren de tijd om Kilkenny te ontdekken. U vindt hier o.a. een kasteel met park, National Craft Centre en vele pubs en restaurants. Tevens kunt u mooie wandelingen maken langs de rivier. Hierna reist u verder naar de Wicklow Mountains met de imponerende valleien en enkele van Ierland's hoogste bergtoppen. Het gebied rondom Glendalough (vallei van de meren) is 1 van de mooiste plekken en hier wordt dan ook enige tijd doorgebracht. U kunt een mooie wandeling maken of de ruïnes uit de 6e eeuw ontdekken. Vervolgens reist u door het hart van het Wicklow Mountains National Park en steekt u de bekende Sally Gap over. Rond 18.30 uur bent u terug in Dublin, waar deze rondreis eindigt. (ontbijt)


Inclusief

Twee overnachtingen op basis van logies/ontbijt, begeleiding door een Engels sprekende gids/chauffeur en alle transfers.


Exclusief

Drankjes, overige maaltijden, entreegelden, fooien, verzekeringen, persoonlijke uitgaven, alle vluchten en overige niet genoemde uitgaven.


Prijs

€ 369,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer in een B&B.

€ 419,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer in een hotel.


Opmerkingen

Toeslag 1-persoonskamer op aanvraag.

Deze tour vertrekt iedere donderdag van 6 april t/m 26 oktober 2017 en iedere maandag van 10 april t/m 30 oktober 2017.

Er wordt gereisd in kleine groepen, de groepsgrootte is maximaal 16 deelnemers.


RING OF KERRY, KILLARNEY EN CORK - 4 DAGEN


Programma

Dag 1: Dublin - Killarney

Deze tour start in de morgen in Dublin en u reist richting het westen en u passeert de Midlands en de Slieve Bloom Mountains. U arriveert bij Birr Castle en Gardens, het kasteel zelf is in privé eigendom en is niet te bezoeken. De tuinen zijn wereldberoemd en deze zijn wel te bezoeken. Hierna reist u verder naar het historische plaatsje Adare, net buiten Limerick. Adare wordt vaak "de mooiste plaats van Ierland" genoemd en u vindt er een collectie van huizen met rieten daken en historische gebouwen. Tevens treft u hier de ruïnes van een klooster uit de 15e eeuw en de ruïnes van Desmond Castle uit de 13e eeuw aan. Vanuit Adara is het nog ongeveer anderhalf uur rijden naar Killarney, waar u de komende 2 nachten zult doorbrengen.

Overnachting in Killarney.

Dag 2: Killarney - Ring of Kerry - Killarney

In de morgen verlaat u Killarney en volgt u de Ring of Kerry. Wanneer u geluk heeft dan ziet u, bij het verlaten van Killarney, de hoogste berg van Ierland liggen, namelijk de Carrauntoohil. Onderweg zijn er vele fotomomenten en er wordt o.a. gestopt in de geboorteplaats van Daniel O'Connell en bij Cahersiveen ring fort. U komt aan in het kleine vissersplaatsje Portmagee en hier kunt u wat tijd doorbrengen en eventueel genieten van een lunch. Ook kunt u de oversteek maken naar het eiland Valentia om de Skellig Experience te bezoeken. U leert dan meer over de nabijgelegen rotsachtige eilanden en de kleine gemeenschap van monniken die daar leefden. In de middag bezoekt u Waterville en u stopt bij de Coonmakista Pass, vanuit waar u een schitterend zicht heeft over de omgeving. Dan reist u verder voor een bezoek aan Derrynane House, het familiehuis van Daniel O'Connell en u kunt een wandeling maken door de tuinen of over het strand. Verder wordt er nog gestopt bij Moll's Gap en hierna maakt u nog een korte wandeling naar de Torc waterval. Na dit alles keert u terug naar Killarney voor uw overnachting.

Overnachting in Killarney. (ontbijt)

Dag 3: Killarney - Kinsale

Het hoogtepunt van de morgen is een rit over de dramatische Healy Pass op Beara Peninsula. De omgeving is werkelijk schitterend, vergelijkbaar met de Ring of Kerry, maar u zult hier veel minder bezoekers aantreffen. U ontdekt vandaag het echte zuidwesten van Ierland. U ziet het water van Bantry Bay voor u liggen en u volgt de kustlijn naar het kleine plaatsje Glengarriff. Hier kunt u de boot nemen naar het eiland Garinish, waar u mooie tuinen vindt en waar u schitterende wandelingen kunt maken. In de middag volgt u de West Cork kustroute en u passeert Clonakilty en Timoleague. In de namiddag arriveert u in Kinsale, waar u zult overnachten. Kinsale staat o.a. bekend om de goede restaurants.

Overnachting in Kinsale. (ontbijt)

Dag 4: Kinsale - Dublin

Na het ontbijt verlaat u Kinsale en reist u naar Cork, waar u een korte stadsrondrit zult maken. Hierna kunt u op eigen gelegenheid deze leuke stad ontdekken. Het stadscentrum is gelegen op een eiland in de rivier Lee en u kunt in Cork o.a. een bezoek brengen aan de English Market, waar u vele stalletjes met lokale etenswaren vindt, de 300 jaar oude toren van de St. Anne's Church bewonderen of de St. Finbarre's Cathedral bekijken. In de middag reist u terug naar Dublin, in Cashel wordt gestopt om de Rock of Cashel te bekijken, met het middeleeuwse kloostercomplex. Rond 19.00 uur bent u weer terug in Dublin, waar deze rondreis eindigt. (ontbijt)


Inclusief

Drie overnachtingen op basis van logies/ontbijt, begeleiding door een Engels sprekende gids/chauffeur en alle transfers.


Exclusief

Drankjes, overige maaltijden, entreegelden, fooien, verzekeringen, persoonlijke uitgaven, alle vluchten en overige niet genoemde uitgaven.


Prijs

€ 499,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer in een B&B.

€ 559,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer in een hotel.


Opmerkingen

Toeslag 1-persoonskamer op aanvraag.

Deze tour vertrekt iedere zondag van 7 mei t/m 24 september 2017.

Er wordt gereisd in kleine groepen, de groepsgrootte is maximaal 16 deelnemers.


KASTELEN, TUINEN EN MANOR HOUSES - 4 DAGEN


Programma

Dag 1: Dublin - Adare

Deze tour start in de morgen in Dublin en u reist richting het westen en u komt door de Midlands. U arriveert bij Emo Court House, een mansion uit de 18e eeuw, welke wordt omringd door prachtige tuinen. Er is gelegenheid om een korte wandeling door de tuinen te maken en te genieten van een drankje in de tea room, voordat u verder reist. U passeert de Slieve Bloom Mountains en u komt aan bij Birr Castle and Gardens. Het kasteel is in privé eigendom en hierdoor niet te bezoeken, de tuinen echter zijn wereldberoemd en deze kunt u uiteraard wel bewonderen. Hierna reist u verder naar het historische plaatsje Adare, net buiten Limerick. Adare wordt vaak "de mooiste plaats van Ierland" genoemd en u vindt er een collectie van huizen met rieten daken en historische gebouwen. Tevens treft u hier de ruïnes van een klooster uit de 15e eeuw en de ruïnes van Desmond Castle uit de 13e eeuw aan. U overnacht in het Dunraven Arms Hotel en hier kunt u vanavond genieten van een diner.

