GEWOONWEG REIZEN
Uw reisdromen worden werkelijkheid!

Ethiopië - Rondreizen met privé chauffeur

Hieronder treft u de volgende rondreizen met privé chauffeur aan welke mogelijk zijn in Ethiopië:

  • Het zuiden van Ethiopië - 10 dagen
  • Het historische noorden van Ethiopië met de Simien Mountains - 10 dagen
  • Culturele safari door het zuiden van Ethiopië - 14 dagen

Onderstaande rondreizen zijn uiteraard geheel naar wens aan te passen!


HET ZUIDEN VAN ETHIOPIË - 10 DAGEN


Programma

Dag 1: Addis Abeba

U wordt verwelkomd op de luchthaven van Addis Abeba en vervolgens naar uw hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Overnachting in Golden Tulip Hotel**** of gelijkwaardig.

Dag 2: Addis Abeba - Arba Minch

Na het ontbijt reist u richting het zuiden, naar Arba Minch. Onderweg brengt u een bezoek aan een Dorze dorpje. Deze bevolkingsgroep staat bekend om hun weefkunst en hun hutten in de vorm van een bijenkorf.

Overnachting in Paradise Lodge**** of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 3: Arba Minch

Vandaag maakt u een boottocht over het meer Chamo, hier brengt u een bezoek aan de "krokodillen markt", waar u een groot aantal krokodillen en nijlpaarden kunt spotten. Geniet tevens van de talrijke vogels en bekijk de vissersbootjes van de lokale bevolking.

Overnachting in Paradise Lodge**** of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 4: Arba Minch - Jinka

Na het ontbijt reist u verder naar het zuiden, naar Jinka. Deze rit is ongeveer 275 kilometer en zal 6 tot 7 uur in beslag nemen. Onderweg bezoekt u enkele dorpjes waar de Konso bevolking woont. Deze bevolkingsgroep staat bekend om de kleurrijke kleding en u ziet onderweg tevens mooie rotsformaties.

Overnachting in Eco Omo Lodge***+ of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 5: Jinka - Turmi

Vandaag brengt u een bezoek aan de Mursi bevolking, waar de vrouwen een plaat van klei in hun lip hebben. Hierna reist u verder naar Turmi, dit is het dorp van de Hamer bevolking. Deze bevolkingsgroep staat bekend om het feit dat de vrouwen een typische haardracht hebben. Wanneer het dinsdag of zaterdag is, dan zal er worden gestopt bij een kleurrijke markt in Dimeka.

Overnachting in Buska Lodge***+ of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 6: Turmi - Murulle - Turmi

In de morgen maakt u een excursie naar Murulle, hier woont de Karo bevolking. Deze bevolkingsgroep staat bekend om de lichaamsschilderingen die zij aanbrengen voor een belangrijke ceremonie. In de middag brengt u nog een bezoek aan een dorpje van de Hamer bevolkingsgroep.

Overnachting in Buska Lodge***+ of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 7: Turmi - Omoratie - Turmi

Vandaag maakt u een excursie naar Omoratie, hier woont de Dasenech bevolkingsgroep.

Overnachting in Buska Lodge***+ of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 8: Turmi - Arba Minch

U reist weer terug richting het noorden, naar Arba Minch en onderweg bezoekt u een dorpje van de Arbore bevolking, zij staan bekend om hun juwelen. Hierna brengt u nog een bezoek aan de Borena bevolkingsgroep.

Overnachting in Paradise Lodge**** of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 9: Arba Minch - Addis Abeba

Vandaag reist u naar Addis Abeba en onderweg brengt u een bezoek aan de Rift Valley Lakes van Ziway, Abijata en Shalla. Vervolgens transfer naar uw hotel.

Overnachting in Golden Tulip Hotel**** of gelijkwaardig. (ontbijt en lunch)

Dag 10: Addis Abeba

In de ochtend maakt u een stadsrondrit door Addis Abeba en u bezoekt het Nationale Museum, Trinity Cathedral, Merkato (de grootste openluchtmarkt van Afrika) en Mount Entoto, vanuit hier heeft u een prachtig zicht over de stad. In de avond is er een afscheidsdiner in 1 van de beste, traditionele restaurants van de stad en terwijl u geniet van typisch Ethiopische gerechten, wordt u vermaakt met folkloristische dansen. Na het diner eindigt deze tour en wordt u naar de luchthaven gebracht. (ontbijt en diner)


Inclusief

Negen overnachtingen zoals aangegeven in het programma, maaltijden zoals aangegeven in het programma, begeleiding door een Engels sprekende gids, alle entreegelden, alle genoemde excursies en alle transfers.


