GEWOONWEG REIZEN
Uw reisdromen worden werkelijkheid!

Faeröer Eilanden - Wandelvakanties

Hieronder treft u de volgende wandelvakantie aan welke mogelijk is op de Faeröer Eilanden:

  • Wandelend de Faeröer Eilanden ontdekken - 8 dagen

Onderstaande wandelvakantie is uiteraard geheel naar wens aan te passen!


WANDELEND DE FAERÖER EILANDEN ONTDEKKEN - 8 DAGEN


Programma

Dag 1: Aankomst Faeröer Eilanden

Bij aankomst op de luchthaven van de Faeröer Eilanden haalt u de huurauto op en u rijdt vervolgens naar het plaatsje Midavágur. Hier leidt een oud natuurpad u naar Traelanípan, geniet onderweg van de zee en het geluid van de vogels. Het pad gaat langs een groot meer, het Leitisvatn meer, en u heeft de mogelijkheid om de waterval Bosdalafossur te bewonderen en tevens de vrijstaande klif Geituskoradrangur. Breng ook een bezoek aan de plaatsjes Gásadalur en Bour. Overnachting in Eysturoy.

Dag 2: Eysturoy

Ga vandaag naar de plaats Gjógv, bekend om de natuurlijke haven. Hier kunt u een prachtige wandeling maken en onderweg heeft u kans om de papegaaiduikers tegen te komen. Tevens kunt u vanuit Gjógv een wandeling maken naar de vallei Ambadalur, onderweg ziet u kliffen en kunt u genieten van spectaculaire uitzichten. Overnachting in Eysturoy. (ontbijt)

Dag 3: Eysturoy - Suduroy

Op weg naar Tórshavn kunt u de kleine plaatsjes Tjornuvík en Saksun bezoeken. Tjornuvík wordt omgeven door steile bergen en vanuit hier heeft u een goed zicht op de rotsformaties "the Giant and the Witch". In Tórshavn neemt u de ferry naar het eiland Suduroy, onderweg passeert u de eilanden Sandoy, Stóra Dímun en Lítla Dímun. Overnachting in Suduroy. (ontbijt)

Dag 4: Suduroy

In de morgen kunt u deelnemen aan een begeleide tour waar u meer leert en ziet over de geologie. De middag is ter vrije besteding. In het plaatsje Sumba ligt de berg Beinisvord, maak een wandeling naar de top en geniet van een prachtig uitzicht. In het westen ligt de plaats Hvalba, hier kunt u een mooie wandeling maken naar Á Rodina. Overnachting in Suduroy. (ontbijt)

Dag 5: Suduroy - Tórshavn

Op het eiland Suduroy vindt u vele mooie wandelwegen, zoals naar de top van Rávan en Hvannhagi. In de namiddag neemt u de ferry terug naar Tórshavn. Overnachting in Tórshavn. (ontbijt)

Dag 6: Tórshavn

Vandaag kunt u de oude stad van Tórshavn bekijken of u neemt de ferry naar het eiland Sandoy of Nólsoy, waar u zeer goede wandelpaden vindt. Ook kunt u een boottocht maken (optioneel) naar de Vestmanna kliffen. Overnachting in Tórshavn. (ontbijt)

Dag 7: Tórshavn

Maak vandaag een wandeling rondom Kirkjubour, het culturele centrum van de Faeröer Eilanden. Het eerste gedeelte loopt u bergopwaarts en u heeft een prachtig zicht over Tórshavn en Nólsoy. Wanneer u verder richting het zuiden loopt heeft u een mooi zicht over Sandoy, Hestur, Koltur en Vágar. In Kirkjubour kunt u een bezoek brengen aan Roykstovan (museum en privé huis van circa 900 jaar oud). Tevens kunt u hier de ruïnes van de Saint Magnus Cathedral zien. Overnachting in Tórshavn. (ontbijt)

Dag 8: Tórshavn - luchthaven

U levert vandaag de huurauto weer in op de luchthaven. Vlucht terug naar huis. (ontbijt)


Inclusief

Zeven overnachtingen in 2/3-sterren hotels of in B&B's op basis van logies/ontbijt, vlucht Kopenhagen - Faeröer Eilanden v.v., autohuur (categorie A), ferry tickets Suduroy v.v. en begeleide tour op het eiland Suduroy.


Exclusief

Drankjes, overige maaltijden, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, excursies, diesel/benzine, vlucht naar Kopenhagen v.v. en overige niet genoemde uitgaven.


Prijsindicatie

Vanaf circa € 1463,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer (hotel).

Vanaf circa € 1330,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer (B&B).

Opmerkingen

Toeslag 1-persoonskamer op aanvraag.

Let op! Wanneer u kiest voor een verblijf in een B&B; deze accommodaties bieden geen privé badkamer, deze dient gedeeld te worden met de overige gasten.

Deze tour is mogelijk van 15 mei t/m 1 september en start op maandag (andere aankomstdag op aanvraag).