Overnachting in Dunraven Arms Hotel. (diner)

Dag 2: Adare - Lough Rynn

Vandaag reist u door de counties Tipperary, Offaly en Roscommon. Hier ontdekt u het landelijke Ierland en onderweg kunt u genieten van het mooie landschap. In de morgen reist u richting het noorden naar Kilaloe, gelegen aan de oever van Lough Derg. Vanuit hier gaat u naar Clonmacnoise aan de oever van de rivier de Shannon en dan reist u door Athlone richting Strokestown Park, waar u een bezoek brengt aan het magnifieke landhuis met vele originele meubels en prachtige tuinen. Vanuit hier is het nog een korte rit naar Lough Rynn Castle, waar u de komende 2 nachten zult doorbrengen. In de avond kunt u genieten van een typisch Iers diner.

Overnachting in Lough Rynn Castle. (ontbijt en diner)

Dag 3: Lough Rynn

U ontdekt vandaag de Lakelands in county Leitrum en het hoogtepunt vandaag is een bezoek aan Florence Court uit de 18e eeuw. Dit is 1 van de grootste landhuizen in Ierland en de vroegere thuisbasis van de Earls of Enniskillen. U stopt tevens bij de historische markt in Enniskillen, waar u een 600 jaar oud kasteel ziet liggen aan de oever van de rivier Erne. U keert terug naar het hotel, waar u bij aankomst kunt genieten van een "afternoon tea". De rest van de dag is ter vrije besteding en u kunt mooie wandelingen maken in de omgeving van het hotel.

Overnachting in Lough Rynn Castle. (ontbijt en "afternoon tea")

Dag 4: Lough Rynn - Dublin

Na het ontbijt heeft u nog de kans om de omgeving rondom het hotel te bewonderen en dan reist u terug naar Dublin. Er wordt gestopt in het plaatsje Kells, waar het beroemde "Book of Kells" werd ontdekt. U krijgt de gelegenheid om te lunchen en enkele historische bezienswaardigheden te bekijken, zoals St. Columba's Church. Na deze stop reist u verder naar Trim Castle, het grootste Anglo-Normandische kasteel van Ierland. Afhankelijk van het weer zult u nog een bezoek brengen aan de Hill of Tara, voordat u terugkeert naar Dublin. Hier zult u rond 18.30 uur arriveren. (ontbijt)


Inclusief

Drie overnachtingen zoals aangegeven in het programma, maaltijden zoals aangegeven in het programma, begeleiding door een Engels sprekende gids/chauffeur en alle transfers.


Exclusief

Drankjes, overige maaltijden, entreegelden, fooien, verzekeringen, persoonlijke uitgaven, alle vluchten en overige niet genoemde uitgaven.


Prijs

€ 699,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer.


Opmerkingen

Toeslag 1-persoonskamer op aanvraag.

Deze tour vertrekt in 2017 op 23 april, 7 mei, 21 mei, 25 juni, 16 juli, 6 augustus, 27 augustus, 10 september, 24 september en 8 oktober.

Er wordt gereisd in kleine groepen, de groepsgrootte is maximaal 16 deelnemers.


NOORD-IERLAND EN DE ATLANTISCHE KUST - 5 DAGEN


Programma

Dag 1: Dublin - Portrush

Deze tour start in de morgen in Dublin en u reist richting het noorden naar de grens met Noord-Ierland. Vanuit hier is het nog een korte rit naar Belfast, deze stad staat bekend om het turbulente verleden. U maakt in Belfast een korte stadsrondrit en u ziet enkele belangrijke hoogtepunten. In de wijk Titanic Quarter wordt gestopt en u heeft tijd om te lunchen. Hierna kunt u op eigen gelegenheid de buurt verkennen en bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Titanic Museum of aan de SS Nomadic. In de namiddag verlaat u Belfast en reist u verder langs de kust richting Ballycastle en langs een gedeelte van de Giant's Causeway. U krijgt de gelegenheid om dit gebied te verkennen en te genieten van het mooie landschap. Uiteindelijk reist u verder naar het vakantiedorpje Portrush, waar u zult ovenachten.

Overnachting in Portrush.

Dag 2: Portrush - Donegal

In de morgen verlaat u Portrush en reist u verder naar de historische, ommuurde stad Derry. U kunt Derry op eigen gelegenheid verkennen en u heeft de tijd om bijvoorbeeld enkele musea te bezoeken. Dan reist u verder zuidwaarts en u komt aan in 1 van de meest onaangetaste gebieden van Ierland, namelijk county Donegal. U passeert Glenveagh National Park en Errigal Mountain en vervolgens gaat de rit verder langs de kust en komt u door enkele traditionele vissersplaatsjes. Onderweg wordt er meerdere malen gestopt en is er genoeg tijd om een wandeling te maken en de lokale cultuur in u op te nemen. U arriveert tegen de avond in Donegal, waar u zult overnachten.

Overnachting in Donegal. (ontbijt)

Dag 3: Donegal - Westport

Vandaag reist u verder zuidwaarts en de rit gaat langs de kust. Onderweg kunt u de bergketen Ben Bulben zien liggen en in Carrowmore krijgt u de kans om de grootste collectie megalithische graven in Ierland te bezoeken. Vervolgens gaat u verder en wel richting het westen naar county Mayo en u reist langs uitgestrekte velden en u ziet de heuvels liggen. Na dit alles keert u terug naar de Atlantische kust en Achill Island. Hier bent u werkelijk op het uiterste puntje van Europa en u krijgt de tijd om dit gebied op eigen gelegenheid te verkennen en te genieten van de rust om u heen. Vanuit hier reist u naar Westport voor uw overnachting.

Overnachting in Westport. (ontbijt)

Dag 4: Westport

Het programma van vandaag is afhankelijk van het weer en uw gids zal u adviseren wat het beste kan worden ondernemen. Mogelijkheden zijn bijvoorbeeld een bezoek aan Kylemore Abbey, Connemara National Park, Clifden of de Sky Road. Onderweg kunt u genieten van het mooie landschap en u overnacht wederom in Westport. Een aanrader is om in Westport de lokale visgerechten te proberen.

