GEWOONWEG REIZEN
Uw reisdromen worden werkelijkheid!

Ierland - Familie autorondreizen

Gewoonweg Reizen biedt de volgende familie autorondreizen aan in Ierland:

  • Ierland Familie Tour - 8 dagen
  • Hoogtepunten van Ierland Familie Tour - 8 dagen

Rijdt u liever een andere route of wilt u in andere accommodaties verblijven? Geen probleem, neem contact op, deze reizen zijn geheel aan te passen aan uw wensen.


IERLAND FAMILIE TOUR - 8 DAGEN


Programma

Dag 1: Aankomst in Dublin

U arriveert vandaag in Dublin en in de middag kunt u alvast een wandeling maken door 1 van Europa's populairste steden.

Overnachting in het centrum van Dublin.

Dag 2: Dublin

Vandaag heeft u een gehele dag de tijd om Dublin te ontdekken. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Dublin Zoo, dit is een leuk uitstapje voor de gehele familie. Dublin Zoo beslaat een oppervlak van 28 hectare en is gelegen in het hartje van Dublin. Er leven hier ongeveer 600 dieren in een veilige omgeving. In de middag kunt u naar het National Aquatic Centre gaan, dit is 1 van de meest innovatieve waterparken in Europa. Dit waterpark is overdekt en beschikt over meerdere glijbanen.

Overnachting in het centrum van Dublin. (ontbijt)

Dag 3: Dublin - Galway, circa 210 kilometer

U reist vandaag van Dublin naar Galway. In Galway vindt u vele attracties en kunt u diverse activiteiten ondernemen. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Galway Aquarium. Hier kunt u o.a. meehelpen met het voeren van de dieren en zeesterren vasthouden. In de avond kunt u een mooie wandeling over het strand maken.

Overnachting in county Galway. (ontbijt)

Dag 4: Galway - Aran Eilanden - Galway

Na het ontbijt kunt u een ferry nemen naar de Aran Eilanden, deze bestaan uit de volgende 3 eilanden: Inish Mór, Inis Meáin en Inis Oírr. Op Inish Mór is het, zeker tijdens de zomermaanden, druk met bezoekers en de belangrijkste attractie is hier Dun Aenghus, dit is een massief fort gelegen op een hoge klif. Huur een fiets of neem 1 van de minibussen die rondrijden om zo het eiland te verkennen. Wanneer u meer van de rust houdt dan is Inis Oírr zeer geschikt voor u, dit is het kleinste eiland en uitermate geschikt om mooie wandelingen te maken. In de namiddag neemt u de ferry terug naar het vasteland.

Overnachting in county Galway. (ontbijt)

Dag 5: Galway - Kerry, circa 195 kilometer

In de morgen checkt u uit bij uw hotel en u reist verder richting Kerry. Onderweg moet u beslist stoppen bij de Cliffs of Moher en een bezoek brengen aan de Doolin Cave. De hoofdattractie van deze grot is "The Great Stalactite" met een lengte van bijna 7 meter. Vervolgens komt u door het gebied de Burren en kunt u nog een bezoek brengen aan Bunratty Castle en Folk Park.

Overnachting in county Kerry. (ontbijt)

Dag 6: Kerry - Dingle Peninsula - Kerry

Maak vandaag een tour rond Dingle Peninsula. U kunt genieten van fantastische uitzichten over de Atlantische Oceaan, mooie zandstranden en dorpjes waar u de Ierse traditie aantreft. Wanneer u het meest westelijke punt van Europa bereikt, bij Slea Head, dan kunt u de Blasket Islands in de verte zien liggen. Het grootste eiland, the Great Blasket Island, werd in 1953 verlaten door de inwoners. Wanneer het weer het toelaat dan kunt u een boottrip maken om Fungie te bekijken, dit is een wilde dolfijn, welke Dingle Harbour tot zijn thuishaven heeft gemaakt.

Overnachting in county Kerry. (ontbijt)

Dag 7: Kerry - Dublin, circa 266 kilometer

Vandaag keert u weer terug richting Dublin. In de middag kunt u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan Imaginosity, het kindermuseum van Dublin. Dit museum is vooral geschikt voor kinderen jonger dan 9 jaar.

Overnachting in county Dublin. (ontbijt)

Dag 8: Dublin

In de morgen kunt u nog wat winkelen in de bekende Grafton Street in Dublin of nog enkele attracties bekijken. In de middag is deze mooie reis ten einde gekomen en keert u terug naar Nederland.


Inclusief

Zeven overnachtingen in 3- of 4-sterren hotels op basis van logies/ontbijt (2 nachten in een hotel in het centrum van Dublin en 5 nachten in hotels met een "leisure centre").


Exclusief

Drankjes, niet genoemde maaltijden, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, vertrekbelasting, vluchten, autohuur en overige niet genoemde uitgaven.


Prijzen

€ 330,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer in de maanden januari, februari en maart.

€ 428,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer in de maand april.

€ 464,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer in de maand mei.

€ 487,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer in de maand juni.

€ 512,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer in de maanden juli en augustus.

€ 474,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer in de maand september.

€ 413,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer in de maand oktober.

€ 373,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer in de maanden november en december.


Opmerkingen

Toeslag 1-persoonskamer € 267,-.

Prijs kind tot 12 jaar (op kamer van de ouders) € 50,-. Deze prijs geldt voor het 1e kind, prijs 2e kind op aanvraag.


Autohuur

Wanneer u niet per eigen auto afreist naar Ierland, dan is het mogelijk om een auto te huren bij De Reisconsulent.

Voor meer informatie en prijzen zie pagina autohuur.


