GEWOONWEG REIZEN
Uw reisdromen worden werkelijkheid!

Faeröer Eilanden - Rondreizen met (privé) gids

Hieronder treft u de volgende rondreizen met (privé) gids aan welke mogelijk zijn op de Faeröer Eilanden:

  • Op ontdekking in Tórshavn en omgeving - 6 dagen
  • Ontdek de Faeröer Eilanden samen met een lokale gids - 8 dagen
  • Eilandhoppen - 8 dagen

Onderstaande rondreizen zijn uiteraard geheel naar wens aan te passen!


OP ONTDEKKING IN TÓRSHAVN EN OMGEVING - 6 DAGEN


Programma

Dag 1: Aankomst op de Faeröer Eilanden

Bij aankomst op de luchthaven van de Faeröer Eilanden wordt u opgewacht en vervolgens naar uw accommodatie in Tórshavn gebracht.

Dag 2: Tórshavn - Vestmanna - Tórshavn

Verken vandaag Tórshavn; ga winkelen, breng een bezoek aan het aquarium of geniet van een kop koffie in een café met uitzicht op de haven. In de middag gaat u naar Vestmanna (groepstour) waar u een boottocht zult maken van ongeveer 2 uur. De boot vaart langs de imposante kliffen en in enkele zeegrotten. Op weg terug naar Tórshavn wordt er gestopt in Kvívík, waar u een oude boerderij kunt bekijken. Overnachting in Tórshavn. (ontbijt)

Dag 3: Tórshavn - Nólsoy - Tórshavn

U gaat vandaag met de ferry naar het eiland Nólsoy. Bij de plaatselijke VVV ontmoet u de gids met wie u een wandeling zult maken door het stadje. Hierna kunt u genieten van een lunch. In de middag heeft u vrije tijd en kunt u een wandeling maken naar de top van het eiland, vanuit hier heeft u een schitterend zicht over Tórshavn en de nabijgelegen eilanden. In de namiddag gaat u per ferry weer terug naar Tórshavn. Overnachting in Tórshavn. (ontbijt en lunch)

Dag 4: Tórshavn

Vandaag maakt u samen met een gids een wandeling door het oude gedeelte van Tórshavn, door de wijken Tinganes en Reyn. U komt door nauwe steegjes en ziet de huizen met groene turf daken. U ziet tevens de Kathedraal en de wijk Vágsbotn, met de vele boten. Dan gaat u met de bus naar een nieuwer gedeelte van Tórshavn. De tour eindigt met een lunch. In de middag kunt u bijvoorbeeld zelf een bezoek brengen aan het Nationale Museum en het Nordic House. Overnachting in Tórshavn. (ontbijt en lunch)

Dag 5: Tórshavn

Deze dag is ter vrije besteding, boek bijvoorbeeld een tour naar de noordelijke eilanden. In de avond kunt u genieten van een visbuffet in Hotel Hafnia in Tórshavn. Overnachting in Tórshavn. (ontbijt en diner)

Dag 6: Tórshavn - luchthaven

In de loop van de dag wordt u naar de luchthaven gebracht waar deze tour eindigt.


Inclusief

Vijf overnachtingen in een 3-sterren hotel op basis van logies/ontbijt, vlucht Kopenhagen - Faeröer Eilanden v.v., transfer van/naar luchthaven, begeleide tours op dag 2 t/m 4, lunch op dag 3 en 4 en diner op dag 5.


Exclusief

Drankjes, overige maaltijden, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, overige excursies, vlucht naar Kopenhagen v.v. en overige niet genoemde uitgaven.


Prijsindicatie

Vanaf circa € 1255,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer.

Opmerkingen

Toeslag 1-persoonskamer op aanvraag.

Deze tour is mogelijk van 1 juni t/m 1 september en start op vrijdag.


ONTDEK DE FAERÖER EILANDEN SAMEN MET EEN LOKALE GIDS - 8 DAGEN


Programma

Dag 1: Aankomst op de Faeröer Eilanden

Bij aankomst op de luchthaven wordt u opgewacht en vervolgens naar uw accommodatie in Tórshavn gebracht. Samen met de lokale gids neemt u vandaag het programma voor de aankomende dagen door. Overnachting in Tórshavn.