Overnachting in Westport. (ontbijt)

Dag 5: Westport - Dublin

Na het ontbijt verlaat u Westport en reist u richting het binnenland door het hart van Connemara. U stopt bij het plaatsje Cong, gelegen aan de oever van Lough Corrib. Hier werd de klassieke film "The Quiet Man" opgenomen. Er is genoeg tijd om een bezoek te brengen aan Cong Abbey of aan het Quiet Man Museum. Vanuit hier reist u verder door de Maam vallei en vervolgens richting Galway. In Galway heeft u vrije tijd en kunt u lunchen en de stad verkennen op eigen gelegenheid. In de middag reist u terug naar Dublin en wordt er nog een stop gemaakt bij Locke's Distillery in Kilbeggan. U arriveert rond 19.00 uur in Dublin en dan is aan deze rondreis een einde gekomen. (ontbijt)


Inclusief

Vier overnachtingen op basis van logies/ontbijt, begeleiding door een Engels sprekende gids/chauffeur en alle transfers.


Exclusief

Drankjes, overige maaltijden, entreegelden, fooien, verzekeringen, persoonlijke uitgaven, alle vluchten en overige niet genoemde uitgaven.


Prijs

€ 629,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer in een B&B.

€ 739,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer in een hotel.


Opmerkingen

Toeslag 1-persoonskamer op aanvraag.

Deze tour vertrekt iedere woensdag van 5 april t/m 25 oktober 2017 en iedere zondag van 2 april t/m 22 oktober 2017.

Er wordt gereisd in kleine groepen, de groepsgrootte is maximaal 16 deelnemers.


NAAR HET WESTEN - 5 DAGEN


Programma

Dag 1: Dublin - Galway

Deze tour start in de morgen in Dublin en u reist richting het westen door de counties Kildare en Offally. De eerste stop is bij Locke's Distillery, de oudste legale distilleerderij ter wereld. Probeer hier de lokale whisky en ontdek de ware spirit van Ierland. Verder naar het westen komt u bij de Shannon rivier en de historische vindplaats Clonmacnoise, hier treft u een collectie van kerken, stenen kruizen en ronde torens aan. In de middag stopt u bij een lokale pub in 1 van de vele plaatsjes en krijgt u de gelegenheid om te lunchen. Vervolgens reist u naar Galway, waar u zult overnachten. Galway is een levendige studentenstad met vele pubs en restaurants.

Overnachting in Galway.

Dag 2: Galway - Killarney

In de morgen verlaat u Galway en reist u naar The Burren, dit is een ruig kalksteenplateau welke lijkt op een kaal maanlandschap. The Burren heeft een oppervlakte van circa 300 km2 en is 1 van de 6 Nationale Parken van Ierland. U heeft de gehele morgen de tijd om dit unieke landschap te ontdekken. U stopt in het plaatsje Kilfenora, de "stad van de kruizen", en hier kunt u de oude kathedraal bekijken. Vervolgens wordt er een lunchstop gemaakt in 1 van de vele leuke plaatsjes in deze omgeving en hierna wordt er een bezoek gebracht aan de Cliffs of Moher, een steile rotswand van 8 kilometer lang en 230 meter hoog. U kunt hier een wandeling maken en de vele zeevogels bewonderen. Dan gaat het zuidwaarts door county Clare en u passeert enkele bekende golfbanen en het strand bij Lahinch. U steekt per ferry over en komt dan aan in county Kerry en u reist door naar het mooie plaatsje Killarney, gelegen aan het meer. De komende 3 nachten zult u hier verblijven. In Killarney vindt u vele pubs en de meeste hebben live muziek in de avond.

Overnachting in Killarney. (ontbijt)

Dag 3: Killarney - Dingle Peninsula - Killarney

Vandaag ontdekt u Dingle Peninsula en de eerste stop is bij het strand van Inch, dit is een populaire plaats bij surfers. Vanuit hier gaat u richting Dingle en naar Slea Head en de rit gaat door smalle straatjes. In dit gebied bevinden zich vele oude forten en u krijgt de kans om er enkele te bezoeken. Het uitzicht onderweg is fantastisch en u ziet de Blasket Islands oprijzen uit zee. Afhankelijk van het weer kunt u een strandwandeling maken of een wandeling over de toppen van de kliffen. Uw gids zal u meer vertellen over de historie van dit gebied gedurende de dag. De middag brengt u door in het plaatsje Dingle, met een drukke haven en kleurrijke gebouwen. Wanneer het weer het toelaat kunt u in de avond nog een wandeling maken door Killarney National Park.

Overnachting in Killarney. (ontbijt)

Dag 4: Ring of Kerry

In de morgen verlaat u Killarney en volgt u de Ring of Kerry. Wanneer u geluk heeft dan ziet u, bij het verlaten van Killarney, de hoogste berg van Ierland liggen, namelijk de Carrauntoohil. Onderweg zijn er vele fotomomenten en er wordt o.a. gestopt in de geboorteplaats van Daniel O'Connell en bij Cahersiveen ring fort. U komt aan in het kleine vissersplaatsje Portmagee en hier kunt u wat tijd doorbrengen en eventueel genieten van een lunch. Ook kunt u de oversteek maken naar het eiland Valentia om de Skellig Experience te bezoeken. U leert dan meer over de nabijgelegen rotsachtige eilanden en de kleine gemeenschap van monniken die daar leefden. In de middag bezoekt u Waterville en u stopt bij de Coonmakista Pass, vanuit waar u een schitterend zicht heeft over de omgeving. Dan reist u verder voor een bezoek aan Derrynane House, het familiehuis van Daniel O'Connell en u kunt een wandeling maken door de tuinen of over het strand. Verder wordt er nog gestopt bij Moll's Gap en hierna maakt u nog een korte wandeling naar de Torc waterval. Na dit alles keert u terug naar Killarney voor uw overnachting.

Overnachting in Killarney. (ontbijt)

Dag 5: Killarney - Dublin

Na het ontbijt verlaat u Killarney en reist u terug richting het oosten. U passeert de bergen van West Cork en u komt door Lee Valley. Er wordt gestopt bij Blarney Castle en hier krijgt u de tijd om het kasteel te bezoeken of om een mooie wandeling te maken door het bos. In de middag reist u verder naar het plaatsje Cahir, met het imponerende kasteel gelegen op een eiland in de rivier Suir. De laatste stop van deze rondreis is in Kilkenny, een levendig stadje met een kasteel en een park. Tevens kunt u hier een mooie wandeling langs de rivier maken of het National Craft Centre bezoeken. Rond 19.30 uur arriveert u in Dublin en dan is aan deze rondreis een einde gekomen. (ontbijt)


Inclusief

Vier overnachtingen op basis van logies/ontbijt, begeleiding door een Engels sprekende gids/chauffeur en alle transfers.


Exclusief

Drankjes, overige maaltijden, entreegelden, fooien, verzekeringen, persoonlijke uitgaven, alle vluchten en overige niet genoemde uitgaven.


Prijs

€ 589,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer in een B&B in de maanden november t/m maart.

€ 689,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer in een hotel in de maanden november t/m maart.

€ 669,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer in een hotel in de maanden april t/m oktober.

€ 769,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer in een hotel in de maanden april t/m oktober.


Opmerkingen

Toeslag 1-persoonskamer op aanvraag.