HOOGTEPUNTEN VAN IERLAND FAMILIE TOUR - 8 DAGEN


Programma

Dag 1: Aankomst in Dublin

U arriveert vandaag op de luchthaven van Dublin en bij aankomst volgt er een transfer naar het centrum van Dublin. De rest van de dag kunt u Dublin ontdekken. Tijdens de hop-on-hop-off tour komt u langs alle hoogtepunten van deze mooie stad, breng bijvoorbeeld een bezoek aan Dublin Zoo.

Overnachting in een 3-sterren hotel in Dublin in een familiekamer of 2x 2-persoonskamers.

Dag 2: Dublin - Galway

In de morgen heeft u nog tijd om Dublin te ontdekken. Rond het middaguur haalt u uw huurauto op en rijdt u van Dublin naar Galway. In Galway vindt u vele attracties en kunt u diverse activiteiten ondernemen. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Galway Aquarium. Hier kunt u o.a. meehelpen met het voeren van de dieren en zeesterren vasthouden. In de avond kunt u een mooie wandeling over het strand maken.

Overnachting in NUI Galway in een 3-kamer appartement.

Dag 3: Galway - Aran Eilanden - Galway

Na het ontbijt kunt u bijvoorbeeld een ferry nemen naar de Aran Eilanden, deze bestaan uit de volgende 3 eilanden: Inish Mór, Inis Meáin en Inis Oírr. Op Inish Mór is het, zeker tijdens de zomermaanden, druk met bezoekers en de belangrijkste attractie is hier Dun Aenghus, dit is een massief fort gelegen op een hoge klif. Huur een fiets of neem 1 van de minibussen die rondrijden om zo het eiland te verkennen. Wanneer u meer van de rust houdt dan is Inis Oírr zeer geschikt voor u, dit is het kleinste eiland en uitermate geschikt om mooie wandelingen te maken. In de namiddag neemt u de ferry terug naar het vasteland.

Overnachting in NUI Galway in een 3-kamerappartement.

Dag 4: Galway - Limerick

In de morgen checkt u uit en u reist verder richting Limerick. Neem de kustweg en stop beslist bij de Cliffs of Moher en breng een bezoek aan de Doolin Cave. De hoofdattractie van deze grot is "The Great Stalactite" met een lengte van bijna 7 meter. U arriveert in Limerick, een leuke middeleeuwse stad welke bekend staat om de festivals en musea.

Overnachting in University Limerick in een 4-kamer appartement.

Dag 5: Limerick - Cork

Ga vandaag vroeg op weg en reis richting Killarney. Vanuit hier start de beroemde Ring of Kerry, dit is een lusvormige route die adembenemend natuurschoon met boeiende erfgoedattracties combineert. De route is circa 180 kilometer lang (ga uit van een gemiddelde snelheid van 50 km per uur) en neemt u mee door enorme valleien uit de ijstijd (Molls Gap), plaatsjes die geliefd waren bij beroemde comedyfiguren (Waterville), een UNESCO Werelderfgoedplaats en langs 1 van de meest gefotografeerde kusten van het hele eiland. Tegen de avond arriveert u in Cork.

Overnachting in University College Cork in een 3-kamer appartement.

Dag 6: Cork

Deze dag kunt u besteden om op ontdekkingstocht te gaan in Cork en omgeving. Breng in Cork bijvoorbeeld een bezoek aan de English Market uit 1788, u vindt hier vele lokale producten, zoals ham en kaas. Verder vindt u in Cork een levendige mix van gezellige winkelstraten en artistieke wijken. Een ander leuk uitstapje is naar Blarney Castle met de beroemde Blarney Stone.

Overnachting in University College Cork in een 3-kamer appartement.

Dag 7: Cork - Dublin

Na het ontbijt reist u terug richting Dublin. Ga naar Cashel en zie de Rock, dit is een spectaculaire groep van middeleeuwse gebouwen gelegen boven het stadje Cashel. U vindt hier tevens een ronde toren daterend uit de 12e eeuw, een Romaanse kapel en een Kathedraal. In de middag kunt u nog een bezoek brengen aan het plaatsje Kilkenny, waar u Kilkenny Castle kunt bezoeken. Hierna reist u verder richting Dublin, waar u de huurauto weer inlevert.

Overnachting in een 3-sterren hotel in Dublin in een familiekamer of 2x 2-persoonskamer.

Dag 8: Dublin

In de morgen kunt u nog wat winkelen in de bekende Grafton Street in Dublin of nog enkele attracties bekijken. In de middag is deze mooie reis ten einde gekomen en wordt u naar de luchthaven van Dublin gebracht voor uw vlucht naar huis.


Inclusief

Twee overnachtingen in Dublin in een 3-sterren hotel in een familiekamer of 2x 2-persoonskamer op basis van logies/ontbijt, twee overnachtingen in Galway in NUI Galway in een 3-kamer appartement op basis van logies, een overnachting in Limerick in University Limerick in een 4-kamer appartement op basis van logies, twee overnachtingen in Cork in University College Cork in een 3-kamerappartement op basis van logies, autohuur (categorie D, VW Jetta of vergelijkbaar), transfers luchthaven Dublin - Dublin v.v. en tickets hop-on-hop-off tour.


Exclusief

Drankjes, niet genoemde maaltijden, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, vertrekbelasting, vluchten en overige niet genoemde uitgaven.


Prijzen

€ 2025,- voor 2 volwassenen en 2 kinderen t/m 14 jaar in de maand mei.

€ 2065,- voor 2 volwassenen en 2 kinderen t/m 14 jaar in de maand juni.

€ 2248,- voor 2 volwassenen en 2 kinderen t/m 14 jaar in de maanden juli en augustus.