Exclusief

Drankjes, maaltijden niet genoemd in bovenstaand programma, fooien, verzekeringen, persoonlijke uitgaven, intercontinentale vluchten en overige niet genoemde uitgaven.


Prijsindicatie

Circa € 2475,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer.


HET HISTORISCHE NOORDEN VAN ETHIOPIË MET DE SIMIEN MOUNTAINS - 10 DAGEN


Programma

Dag 1: Addis Abeba

U wordt verwelkomd op de luchthaven van Addis Abeba en vervolgens naar uw hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Overnachting in Jupiter International Hotel**** of gelijkwaardig.

Dag 2: Addis Abeba - Bahir Dar

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven gebracht en u vliegt van Addis Abeba naar Bahir Dar. Bij aankomst wordt u opgehaald en vervolgens brengt u een bezoek aan de Blue Nile Falls, deze waterval ligt op circa 30 kilometer ten zuidoosten van Bahir Dar. U maakt hier een wandeling van ongeveer 20 minuten en hierna kunt u gaan genieten van een lunch. In de middag maakt u een boottocht over Lake Tana en brengt u een bezoek aan de kloosters Ura Kidane Mihret en Azwa Mariam. Deze kloosters zijn gelegen op de eilandjes in het meer.

Overnachting in Abayminch Lodge**** of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 3: Bahir Dar - Gondar

Vandaag reist u verder naar Gondar, deze stad ligt op ongeveer 2225 meter hoogte en vanwege de gunstige ligging, namelijk op een kruispunt van 3 karavaanroutes, het aangename klimaat en de vruchtbare grond was Gondar in de 17e en 18e eeuw de hoofdstad van de koningen van Ethiopië. In de middag bezoekt u in Gondar de Imperial Castle Compound of Gondar, welke op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, de Bath of Emperor Fasiladas, de kerk Quskuam Mariam, de residentie van Empress Mintwab en de kerk Debre Birhan Sillassie, welke bekend staat om de mooie muur- en plafondschilderingen.

Overnachting in Goha Hotel***+ of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 4: Gondar - Simien Mountains National Park

U reist vandaag verder naar Debark (het hoofdkwartier van het Simien Mountains National Park) en vanuit hier is het nog circa 36 kilometer naar de Simien Mountains. Deze bergketen staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en u kunt hier de Gelada baboon (een soort baviaan) tegenkomen. Tevens kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de omgeving en u slaapt vannacht in de hoogst gelegen lodge van Afrika.

Overnachting in Simien Lodge*** of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 5: Simien Mountains National Park

Vandaag maakt u een wandeling van ongeveer 3 tot 4 uur naar de Jin Bar Waterfall, dit is een zeer mooie waterval welke een lengte heeft van circa 500 meter. Onderweg kunt u genieten van prachtige uitzichten en het landschap van Simien Mountains. Na het bezoek aan de waterval wandelt u terug naar een kampeerplaats en vanuit hier wordt u per auto naar uw lodge gebracht. In de namiddag heeft u tijd om op eigen gelegenheid de omgeving te ontdekken.

Overnachting in Simien Lodge*** of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 6: Simien Mountains National Park - Gondar

In de morgen is er tijd om in het park op zoek te gaan naar de Gelada Baboon en te genieten van de mooie omgeving. In de middag reist u verder naar Gondar, waar u zult overnachten.

Overnachting in Goha Hotel***+ of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 7: Gondar - Axum

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Axum, de oudste hoofdstad van Ethiopië. In Axum bezoekt u vandaag het Archeologisch Museum en de Kathedraal van St. Mary, men beweert dat dit de laatste rustplaats is van de originele Ark of the Covenant. Na de lunch brengt u nog een bezoek aan het bekende Stelae Park (Werelderfgoed UNESCO), de ruïnes van het paleis van Queen of Sheba en het paleis en graf van King Kaleb en Gebre Meskel.