Deze tour vertrekt iedere zondag gedurende het gehele jaar, iedere donderdag van 6 april t/m 26 oktober 2017 en iedere dinsdag van 2 mei t/m 3 oktober 2017.

Er wordt gereisd in kleine groepen, de groepsgrootte is maximaal 16 deelnemers.


OP ONTDEKKING IN ZUID-IERLAND - 7 DAGEN


Programma

Dag 1: Dublin - Galway

Deze tour start in de morgen in Dublin en u reist richting het westen door de counties Kildare en Offally. De eerste stop is bij Locke's Distillery, de oudste legale distilleerderij ter wereld. Probeer hier de lokale whisky en ontdek de ware spirit van Ierland. Verder naar het westen komt u bij de Shannon rivier en de historische vindplaats Clonmacnoise, hier treft u een collectie van kerken, stenen kruizen en ronde torens aan. In de middag stopt u bij een lokale pub in 1 van de vele plaatsjes en krijgt u de gelegenheid om te lunchen. Vervolgens reist u naar Galway, waar u zult overnachten. Galway is een levendige studentenstad met vele pubs en restaurants.

Overnachting in Galway.

Dag 2: Galway - Killarney

In de morgen verlaat u Galway en reist u naar The Burren, dit is een ruig kalksteenplateau welke lijkt op een kaal maanlandschap. The Burren heeft een oppervlakte van circa 300 km2 en is 1 van de 6 Nationale Parken van Ierland. U heeft de gehele morgen de tijd om dit unieke landschap te ontdekken. U stopt in het plaatsje Kilfenora, de "stad van de kruizen", en hier kunt u de oude kathedraal bekijken. Vervolgens wordt er een lunchstop gemaakt in 1 van de vele leuke plaatsjes in deze omgeving en hierna wordt er een bezoek gebracht aan de Cliffs of Moher, een steile rotswand van 8 kilometer lang en 230 meter hoog. U kunt hier een wandeling maken en de vele zeevogels bewonderen. Dan gaat het zuidwaarts door county Clare en u passeert enkele bekende golfbanen en het strand bij Lahinch. U steekt per ferry over en komt dan aan in county Kerry en u reist door naar het mooie plaatsje Killarney, gelegen aan het meer. De komende 3 nachten zult u hier verblijven. In Killarney vindt u vele pubs en de meeste hebben live muziek in de avond.

Overnachting in Killarney. (ontbijt)

Dag 3: Killarney - Dingle Peninsula - Killarney

Vandaag ontdekt u Dingle Peninsula en de eerste stop is bij het strand van Inch, dit is een populaire plaats bij surfers. Vanuit hier gaat u richting Dingle en naar Slea Head en de rit gaat door smalle straatjes. In dit gebied bevinden zich vele oude forten en u krijgt de kans om er enkele te bezoeken. Het uitzicht onderweg is fantastisch en u ziet de Blasket Islands oprijzen uit zee. Afhankelijk van het weer kunt u een strandwandeling maken of een wandeling over de toppen van de kliffen. Uw gids zal u meer vertellen over de historie van dit gebied gedurende de dag. De middag brengt u door in het plaatsje Dingle, met een drukke haven en kleurrijke gebouwen. Wanneer het weer het toelaat kunt u in de avond nog een wandeling maken door Killarney National Park.

Overnachting in Killarney. (ontbijt)

Dag 4: Ring of Kerry

In de morgen verlaat u Killarney en volgt u de Ring of Kerry. Wanneer u geluk heeft dan ziet u, bij het verlaten van Killarney, de hoogste berg van Ierland liggen, namelijk de Carrauntoohil. Onderweg zijn er vele fotomomenten en er wordt o.a. gestopt in de geboorteplaats van Daniel O'Connell en bij Cahersiveen ring fort. U komt aan in het kleine vissersplaatsje Portmagee en hier kunt u wat tijd doorbrengen en eventueel genieten van een lunch. Ook kunt u de oversteek maken naar het eiland Valentia om de Skellig Experience te bezoeken. U leert dan meer over de nabijgelegen rotsachtige eilanden en de kleine gemeenschap van monniken die daar leefden. In de middag bezoekt u Waterville en u stopt bij de Coonmakista Pass, vanuit waar u een schitterend zicht heeft over de omgeving. Dan reist u verder voor een bezoek aan Derrynane House, het familiehuis van Daniel O'Connell en u kunt een wandeling maken door de tuinen of over het strand. Verder wordt er nog gestopt bij Moll's Gap en hierna maakt u nog een korte wandeling naar de Torc waterval. Na dit alles keert u terug naar Killarney voor uw overnachting.

Overnachting in Killarney. (ontbijt)

Dag 5: Killarney - Kinsale

Na het ontbijt verlaat u Killarney en reist u terug richting het oosten. U passeert de bergen van West Cork en u komt door Lee Valley. Er wordt gestopt bij Blarney Castle en hier krijgt u de tijd om het kasteel te bezoeken of om een mooie wandeling te maken door het bos. In Blarney ontmoet u uw nieuwe gids/chauffeur voor de komende dagen. In de middag ontdekt u de kustlijn ten zuiden van Cork en in de late namiddag arriveert u in Kinsale, een klein vissersplaatsje, waar u zult overnachten. De avond is ter vrije besteding en u kunt Kinsale ontdekken met de smalle steegjes vol met gezellige pubs en restaurants.

Overnachting in Kinsale. (ontbijt)

Dag 6: Kinsale - Kilkenny

Vandaag gaat u op ontdekking in het zuidoosten van Ierland. U start bij de historische haven van Cobh, dit was de belangrijkste haven voor de Ierse emigranten in de 19e en 20e eeuw. Ook de Titanic vertrok uit deze haven. Dan reist u verder naar Waterford en u komt langs de "Copper Coast", dit is een UNESCO geopark met een fascinerende historie. Er wordt gestopt in 1 van de vele kustplaatsjes om te lunchen en dan komt u aan in Waterford, de oudste stad van Ierland. U kunt hier een bezoek brengen aan de bekende Waterford Crystal Fabriek of 1 van de musea bezoeken. In de namiddag verlaat u Waterford en reist u verder richting het noorden naar Kilkenny, waar u zult overnachten.

Overnachting in Kilkenny. (ontbijt)

Dag 7: Kilkenny - Dublin

In de ochtend heeft u enkele uren de tijd om Kilkenny te ontdekken. U vindt hier o.a. een kasteel met park, National Craft Centre en vele pubs en restaurants. Tevens kunt u mooie wandelingen maken langs de rivier. Hierna reist u verder naar de Wicklow Mountains met de imponerende valleien en enkele van Ierland's hoogste bergtoppen. Het gebied rondom Glendalough (vallei van de meren) is 1 van de mooiste plekken en hier wordt dan ook enige tijd doorgebracht. U kunt een mooie wandeling maken of de ruïnes uit de 6e eeuw ontdekken. Vervolgens reist u door het hart van het Wicklow Mountains National Park en steekt u de bekende Sally Gap over. Rond 18.30 uur bent u terug in Dublin, waar deze rondreis eindigt. (ontbijt)


Inclusief

Zes overnachtingen op basis van logies/ontbijt, begeleiding door een Engels sprekende gids/chauffeur en alle transfers.


