GEWOONWEG REIZEN
Uw reisdromen worden werkelijkheid!

Faeröer Eilanden - Rondreizen met huurauto in de winter

Hieronder treft u de volgende rondreizen aan welke mogelijk zijn in de winter op de Faeröer Eilanden:

  • Op ontdekking in de winter - 5 dagen
  • Foto safari in de winter - 6 dagen

Onderstaande rondreizen zijn uiteraard geheel naar wens aan te passen!


OP ONTDEKKING IN DE WINTER - 5 DAGEN


Programma

Dag 1: Aankomst op de Faeröer Eilanden

Bij aankomst op de luchthaven van de Faeröer Eilanden haalt u de huurauto op en voordat u het eiland Vágar verlaat is het zeer zeker de moeite waard om de plaatsjes Gásadalur en Bour te bezoeken. Vanuit hier heeft u een mooi zicht op Tindhólm. Vervolgens rijdt u naar het eiland Streymoy en dan naar het eiland Eysturoy waar u zult overnachten. Overnachting in Eysturoy.

Dag 2: Eysturoy - noordelijke eilanden - Eysturoy

Vandaag kunt u richting de noordelijke eilanden rijden. Via Leirvík bereikt u Klaksvík op het eiland Bordoy. In Klaksvík kunt u een wandeling maken naar de top van de Klakkur vanuit waar u een schitterend zicht heeft over Kunoyarnes en Haraldsund. Wanneer u genoeg tijd heeft dan moet u zeker naar het plaatsje Kunoy op het eiland Kunoy rijden, vanuit hier heeft u namelijk een mooi zicht over het eiland Kalsoy. Op de terugweg kunt u een bezoek brengen aan het plaatsje Fuglafjordur met een drukke haven met kleurrijke boten. In het plaatsje Soldafjordur bezoekt u een privé huis en ontmoet u de lokale bevolking, terwijl u geniet van een kop koffie met cake. Overnachting in Eysturoy. (ontbijt)

Dag 3: Eysturoy - Tórshavn

Breng vandaag een bezoek aan de plaatsjes Tjornuvík en Saksun. Tjornuvík wordt omgeven door steile bergen en vanuit hier heeft u een fantastisch zicht over de imposante rotsformaties "the Giant and the Witch". Saksun is een pittoresk plaatsje. De rest van de dag kunt u doorbrengen in Tórshavn. Maak een wandeling door het oude gedeelte van de stad, met de nauwe steegjes en de huizen met groene turf daken. In de avond kunt u genieten van een diner in 1 van de restaurants in Tórshavn. Overnachting in Tórshavn. (ontbijt en diner)

Dag 4: Tórshavn

U kunt vandaag een bezoek brengen aan Kirkjubour, het culturele centrum van de Faeröer Eilanden. Bezoek hier een oude boerderij welke al 17 generaties in het bezit is van 1 familie en bekijk de onafgebouwde Magnus Kathedraal en de St. Olav Kerk. Terug in Tórshavn kunt u een bezoek brengen aan het kunstmuseum en het Nordic House. Wanneer u nog tijd heeft dan kunt u tevens het Nationale Museum bezoeken. Overnachting in Tórshavn. (ontbijt)

Dag 5: Tórshavn - luchthaven

In de loop van de dag levert u de huurauto weer in op de luchthaven en vervolgens vlucht naar huis. (ontbijt)


Inclusief

Vier overnachtingen in 2/3-sterren hotels op basis van logies/ontbijt, vlucht Kopenhagen - Faeröer Eilanden v.v., autohuur (categorie A), bezoek aan een privé huis inclusief koffie en cake en een diner op dag 3.


Exclusief

Drankjes, overige maaltijden, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, excursies, diesel/benzine, vlucht naar Kopenhagen v.v. en overige niet genoemde uitgaven.


Prijsindicatie

Vanaf circa € 1035,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer.

Opmerkingen

Toeslag 1-persoonskamer op aanvraag.

Deze tour is mogelijk van 1 september t/m 1 mei.


FOTO SAFARI IN DE WINTER - 6 DAGEN


Programma

Dag 1: Aankomst op de Faeröer Eilanden

Bij aankomst op de luchthaven van de Faeröer Eilanden haalt u de huurauto op. Overnachting in Vágar.

Dag 2: Vágar

Ontdek vandaag het eiland Vágar met de mooie dorpjes in alle kleuren van de regenboog. Breng een bezoek aan Bour en aan de unieke plaats Gásadalur, 1 van de meest gefotografeerde plaatsen van de Faeröer Eilanden. Wanneer het weer het toelaat dan moet u zeker een wandeling maken rondom het grootste meer van de Faeröer Eilanden, het meer Leitisvatn en naar de waterval Bosdalafossur. Vanuit hier kunt u de westelijke kant van Vágar zien en de rotsformatie "the Witch's Finger". Overnachting in Vágar.

Dag 3: Vágar - Tórshavn

Ga vandaag verder naar het eiland Streymoy. Breng een bezoek aan de plaatsjes Saksun en Tjornuvík, deze laatste plaats wordt omgeven door steile bergen. Vanuit hier heeft u een goed zicht over de rotsformaties "Risin en Kellingin". Onderweg kunt u de picknick lunch opeten en in de middag stopt u om een bezoek te brengen aan een lokale familie, waar u kunt genieten van koffie en cake. Overnachting in Tórshavn. (ontbijt en picknick lunch)

Dag 4: Tórshavn

Vandaag kunt u via de bergweg Oyggjarvegur rijden om te genieten van het uitzicht over Tórshavn en het eiland Nólsoy. Ga verder naar Sornfellid en Nordadalsskard en geniet hier van de rust, de natuur en het uitzicht. Terug in Tórshavn kunt u een bezoek brengen aan het Nordic House en een wandeling maken in de wijk Hoyvík. Overnachting in Tórshavn. (ontbijt)

Dag 5: Tórshavn

Ontdek vandaag Tórshavn met een gids. Maak samen met deze gids een wandeling door de oude stad, door de wijken Tinganes en Reyn, en luister naar de verhalen. Bezoek de Kathedraal en de wijk Vagsbotn, vol met boten. Geniet van een lunch in Kaffihúsid, een café met zicht op de haven. De middag is ter vrije besteding, u kunt een bezoek brengen aan Kirkjubour, het culturele centrum van de Faeröer Eilanden. U vindt hier o.a. de onafgebouwde Magnus Kathedraal en de St. Olav Kerk. Overnachting in Tórshavn. (ontbijt en lunch)

Dag 6: Tórshavn - luchthaven

In de loop van de dag rijdt u terug naar de luchthaven waar u de huurauto weer inlevert. Vervolgens vlucht naar huis. (ontbijt)


Inclusief

Vijf overnachtingen in 2/3-sterren hotels op basis van logies/ontbijt, vlucht Kopenhagen - Faeröer Eilanden v.v., autohuur (categorie A), bezoek aan een privé huis inclusief koffie en cake, lunch op dag 3 en 5 en een begeleide wandeling op dag 5.


Exclusief

Drankjes, overige maaltijden, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, excursies, diesel/benzine, vlucht naar Kopenhagen v.v. en overige niet genoemde uitgaven.


Prijsindicatie

Vanaf circa € 1149,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer.

Opmerkingen

Toeslag 1-persoonskamer op aanvraag.

Deze tour is mogelijk van 1 september t/m 1 mei.