Overnachting in Sabean Hotel***+ of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 8: Axum - Lalibela

In de morgen vliegt u van Axum naar Lalibela, waar u het achtste wereldwonder vindt, namelijk de rotskerken. De kerken zijn in groepen verdeeld en in de middag brengt u een bezoek aan de eerste groep kerken van King Lalibela. Deze kerken staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Overnachting in Mountain View Hotel*** of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 9: Lalibela

U maakt vandaag een tocht met een muilezel naar de top van de heuvel waarop de kerk van Asheton Mariam zich bevindt. Onderweg kunt u genieten van prachtige zichten over de omgeving. In de middag bezoekt u de tweede en derde groep kerken van Lalibela.

Overnachting in Mountain View Hotel*** of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 10: Lalibela - Addis Abeba

U vliegt vandaag weer terug naar Addis Abeba en bij aankomst maakt u een stadsrondrit door Addis Abeba. U bezoekt onderweg het Nationale Archeologisch Museum, Merkato (de grootste openluchtmarkt van Afrika) en u rijdt naar Mount Entoto (gelegen op circa 3200 meter hoogte), vanwaar u een schitterend zicht heeft over de stad. In de avond is er een afscheidsdiner in 1 van de beste, traditionele restaurants van de stad en terwijl u geniet van typisch Ethiopische gerechten, wordt u vermaakt met folkloristische dansen. Na het diner eindigt deze tour en wordt u naar de luchthaven gebracht. (ontbijt en diner)


Inclusief

Negen overnachtingen zoals aangegeven in het programma, maaltijden zoals aangegeven in het programma, begeleiding door een Engels sprekende gids, alle entreegelden, alle transfers, tocht per muilezel, boottocht en alle binnenlandse vluchten.


Exclusief

Drankjes, maaltijden niet genoemd in bovenstaand programma, fooien, verzekeringen, persoonlijke uitgaven, intercontinentale vluchten en overige niet genoemde uitgaven.


Prijsindicatie

Circa € 3235,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer.


CULTURELE SAFARI DOOR HET ZUIDEN VAN ETHIOPIË- 14 DAGEN


Programma

Dag 1: Addis Abeba

U wordt verwelkomd op de luchthaven van Addis Abeba en vervolgens naar uw hotel gebracht. In de middag maakt u een stadsrondrit door Addis Abeba en brengt u een bezoek aan o.a. het Nationale Museum en Trinity Cathedral. In de avond is er een welkomstdiner in 1 van de beste, traditionele restaurants van de stad en terwijl u geniet van typisch Ethiopische gerechten, wordt u vermaakt met folkloristische dansen. Na het diner wordt u naar uw hotel gebracht. (diner)

Overnachting in Jupiter International Hotel**** of gelijkwaardig.

Dag 2: Addis Abeba - Tiya - Adadi Mariam - Langano

Na het ontbijt reist u richting het zuiden, naar het Rift Valley Lake. Hier brengt u een bezoek aan de kerk van Adadi Mariam, men zegt dat dit de meest zuidelijke kerk is welke is gevonden door King Lalibela. Vervolgens bezoekt u de pre historische plaats van Melka Kunture en het Stelae veld van Tiya, welke op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Rondom het meer kunt u de mooie vogels bewonderen en u kunt een duik in het meer nemen.

Overnachting in Sabana Beach Resort**** of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 3: Langano - Dinsho

U reist vandaag naar Dinsho, dit is het hoofdkwartier van het Bale Mountains National Park. Bij aankomst maakt u een wandeling rondom het hoofdkwartier en hopelijk spot u enkele zoogdieren, zoals de Bush Buck. Later in de middag maakt u een korte excursie naar Gessay om meer dieren te bewonderen.

Overnachting in Wabishebele Hotel*** of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 4: Bale Mountains National Park

Vandaag maakt u een excursie naar het Sanetti Plateau met een hoogte tussen de 3800 meter en 4377 meter. Voordat u het plateau bereikt komt u over de hoogstgelegen weg van Afrika. Rondom het plateau leven verschillende vogelsoorten en u kunt hier de Ethiopische wolf tegenkomen.