Exclusief

Drankjes, overige maaltijden, entreegelden, fooien, verzekeringen, persoonlijke uitgaven, alle vluchten en overige niet genoemde uitgaven.


Prijs

€ 1038,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer in een B&B.

€ 1188,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer in een hotel.

Opmerkingen

Toeslag 1-persoonskamer op aanvraag.

Deze tour vertrekt iedere zondag van 2 april t/m 22 oktober 2017 en iedere donderdag van 6 april t/m 26 oktober 2017.

Er wordt gereisd in kleine groepen, de groepsgrootte is maximaal 16 deelnemers.

Let op! Dit is een gecombineerde tour, dit betekent dat u halverwege de tour aansluit bij een andere groep met een andere gids/chauffeur.


ONTDEK IERLAND - 9 DAGEN


Programma

Dag 1: Dublin - Portrush

Deze tour start in de morgen in Dublin en u reist richting het noorden naar de grens met Noord-Ierland. Vanuit hier is het nog een korte rit naar Belfast, deze stad staat bekend om het turbulente verleden. U maakt in Belfast een korte stadsrondrit en u ziet enkele belangrijke hoogtepunten. In de wijk Titanic Quarter wordt gestopt en u heeft tijd om te lunchen. Hierna kunt u op eigen gelegenheid de buurt verkennen en bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Titanic Museum of aan de SS Nomadic. In de namiddag verlaat u Belfast en reist u verder langs de kust richting Ballycastle en langs een gedeelte van de Giant's Causeway. U krijgt de gelegenheid om dit gebied te verkennen en te genieten van het mooie landschap. Uiteindelijk reist u verder naar het vakantiedorpje Portrush, waar u zult ovenachten.

Overnachting in Portrush.

Dag 2: Portrush - Donegal

In de morgen verlaat u Portrush en reist u verder naar de historische, ommuurde stad Derry. U kunt Derry op eigen gelegenheid verkennen en u heeft de tijd om bijvoorbeeld enkele musea te bezoeken. Dan reist u verder zuidwaarts en u komt aan in 1 van de meest onaangetaste gebieden van Ierland, namelijk county Donegal. U passeert Glenveagh National Park en Errigal Mountain en vervolgens gaat de rit verder langs de kust en komt u door enkele traditionele vissersplaatsjes. Onderweg wordt er meerdere malen gestopt en is er genoeg tijd om een wandeling te maken en de lokale cultuur in u op te nemen. U arriveert tegen de avond in Donegal, waar u zult overnachten.

Overnachting in Donegal. (ontbijt)

Dag 3: Donegal - Westport

Vandaag reist u verder zuidwaarts en de rit gaat langs de kust. Onderweg kunt u de bergketen Ben Bulben zien liggen en in Carrowmore krijgt u de kans om de grootste collectie megalithische graven in Ierland te bezoeken. Vervolgens gaat u verder en wel richting het westen naar county Mayo en u reist langs uitgestrekte velden en u ziet de heuvels liggen. Na dit alles keert u terug naar de Atlantische kust en Achill Island. Hier bent u werkelijk op het uiterste puntje van Europa en u krijgt de tijd om dit gebied op eigen gelegenheid te verkennen en te genieten van de rust om u heen. Vanuit hier reist u naar Westport voor uw overnachting.

Overnachting in Westport. (ontbijt)

Dag 4: Westport

Het programma van vandaag is afhankelijk van het weer en uw gids zal u adviseren wat het beste kan worden ondernemen. Mogelijkheden zijn bijvoorbeeld een bezoek aan Kylemore Abbey, Connemara National Park, Clifden of de Sky Road. Onderweg kunt u genieten van het mooie landschap en u overnacht wederom in Westport. Een aanrader is om in Westport de lokale visgerechten te proberen.

Overnachting in Westport. (ontbijt)

Dag 5: Westport - Galway

Na het ontbijt verlaat u Westport en reist u richting het binnenland door het hart van Connemara. U stopt bij het plaatsje Cong, gelegen aan de oever van Lough Corrib. Hier werd de klassieke film "The Quiet Man" opgenomen. Er is genoeg tijd om een bezoek te brengen aan Cong Abbey of aan het Quiet Man Museum. Vanuit hier reist u verder door de Maam vallei en vervolgens richting Galway. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Overnachting in Galway. (ontbijt)

Dag 6: Galway - Killarney

In de morgen ontmoet u de nieuwe gids/chauffeur en verlaat u Galway en reist u naar The Burren, dit is een ruig kalksteenplateau welke lijkt op een kaal maanlandschap. The Burren heeft een oppervlakte van circa 300 km2 en is 1 van de 6 Nationale Parken van Ierland. U heeft de gehele morgen de tijd om dit unieke landschap te ontdekken. U stopt in het plaatsje Kilfenora, de "stad van de kruizen", en hier kunt u de oude kathedraal bekijken. Vervolgens wordt er een lunchstop gemaakt in 1 van de vele leuke plaatsjes in deze omgeving en hierna wordt er een bezoek gebracht aan de Cliffs of Moher, een steile rotswand van 8 kilometer lang en 230 meter hoog. U kunt hier een wandeling maken en de vele zeevogels bewonderen. Dan gaat het zuidwaarts door county Clare en u passeert enkele bekende golfbanen en het strand bij Lahinch. U steekt per ferry over en komt dan aan in county Kerry en u reist door naar het mooie plaatsje Killarney, gelegen aan het meer. De komende 3 nachten zult u hier verblijven. In Killarney vindt u vele pubs en de meeste hebben live muziek in de avond.

Overnachting in Killarney. (ontbijt)

Dag 7: Killarney - Dingle Peninsula - Killarney

Vandaag ontdekt u Dingle Peninsula en de eerste stop is bij het strand van Inch, dit is een populaire plaats bij surfers. Vanuit hier gaat u richting Dingle en naar Slea Head en de rit gaat door smalle straatjes. In dit gebied bevinden zich vele oude forten en u krijgt de kans om er enkele te bezoeken. Het uitzicht onderweg is fantastisch en u ziet de Blasket Islands oprijzen uit zee. Afhankelijk van het weer kunt u een strandwandeling maken of een wandeling over de toppen van de kliffen. Uw gids zal u meer vertellen over de historie van dit gebied gedurende de dag. De middag brengt u door in het plaatsje Dingle, met een drukke haven en kleurrijke gebouwen. Wanneer het weer het toelaat kunt u in de avond nog een wandeling maken door Killarney National Park.