Dag 2: Tórshavn - Eysturoy - Tórshavn

Vandaag gaat u samen met de lokale gids op pad. U rijdt vanuit Tórshavn langs de kust en u passeert diverse dorpjes. Nadat u de brug over de Atlantische Oceaan bent overgestoken rijdt u verder naar Gjógv, de meest noordelijke plaats op het eiland Eysturoy. Gjógv staat bekend om de natuurlijke haven. Uiteraard ziet u vandaag ook de enorme kliffen, de rotsformaties "the Giant and the Witch" en de hoogste berg van de Faeröer Eilanden namelijk de Slaettaratindur. Na de lunch rijdt u via het plaatsje Funningur naar Saksun. Saksun ligt in een smalle fjord en wordt omgeven door hoge bergen. Overnachting in Tórshavn. (ontbijt en lunch)

Dag 3: Tórshavn - Vestmanna - Tórshavn

In de morgen kunt u zelf Tórshavn ontdekken. Wandel door de nauwe steegjes en bewonder de huizen met de groene turf daken. In de middag wordt u opgehaald en gaat u richting Vestmanna, waar u een boottocht maakt langs de kliffen en zeegrotten. Op de terugweg naar Tórshavn wordt er gestopt in het plaatsje Kvívík waar u een Viking boerderij kunt bekijken. Overnachting in Tórshavn. (ontbijt)

Dag 4: Tórshavn - Sandoy - Tórshavn

Vandaag maakt u een excursie naar het historische eiland Sandoy. U wordt naar de havenplaats Gamlaraett gebracht waar u de ferry neemt, geniet onderweg van het uitzicht over de eilanden Hestur en Koltur. De gids zal u allerlei verhalen vertellen over het eiland. Op het eiland Sandoy bezoekt u een kerk, kunt u genieten van vele fantastische uitzichten en ziet u kleine dorpjes en kliffen. Wanneer u weer op het eiland Streymoy bent, gaat u eerst naar de plaats Kirkjubour, voordat u terugkeert naar uw accommodatie. Overnachting in Tórshavn. (ontbijt en picknick lunch)

Dag 5: Tórshavn

U maakt vandaag samen met uw gids een wandeling door Tórshavn. U bekijkt de oude stad met de wijken Tinganes en Reyn en uw gids vertelt u meer over het heden en verleden van de stad. U ziet tevens de Kathedraal en de buurt Vágsbotn, met de vele boten. Met de bus gaat u naar het nieuwe gedeelte van de stad. Na de lunch kunt u de stad verder zelf bekijken, breng bijvoorbeeld een bezoek aan het National Faroese Museum. Overnachting in Tórshavn. (ontbijt en lunch)

Dag 6: Tórshavn - Noordelijke Eilanden - Tórshavn

In de morgen wordt u opgehaald en gaat u samen met de gids richting de noordelijke eilanden. U ziet de eilanden Bordoy, Vidoy en Kunoy; de natuur is hier prachtig en wordt gedomineerd door hoge en steile bergen. U brengt een bezoek aan Klaksvík, 1 van de meest belangrijke plaatsen voor de visserij. Overnachting in Tórshavn. (ontbijt en lunch)

Dag 7: Tórshavn

Deze dag kunt u zelf invullen. U kunt bijvoorbeeld een excursie bijboeken naar het vogeleiland Mykines of naar het eiland Nólsoy. Overnachting in Tórshavn. (ontbijt)

Dag 8: Tórshavn - luchthaven

In de loop van de dag wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar huis. (ontbijt)


Inclusief

Zeven overnachtingen in 2/3-sterren hotels of in B&B's op basis van logies/ontbijt, vlucht Kopenhagen - Faeröer Eilanden v.v., alle genoemde transfers en begeleide tours op dag 2 t/m 6 inclusief lunch.


Exclusief

Drankjes, overige maaltijden, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, overige excursies, vlucht naar Kopenhagen v.v. en overige niet genoemde uitgaven.


Prijsindicatie

Vanaf circa € 1701,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer (hotel).

Vanaf circa € 1479,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer (B&B).

Opmerkingen

Toeslag 1-persoonskamer op aanvraag.

