GEWOONWEG REIZEN
Uw reisdromen worden werkelijkheid!

Ierland - Culinaire autorondreizen Ierland

Gewoonweg Reizen biedt de volgende culinaire autorondreis aan in Ierland:

  • Culinaire Rondreis - 11 dagen

Rijdt u liever een andere route of wilt u in andere accommodaties verblijven? Geen probleem, neem contact op, deze reis is geheel aan te passen aan uw wensen.


CULINAIRE RONDREIS - 11 DAGEN


Programma

Dag 1: Aankomst in Dublin

U arriveert vandaag in Dublin en u heeft vandaag de tijd om Dublin te ontdekken. Breng zeker een bezoek aan Trinity College met de beroemde "Book of Kells" of wat te denken van St. Patrick's Cathedral of Dublin Castle. Bij het Guinness Storehouse kunt u meer te weten komen over de productie van Guinness.

Overnachting in de omgeving van Dublin.

Dag 2: Dublin - Waterford, circa 175 kilometer

In de morgen verlaat u Dublin en u rijdt naar Kilkenny, 1 van de mooiste middeleeuwse steden van Ierland. Bezoek Kilkenny Castle en de St. Canice's Cathedral. Reis verder naar Stoneyford en stop hier bij Knockdrinna Farmhouse Cheese, waar u de lekkerste kazen vindt, gemaakt van de beste melk van lokale boeren. Neem deel aan een kaasproeverij en dan reist u verder naar het plaatsje Waterford, waar u een wandeling kunt maken door het centrum.

Overnachting in county Waterford. (ontbijt)

Dag 3: Waterford - Cork, circa 125 kilometer

Vandaag reist u verder richting het zuiden, naar Cork. Breng onderweg een bezoek aan het Copper Coast European Geopark. U kunt hier een wandeling maken langs een spectaculaire kustlijn met mooie stranden. In de middag kunt u stoppen in het plaatsje Midleton en de distilleerderij bezoeken. De Ierse whisky is wereldwijd bekend en hier leert u meer over de historie. Verder kunt u nog stoppen bij het Cork Butter Museum, waar u meer te weten komt over de productie van de boter en hoe deze verkocht wordt onder de naam Kerry Gold.

Overnachting in county Cork. (ontbijt)

Dag 4: Cork - Kerry, circa 101 kilometer

Start de dag met een koffiepauze bij Cork Coffee Roasters en breng hierna een bezoek aan de Engelse markt in Cork. Op deze markt vindt u allerlei delicatessen uit Ierland. Voor de lunch kunt u stoppen in Kinsale, hier vindt u restaurants die de heerlijkste visgerechten aanbieden. Wanneer u verder reist naar Killarney, vergeet dan niet te stoppen bij Kenmare Bay. Geniet van de mooie zichten die deze kustroute biedt.

Overnachting in county Kerry. (ontbijt)

Dag 5: Ring of Kerry

Besteed vandaag de gehele dag aan een tour langs de beroemde Ring of Kerry. Dit is 1 van de mooiste autoroutes in Ierland en is ongeveer 180 kilometer lang. U passeert bergen, bossen, rivieren, meren, verlaten stranden en lieflijke vissersdorpjes. Stop in Killorglin en geniet hier van de producten van Jack's Bakery and Deli. Er wordt hier nog op de traditionele manier gebakken.

Overnachting in county Kerry. (ontbijt)

Dag 6: Dingle Peninsula

Ga vandaag op verkenning naar Dingle Peninsula, 1 van de meest spectaculaire gebieden van Ierland. Passeer Castlemaine, ga vervolgens naar Inch met het mooie strand en dan door naar de haven van het stadje Dingle. Breng in de middag een bezoek aan Muckross House and Gardens.

Overnachting in county Kerry. (ontbijt)

Dag 7: Kerry - Clare, circa 135 kilometer

Vandaag reist u naar het noorden richting Clare. Stop in de plaats Listowel om een bezoek te brengen aan Beal Organic Cheese Factory. Reis verder naar de haven in de plaats Foynes, waar u het Foynes Flying Boat Museum kunt bezoeken. Er wordt gezegd dat Foynes tevens de geboorteplaats is van de Ierse koffie. In de middag kunt u stoppen bij Bunratty Castle and Folk Park. Dit is een authentiek middeleews kasteel en in Folk Park vindt u een reconstructie van het vroegere leven in Ierland.

Overnachting in county Clare. (ontbijt)

Dag 8: Clare - Galway, circa 70 kilometer

Breng vandaag een bezoek aan de Cliffs of Moher en reis dan vervolgens naar Galway via Burren National Park. U vindt hier meer dan 2000 verschillende planten- en bloemensoorten. In de middag kunt u een bezoek brengen aan Burren Smokehouse, dit is een familiebedrijf en u vindt hier zeer goede etenswaren. Bij aankomst in Galway kunt u nog een wandeling maken door de stad.

Overnachting in county Galway. (ontbijt)

Dag 9: Aran Islands

Neem vandaag de ferry naar 1 van de Aran Eilanden, naar Inishmore. Gaelic is de taal die voornamelijk wordt gesproken door de eilandbewoners. Het eiland is een paradijs voor flora en fauna liefhebbers en u vindt er vele archeologische vindplaatsen.

Overnachting in county Galway. (ontbijt)

Dag 10: Galway - Dublin, circa 210 kilometer

Reis vandaag terug richting Dublin. Breng onderweg een bezoek aan Clonmacnoise, een vroegchristelijke nederzetting uit de 6e eeuw, gelegen aan de oever van de rivier de Shannon. Reis verder en maak nog een stop bij Locke's Distillery, voordat u weer in Dublin arriveert.

Overnachting in de omgeving van Dublin. (ontbijt)

Dag 11: Dublin

Na het ontbijt eindigt deze rondreis. (ontbijt)


Inclusief

Tien overnachtingen in 3- of 4-sterren hotels op basis van logies/ontbijt.


Exclusief

Drankjes, niet genoemde maaltijden, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, vertrekbelasting, vluchten, autohuur en overige niet genoemde uitgaven.


Prijzen

€ 421,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer in de maanden januari, februari en maart.

€ 454,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer in de maand april.

€ 492,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer in de maand mei.

€ 542,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer in de maand juni.

€ 566,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer in de maanden juli en augustus.

€ 517,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer in de maand september.

€ 481,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer in de maand oktober.

€ 421,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer in de maanden november en december.


Tevens is het mogelijk om in B&B's te verblijven. De prijzen zijn dan als volgt:

€ 466,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer in de maanden januari t/m mei en van oktober t/m december.

€ 517,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer in de maanden juni en september.

€ 524,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer in de maanden juli en augustus.


Opmerkingen

Toeslag 1-persoonskamer € 293,- bij een verblijf in 3- en 4-sterren hotels en € 207,- bij verblijf in B&B's.


Autohuur

Wanneer u niet per eigen auto afreist naar Ierland, dan is het mogelijk om een auto te huren bij De Reisconsulent.

Voor meer informatie en prijzen zie pagina autohuur.