Overnachting in Killarney. (ontbijt)

Dag 8: Ring of Kerry

In de morgen verlaat u Killarney en volgt u de Ring of Kerry. Wanneer u geluk heeft dan ziet u, bij het verlaten van Killarney, de hoogste berg van Ierland liggen, namelijk de Carrauntoohil. Onderweg zijn er vele fotomomenten en er wordt o.a. gestopt in de geboorteplaats van Daniel O'Connell en bij Cahersiveen ring fort. U komt aan in het kleine vissersplaatsje Portmagee en hier kunt u wat tijd doorbrengen en eventueel genieten van een lunch. Ook kunt u de oversteek maken naar het eiland Valentia om de Skellig Experience te bezoeken. U leert dan meer over de nabijgelegen rotsachtige eilanden en de kleine gemeenschap van monniken die daar leefden. In de middag bezoekt u Waterville en u stopt bij de Coonmakista Pass, vanuit waar u een schitterend zicht heeft over de omgeving. Dan reist u verder voor een bezoek aan Derrynane House, het familiehuis van Daniel O'Connell en u kunt een wandeling maken door de tuinen of over het strand. Verder wordt er nog gestopt bij Moll's Gap en hierna maakt u nog een korte wandeling naar de Torc waterval. Na dit alles keert u terug naar Killarney voor uw overnachting.

Overnachting in Killarney. (ontbijt)

Dag 9: Killarney - Dublin

Na het ontbijt verlaat u Killarney en reist u terug richting het oosten. U passeert de bergen van West Cork en u komt door Lee Valley. Er wordt gestopt bij Blarney Castle en hier krijgt u de tijd om het kasteel te bezoeken of om een mooie wandeling te maken door het bos. In de middag reist u verder naar het plaatsje Cahir, met het imponerende kasteel gelegen op een eiland in de rivier Suir. De laatste stop van deze rondreis is in Kilkenny, een levendig stadje met een kasteel en een park. Tevens kunt u hier een mooie wandeling langs de rivier maken of het National Craft Centre bezoeken. Rond 19.30 uur arriveert u in Dublin en dan is aan deze rondreis een einde gekomen. (ontbijt)


Inclusief

Acht overnachtingen op basis van logies/ontbijt, begeleiding door een Engels sprekende gids/chauffeur en alle transfers.


Exclusief

Drankjes, overige maaltijden, entreegelden, fooien, verzekeringen, persoonlijke uitgaven, alle vluchten en overige niet genoemde uitgaven.


Prijs

€ 1298,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer in een B&B.

€ 1508,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer in een hotel.


Opmerkingen

Toeslag 1-persoonskamer op aanvraag.

Deze tour vertrekt iedere woensdag van 5 april t/m 25 oktober 2017 en iedere zondag van 2 april t/m 22 oktober 2017.

Er wordt gereisd in kleine groepen, de groepsgrootte is maximaal 16 deelnemers.

Let op! Dit is een gecombineerde tour, dit betekent dat u halverwege de tour aansluit bij een andere groep met een andere gids/chauffeur.


COMPLEET IERLAND - 11 DAGEN


Programma

Dag 1: Dublin - Portrush

Deze tour start in de morgen in Dublin en u reist richting het noorden naar de grens met Noord-Ierland. Vanuit hier is het nog een korte rit naar Belfast, deze stad staat bekend om het turbulente verleden. U maakt in Belfast een korte stadsrondrit en u ziet enkele belangrijke hoogtepunten. In de wijk Titanic Quarter wordt gestopt en u heeft tijd om te lunchen. Hierna kunt u op eigen gelegenheid de buurt verkennen en bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Titanic Museum of aan de SS Nomadic. In de namiddag verlaat u Belfast en reist u verder langs de kust richting Ballycastle en langs een gedeelte van de Giant's Causeway. U krijgt de gelegenheid om dit gebied te verkennen en te genieten van het mooie landschap. Uiteindelijk reist u verder naar het vakantiedorpje Portrush, waar u zult ovenachten.

Overnachting in Portrush.

Dag 2: Portrush - Donegal

In de morgen verlaat u Portrush en reist u verder naar de historische, ommuurde stad Derry. U kunt Derry op eigen gelegenheid verkennen en u heeft de tijd om bijvoorbeeld enkele musea te bezoeken. Dan reist u verder zuidwaarts en u komt aan in 1 van de meest onaangetaste gebieden van Ierland, namelijk county Donegal. U passeert Glenveagh National Park en Errigal Mountain en vervolgens gaat de rit verder langs de kust en komt u door enkele traditionele vissersplaatsjes. Onderweg wordt er meerdere malen gestopt en is er genoeg tijd om een wandeling te maken en de lokale cultuur in u op te nemen. U arriveert tegen de avond in Donegal, waar u zult overnachten.

Overnachting in Donegal. (ontbijt)

Dag 3: Donegal - Westport

Vandaag reist u verder zuidwaarts en de rit gaat langs de kust. Onderweg kunt u de bergketen Ben Bulben zien liggen en in Carrowmore krijgt u de kans om de grootste collectie megalithische graven in Ierland te bezoeken. Vervolgens gaat u verder en wel richting het westen naar county Mayo en u reist langs uitgestrekte velden en u ziet de heuvels liggen. Na dit alles keert u terug naar de Atlantische kust en Achill Island. Hier bent u werkelijk op het uiterste puntje van Europa en u krijgt de tijd om dit gebied op eigen gelegenheid te verkennen en te genieten van de rust om u heen. Vanuit hier reist u naar Westport voor uw overnachting.

Overnachting in Westport. (ontbijt)

Dag 4: Westport

Het programma van vandaag is afhankelijk van het weer en uw gids zal u adviseren wat het beste kan worden ondernemen. Mogelijkheden zijn bijvoorbeeld een bezoek aan Kylemore Abbey, Connemara National Park, Clifden of de Sky Road. Onderweg kunt u genieten van het mooie landschap en u overnacht wederom in Westport. Een aanrader is om in Westport de lokale visgerechten te proberen.

Overnachting in Westport. (ontbijt)

Dag 5: Westport - Galway

Na het ontbijt verlaat u Westport en reist u richting het binnenland door het hart van Connemara. U stopt bij het plaatsje Cong, gelegen aan de oever van Lough Corrib. Hier werd de klassieke film "The Quiet Man" opgenomen. Er is genoeg tijd om een bezoek te brengen aan Cong Abbey of aan het Quiet Man Museum. Vanuit hier reist u verder door de Maam vallei en vervolgens richting Galway. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Overnachting in Galway. (ontbijt)

Dag 6: Galway - Killarney

In de morgen ontmoet u de nieuwe gids/chauffeur en verlaat u Galway en reist u naar The Burren, dit is een ruig kalksteenplateau welke lijkt op een kaal maanlandschap. The Burren heeft een oppervlakte van circa 300 km2 en is 1 van de 6 Nationale Parken van Ierland. U heeft de gehele morgen de tijd om dit unieke landschap te ontdekken. U stopt in het plaatsje Kilfenora, de "stad van de kruizen", en hier kunt u de oude kathedraal bekijken. Vervolgens wordt er een lunchstop gemaakt in 1 van de vele leuke plaatsjes in deze omgeving en hierna wordt er een bezoek gebracht aan de Cliffs of Moher, een steile rotswand van 8 kilometer lang en 230 meter hoog. U kunt hier een wandeling maken en de vele zeevogels bewonderen. Dan gaat het zuidwaarts door county Clare en u passeert enkele bekende golfbanen en het strand bij Lahinch. U steekt per ferry over en komt dan aan in county Kerry en u reist door naar het mooie plaatsje Killarney, gelegen aan het meer. De komende 3 nachten zult u hier verblijven. In Killarney vindt u vele pubs en de meeste hebben live muziek in de avond.

Overnachting in Killarney. (ontbijt)

Dag 7: Killarney - Dingle Peninsula - Killarney

Vandaag ontdekt u Dingle Peninsula en de eerste stop is bij het strand van Inch, dit is een populaire plaats bij surfers. Vanuit hier gaat u richting Dingle en naar Slea Head en de rit gaat door smalle straatjes. In dit gebied bevinden zich vele oude forten en u krijgt de kans om er enkele te bezoeken. Het uitzicht onderweg is fantastisch en u ziet de Blasket Islands oprijzen uit zee. Afhankelijk van het weer kunt u een strandwandeling maken of een wandeling over de toppen van de kliffen. Uw gids zal u meer vertellen over de historie van dit gebied gedurende de dag. De middag brengt u door in het plaatsje Dingle, met een drukke haven en kleurrijke gebouwen. Wanneer het weer het toelaat kunt u in de avond nog een wandeling maken door Killarney National Park.

Overnachting in Killarney. (ontbijt)

Dag 8: Ring of Kerry

In de morgen verlaat u Killarney en volgt u de Ring of Kerry. Wanneer u geluk heeft dan ziet u, bij het verlaten van Killarney, de hoogste berg van Ierland liggen, namelijk de Carrauntoohil. Onderweg zijn er vele fotomomenten en er wordt o.a. gestopt in de geboorteplaats van Daniel O'Connell en bij Cahersiveen ring fort. U komt aan in het kleine vissersplaatsje Portmagee en hier kunt u wat tijd doorbrengen en eventueel genieten van een lunch. Ook kunt u de oversteek maken naar het eiland Valentia om de Skellig Experience te bezoeken. U leert dan meer over de nabijgelegen rotsachtige eilanden en de kleine gemeenschap van monniken die daar leefden. In de middag bezoekt u Waterville en u stopt bij de Coonmakista Pass, vanuit waar u een schitterend zicht heeft over de omgeving. Dan reist u verder voor een bezoek aan Derrynane House, het familiehuis van Daniel O'Connell en u kunt een wandeling maken door de tuinen of over het strand. Verder wordt er nog gestopt bij Moll's Gap en hierna maakt u nog een korte wandeling naar de Torc waterval. Na dit alles keert u terug naar Killarney voor uw overnachting.

Overnachting in Killarney. (ontbijt)

Dag 9: Killarney - Kinsale

Na het ontbijt verlaat u Killarney en reist u terug richting het oosten. U passeert de bergen van West Cork en u komt door Lee Valley. Er wordt gestopt bij Blarney Castle en hier krijgt u de tijd om het kasteel te bezoeken of om een mooie wandeling te maken door het bos. In Blarney ontmoet u uw nieuwe gids/chauffeur voor de komende dagen. In de middag ontdekt u de kustlijn ten zuiden van Cork en in de late namiddag arriveert u in Kinsale, een klein vissersplaatsje, waar u zult overnachten. De avond is ter vrije besteding en u kunt Kinsale ontdekken met de smalle steegjes vol met gezellige pubs en restaurants.

Overnachting in Kinsale. (ontbijt)

Dag 10: Kinsale - Kilkenny

Vandaag gaat u op ontdekking in het zuidoosten van Ierland. U start bij de historische haven van Cobh, dit was de belangrijkste haven voor de Ierse emigranten in de 19e en 20e eeuw. Ook de Titanic vertrok uit deze haven. Dan reist u verder naar Waterford en u komt langs de "Copper Coast", dit is een UNESCO geopark met een fascinerende historie. Er wordt gestopt in 1 van de vele kustplaatsjes om te lunchen en dan komt u aan in Waterford, de oudste stad van Ierland. U kunt hier een bezoek brengen aan de bekende Waterford Crystal Fabriek of 1 van de musea bezoeken. In de namiddag verlaat u Waterford en reist u verder richting het noorden naar Kilkenny, waar u zult overnachten.

Overnachting in Kilkenny. (ontbijt)

Dag 11: Kilkenny - Dublin

In de ochtend heeft u enkele uren de tijd om Kilkenny te ontdekken. U vindt hier o.a. een kasteel met park, National Craft Centre en vele pubs en restaurants. Tevens kunt u mooie wandelingen maken langs de rivier. Hierna reist u verder naar de Wicklow Mountains met de imponerende valleien en enkele van Ierland's hoogste bergtoppen. Het gebied rondom Glendalough (vallei van de meren) is 1 van de mooiste plekken en hier wordt dan ook enige tijd doorgebracht. U kunt een mooie wandeling maken of de ruïnes uit de 6e eeuw ontdekken. Vervolgens reist u door het hart van het Wicklow Mountains National Park en steekt u de bekende Sally Gap over. Rond 18.30 uur bent u terug in Dublin, waar deze rondreis eindigt. (ontbijt)


Inclusief

Tien overnachtingen op basis van logies/ontbijt, begeleiding door een Engels sprekende gids/chauffeur en alle transfers.


Exclusief

Drankjes, overige maaltijden, entreegelden, fooien, verzekeringen, persoonlijke uitgaven, alle vluchten en overige niet genoemde uitgaven.


Prijs

€ 1667,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer in een B&B.

€ 1927,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer in een hotel.


Opmerkingen

Toeslag 1-persoonskamer op aanvraag.

Deze tour vertrekt iedere woensdag van 19 april t/m 18 oktober 2017 en iedere zondag van 7 mei t/m 18 september 2017.

Er wordt gereisd in kleine groepen, de groepsgrootte is maximaal 16 deelnemers.

Let op! Dit is een gecombineerde tour, dit betekent dat u halverwege de tour aansluit bij een andere groep met een andere gids/chauffeur.


IERLAND ACTIEF - 12 DAGEN


Programma

Dag 1: Dublin - Kenmare

Deze tour start in de morgen in Dublin (om 08.00 uur) en hier leert u de gids en uw medereizigers kennen. Vervolgens reist u richting het zuidwesten, naar de plaats Kenmare in county Kerry. U kunt onderweg genieten van het prachtige landschap en u brengt een bezoek aan het wereldberoemde Rock of Cashel, deze stamt uit de 12e eeuw en was vroeger het thuis van de King of Munster (entree exclusief). Later op de dag kunt u Kenmare op eigen gelegenheid ontdekken.

Overnachting in Kenmare.

Dag 2: Kenmare - Beara schiereiland - Kenmare

Na het ontbijt gaat u op weg voor een mooie rit naar Castletownbare, een vissersplaatsje waar vroeger O'Sullivan Beara leefde. Hier neemt u de ferry naar Bare eiland, een klein onbewoond eiland op circa 20 minuten varen van het vasteland. Op dit eiland heeft de tijd werkelijk stil gestaan en stress bestaat hier niet. U maakt een fietstocht over het eiland en hierna neemt u de ferry terug. U maakt nog een stop in het plaatsje Glengarriff, voordat u terugkeert naar Kenmare voor uw overnachting.

Overnachting in Kenmare. (ontbijt)

Dag 3: Kenmare - Dingle

In de morgen reist u verder langs de bekende Ring of Kerry en u stopt in Portmagee. Hier neemt u de ferry naar Skellig Michael (optioneel), 1 van de heiligste plaatsen van Ierland, en deze plaats staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. U vindt hier een ongebruikelijk klooster in de vorm van een bijenkorf. Wanneer de ferry, vanwege het weer, niet vaart dan brengt u vandaag een bezoek aan het Killarney National Park, waar u een wandeling zult maken. U loopt door een schitterende vallei en later maakt u nog een boottocht over de meren van Killarney. U overnacht in Dingle.

Overnachting in Dingle. (ontbijt)

Dag 4: Dingle - Slea Head - Dingle

Vandaag heeft u de gelegenheid om een kajak tocht te maken om op zoek te gaan naar Fungi, de dolfijn die leeft in de haven van Dingle (optioneel). In de middag maakt u een fietstocht rondom de bekende Slea Head en onderweg wordt er diverse malen gestopt. Hierna brengt u een bezoek aan de Dingle Whisky Distilleerderij, waar u een rondleiding krijgt en natuurlijk kunt u een whisky proeven. U overnacht wederom in Dingle.

Overnachting in Dingle. (ontbijt)

Dag 5: Dingle - Lahinch

U verlaat vandaag Dingle en u reist verder richting het noorden langs de Wild Atlantic Way. U maakt een korte tocht per ferry om de rivier de Shannon over te steken. In Kilkea wordt er gestopt en hier heeft u de gelegenheid om langs de kliffen af te dalen (optioneel). U overnacht in Lahinch, de surf hoofdstad van Ierland.

Overnachting in Lahinch. (ontbijt)

Dag 6: Lahinch

Na het ontbijt heeft u de kans om surflessen te nemen bij het bekende strand van Lahinch (optioneel). Na deze ervaring reist u richting de bekende Cliffs of Moher. U maakt een wandeling langs de kliffen en hierna keert u terug naar Lahinch voor de overnachting. Wanneer u wilt kunt u meegaan naar Doolin voor een avond vol met traditionele muziek (optioneel).

Overnachting in Lahinch. (ontbijt)

Dag 7: Lahinch - Clifden

Vandaag reist u naar het hunebed bij Poulnabrone, welke gelegen is in het hart van de Burren, 1 van de Nationale Parken van Ierland. Dit hunebed is een begraafplaats en het is waarschijnlijk dat hier een lokale chef begraven ligt. Hierna maakt u een wandeling door de Burren en uw gids vertelt u meer over de flora en fauna die u tegenkomt. Dan reist u verder naar Galway, waar u afscheid zult nemen van enkele gasten die de verkorte tour maakten en u overnacht in Clifden.

Overnachting in Clifden. (ontbijt)

Dag 8: Clifden - Connemara - Clifden

U brengt vandaag een bezoek aan het Connemara National Park. Tijdens de rit er naar toe maakt u enkele foto stops, o.a. bij Kylemore Abbey, een romantisch kasteel met rondom bergen en meren. Nadat u de mooie tuinen van deze abdij heeft bewonderd, brengt u een bezoek aan een schapenhouderij. Hier zult u een demonstratie bijwonen en misschien krijgt u zelfs de kans om een schaap te scheren. Als laatste vandaag maakt u een wandeling langs Killary Harbour over de wegen welke zijn aangelegd door de bevolking gedurende de hongersnood jaren. U overnacht in Clifden.

Overnachting in Clifden. (ontbijt)

Dag 9: Clifden - Westport

Na het ontbijt verlaat u Clifden en u brengt een bezoek aan 2 fascinerende plaatsen, namelijk aan een megalithisch graf welke daar al 5000 jaar ligt en aan de uitgestorven plaats Slievemore. Vervolgens reist u verder naar Keem Bay, waar u de gelegenheid heeft om te zwemmen of een wandeling langs de zee kliffen te maken met prachtige zichten over de Atlantische Oceaan. Hierna maakt u een fietstocht en u ontdekt de Western Greenway, dit is een oude spoorlijn. U fietst van Mulranny tot Newport en vanuit daar wordt u naar Westport gebracht voor uw overnachting.

Overnachting in Westport. (ontbijt)

Dag 10: Westport - Mullagmore

In de morgen kunt u de sport "Suping" uitproberen (inbegrepen) en vervolgens brengt u een bezoek aan de Victoriaanse zeewier baden bij Enniscrone (bad is optioneel). Dan ontmoet u een plaatselijke historicus, die u alles kan vertellen over het zeeleven en de omgeving. Samen met deze historicus maakt u een wandeling en vervolgens reist u verder naar Mullagmore. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Overnachting in Mullagmore. (ontbijt)

Dag 11: Mullagmore - Donegal - Mullagmore

Vandaag gaat u richting het lange strand van Rossnowlagh, dit strand is 3 kilometer lang en u kunt hier een mooie wandeling maken. Vervolgens reist u verder richting het noorden, naar Donegal, waar u een bezoek kunt brengen aan Donegal Castle (entree exclusief). Samen met de gids maakt u een wandeling naar de hoogste zee kliffen van Europa, namelijk Slieve League. Vanuit hier heeft u schitterende zichten over de omgeving.

Overnachting in Mullagmore. (ontbijt)

Dag 12: Mullagmore - Dublin

U reist vandaag terug naar Dublin. Onderweg wordt er nog gestopt bij Strokestown house en dan is het nog ongeveer anderhalf uur rijden naar Dublin, waar deze mooie rondreis eindigt. (ontbijt)


Inclusief

Elf overnachtingen op basis van logies/ontbijt, begeleiding door een Engels sprekende gids/chauffeur, alle transfers en diverse activiteiten/entreegelden zoals vermeld in het bovenstaande programma.


Exclusief

Drankjes, overige maaltijden, optionele activiteiten/entreegelden, fooien, verzekeringen, persoonlijke uitgaven, alle vluchten en overige niet genoemde uitgaven.


Prijs

€ 2049,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer.


Opmerkingen

Toeslag 1-persoonskamer bedraagt € 440,-.

Deze tour vertrekt in 2017 op 14 mei, 4 juni, 2 juli, 6 augustus en 3 september.

Er wordt gereisd in kleine groepen, de groepsgrootte is maximaal 16 deelnemers.