Let op! Wanneer u kiest voor een verblijf in een B&B; deze accommodaties bieden geen privé badkamer, deze dient gedeeld te worden met de overige gasten.

Deze tour is mogelijk van juni t/m augustus en start op donderdag (andere aankomstdag op aanvraag).


EILANDHOPPEN - 8 DAGEN


Programma

Dag 1: Aankomst op de Faeröer Eilanden

Bij aankomst op de luchthaven van de Faeröer Eilanden wordt u opgehaald en naar uw accommodatie in Vágar gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding. Overnachting in Vágar. (diner)

Dag 2: Vágar - Mykines

Vandaag wordt u opgehaald en naar de haven in Sorvagur gebracht, vanuit hier gaat u per boot naar het eiland Mykines oftewel het vogeleiland. Tijdens de boottocht vaart u langs de kliffen en op het eiland aangekomen heeft u de kans om de duizenden vogels van dichtbij te bekijken. Overnachting in Mykines. (ontbijt, picknick lunch en diner)

Dag 3: Mykines

U kunt vandaag een wandeling maken over het eiland. Zie de papegaaiduikers en de Jan van Genten. Om bij de kolonie Jan van Genten en de vuurtoren te komen moet u een brug oversteken. Overnachting in Mykines. (ontbijt, picknick lunch en diner)

Dag 4: Mykines - Skúvoy

Met een helicopter gaat u vandaag naar Vágar (wanneer het weer het toelaat, anders per ferry) en vanuit daar gaat u met een lokale bus en ferry via het eiland Sandoy naar het eiland Skúvoy. Bij aankomst op het eiland wordt u verwelkomt met koffie en cake in een lokaal huis. Hierna kunt u nog een wandeling maken. Overnachting in Skúvoy. (ontbijt)

Dag 5: Skúvoy - Sandoy

Met de ferry gaat u terug naar het eiland Sandoy, ook wel het eiland van de legenden genoemd. Bij aankomst wordt u opgewacht door een lokale gids en samen met deze gids maakt u een rondrit over het eiland. U bezoekt o.a. de plaatsjes Sandur, Dalur en Húsavík en uw gids vertelt meer over de geschiedenis. Overnachting in Sandoy. (ontbijt, picknick lunch en diner)

Dag 6: Sandoy - Nólsoy

De morgen is ter vrije besteding en in de middag vaart u met de ferry terug naar Tórshavn en vervolgens met de ferry naar het eiland Nólsoy. Hier aangekomen maakt u samen met een gids een wandeling door het plaatsje. Tevens kunt u zelf nog een wandeling maken naar het hoogste punt van het eiland; vanuit hier heeft u een prachtig uitzicht over Tórshavn en de nabijgelegen eilanden. Overnachting in Nólsoy. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 7: Nólsoy - Tórshavn

U keert met de ferry terug naar Tórshavn. Ontdek vandaag Tórshavn, bezoek o.a. een kunstgalerij, het Faroese National Museum of het Nordic House. Maak een wandeling door de oude stad met de nauwe steegjes en de huizen met groene turf daken. Probeer zeer zeker de zalm in 1 van de vele restaurantjes! Overnachting in Tórshavn. (ontbijt)

Dag 8: Tórshavn - luchthaven

In de loop van de dag wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar huis. (ontbijt)


Inclusief

Zeven overnachtingen in 2/3-sterren hotels en in B&B's op basis van logies/ontbijt, vlucht Kopenhagen - Faeröer Eilanden v.v., maaltijden zoals genoemd in het programma, alle transfers en ferry overtochten, lokale gids op het eiland Sandoy en een begeleide wandeling op het eiland Nólsoy.


Exclusief

Drankjes, overige maaltijden, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, overige excursies, vlucht naar Kopenhagen v.v. en overige niet genoemde uitgaven.


Prijsindicatie

Vanaf circa € 1669,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer (2 nachten hotel en 5 nachten B&B).

Opmerkingen

Toeslag 1-persoonskamer op aanvraag.

Let op! Bij het verblijf in een B&B; deze accommodaties bieden geen privé badkamer, deze dient gedeeld te worden met de overige gasten.

Deze tour is mogelijk van 1 juni t/m 1 september en start op zondag (andere aankomstdag op aanvraag).