Overnachting in Bale Mountains Lodge***+ of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 5: Bale Mountains National Park

Na het ontbijt reist u naar het plateau en vanuit hier ziet u het Harenna bos liggen. In dit bos leven nog altijd leeuwen en wilde honden. Harenna is een erg mooi gebied en u kunt hier zalig relaxen en genieten van de omgeving.

Overnachting in Bale Mountains Lodge***+ of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 6: Bale Mountains National Park - Awassa

U reist vandaag naar Awassa via de plaats Shashamane. Bij aankomst in uw resort is de rest van de dag ter vrije besteding. Geniet in de avond van een spectaculaire zonsondergang.

Overnachting in Haile Resort**** of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 7: Awassa - Arba Minch

Vandaag reist u verder naar Arba Minch door het vruchtbare land van de Wolayta en Alaba regio's. De Alaba bevolking staat bekend om de schitterende huisschilderingen. Onderweg brengt u een bezoek aan het Sinkile Wildlife Sanctuary, hier kunt u diverse zoogdieren bewonderen.

Overnachting in Paradise Lodge**** of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 8: Arba Minch

In de ochtend maakt u een boottocht over het meer Chamo, hier brengt u een bezoek aan de "krokodillen markt", waar u een groot aantal krokodillen en nijlpaarden kunt bekijken. Na de lunch brengt u een bezoek aan een Dorze dorpje. De Dorze bevolking staat bekend om hun weefkunst en hun hutten in de vorm van een bijenkorf, welke gemaakt zijn van bamboe en bananenbladeren. U maakt kennis met het dagelijkse leven en hierna rijdt u terug naar Arba Minch voor uw overnachting.

Overnachting in Paradise Lodge**** of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 9: Arba Minch - Turmi

Vandaag reist u verder naar Turmi. Onderweg bezoekt u enkele Erbore en Konso dorpjes. De Erbore staan bekend om hun uitzinnige gebruik van sieraden. De lodge waar u vannacht zult slapen is gelegen net buiten Turmi aan de oever van de Kaske rivier.

Overnachting in Buska Lodge***+ of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 10: Turmi

Na het ontbijt maakt u kennis met 1 van de stamoudste van de Hamer bevolkingsgroep en samen met hem zult u verschillende dorpjes bezoeken. Deze dorpjes worden niet vaak bezocht door toeristen en hier zult u meer te weten komen over de cultuur van deze bevolkingsgroep.

Overnachting in Buska Lodge***+ of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 11: Turmi

U maakt in de ochtend een excursie naar Omo Rate, waar u een bezoek brengt aan de Dasenech bevolking, deze bevolkingsgroep leeft in het uiterste zuiden en staat bekend om de tatoeages op hun lichamen.

Overnachting in Buska Lodge***+ of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 12: Turmi - Jinka

Vandaag reist u verder naar Jinka, waar u een bezoek brengt aan de Benna, Tsemay en Ari bevolkingsgroepen. In Jinka bezoekt u tevens het Omo Valley Cultural Museum.

Overnachting in Eco Omo Lodge***+ of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 13: Jinka - Arba Minch

In de morgen kunt u deelnemen aan een optionele excursie naar een Mursi dorp, deze bevolkingsgroep staat bekend om het feit dat de vrouwen een plaat van klei in hun onderste lip hebben. In de middag reist u via Key Afer naar Arba Minch voor uw overnachting.

Overnachting in Paradise Lodge**** of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 14: Arba Minch - Addis Abeba

U reist vandaag terug naar Addis Abeba waar deze mooie rondreis zal eindigen. (ontbijt)


Inclusief

Dertien overnachtingen zoals aangegeven in het programma, maaltijden zoals aangegeven in het programma, begeleiding door een Engels sprekende gids, alle entreegelden, alle excursies/activiteiten zoals aangegeven in het programma en alle transfers.


Exclusief

Drankjes, maaltijden niet genoemd in bovenstaand programma, fooien, verzekeringen, persoonlijke uitgaven, intercontinentale vluchten en overige niet genoemde uitgaven.


Prijsindicatie

Circa € 3755,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer.